Το αλκοόλ προκαλεί βλάβες που παραμένουν ΜΌΝΙΜΑ στον εγκέφαλο

to-alkool-prokalei-vlaves-pou-paramenoun-monima-ston-egkefalo

Το αλκοόλ προκαλεί βλάβες που παραμένουν ΜΌΝΙΜΑ στον εγκέφαλο

Το πολύ αλκοόλ προκαλεί μόνιμες βλάβες στον εγκέφαλο
Το αλκοόλ δρα ως κατασταλτικό στον εγκέφαλο, το κέντρο ελέγχου του σώματος. Μπορεί να κάνει το άτομο που πίνει να αισθάνεται ευτυχισμένο για λίγο αλλά αυτό συνήθως ακολουθείται από κατάθλιψη.

Η μακρόχρονη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να καταστρέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα και να προκαλέσει απώλεια μνήμης και διανοητικά προβλήματα.

Το αλκοόλ «κλέβει» νερό από τον εγκέφαλο.

Έτσι, καθώς το σώμα ξεκινά το μεταβολισμό του αλκοόλ, το άτομο μπορεί να αισθανθεί ζαλάδα και πονοκέφαλο αν έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
Δείτε πόσο σοβαρές επιπτώσεις έχει κάτι τέτοιο: Μήπως είστε Αφυδατωμένοι; Κοινά Νοσήματα και Συμπτώματα που οφείλονται στη Χρόνια Αφυδάτωση.
και Νερό: Το Πλέον Απαραίτητο & Ανεξήγητο Στοιχείο πάνω στον Πλανήτη!

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ είναι τοξική για τον εγκέφαλο και οι επιπτώσεις δεν αναστρέφονται, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Alcoholism: Clinical and Experimental Research από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Η μελέτη βρήκε ότι η χρόνια βαριά κατανάλωση αλκοόλ επιβαρύνει μόνιμα ορισμένες λειτουργίες του εγκεφάλου όπως είναι η μνήμη, η προσοχή και η μάθηση – και αυτό δεν αλλάζει όταν σταματήσει κανείς το ποτό.

Μόνιμες επιπτώσεις

Όσοι είχαν φθάσει στην τρίτη ηλικία συνεχίζοντας να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ είχαν χειρότερες επιδόσεις στα τεστ μνήμης, μάθησης, προσοχής, ταχύτητας σκέψης κινητικής και λεκτικής λειτουργίας σε σχέση με αυτούς που ποτέ δεν έπιναν ή έπιναν λίγο. Το ίδιο όμως παρατηρήθηκε και για αυτούς που κάποτε έπιναν πολύ και στιγμή είχαν σταματήσει.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως ακόμα κι όταν κάποιος έκανε κατάχρηση αλκοόλ στο παρελθόν αλλά μεγαλώνοντας σταμάτησε να πίνει, παρουσιάζει χρόνιες αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Επιστήμονες που δεν συμμετείχαν στη μελέτη, ανέφεραν ότι τα ευρήματα δεν αποτελούν έκπληξη καθώς το αλκοόλ είναι γνωστό πως είναι τοξικό για τα κύτταρα του εγκεφάλου σε κάθε ηλικία.

to-alkool-prokalei-vlaves-pou-paramenoun-monima-ston-egkefaloΦυσιολογικός Εγκέφαλος

Σε αυτή την εικόνα παρουσιάζεται ένας υγιής εγκέφαλος. Η λεία επιφάνειά του μαρτυρεί ότι υπάρχει καλή κυκλοφορία του αίματος. Η εικόνα αυτή όπως και όλες οι υπόλοιπες προέρχονται από τομογράφο SΡΕCΤ ο οποίος δείχνει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου μέσω ανίχνευσης της ροής του αίματος.

Αν κάποιος συγκρίνει αυτή την εικόνα με την παρακάτω όπου παρουσιάζονται «νεκρές περιοχές» του εγκεφάλου, βλέπει καθαρά τι μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και νόμιμες ουσίες στον εγκέφαλο. Η μείωση της ροής του αίματος στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, ανάλογα με την περιοχή που πλήττεται κάθε φορά.

Πολλές φορές τα προβλήματα συμπεριφοράς αποδίδονται σε ψυχολογικούς παράγοντες, ενώ στην πραγματικότητα έχουν άκρως βιολογική βάση, στενά συνυφασμένη με τις καταχρήσεις μας.
Δείτε και Το παν στην υγεία είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος 
Συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε κακή κυκλοφορία αίματος

to-alkool-prokalei-vlaves-pou-paramenoun-monima-ston-egkefaloΕγκέφαλος – Αλκοόλ

Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ προκαλούν στένωση των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον θάνατο εγκεφαλικά κύτταρα, κυρίως στον προμετωπιαίο φλοιό. Αυτές οι νεκρές περιοχές είναι οι δύο κρατήρες που μπορείτε να δείτε στο επάνω μέρος της εικόνας.

Ο προμετωπιαίος φλοιός διευθύνει και επιβλέπει τη συμπεριφορά και οι βλάβες του μπορούν να οδηγήσουν σε κακή κρίση, σε προβλήματα στον έλεγχο των παρορμήσεων καθώς και σε αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης.

Παράλληλα το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει πολύ γρήγορα βλάβες στους κροταφικούς λοβούς (οι κυκλικές περιοχές στο κέντρο της εικόνας). Οι κροταφικοί λοβοί εμπλέκονται στην επεξεργασία της γλώσσας, της μουσικής, των αναμνήσεων και της διάθεσης.

Επιβραδύνοντας την αναμετάδοση πληροφοριών μεταξύ των νευροδιαβιβαστών, η αιθανόλη που περιέχουν τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε πολλές περιοχές του εγκεφάλου.

Η παρατεταμένη βλάβη στους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου μπορεί να οδηγήσει σε απότομες αλλαγές συμπεριφοράς και διάθεσης όπως κατάθλιψη, άγχος, απώλεια μνήμης, και επιληπτικές κρίσεις. Ο αλκοολισμός σε συνδυασμό με την κακή διατροφή μπορεί επίσης να προκαλέσει το σύνδρομο Wernicke-Korsakoff.

«Τροφή»:

Διαθέτω διατροφικό συμπλήρωμα με Ginkgo Biloba (φλοιό πεύκου ή πυκνογενόλη και εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού) που ωφελεί σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο τον οργανισμό και στον εγκέφαλο (μικροκυκλοφορία), με αποτέλεσμα την ενίσχυση της μνήμης (αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα διορθώσει και την παρατεταμένη ζημιά που κάνουμε με την κατάχρηση!).: Ginkgo Biloba: Εμπροσθοφυλακή κατά της γήρανσης, ειδικά του εγκεφάλου

Ευεργετικά επίσης σε αυτόν τον τομέα είναι και τα ωμέγα 3 λιπαρά τα οποία επίσης διαθέτω ως συμπλήρωμα διατροφής {το καλύτερο Ω3 που είναι το EPA λόγω της διπλής του απόσταξης (μοριακή εν κενώ) απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}, με όλα του τα οφέλη στο ΑΚΈΡΑΙΟ, για θεραπευτικούς και προληπτικούς λόγους.

Απαραίτητο δε, για την περίπτωση είναι και το γαϊδουράγκαθο, καθώς θα αποτοξινώσει τα δηλητήρια από το συκώτι μας!

Όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: 11+1 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

και Οι τρομακτικές επιπτώσεις του αλκοόλ στο σώμα. 

Όλη η αλήθεια για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του 

και βέβαια, δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις άλλες επιπτώσεις που δεν αφορούν μόνο εμάς και την επιλογή μας, αλλά και τον περίγυρό μας, που εν τέλει δεν μας φταίει και σε κάτι εάν εμείς διαλέγουμε να δηλητηριάζουμε οργανισμό και σκέψη: Ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της χρήσης αλκοόλ 

ενώ μία ακόμη παράμετρος, συχνά, μπορεί να είναι και αυτή: Ένα συγκλονιστικό βίντεο που μπορεί να σώσει τη ζωή σας!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *