Υπάρχουν παρενέργειες αν πίνει κανείς πολύ λεμονόνερο;

yparhoun-parenergeies-an-pinei-kaneis-poli-lemononero

Το νερό με το λεμόνι είναι μια γνωστή και συνηθισμένη μέθοδος δίαιτας αποτοξίνωσης ως μέρος ενός σχεδίου απώλειας βάρους και μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι είναι και αρκετά αποτελεσματική.

Το λεμονόνερο περιέχει θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα, όπως είναι η βιταμίνη C και το κάλιο.

Ομως, όσο ωφέλιμο μπορεί να είναι σε μικρές ποσότητες, άλλο τόσο μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες αν πίνετε μεγάλη ποσότητα απ’ αυτό.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αποφασίσετε να πιείτε νερό με λεμόνι για ιατρικούς λόγους.

Διάβρωση των δοντιών
Η κατανάλωση πολύ όξινων τροφών ή ποτών όπως είναι το λεμονόνερο, προκαλεί εκτεταμένη επαφή του οξέος με τα δόντια σας. Αυτό μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να κάνει τα δόντια σας ευαίσθητα ειδικά σε ζεστά και κρύα φαγητά. Για να προστατέψετε τα δόντια σας πιείτε τα όξινα ποτά μέσα από ένα καλαμάκι. Αν βιώνετε ήδη διάβρωση των δοντιών σας συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο, ο οποίος μπορεί να σας προτείνει θεραπείες.
«Τροφή»: Μπορείτε επίσης να ξεπλένετε καλά το στόμα σας μετά την κατανάλωση του λεμονόνερου για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη δράση του!
Δείτε ακόμη: Οι χειρότερες και οι καλύτερες τροφές για τα δόντια! 
Και: Σπιτικές συνταγές για τη περιποίηση των δοντιών!
Καούρα
Η υπερβολική κατανάλωση λεμονόνερου μπορεί να προκαλέσει καούρα ή να χειροτερέψει την κατάσταση αν ήδη βιώνετε καούρες. Η καούρα συμβαίνει όταν ο σφιγκτήρας ανάμεσα στον οισοφάγο και το στομάχι δεν λειτουργεί σωστά και το οξύ από το στομάχι επιστρέφει πίσω στον οισοφάγο, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η καούρα επίσης αναφέρεται ως παλινδρόμηση οξέος. Η καούρα μπορεί να προκαλεί κάψιμο και πόνο στο στήθος. Η περικοπή των όξινων τροφών και ποτών βοηθά να περιοριστούν τα συμπτώματα της καούρας.
«Τροφή»: Προσοχή! Τα προβλήματα αυτά προκύπτουν από την ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ και όχι από την μετρημένη, καθώς σε φυσιολογικές ποσότητες το λεμονόνερο (απαραίτητα με χλιαρό νερό, όμως) είναι εξαιρετικά ωφέλιμο σε περιπτώσεις καούρας, διότι ναι μεν τα λεμόνια είναι όξινα στη γεύση και το στόμα, αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας, αφού δηλαδή καταναλωθούν και έτσι ωφελούν ολόκληρο το πεπτικό μας σύστημα!
Δείτε ακόμη: Απαλλαγείτε από τις καούρες φυσικά! 
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται φυσικά;
Συχνή ούρηση και αφυδάτωση
Σε σπάνιες περιπτώσεις, το λεμονόνερο μπορεί να έχει διουρητική δράση. Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ή ασκορβικό οξύ. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι γνωστή για τις διουρητικές της ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει την παραγωγή ούρων στα νεφρά, βοηθώντας το σώμα να αποβάλλει την περίσσεια υγρών και νατρίου πιο γρήγορα. Ενώ η κανονική ποσότητα λεμονόνερου (λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού ή μερικές φέτες λεμόνι στο νερό) είναι βοηθητικές, αν φορτώσετε το νερό με μεγάλες ποσότητες χυμού λεμονιού μπορεί αυτό να έχει σε ορισμένες περιπτώσεις διουρητική δράση. Αν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι αφυδατώνεστε μετά από υπερβολική κατανάλωση λεμονόνερου, σκεφτείτε να μειώσετε τις ποσότητες λεμονιού που χρησιμοποιείτε.
«Τροφή»: Θυμηθείτε πως σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν ασθενείτε, αλλά ΔΙΨΆΤΕ: Νερό – Το φυσικό ιατρικό – ιαματικό θαύμα!! 
και: Μήπως είστε Αφυδατωμένοι; Κοινά Νοσήματα και Συμπτώματα που οφείλονται στη Χρόνια Αφυδάτωση.
Εκτιμήσεις
Μην πίνετε νερό με λεμόνι για την αντιμετώπιση τυχόν ιατρικών προβλημάτων χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας. Εάν αισθανθείτε οποιεσδήποτε παρενέργειες από την κατανάλωση του λεμονόνερου σταματήστε άμεσα να το πίνετε. Αν οι παρενέργειες επιμένουν, ζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Αν πίνετε νερό με λεμόνι για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C της για τη γενική υγεία, να έχετε κατά νου ότι αυτή η θρεπτική ουσία είναι πολύ ασταθής. Βάλτε σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό το χυμό μισού λεμονιού και πιείτε το με τη μία. Αυτή μόνο πρέπει να είναι η καθημερινή σας ποσότητα λεμονόνερου.
«Τροφή: Η ποιότητα, όμως, του πόσιμου νερού όπου θα προσθέσετε το λεμόνι σας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για όλους τους ανθρώπους, καθώς το νερό είναι ο κυριότερος αποτοξινωτής μας. Χωρίς καθαρό νερό, είναι σαν να προσπαθούμε να ξεπλύνουμε την μπουγάδα μας με απόνερα. Πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αποτελεσματικό;

Θέλουμε το νερό μας να είναι απαλλαγμένο από το εξασθενές χρώμιο που είδαμε παραπάνω, αλλά και από χλώριο, φθόριο, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά. Όλα αυτά μπορώ να σας τα διασφαλίσω με ένα απλό μεν αλλά αποτελεσματικότατο φίλτρο νερού, που έχει ιδιαίτερα σημαντικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που ΔΕΝ διαθέτει κανένα άλλο φίλτρο, όπως:

pistopoihseis_filtrou

Και μπορεί να χλωριώνουμε το νερό, γνωρίζουμε όμως τις επιπτώσεις αυτής της τακτικής; Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων

Εκτός από το χλώριο βέβαια, υπάρχει και το φθόριο (άλλο μεγάλο θέμα αυτό και με μηδέν όφελος) και ένα σωρό ακόμη δηλητήρια, μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα.

και: Το Φθόριο και οι επιπτώσεις στην υγεία μας. Μέρος 1ο.
Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό. Μέρος 2ο.

Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού. Προσφέρουμε στους φίλους μας, με ενδιαφέρον και ευαισθησία, ένα εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο νερού απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα για το καλλίτερο φίλτρο της αγοράς, γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως βλέπουμε…

Το εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο που σας προτείνω, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!!

Όσοι ενδιαφέρεστε, αφήστε το μήνυμά σας στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *