Ζούμε περισσότερο μεν αλλά άρρωστοι δε..

Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής αλλά…
Μπορεί το προσδόκιμο ζωής να αυξάνεται, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περνούν τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής τους υγιείς, καθώς πάσχουν από διάφορες ασθένειες ή είναι ανάπηροι.

Μεγάλη Βρετανική μελέτη, που έγινε από το 1990 έως το 2013, με τη συμμετοχή 188 χωρών και αφορούσε στα επιδημιολογικά στοιχεία για 306 ασθένειες και τραυματισμούς, έδειξε ότι το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως κατά τη γέννηση αυξήθηκε και για τα δύο φύλα κατά 6,2 έτη, από τα 65,3 το 1990 στα 71,5 το 2013. Το προσδόκιμο υγιούς ζωής αυξήθηκε, επίσης, κατά 5,4 χρόνια, από τα 56,9 το 1990 στα 62,3 το 2013.

Το προσδόκιμο υγιούς ζωής προσδιορίζεται με βάση τη θνησιμότητα και τις επιπτώσεις που έχουν μη θανατηφόρες παθήσεις και χρόνιες ασθένειες, όπως οι καρδιοπάθειες, οι πνευμονοπάθειες, ο διαβήτης ή οι σοβαροί τραυματισμοί, που αφήνουν αναπηρίες. Τα προβλήματα υγείας αυτού του είδους επιδεινώνουν ραγδαία την ποιότητα ζωής και έχουν μεγάλο κόστος.

Όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό «The Lancet», η γενική υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει βελτιωθεί σημαντικά χάρη στις προόδους που σημειώθηκαν στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως το AIDS ή η ελονοσία την περασμένη δεκαετία. Όμως δεν αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό το προσδόκιμο υγιούς ζωής. Περισσότεροι άνθρωποι ζουν πιο πολλά χρόνια ασθενείς ή ανάπηροι.

«Ο κόσμος έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην υγεία, αλλά τώρα η πρόκληση είναι να επενδύσουμε στην εξεύρεση πιο αποτελεσματικών τρόπων πρόληψης και θεραπείας των κυριότερων αιτίων ασθένειας και αναπηρίας», σημείωσε ο Theo Vos, καθηγητής στο Institute of Health Metrics and Evaluation του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, επικεφαλής των αναλυτών.
Δείτε: Ένα γραμμάριο πρόληψης, είναι ίσο με έναν τόνο θεραπείας!

Πάντως σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Μπελίζ, της Μποτσουάνας ή της Συρίας, το προσδόκιμο υγιούς ζωής το 2013 δεν ήταν πολύ υψηλότερο από εκείνο που καταγραφόταν το 1990.

Μάλιστα σε ορισμένες χώρες, όπως η Νότια Αφρική, η Παραγουάη και η Λευκορωσία, το προσδόκιμο υγιούς ζωής μειώθηκε κιόλας. Στο Λεσότο και στη Σουαζιλάνδη, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το 2013 αναμένεται να ζήσουν 10 λιγότερα χρόνια υγιείς από εκείνους που είχαν γεννηθεί 20 χρόνια νωρίτερα.

Το 2013 το Λεσότο είχε το χαμηλότερο προσδόκιμο υγιούς ζωής: 42 χρόνια.

Στην Ιαπωνία καταγράφηκε το υψηλότερο: 73,4 χρόνια. 

«Τροφή»: Η πρότασή μου εδώ είναι μία ΦΥΣΙΚΉ τροφή ΠΥΛΏΝΑΣ πρόληψης, η οποία περιέχει ΜΟΝΗ της όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ένας ανθρώπινος οργανισμός, για αυτό άλλωστε και, καθόλου άδικα, την λέμε μορφή ΑΥΤΟΊΑΣΗΣ!!
Διότι, καθώς διαθέτει όλες τις ουσίες που όπως είπαμε χρειάζεται ο άνθρωπος, παίρνοντάς τες μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει σε όλα όσα περιγράφτηκαν παραπάνω. 

Πρόκειται για τα ΑΓΡΙΑ γαλαζοπράσινα φύκια (A.F.A.) τα οποία περιέχουν: 

Έχουμε την δυνατότητα να αντιστρέψουμε την κατάσταση, εάν η εξαιρετική αυτή τροφή-φύκια A.F.A., συνδυαστεί με σωστά συντονισμένο ανοσοποιητικό (κάτι που πετυχαίνουμε με πρωτόγαλα), με ισχυρή αντιοξείδωση ΚΑΙ αποτοξίνωση (κάτι που πετυχαίνουμε με την πυκνογενόλη) και τέλος με ωμέγα 3 λιπαρά.
Τα τρία τελευταία έχουν και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση!!

Όλα τα παραπάνω, σας τα διαθέτω ως πιστοποιημένα ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. 

Για περισσότερα στοιχεία και αγορά επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε και Βασικός οδηγός πρόληψης και αντιμετώπισης ΌΛΩΝ των ασθενειών

Πηγή: Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr
www.ftiaxno.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *