Βότανα που βοηθούν στην διακοπή του καπνίσματος

votana-pou-voithoun-stin-diakopi-tou-kapnismatos

Τα βότανα μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στη διακοπή καπνίσματος.
Δεν είναι λίγα αυτά τα βότανα που βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων, όπως είναι το στρες, η αϋπνία και ο εκνευρισμός. Παράλληλα πολλά από τα βότανα που θα αναφέρουμε είναι πολύ καλά αποτοξινωτικά, σημαντικό στοιχείο ώστε να αποβάλλεται συντομότερα η νικοτίνη από το αίμα.
Δείτε Τι είναι οι τοξίνες και γιατί οφείλουμε να τις αποβάλλουμε;
και Καπνίζετε; Τουλάχιστον αποτοξινωθείτε!
Σιρόπι καθαρισμού των πνευμόνων, ειδικό για καπνιστές
Υγρό αποτοξίνωσης πνευμόνων ακόμη και μετά από 5 χρόνια κάπνισμα

Το πολυκόμπι, ή αλλιώς εκουιζέτο, περιέχει μικρή ποσότητα νικοτίνης με αποτέλεσμα να μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα στέρησης τις πρώτες μέρες της διακοπής καπνίσματος.
Προσοχή: δεν πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο από 3 εβδομάδες συνεχόμενες.
Δείτε και Πολυκόμπι – Εκουϊζέτο – Equisetum arvense – Ιδιότητες!

Η γλυκόριζα, ως φυσικό αποχρεμπτικό, χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση των ερεθισμένων πνευμόνων από βρογχίτιδα, άσθμα και άλλα προβλήματα συνδεδεμένα με το αναπνευστικό σύστημα. Παράλληλα βοηθά στην ισορροπία των επιπέδων κορτιζόλης και μειώνει την κόπωση που νιώθουμε κατά τη διακοπή καπνίσματος.
Προσοχή: αποφύγετε τη γλυκόριζα αν έχετε διαβήτη, υπέρταση, αδύναμα νεφρά ή ήπαρ.
Δείτε Γλυκόριζα και η απαράμιλλη θεραπευτική της δράση και χρήση 
Γλυκόριζα καταπολεμάει έως και ιούς ανθεκτικούς στα αντιικά φάρμακα.
και σημαντικό: Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός

Το ginseng, βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση του ψυχικού και συναισθηματικού στρες που προκαλεί η έλλειψη νικοτίνης. Τονώνει ιδιαίτερα τον οργανισμό, ενώ βοηθά στη καλύτερη συγκέντρωση, ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνει τη διάθεση. Άλλη μία σημαντική ιδιότητα του ginseng είναι η αποκατάσταση της υγείας των πνευμόνων και η επαναφορά της ισορροπίας στον οργανισμό μετά τη διακοπή καπνίσματος. Είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα μεταξύ χρήσεων για παρατεταμένο διάστημα.
Δείτε και Τζίνσενγκ – Πανάκεια (Ginseng – Panax) η ρίζα της ζωής!

Το πεντάνευρο, έχει τη χαρακτηριστική ιδιότητα να προκαλεί απέχθεια στη γεύση του τσιγάρου όταν το έγχυμα του ψεκάζεται στις ρινικές οδούς, ενώ η αποχρεμπτική του δράση βοηθά τους πνεύμονες να επανέλθουν.
Δείτε και Πεντάνευρο-Plantago: Ιδιότητες και χρήσεις!

Η γνωστή σε όλους βαλεριάνα, λόγω της αγχολυτικής και ηρεμιστικής δράσης της, αντιμετωπίζει το στρες, τα νεύρα αλλά και την αϋπνία που προκαλείται από τη διακοπή καπνίσματος.
Δείτε και Βαλεριάνα – Το ηρεμιστικό της φύσης!

Το πιπέρι καγιέν (cayenne), είναι από τα καλύτερα φυσικά μέσα διακοπής καπνίσματος, καθώς βοηθά τους πνεύμονες να αποβάλλουν όλες τις εθιστηκές ουσίες, ενώ παράλληλα μειώνει τη διάθεση για κάπνισμα.
Δείτε και Πιπέρι Καγιέν: Ένα Πραγματικό Διατροφικό Θαύμα 
Καγιέν: Πάνω από 20 απίστευτα οφέλη για την υγιεία μας 
Καγιέν: Καταστρέφει καρκίνους, Σταματά εμφράγματα, Αναδομεί το έντερο 

Το βερμπάσκο, καθώς έχει πολλές θεραπευτικές εφαρμογές σχετικά με το αναπνευστικό σύστημα, είναι ιδανικό ως βοήθημα για τη διακοπή του καπνίσματος. Επισπεύδει την ανάρρωση των πνευμόνων, λειτουργεί αποχρεμπτικά καθαρίζοντας τους πνεύμονες, ενώ είναι ήπιο ηρεμιστικό. Μειώνει το στρες και τα συμπτώματα αϋπνίας.
Δείτε και Φλόμος – Βερμπάσκο: Φαρμακευτικές ιδιότητες!

Τέλος, η λομπέλια, μειώνει τα συμπτώματα στέρησης, ενώ έχει χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες ειδικά σχετικά με το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Παράλληλα είναι φυσικό αποχρεμπτικό και αντισπασμωδικό μειώνοντας το βήχα και καθαρίζοντας τους πνεύμονες. Έχει τη φήμη ότι η κατανάλωση της, κάνει τη γεύση του τσιγάρου απωθητική. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η γεύση του βοτάνου αυτού είναι σχετικά δυσάρεστη, οπότε θα χρειαστεί προσπάθεια η κατανάλωση του.

«Τροφή»: Μπορώ να σας βοηθήσω, αν όχι να κόψετε το τσιγάρο, σίγουρα να απαλλαχτείτε από τις βλάβες του!!!
Θεωρώ, εκ πείρας, πως το καλλίτερο είναι να το κόψει κάποιος το τσιγάρο «μία και έξω», που λέμε, εκτός αν συντρέχουν λόγοι για κάτι διαφορετικό. Αλλιώς, κατά την άποψή μου, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία καλή λύση, υπό προϋποθέσεις όμως, μόνο δηλαδή, όταν αποτελεί το μεταβατικό στάδιο για να κόψετε δια παντός το κάπνισμα και μόνο όταν το υγρό που χρησιμοποιείτε είναι ασφαλές: Είναι τελικά ασφαλές το ηλεκτρονικό τσιγάρο για την υγιεία;
Και έχω την χαρά, να έχω περιπτώσεις που έχουν κόψει το κάπνισμα, σε λιγότερο από μήνα, με την χρήση του υγρού που προτείνω παρακάτω. ΠΡΟΣΟΧΉ, όμως, μιλώ για ανθρώπους που ήταν αποφασισμένοι να το κόψουν: Ελληνική Επιστημονική Πατέντα Απενοχοποιεί για Πάντα το Κάπνισμα

Μάθετε, λοιπόν, για το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ωφέλιμο υγρό ατμίσματος, κάτι που αφορά κυρίως τους καπνιστές, αλλά και τους ειδικούς που πωλούν υγρά ατμίσματος, οι οποίοι με το συγκεκριμένο μπορούν να βοηθήσουν όσους καπνίζουν, να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον κάτι που πραγματικά ωφελεί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ενδιάμεσα των τσιγάρων από τους αμετανόητους καπνιστές, έτσι ώστε να κάνουν κάτι που να απομακρύνει, το δυνατόν, τους κινδύνους του καπνίσματος.

Έτσι, έχω να προτείνω ένα επαναστατικό προϊόν καθώς είναι το μοναδικό Bio υγρό κατάλληλο για ηλεκτρονική συσκευή ατμίσματος που στηρίζεται σε ΣΟΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ όπως η Πυκνογενόλη, το Πράσινο Τσάι και η Κουρκουμίνη. Περιέχει και αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.
Πρόκειται για προϊόν μελέτης των: Eθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ιατρικής. 
Σύμφωνα με τις πανεπιστημιακές μελέτες όλες οι παραπάνω super τροφές βοηθούν στην καλή λειτουργία του πνεύμονα! 

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες των παραπάνω συστατικών, προστατεύουν τα κύτταρα του πνεύμονα από την βλαπτική δράση του τσιγάρου και οδηγεί τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από αυτό σε απόπτωση, βοηθώντας την δημιουργία νέων πνευμονικών κυψελίδων.

Το συγκεκριμένο υγρό συγκαταλέγεται στα τρόφιμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πόσιμο και από τους μη καπνίζοντες για να βελτιώσουν την λειτουργία των πνευμόνων τους, ειδικά σε περιπτώσεις άσθματος και βρογχίτιδας.

Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη Απίθανη τεχνική που θα σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα 

Κόψε το κάπνισμα πριν κλείσεις τα 44. Μάθε γιατί… 

Καπνίζετε; 3 ημερών διαδικασία για καθαρισμό των πνευμόνων σας 

 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.