MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΑιμορραγικό εγκεφαλικό: Υψηλότερος ο κίνδυνος με χαμηλή LDL χοληστερόλη

Αιμορραγικό εγκεφαλικό: Υψηλότερος ο κίνδυνος με χαμηλή LDL χοληστερόλη

Αιμορραγικό εγκεφαλικό: Υψηλότερος ο κίνδυνος με χαμηλή LDL χοληστερόλη
Image by Gerd Altmann from Pixabay Αιμορραγικό εγκεφαλικό: Υψηλότερος ο κίνδυνος με χαμηλή LDL χοληστερόλη

Αιμορραγικό εγκεφαλικό: Υψηλότερος ο κίνδυνος με χαμηλή LDL χοληστερόλη

Είναι γνωστό ότι η υψηλή χοληστερόλη -και συγκεκριμένα η LDL χοληστερόλη- σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών εμφραγμάτων και ισχαιμικών εγκεφαλικών (αν και ορισμένες μελέτες δεν έχουν δείξει στενή σχέση μεταξύ της LDL χοληστερόλης και των ισχαιμικών εγκεφαλικών).

Από την άλλη μεριά, η υψηλή χοληστερόλη φαίνεται να προστατεύει από τα αιμορραγικά εγκεφαλικά ενώ η χαμηλή χοληστερόλη να τα αυξάνει.

Τώρα μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology έδειξε ότι υπάρχει υψηλότερος ο κίνδυνος αιμορραγικού εγκεφαλικού για τις γυναίκες με χαμηλή “κακή” χοληστερόλη. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα χαμηλά τριγλυκερίδια.

Ιδανικά, η LDL (η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας) που θεωρείται «κακή» επειδή προκαλεί την αθηρωματική πλάκα στις αρτηρίες, πρέπει να είναι κάτω από 100 mg/dL.

Αθηρωματική πλάκα – Χοληστερίνη και εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια 

Όμως, σε επίπεδα κάτω από 70 mg/dL -που θεωρούνται άριστα- ο κίνδυνος για αιμορραγικό εγκεφαλικό αυξάνεται και είναι υπερδιπλάσιος στις γυναίκες, σε σχέση με αυτές που έχουν «κακή» χοληστερόλη μεταξύ 100 και 130 mg/dL.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Pamela Rist από το Brigham and Women’s Hospital, στη Βοστώνη, ανέλυσαν δεδομένα για 27.937 γυναίκες ηλικίας άνω των 45 ετών σε βάθος 19 ετών. Να σημειωθεί ότι τα αιμορραγικά εγκεφαλικά είναι πιο συχνά στις γυναίκες.

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που είχαν LDL χοληστερόλη κάτω από τα 70 mg/dL είχαν κατά μέσο όρο 2,2 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για αιμορραγικό εγκεφαλικό, σε σχέση με τις γυναίκες που είχαν LDL μεταξύ 100 και 130 mg/dL.

Πιο συγκεκριμένα, 9 από τις 1.069 γυναίκες με χοληστερόλη κάτω από 70 mg/dL ή το 0,8% εμφάνισαν εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σύγκριση με 40 από τις 10.067 γυναίκες με χοληστερόλη 100-130 mg/dL ή 0,4%.

ΥΠΟ-ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΑΙΜΙΑ: Η πολύ χαμηλή χοληστερόλη συνδέεται με σοβαρές ασθένειες 

Επίσης, οι γυναίκες με τα χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων (κάτω των 74 mg/dL σε φάση νηστείας) είχαν διπλάσια πιθανότητα εγκεφαλικού σε σχέση με εκείνες που είχαν τριγλυκερίδια πάνω από 156 mg/dL. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 34 γυναίκες από τις 5.714 με τα χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων ή το 0,6% εμφάνισαν αιμορραγικό εγκεφαλικό, σε σύγκριση με 29 γυναίκες από τις 7.989 με τα υψηλότερα τριγλυκερίδια ή 0,4%.

Δεν διαπιστώθηκε αυξημένος κίνδυνος αιμορραγικού εγκεφαλικού για τις γυναίκες με χαμηλή ολική ή HDL χοληστερόλη.

Οι γυναίκες με χαμηλή χοληστερόλη LDL ή χαμηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων θα πρέπει να παρακολουθούνται από τους γιατρούς για άλλους παράγοντες κινδύνου εγκεφαλικού που μπορούν να τροποποιηθούν, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και το κάπνισμα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, είπαν οι ερευνητές.

Έλληνας καρδιολόγος: Παράλογα τα μειωμένα όρια για τη χοληστερίνη 

Επίσης, απαιτείται πρόσθετη έρευνα για τον προσδιορισμό του τρόπου μείωσης του κινδύνου αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου σε γυναίκες με χαμηλή LDL και χαμηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Ένας περιορισμός της μελέτης ήταν ότι τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων μετρήθηκαν μόνο μια φορά στην αρχή της μελέτης.

Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός γυναικών είχε ήδη φτάσει στην εμμηνόπαυση όταν μετρήθηκαν αυτά τα επίπεδα, γεγονός που εμπόδισε τους ερευνητές να εξετάσουν εάν η κατάσταση της εμμηνόπαυσης μπορεί να επηρεάσει τη σχέση μεταξύ επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων με το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πηγή άρθρου: www.healthyliving.grLipid levels and the risk of hemorrhagic stroke among women.

~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Ας συγκρατήσουμε πως ο οργανισμός λατρεύει την ισορροπία. Δεν θέλει ούτε την υπέρταση, αλλά ούτε και την υπόταση, δεν θέλει ούτε την υπερ-γλυκαιμία, ούτε την υπό-γλυκαιμία κ.λπ. Έτσι ΔΕΝ θέλει και την εξάλειψη ή τα πολύ χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης, αλλά ούτε και τα υψηλά διότι ΚΑΙ στις δύο περιπτώσεις ζημιώνεται.

Έτσι, ας θυμόμαστε πως η χοληστερίνη (καλή-κακή) είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΗ: Λιπαρά και Χοληστερόλη: Ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά για τον εγκέφαλο

Όπως αντιλαμβάνεστε το ζήτημα με την χοληστερίνη ΔΕΝ είναι η εξάλειψή της, αλλά η ΕΞΙΣΟΡΡΌΠΗΣΉ ΤΗΣ ώστε να έχει το σώμα την ποσότητα που χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία του. Ενίοτε δε, είναι ωφέλιμη η αυξημένη χοληστερίνη!

Ξεκινήστε πριν από οτιδήποτε άλλο την άσκηση, ακόμη και εάν αυτήν είναι γρήγορο περπάτημα. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για την περίπτωση: Η λύση για την αύξηση της “καλής” με ταυτόχρονη μείωση την “κακής” χοληστερίνης, έχει πλέον βρεθεί και είναι φυσική, 100% αποτελεσματική και 100% ασφαλής!! 

Πρόκειται για ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, προϊόν μελέτης του πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία σε μόλις ένα τρίμηνο θα εξαλείψει αποτελεσματικότατα τον όποιο κίνδυνο ΧΩΡΙΣ παρενέργειες, καθώς δεν σταματά την παραγωγή της πολύ ωφέλιμης χοληστερίνης, αλλά απλώς την εξισορροπεί: 

Οριστική λύση στα προβλήματα χοληστερίνης, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, δίνει ελληνικό πανεπιστήμιο!!

Εκτός της επίδρασης στην χοληστερόλη, σε διάστημα έξι μηνών αποδείχτηκε:

  • Αύξηση της συνολικής γλουταθειόνης (GSH) του πλάσματος σε άνδρες και γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ
  • Διέγερση της οστεογένεσης των βλαστοκυττάρων με τελικό αποτέλεσμα την οστική πυκνότητα (BDM)
  • Ενίσχυση του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος παρέχοντας προστασία κατά του οξειδωτικού στρες
  • Σημαντική επίσης είναι η δράση στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του ουρικού οξέος, του σωματικού λίπους και του καρκίνου του προστάτη.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

ΠΡΟΣΟΧΉ στα φάρμακα που δίδονται για την περίπτωση: Χοληστερόλη. Που ωφελεί, που βλάπτει, γιατί η στατίνες δεν λειτουργούν;   

Στατίνες: Τα επικίνδυνα για την υγεία φάρμακα για την χοληστερίνη 

Χοληστερόλη και Στατίνες δια πάσαν νόσον και πάσαν… ηλικίαν; 

Μάθετε πότε η Χοληστερίνη σας είναι επικίνδυνη; ~ Δείκτης αθηρωμάτωσης


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια