Το νου σας στην παγίδα, μην ξεριζώσετε ελιές λόγω επιδότησης

to-nou-sas-stin-pagida-min-xerizosete-elies-logo-epidotisis

Ξεσπάει σε λίγο «το αντάρτικο της ελιάς» Το νου σας μην ξεριζώσετε τις ελιές, λόγω επιδότησης.

«Σε λίγο οι τρελοί θα μας πουν πως πρόκειται για… «τρελά ελαιόδενδρα»…»
Ο Γιώργος Λεκκάκης, γνωστός συγγραφέας – δημοσιογράφος, για τις θέσεις και απόψεις του γύρω από την Ελλάδα, την παράδοση, τη φύση και το περιβάλλον παρουσιάζει άρθρο που καθιστά τους Έλληνες πέρα από ενήμερους του θέματος, υπόλογους αν δεν αντιδράσουν…

Κάνει λόγο για την συντονισμένη προσπάθεια καταστροφής των γνήσιων ελαιόδενδρων της Ελλάδας και την αντικατάστασή τους από υβδριδικά… Δηλαδή «κάποιοι» θα επιχειρήσουν να κάνουν ότι και με το σιτάρι.
Δείτε και Η κοιλίτσα του σιταριού και η δραματική τροποποίηση μιας υγιεινής τροφής

Αφού έχουν αποκτήσει στον τόπο τους τα εξαιρετικά ελληνικά φυτά και δένδρα, θα επιβάλουν στους Έλληνες να τα καταστρέψουν και να υποβαθμίσουν απόλυτα την ποιότητα και την γνησιότητα της παραγωγής. Ειδικά στην περίπτωση της Ελληνικής ελιάς, αν το καταφέρουν θα έχουν αποκόψει τον Έλληνα από ένα κυρίαρχο συστατικό της ιστορίας, της παράδοσης, της πίστης, της καλλιέργειας, της παραγωγής, της διατροφής, της Ζωής του! Απομένει η θάλασσα και ο ήλιος.

Ο Γιώργος Λεκκάκης επισημαίνει ότι υπάρχει λύση και παρουσιάζει τη θέση του.

Υπάρχει λύση για τη σωτηρία των ελαιώνων;
Γράφει ο Γιώργος Λεκκάκης

Εάν πραγματικά θέλουμε να σωθούν τα ελαιόδενδρα, οι ελιές και το, ζωτικό για εμάς, ελαιόλαδό μας, με το πρόβλημα του «βακτηρίου» (που «ξαφνικά» «προέκυψε» κι αυτό, μέσ’ στην κρίση), ίσως, μια λύση είναι η αντιμετώπιση του με ζεόλιθο σε συνδυασμό και με ενεργούς μικρο-οργανισμούς (*) μαζί… Και όχι μόνον!
Δείτε και ΑΥΤΌ για τις ελιές… Το ήξερες;

Στο τέλος – τέλος, εάν κάποιοι αμφιβάλουν, τι έχουν να χάσουν; Αφού εν τέλει θα τους επιβάλουν να κόψουν τα «άρρωστα ελαιόδενδρα», θα τα δυσφημίσουν ως άρρωστα (οι άρρωστοι), και θα πείσουν τον κόσμο πως πρέπει να θανατωθούν, όπως οι «τρελές αγελάδες» και τα «τρελά κοτόπουλα»… Οι τρελοί τα βλέπουν όλα τρελά… Κι όλα αυτά με την βούλα κάποιων «επιστημόνων»…
Δείτε και Νίκος Λυγερός ενάντια στην κυάνωση, υπέρ του Ζεόλιθου (Βίντεο)!

Στην θέση των πανάρχαιων ελληνικών ελαιόδενδρων (μόνο στην Κρήτη υπάρχουν περισσότερα απο 100 ελαιόδενδρα, που ζουν από την μινωική εποχή και είναι ακόμα ενεργά και παράγουν και προσφέρουν στην τοπική εθνική οικονομία!), θα φυτευθούν ξερακιανά υβρίδια κακομοίρικων ελιών, άσχετα με την ελληνική φύση, το ελληνικό χώμα, τον Έλληνα… Και θα επιδοτείται και θα έχει πρόσβαση στα ελαιοτριβεία μόνον όποιος θα έχει υβριδιακές ελιές! Και τότε θ’ αρχίσει το «αντάρτικο της ελιάς»! Ένα αντάρτικο, πολύ χειρότερο απ’ αυτό που βίωσαν οι Γερμανοί ναζί στην Ελλάδα επί Κατοχής! Και επειδή το θυμούνται καλά, τους το ξανα- υπενθυμίζω… κι αυτών, και όλων των συν-εμπνευστών αυτού του σχεδίου…
Δείτε και Πόσα υβρίδια φάγαμε σήμερα;
Τί είναι τα Υβρίδια και πόσο «αθώα» είναι.

Εγώ πιστεύω ότι, αυτό το κτύπημα στα ελαιόδενδρα και το ελαιόλαδο είναι εσκεμμένο. Θέλουν να μας πιουν το λάδι στην κυριολεξία πια! Θα πρέπει να το σταματήσουμε με κάθε τρόπο! Και οι επιστήμονες, και οι καθηγητές, να σταθούν στο ύψος τους, κάποτε, επιτέλους!
Δείτε Το «θαύμα» της… ελιάς
και Τα επαναστατικά ευεργετήματα ελιάς και ελαιόλαδου
Ελαιόλαδο: Ισχυρή προστασία από καρδιαγγειακά, καρκίνο, φλεγμονές

Τέλος, πρέπει να βρούμε και να επαναφέρουμε τους παλαιούς σπόρους.
Οι καινούργιοι είναι υβρίδια και, τελικά, ύβρις. Και αν δεν βρούμε τους παλαιούς, μπορούμε να τους επαναφέρουμε στην πρωταρχική τους μορφή…
Δείτε και ΣΩΣΤΕ… ΚΡΥΨΤΕ… ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ !!!
Το πολιτικό παιχνίδι γύρω από τους παραδοσιακούς σπόρους
Γενετικά Τροποποιημένοι Σπόροι.
Τι σπόρους να φυτέψεις και που μπορείς να τους βρεις

(*) Για τους ενεργειακούς μικροοργανισμούς μπορείτε να ενημερωθείτε από τα βιβλία και τις έρευνες του Ιάπωνα καθηγητή Φυτοκομίας στο Κολέγιο Γεωργίας (Πανεπιστήμιο του Ρίουκους), Teruo Higa. Αλλά και τον δικό μας, κ. Θ. Θωμίδη, του Α.Π.Θ. Φυσικά το (εγ)κατεστημένο θα πέσει πάνω τους να τους φάει – γνωστός κανίβαλος! Όμως οφείλουμε να δώσουμε στην εναλλακτική επιστήμη την ευκαιρία να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Για το καλό της φύσεως, δηλ. της ανθρωπότητας, δηλ. του πλανήτη Γη, του σπιτιού μας…

«Τροφή»: Το θέμα, αδιαμφισβήτητα με κέντρισε, καθώς θεωρώ την ελιά από τα Ιερότερα και Ωφελιμότερα δέντρα που υπάρχουν πάνω στον πλανήτη και δη στην πατρίδα μας! Θεωρώ απαράδεκτο δε, το ξερίζωμά τους για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον μπορούν να σωθούν, αλλά και επειδή θα έπρεπε πια να γνωρίζουμε αυτού του είδους τις «παγίδες» των επιδοτήσεων και των μονοκαλλιεργειών, που έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά την πλούσια γη τούτου του τόπου.
Και βέβαια, ΔΕΝ έχω καμία, μα καμία αμφιβολία ότι παίζονται πολύ σοβαρά «παιγνίδια», εις βάρος μας, όσον αφορά τους σπόρους!

Έτσι, έκανα μία μικρή αναζήτηση, όπου δεν πείστηκα εντελώς ότι τα παραπάνω ισχύουν στο 100%, χωρίς όμως και να μπορώ να το αποκλείσω με επιχειρήματα.

Δεδομένης, λοιπόν, της ανάγκης μου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στο καλό αυτού του τόπου, αποφάσισα να διαδώσω τούτη την είδηση με πάσα επιφύλαξη, ώστε εφόσον ισχύει να μπορέσουμε να δράσουμε αναλόγως, όσοι τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της κατάστασης, διότι δεν έχω, δυστυχώς και θλίβομαι, καμία αμφιβολία, ότι θα βρεθούν… «καλόπιστοι», που για μία χούφτα κ@λ@λεφτά, θα μπορούσαν ακόμη και την μάνα τους να πουλήσουν…

Φαίνεται πως, μία άλλη εποχή μου αρμόζει. Τότε που έβριθε ο τόπος από ελιές και άλλα δέντρα και το ξερίζωμα ήταν αδιανόητο: Τα αυστηρά οικολογικά μέτρα των αρχαίων Ελλήνων, που μας κάνουν να ντρεπόμαστε για την οικολογική μας «συνείδηση». 

Είθε να τους μοιάσουμε, έστω, σε αυτό, γιατί δεν μπορεί πια να μην αντιλαμβανόμαστε την ιερή, και όχι μόνο, αξία ενός κυριολεκτικού φάρμακου, ενώ έξω δίνουν, και δικαίως, δεκάδες ευρώ μόνο και μόνο για ένα μικρό μπουκαλάκι: Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο

Το είδα: hellas-now.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

7 Σχόλια

 1. Ο/Η ΠΕΤΡΟΣ λέει:

  Πιστεύω (βασικά ελπίζω) ότι ο γεωργός πήρε το μάθημά του με τις …ακακίες.

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Αισιόδοξο σε βρίσκω…

   • Ο/Η ΠΕΤΡΟΣ λέει:

    Γράφω ότι ελπίζω και είναι γνωστό ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… Προηγούνται άλλοι, πολλοί άλλοι.

    • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

     Χμμμ, αυτό δεν είναι απαραίτητα και καλό και ας την έχουμε κατατάξει στα θετικά η ελπίδα, μας αφήνει να περιμένουμε αόριστα ότι κάτι καλό θα γίνει εν τέλει.
     Αυτό κατά την άποψή μου σημαίνει αυτόματα και στασιμότητα, κάτι πραγματικά πολύ αρνητικό!
     Κι όπως λέει μία πολύ καλή φίλη, μην ξεχνάμε ότι η «ελπίδα» βρισκόταν και αυτή στο «κουτί της Πανδώρας». Τυχαίο;

 2. Ο/Η ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΠΕΝΟΓΛΟΥ λέει:

  ΑΜΑΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ..ΑΜΑΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
  ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ !! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ.

 3. Παράδοση δεν είναι μόνο τα ήθη και εθιμά μας, οι χοροί και τα τραγούδια μας, η διάλεκτος μας. Παράδοση είναι και οι σπόροι και τα δέντρα που καλλιεργούμε που στο πέρασμα των αιώνων έχουν προσαρμαστεί στο εύφορο χώμα της πατρίδας μας και αιώνες τώρα θρέφουν τους Έλληνες ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές της ιστορίας τους. Αυτούς τους σπόρους και δέντρα είναι υποχρέωση μας να προστατεύσουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.