Το Μάρκετινγκ της Τρέλας: Η Ιστορία των ψυχοφαρμάκων 1 – 2

to-marketingk-tis-trelas-i-istoria-ton-psichofarmakon-1-2

Το Μάρκετινγκ της Τρέλας: Η Ιστορία των ψυχοφαρμάκων 1 – 2

Συνέχεια από: Το Μάρκετινγκ της Τρέλας – ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Οι ψυχίατροι ισχυρίζονται ότι έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος στην εξέλιξη των ψυχοτρόπων φαρμάκων. Αλλά λέγοντας «επιστημονικές ανακαλύψεις», εννοούν αυτή την παρέλαση χημικών ουσιών για τον εγκέφαλο;

Η αρχική καμπάνια μάρκετινγκ του Φρόυντ για τα ψυχοτρόπα βοήθησε να δημιουργηθεί μια επιδημία κοκαΐνης σε όλη την Ευρώπη στις αρχές του 20ού αιώνα.
Κατόπιν, οι ψυχίατροι στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα στράφηκαν στις αμφεταμίνες μέχρι να ανακαλυφθεί ότι αυτά τα φάρμακα − ναρκωτικά όχι μόνο ήταν αναποτελεσματικά, αλλά και πολύ τοξικά και εθιστικά.

Μετά από χρόνια, ειπώθηκε στον κόσμο ότι τα νέα «αντικαταθλιπτικά» δεν ήταν μόνο για την κατάθλιψη, αλλά ήταν «φάρμακα για την καθημερινή ζωή» για μια κοινωνία επιλεκτικής διάθεσης. Μέσα σε 10 χρόνια, συγκλονιστικές παρενέργειες, όπως βία και τάσεις αυτοκτονίας, δεν μπορούσαν πια να αγνοούνται με περίπου 3,9 εκατ. εκδηλώσεις αρνητικών συνεπειών από το Prozac και μόνο.

Και τελικά, είναι τόσο πρόβλημα ή κατάθλιψη ή ο τρόπος που έχουμε μάθει να την αντιμετωπίζουμε; Κατάθλιψη: Ασθένεια ή… Ευλογία;
Όσο για το… Prozac τους: Πρόζακ ή Κρόκος; Η αρχαία θεραπευτική γνώση επιβεβαιώνεται!

Σήμερα, συνεχίζει ο ίδιος κύκλος, με ασταμάτητη κάλυψη στα ΜΜΕ νέων χημικών θεραπειών που παρουσιάζονται ως «ανακαλύψεις».
Παραμένουν δύο ερωτήσεις: Πού είναι η επιστήμη που στηρίζει την ψυχιατρική;

Και πόσο καιρό το κοινό θα συνεχίσει να ξεγελιέται από ψεύτικες ελπίδες, από την παραπλάνηση και τα καταφανή ψέματα;

Ενα ντοκιμαντέρ της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR).

Μπορείτε να δείτε και Ψυχίατρος Αποκαλύπτει: «Θεραπεύουμε» Κατασκευασμένες Ψυχασθένειες με έως και Δολοφονικά Ψυχοφάρμακα 

Επόμενο μέρος, εδώ!!

 

Πηγή: gr.cchr.org/


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *