Βιταμίνη D: Πως να την ενισχύσουμε ακόμη και τον Χειμώνα

vitamini-d-pos-na-tin-enishysoume-akomi-kai-ton-heimona

Βιταμίνη D: Πως να την ενισχύσουμε ακόμη και τον Χειμώνα

Κάθε Χειμώνα, η πρόσληψη αρκετής βιταμίνης D μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση.

Το πρόβλημα των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D αποτελεί σημαντικό πρόβλημα κυρίως στις βόρειες χώρες, αλλά η έλευση του Χειμώνα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα ακόμη και για εμάς τους μεσογειακούς λαούς.

«Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που είναι καθοριστική για το επίπεδο των μετάλλων στον οργανισμό, όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος», εξήγησε η διατροφολόγος Rhiannon Lambert. «Βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου που παίζει ζωτικό ρόλο στη διαμόρφωση και διατήρηση ισχυρών οστών».

Η κύρια πηγή βιταμίνης D είναι ο ήλιος – η υπεριώδης ακτινοβολία Β από το ηλιακό φως μπορεί να αλληλεπιδρά με τη βιταμίνη D3, τη δραστική μορφή της βιταμίνης D, όταν το δέρμα μας εκτίθεται στο ηλιακό φως.

Η Lambert λέει ότι υπάρχουν τέσσερα κύρια οφέλη της βιταμίνης D:

Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως ραχίτιδα στα παιδιά και οστεομαλακία σε ενήλικες. Άλλες ενδείξεις ανεπάρκειας βιταμίνης D μπορούν να εκδηλωθούν σε κοινά προβλήματα υγείας, όπως συνεχή βήχα και κρυολογήματα, κόπωση, εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, κακή υγεία των οστών και των δοντιών και κακή διάθεση.
Για περισσότερα 10 συμπτώματα που μας δείχνουν την ανεπάρκεια σε βιταμίνη D. 

Η ποσότητα της βιταμίνης D που χρειαζόμαστε καθημερινά είναι ελαφρώς αμφισβητούμενη και όπως επισημαίνει η Lambert, «κάθε άτομο είναι μοναδικό, επομένως η απαιτούμενη ποσότητα μπορεί να ποικίλλει ελαφρά ανά άτομο».

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνουμε, για να αυξήσουμε τα επίπεδά της, όταν δεν μας βλέπει και πολύ ο ήλιος; Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι και ο καλύτερος είναι η σωστή διατροφή.

Βασικές πηγές βιταμίνης D μέσω της διατροφής είναι

Μπορείτε να δείτε και Τροφές με βιταμίνη D: Οι 7 καλλίτερες διατροφικές πηγές 

Βεβαίως, υπάρχουν και συμπληρώματα βιταμίνης D, όμως, όπως με όλα τα σχετικά προϊόντα, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας: αυτός θα κρίνει αν έχετε όντως έλλειψη βιταμίνης D και τι ποσότητα απαιτείται να λάβετε. 

Πηγή: iatrikanews

«Τροφή-Φάρμακο»:

Βέβαια για να πάρετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D, θα σας πει ο γιατρός σας να κάνετε εξετάσεις στα νεφρά σας πριν ώστε να εξασφαλίσει πως δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, κι αυτό επειδή τα εν λόγω συμπληρώματα που αφειδώς δίδονται και καταναλώνονται τελευταίως είναι ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ, με ότι συνεπάγεται αυτό: Βιταμίνη D. Όταν η «μόδα» επιτάσσει την λήψη συμπληρώματος 

H βιταμίνη D που προσλαμβάνεται ΦΥΣΙΚΆ είναι κάτι παραπάνω από μια απλή βιταμίνη καθώς καταπολεμά ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και προβλημάτων.

Αυτό που εφαρμόζω εγώ είναι να τρώω ένα μικρό κομμάτι κίτρινο, ΑΙΓΟΠΡΌΒΕΙΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΌ τυρί (γραβιέρα-κεφαλογραβιέρα), όσο είναι ο αντίχειράς μου, ώστε να δώσω την απαραίτητη προ-βιταμίνη στον οργανισμό μου, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη D με την ηλιακή ακτινοβολία.

Στέκομαι λοιπόν στον ήλιο από ένα τέταρτο έως μισή ώρα, περί το μεσημέρι, χωρίς αντηλιακό ή γυαλιά ηλίου και με όση περισσότερη επιφάνεια του δέρματος μου επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και οι εξετάσεις μου είναι άριστες!

Για όσους όμως, δεν αρκούνται στην παραπάνω λύση, διαθέτω ορθομοριακή βιταμίνη D3 μόνη της ή σε συνδυασμό με βιταμίνη Κ2 για την καλλίτερη δυνατή αφομοίωση και υψηλή βιο-διαθεσιμότητα!

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε και Βιταμίνη D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας 

Βιταμίνη D3: Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης 17 ειδών καρκίνου και άλλων ασθενειών 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *