MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΤο πρόβλημα της χλωρίωσης του πόσιμου νερού και οι εναλλακτικές

Το πρόβλημα της χλωρίωσης του πόσιμου νερού και οι εναλλακτικές

Το πρόβλημα της χλωρίωσης του πόσιμου νερού και οι εναλλακτικές

Το πρόβλημα της χλωρίωσης του πόσιμου νερού και οι εναλλακτικές

Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που καθημερινά, επί 24 ώρες, πίνει δηλητήριο, θα το πιστεύατε; Φυσικά όχι .

Κι όμως, ΕΜΕΊΣ όλοι, καθημερινά, πίνουμε χλωριωμένο νερό!

Το χλώριο, είναι ένα αέριο χημικό στοιχείο το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι χρησιμοποιήθηκε ως χημικό όπλο κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο με φοβερά αποτελέσματα, η χρήση του στα ψυγεία και στα σπρέι προκαλεί την τρύπα του όζοντος στην ατμόσφαιρα ενώ εντομοκτόνα με χλώριο, ειδικά το ΝΤΙ-ΝΤΙ-ΤΙ, προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην τροφική αλυσίδα.

Για περισσότερα Εντομοκτόνο DDT: Ευλογία ή Κατάρα; 

Επειδή το χλώριο σκοτώνει μικροοργανισμούς και βακτήρια, χρησιμοποιήθηκε για την απολύμανση του πόσιμου νερού (από το 1910 στις ΗΠΑ από το 1958 στην Ελλάδα) σε ποσότητα που καθόρισαν οι «ειδικοί» με κατάλληλη δοσομετρική αντλία.

Και ενώ το Χλώριο εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια μέθοδο απαλλαγής του πόσιμου νερού από μικρόβια και οργανική ουσία, πολλές έρευνες σε όλο τον κόσμο δείχνουν πως τόσο η χρήση του στο πόσιμο νερό όσο και η χλωρίωση του νερού στις πισίνες, στα κολυμβητήρια, στα spa και στα υδρομασάζ αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία .

Ο διάσημος αυστριακός καθηγητής οικολογικής χημείας και γεωχημείας δρ Oto Huntsinger είχε πει πριν από χρόνια:

«Ο Θεός δημιούργησε 91 στοιχεία, ο άνθρωπος 15 και ο Διάβολος μόνο 1, το Χλώριο».

Μπορεί οι «ειδικοί» να έχουν ορίσει «ασφαλείς» δόσεις του χλωρίου για το νερό όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι ειδικοί επιστήμονες, γιατροί, ερευνητικά κέντρα κλπ., οι οποίοι ύστερα από συνεχείς εργαστηριακές κι επιδημιολογικές έρευνες συμφωνούν πως αυτό που έσωσε την ανθρωπότητα από παλιότερες ασθένειες, όπως η χολέρα, ο τύφος, η γαστρεντερίτιδα κ.λ.π., έρχεται σήμερα να µας καταδικάσει σε πολύ μεγαλύτερες ασθένειες όπως:

Το χλωριωμένο νερό μπορεί να είναι επικίνδυνο όχι μόνο ως πόσιμο, αλλά και όταν χρησιμοποιείται για το πλύσιμο του σώματος και για μαγείρεμα . Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο Αναχάιμ της Καλιφόρνιας τα καυτά ντους και τα λουτρά οδηγούν σε μια μεγαλύτερη έκθεση στις τοξικές ουσίες του χλωρίου μέσα στο νερό.

Αυτές οι χημικές ουσίες εξατμίζονται και εισπνέονται ή μπαίνουν μέσα στο σώμα μας από το δέρμα. Μπορούν επίσης να διαδοθούν στην ατμόσφαιρα του σπιτιού και να τα εισπνεύσουν και άλλα άτομα και κυρίως παιδιά.

Σύμφωνα με την έρευνα:

«Οι κάτοικοι των σπιτιών μπορούν να λάβουν από 6 έως 100 φορές περισσότερη ποσότητα της χημικής ουσίας με την αναπνοή του αέρα γύρω από τα ντους και τα λουτρά απ’ ότι με την κατανάλωση του νερού».

Τέλος η οργανική ουσία των τροφών μας αντιδρά με το υπολειμματικό χλώριο του νερού που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα (ειδικά στη χύτρα) και δημιουργεί μεγάλες ποσότητες οργανοχλωριωμένων τοξικών παραγώγων.

Είναι λοιπόν σαφές πως η χρήση του χλωρίου επιλέχθηκε με βάση τη θεωρία του μικρότερου κακού.

Μόνο που σήμερα αμφισβητείται ΠΟΙΟ είναι το μικρότερο κακό και πάντως, 100 χρόνια μετά από την πρώτη χρησιμοποίηση του χλωρίου, την εμπειρία που έχει αποκτηθεί και την πρόοδο της επιστήμης και της έρευνας, η παντοκρατορία του χλωρίου ως απολυμαντικού στο νερό πρέπει αμφισβητείται και προωθείται η αντικατάστασή του από άλλες μεθόδους επεξεργασίας και απολύμανσης όπως είναι το όζον και η χρήση ακτινοβολίας ή εναλλακτικές μορφές απολυμαντικών όπως το διοξείδιο του χλωρίου, οι χλωραμίνες κ.α.

Θυμηθείτε Η χλωρίωση του νερού καταστρέφει την πρωτεΐνη των κυττάρων

Απολύμανση του νερού ονομάζεται η διαδικασία καταστροφής των μικροοργανισμών που βρίσκονται στο νερό σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποφεύγεται η πρόκληση ασθενειών από τη χρήση του.

Τα απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι

  • το χλώριο,
  • το διοξείδιο του χλωρίου,
  • οι χλωραμίνες,
  • το όζον και
  • η υπεριώδης ακτινοβολία.

Ακόμη και στις περιπτώσεις που η απολύμανση γίνεται με τη χρήση όζοντος ή υπεριώδους ακτινοβολίας, στο τέλος προστίθεται μικρή ποσότητα χλωρίου που ταξιδεύει στο δίκτυο ύδρευσης μέχρι τις βρύσες των καταναλωτών.

Στόχος της προσθήκης του χλωρίου μετά την απολύμανση είναι η καταπολέμηση των μικροοργανισμών που βρίσκονται στα τοιχώματα των σωλήνων του δικτύου ύδρευσης.

Το χλώριο είναι μια χημική ουσία την οποία καταπίνουν καθημερινά δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο με στόχο να αποφύγουν προβλήματα υγείας από πιθανή παρουσία επικίνδυνων μικροοργανισμών στο πόσιμο νερό. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι πρόκειται για προληπτικό φάρμακο που παίρνει κανείς σε όλη του τη ζωή για να αποφύγει μια πιθανή ασθένεια η οποία μπορεί και να μην εμφανιστεί ποτέ.

Έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι

το χλώριο προκαλεί προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα σε μεγάλες δόσεις. Παρά το γεγονός αυτό, χρησιμοποιείται ευρύτατα ως απολυμαντικό στο πόσιμο νερό, επειδή ο κίνδυνος από τους μικροοργανισμούς (μερικές φορές θάνατος) είναι μεγαλύτερος από τις παρενέργειες του χλωρίου (πρόκειται για τη θεωρία του μικρότερου κακού).

Tι λένε οι έρευνες Το πρόβλημα της χλωρίωσης του πόσιμου νερού

Στην τελευταία αυτή φράση συνοψίζεται και η σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που βροντοφωνάζει ότι η ποιότητα του νερού που πίνουμε σε πολλές περιοχές της χώρας μας είναι κακή, ότι τα δίκτυα διανομής πολλές φορές είναι προβληματικά ή παμπάλαια και ότι οι πηγές μολύνονται από απόβλητα, υπολείμματα λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

με αυτόν τον τρόπο τα Φυτοφάρμακα εισχωρούν στην διατροφική αλυσίδα

Επομένως, το νερό ρυπαίνεται και για να καταστεί πόσιμο θα πρέπει να υποστεί πολύπλοκη επεξεργασία με τη χρήση χημικών ουσιών.

Μια βόλτα στο διαδίκτυο θα σας προβληματίσει και θα σας ανησυχήσει.

Διαβάζουμε: «Tο χλώριο στο νερό είναι ένα πολύ δυνατό τοξικό, θανατηφόρο για τα βακτηρίδια και τους μύκητες και ταυτόχρονα ένα δηλητήριο για το ίδιο σας το σώμα!

“Τροφή-Φάρμακο”: Μία διόρθωση. Οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται εν γένει για την γήρανση ΟΛΌΚΛΗΡΟΥ το οργανισμού και όχι μόνον του δέρματος, όπως αναφέρεται στο κείμενο: Ποιές ασθένειες συνδέονται με τις ελεύθερες ρίζες. Συμπτώματα και αντιμετώπιση 

Η χλωρίνη που προστίθεται μέσα στο πόσιμο νερό για να σκοτώνει τα μικρόβια, αντιδρά με οργανικές ουσίες που περιέχονται μέσα στο νερό και δημιουργεί χλωριωμένα παράγωγα τα οποία αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Οι έγκυες γυναίκες που πίνουν χλωριωμένο νερό της βρύσης

με αυξημένα χλωριωμένα παράγωγα (ΧΠ), διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν αποβολές ή ακόμη να γεννήσουν παιδιά με εκ γενετής ανωμαλίες, δυσγενεσίες του κεντρικού νευρικού συστήματος και προβλήματα ανάπτυξης του εμβρύου.

Τα σοβαρά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνες που διεξήγαγαν οι περιβαλλοντικές ομάδες μελέτης, Environmental Working Group και US Public Interest Research Group των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν, 137.000 έγκυες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, κινδυνεύουν από τα χλωριωμένα παράγωγα του πόσιμου νερού.

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι ήδη η επίσημη αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών, το Environmental Protection Agency (EPA), επειδή έχει αντιληφθεί ότι η τοξικότητα ορισμένων χλωριωμένων παραγώγων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό, έχει τοποθετήσει από την 1 Ιανουαρίου του 2002, αυστηρότερα κριτήρια για την περιεκτικότητα του πόσιμου νερού στις ουσίες αυτές.

Συγκεκριμένα έχουν μειωθεί δραστικά τα αποδεκτά όρια για 7 χλωριωμένα παράγωγα (για 5 διαφορετικά haloacetic acids, για bromate και για chlorite). Επίσης απαιτείται και η μείωση της περιεκτικότητας σε trihalomethanes.

Έχει υπολογισθεί από έρευνες του EPA, ότι η μείωση των trihalomethanes μέσα στο πόσιμο νερό, θα μπορούσε να μειώσει κατά περίπου 25% ετησίως, τα νέα περιστατικά καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Το νερό που προορίζεται για την ύδρευση, μολύνεται από γεωργικά και αστικά απόβλητα, από βοθρολύμματα, από λιπάσματα, από βιομηχανικά απορρίμματα και άλλες ακαθαρσίες.

Η χρήση γεωργικών φαρμάκων είναι πιο επικίνδυνη από την ραδιενέργεια 

Η χλωρίωση που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του νερού από τα μικρόβια αποδεικνύεται ότι δεν είναι η καλύτερη λύση.

Οι κίνδυνοι για την υγεία πιθανόν να είναι μεγάλοι, ιδιαίτερα για τις εγκύους οι οποίες πρέπει να πίνουν και μεγάλες ποσότητες νερού.
Επίσης πρέπει να ξέρουμε ότι η χλωρίνη και τα χλωριωμένα παράγωγά τους, απορροφούνται και από το δέρμα κατά τη διάρκεια του μπάνιου ή του ντους. Επίσης μπορούν να απορροφηθούν δια μέσου της εισπνοής.

Χλωρίνη: Ένα χημικό όπλο στο σπίτι μας με δυσάρεστες επιπτώσεις 

Με τα δεδομένα αυτά υπ’ όψη και τους συσχετισμούς που δείχνουν οι έρευνες για τις νοσηρές δράσεις της χλωρίνης, επιβάλλεται όπως γίνεται μια παρακολούθηση των επιπέδων των διαφόρων χλωριωμένων παραγώγων που περιέχονται μέσα στο πόσιμο νερό.

Είναι σημαντικό η κατάσταση να παρακολουθείται, να ελέγχεται και να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα. Ίσως θα πρέπει να ληφθούν, άλλα δραστικά περιβαλλοντικά μέτρα καθαρισμού και προστασίας των υδάτων.

Επίσης οι έγκυες γυναίκες θα μπορούσαν να προστατεύονται από τα χλωριωμένα παράγωγα του πόσιμου νερού, είτε πίνοντας εμφιαλωμένο νερό απαλλαγμένο από τη χλωρίνη ή ακόμη τοποθετώντας φίλτρα στο σπίτι τους που θα εμποδίζουν τις νοσηρές αυτές ουσίες να έρχονται κοντά τους.

Εμφιαλωμένο; Δεν νομίζω: Ο μύθος του «καθαρού» εμφιαλωμένου νερού σε σχέση με αυτό της βρύσης

Η δημιουργία ζώνης προστασίας στις περιοχές λήψης του νερού, ο αυστηρός έλεγχος των δραστηριοτήτων σε αυτές και η διατήρηση του δικτύου ύδρευσης σε άριστο επίπεδο αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού.

Παρακάτω δίνονται δύο παραδείγματα πόλεων που δεν χλωριώνουν το πόσιμο νερό.

Το πόσιμο νερό του Μονάχου προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στις κορυφές των Άλπεων και φτάνει στην πόλη με φυσική ροή. Είναι τόσο καλής ποιότητας (το δεύτερο καλύτερο στην Ευρώπη) που δεν υφίσταται καμία επεξεργασία, ούτε καν χλωρίωση. Η μέση ημερήσια κατανάλωση είναι 320.000 κ.μ.

Το νερό του Βερολίνου προέρχεται από γεωτρήσεις και είναι εξαιρετικής ποιότητας. Υφίσταται μόνο αερισμό και ταχεία διύλιση χωρίς την προσθήκη καμίας χημικής ουσίας, ενώ δεν υφίσταται χλωρίωση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μέθοδος προστασίας των πηγών του Μονάχου.

Η εταιρεία ύδρευσης της πόλης ξεκίνησε το 1992 ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας των πηγών. Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τους αγρότες ώστε όλες οι δραστηριότητές τους στην περιοχή να είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Έχει καθοριστεί μέγιστος αριθμός ζώων ανά νοικοκυριό και δεν επιτρέπεται η χρήση τεχνητών ζωοτροφών παρά μόνο φυσική τροφή της περιοχής. Επίσης δεν επιτρέπεται η χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στις καλλιέργειες, παρά μόνο κοπριά από τα ζώα της περιοχής.

Monsanto και φυτοφάρμακο Roundup: Η Glyphosate δηλητηριάζει το πόσιμο νερό 

Τα παραγόμενα οικολογικά προϊόντα διακινούνται από το συνεταιρισμό των αγροτών που μετέχουν στο πρόγραμμα. Η εταιρεία ύδρευσης ενισχύει οικονομικά τους αγρότες και τα χρήματα αυτά προέρχονται από ειδικό τέλος που επιβάλλεται στους καταναλωτές του νερού.

Το μέτρο είναι σωστό, επειδή η μη προστασία των πηγών θα οδηγούσε σε ρύπανση του νερού, το οποίο στη συνέχεια για να καταστεί πόσιμο θα έπρεπε να υποστεί πολύπλοκη επεξεργασία με τη χρήση χημικών ουσιών.

Έτσι οι καταναλωτές θα πλήρωναν περισσότερα χρήματα και θα είχαν νερό χειρότερης ποιότητας από το σημερινό που είναι εξαιρετικό. Πρόκειται για ενδιαφέρον πρόγραμμα οικολογικής ανάπτυξης με ευρύτερες θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και την ποιότητα ζωής της περιοχής.

Στις δύο παραπάνω πόλεις δεν είναι απαραίτητη η χλωρίωση, επειδή

και τα δίκτυα διανομής του νερού είναι σε άριστη κατάσταση. Στο Βερολίνο π.χ. όλα τα εξαρτήματα του δικτύου ύδρευσης ελέγχονται κάθε χρόνο και γίνεται συστηματικός έλεγχος διαρροών (χρησιμοποιούνται και ειδικές κάμερες).

Η συχνότητα ελέγχου των διαρροών στους κύριους αγωγούς είναι κάθε τέσσερα χρόνια. Τα παραπάνω μέτρα έχουν ως αποτέλεσμα οι διαρροές του δικτύου να βρίσκονται στο 5%. Το ποσοστό αυτό είναι το μικρότερο δυνατό που μπορεί να επιτευχθεί σε δίκτυο ύδρευσης.

Η αντίθεση με την δική μας κατάσταση είναι τουλάχιστον τρομακτική Αμίαντος: Ένα άκρως επικίνδυνο καρκινογόνο υλικό στα δίκτυα ύδρευσης ολόκληρης της Ελλάδας

Συμπέρασμα.

Για την απαλλαγή του πόσιμου νερού από το χλώριο απαιτούνται δύο προϋποθέσεις.

  • Η πρώτη είναι η δημιουργία ζώνης προστασίας γύρω από την υδροληψία και ο αυστηρός έλεγχος όλων των δραστηριοτήτων μέσα σε αυτήν για την αποφυγή της ρύπανσης.
  • Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η διατήρηση του δικτύου ύδρευσης σε άριστη κατάσταση.

Προσοχή όμως. Αν και οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις δεν ικανοποιούνται απόλυτα, η χλωρίωση είναι άκρως απαραίτητη.

Θα υπάρξει άραγε ανάλογο παράδειγμα στη χώρα μας, που θα εξασφαλίσει στους πολίτες νερό καλής ποιότητας και απαλλαγμένο από το χλώριο; 

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να καθαριστεί το νερό είναι να επενδύσει σε ένα σύστημα που μπορεί να αφαιρέσει αυτούς τους μολυντές και να παρέχει καθημερινά καθαρό, καθαρό και καλά μεταλλικό νερό. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το πόσο καλά αισθάνεστε όταν έχετε ένα από αυτά τα συστήματα μέσα στο σπίτι σας.

http://thegreenblogspot.blogspot.gr/2010/04/blog-post_9405.html  Το πρόβλημα της χλωρίωσης του πόσιμου νερού και οι εναλλακτικές

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Εκτός από το χλώριο, να μην ξεχνάμε και τα εξασθενές χρώμιοβαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, αλλά ακόμη ΚΑΙ ΤΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΆ ΚΑΤΆΛΟΙΠΑ.

Η κατάστασις στην Ελλάδα είναι εντελώς ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΗ: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα

Επειδή, λοιπόν, με απασχολεί πάρα πολύ η καλή ποιότητα του νερού που καταναλώνω εγώ και η οικογένειά μου, έπρεπε να βρω ένα ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ που από την μία να εξαλείφει όλα τα παραπάνω και από την άλλη να είναι, ένα φίλτρο:

– με χαμηλό κόστος,
– με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και
– με τη λιγότερη χρήση χημικών ουσιών

Και πράγματι έχω βρει και χρησιμοποιώ ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης και γι` αυτόν τον λόγο το προτείνω ανεπιφύλακτα και στους φίλους του σάιτ, με πολύ ενδιαφέρον και ευαισθησία. Και έχει ιδιαίτερα σημαντικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που ΔΕΝ διαθέτει κανένα άλλο φίλτρο, όπως:

pistopoihseis_filtrou
ΠΡΟΣΟΧΉ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΙΜΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΈΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ

Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα για το ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως βλέπουμε…

Το εξαιρετικά ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ που σας προτείνω, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!!

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com 

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Το νερό λειτουργεί θεραπευτικά – Επιπτώσεις της αφυδάτωσης 

Νερό: Το Πλέον Απαραίτητο & Ανεξήγητο Στοιχείο πάνω στον Πλανήτη 

Η δομή του νερού επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας
Το πρόβλημα της χλωρίωσης του πόσιμου νερού και οι εναλλακτικές


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια