Το σταφύλι στη μάχη ενάντια στο καρκίνο του παχέος εντέρου

to-stafyli-sti-mahi-enantia-sto-karkino-tou-paheos-enterou

Το σταφύλι στη μάχη ενάντια στο καρκίνο του παχέος εντέρου

Ο συνδυασμός ρεσβερατρόλης και εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού είναι πολύ αποτελεσματικός στην εξουδετέρωση καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου, έδειξε έρευνα.

Νέα έρευνα αναφέρει ότι ουσίες του σταφυλιού μπορεί ενδεχομένως να συμβάλλουν στην εξουδετέρωση βλαστικών κυττάρων καρκίνου.
Η ρεσβερατρόλη θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει σε αγωγές για την πρόληψη του καρκίνου στο παχύ έντερο.
Ας δούμε και Ρεσβερατρόλη: Μια πολύτιμη ουσία των σταφυλιών και του κρασιού

Ο Jairam K.P. Vanamala, του Penn State Hershey Cancer Institute, δήλωσε ότι ο συνδυασμός ρεσβερατρόλης και εκχυλίσματος σπόρων σταφυλιού είναι πολύ αποτελεσματικός στην εξουδετέρωση καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για κλινικές δοκιμές της ουσίας σε καρκίνο παχέος εντέρου ανθρώπων.
Αν στεφθούν με επιτυχία, οι ουσίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα χάπι για την πρόληψη της νόσου και τη μείωση του κινδύνου υποτροπής.

Όταν ελήφθησαν χωριστά σε χαμηλές δόσεις η ρεσβερατρόλη και το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικά έναντι της καταστολής των καρκινικών βλαστικών κυττάρων σε σύγκριση με τον συνδυασμό.
Ας θυμηθούμε 8 εκπληκτικά οφέλη των κουκουτσιών του σταφυλιού
και Τι διατροφικό πλούτο κρύβουν τα κουκούτσια από τα σταφύλια;

Για την έρευνα σε πειραματόζωα, επιστήμονες χώρισαν σε τρεις ομάδες 52 ποντικούς με καρκίνο στο παχύ έντερο, περιλαμβανομένης ομάδας ελέγχου και ομάδων που έλαβαν είτε τα συστατικά του σταφυλιού είτε το αντιφλεγμονώδες sulindac.

Η εμφάνιση όγκων κατεστάλη σε ποντικούς που κατανάλωσαν τις ουσίες του σταφυλιού κατά 50%-παρόμοιο με το ποσοστό της ομάδας στην οποία χορηγήθηκε το φάρμακο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Complementary and Alternative Medicine.
Πηγές: BMC Complementary and Alternative Medicine.

«Τροφή»: 

Επισημαίνω πως τα κουκούτσια των σταφυλιών περιέχουν σε υψηλότερες συγκεντρώσεις όλα τα πολύτιμα στοιχεία που έχει το σταφύλι ή η φλούδα του! Έτσι εμπεριέχεται ΚΑΙ η ρεσβερατρόλη.

Θυμηθείτε εδώ λοιπόν πως Τα κουκούτσια σταφυλιού είναι άπεπτα στο ανθρώπινο στομάχι. Για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το περιεχόμενό τους, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλες τεχνολογίες για την εξαγωγή των πολύτιμων συστατικών από αυτά.

Έτσι η φόρμουλα του πανεπιστημίου Αθηνών, έρχεται να μας λύσει αυτό το πρόβλημα, καθώς η κάθε κάψουλα περιέχει εκτός από το πολύτιμο εκχύλισμα των σπόρων του σταφυλιού και άλλα δύο πολύ σημαντικά προϊόντα της φύσης: Την πυκνογενόλη και το τζίνγκο μπιλόμπα!

Καταφέρνοντας έτσι να επιτύχει ένα προϊόν με ισχυρές αντιοξειδωτικές, αποτοξινωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 

σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων. Ιδιαίτερα πολύτιμο και απαραίτητο για τους καπνιστές! 

Για περισσότερες πληροφορίες, για την δράση του και για να το αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Τα έχουμε ξανά πει και θα τα ξανά πούμε βέβαια, καθώς αργά ή γρήγορα θα ερευνήσουν ενδελεχώς τα κουκούτσια των σταφυλιών και θα διαπιστωθούν πανηγυρικά οι πολύτιμες αντικαρκινικές τους ιδιότητες, όσο κι αν κάποιοι επιθυμούν να τις καταρρίψουν: Γιατί έκρυψαν αυτόν τον ισχυρό αντικαρκινικό σπόρο από το κοινό; 

Γράφει: Ψωμιάδου Εύη – Υπεύθυνη Ύλης www.iatronet.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *