Θεραπευτική δίαιτα: Πως γίνεται ο χυλός σιταριού αποτοξίνωσης του εντέρου

therapeftiki-diaita-pos-ginetai-o-hylos-sitou-apotoxinosis-tou-enterou

Θεραπευτική δίαιτα: Πως γίνεται ο χυλός σιταριού αποτοξίνωσης του εντέρου

Πως γίνεται η χυλοσιτοδίαιτα

½ – 1 κιλό σίτου καθ’ ημέρα αφού καθαρισθεί και πλυθεί αφήνεται σε χλιαρό νερό επί μία ώρα να μουσκέψει. Καθαρισμένο αυτό από κάθε ξένη ουσία βράζεται σε ανάλογη ποσότητα νερού (6-10) φορές περισσότερου επί κάποιες ώρες (5-6) μέχρι πολτοποιήσεως. Έπειτα κενώνεται ο χυλός σε πιάτα, χωρίς σπυριά και αφήνεται να κρυώσει.

Μερικοί αφού καθαρίσουν και πλύνουν το σιτάρι το στεγνώνουν και έπειτα το κοπανίζουν όπως βγει ή φλούδα ή το σπάζουν σε μηχανή όπως το μπλιγούρι και έπειτα το βράζουν. Με τέτοια κατεργασία ο χυλός ετοιμάζεται γρηγορότερα.

Επειδή η πιο πάνω παρασκευή του χυλού αργεί και ένεκα αυτού πολλοί δεν αποφασίζουν να κάνουν τη δίαιτα συνεννοήθηκα στη Γερμανία με το εργοστάσιο Milnpa Pauly G. in. b. H. Friedrichsdorf im Taunus, το οποίο ανέλαβε να παρασκευάσει από σιτάρι ένα παράγωγο, με το οποίο χωρίς μακροχρόνιο βράσιμο να ετοιμάζεται χυλός σίτου.

Με μία νέα μέθοδο παρασκευάστηκε όντος στο

εργοστάσιο μία χιονώδης ουσία (όχι άλευρο) από σιτάρι, εκ της οποίας ο χυλός ετοιμάζεται τάχιστα, χωρίς κόπο και φροντίδα. 8 κουτάλια σούπας ήτοι 40 γρ. του προϊόντος βράζονται σε 400 γρ. νερό σε μέτρια εντάσεως φωτιά έως ότου να φουσκώσει καλά, ανακατώνοντας αυτό διά να μη τσικνώσει. Σε 3 λεπτά ο χυλός είναι έτοιμος.

Όταν κρυώσει στο πιάτο γίνεται σαν κρέμα και τρώγεται ευχαρίστως με λίγη ζάχαρη και σιρόπι κομπόστας 4-5 πιάτα την ημέρα. Διά της καινοτομίας αυτής γίνεται οικονομία και χρόνου και καυσίμου ύλης. Η εφαρμογή στην πράξη πέτυχε πολύ. Η έως τώρα διάδοση του προϊόντος έχε περίφημα αποτελέσματα.

«Τροφή»: Προσοχή! Το άρθρο είναι παλαιό και η παραπάνω παράγραφος δεν γνωρίζω αν ισχύει. Από τη άλλη, προσωπικά ΔΕΝ εμπιστεύομαι κανενός είδους επεξεργασία, ειδικά εφόσον πρόκειται για μία θεραπευτική διαδικασία κατά την οποία η καθαρότητα και αγνότητα του προϊόντος είναι απωσδήποτε απαραίτητη!!
Έτσι προσοχή μεγάλη και στην ποιότητα σιταριού που θα χρησιμοποιήσετε: Η κοιλίτσα του σιταριού και η δραματική τροποποίηση μιας υγιεινής τροφής

Η δίαιτα αυτή πρέπει να γίνει 5 ημέρες έως 20.

Στις ελαφρές γαστρίτιδας δίαιτα έως μίας εβδομάδος αρκεί για να υποχωρήσουν τα ενοχλήματα. Όταν όμως συνυπάρξουν και άλλες βλάβες, από το συκώτι κλπ. χρειάζονται περισσότερες ημέρες διαίτης. Αλλά και μόνο 3 ημερών δίαιτα ωφελεί. Οπωσδήποτε επειδή είναι τροφή νόστιμη, δεν την βαριούνται οι περισσότεροι άρρωστοι. Την τρώνε με ευχαρίστηση.

Ο χυλός πρέπει να παρασκευάζεται φρέσκος κάθε μέρα, διά να μη ξινίζει και τρώγεται καλλίτερα κρύος τους περισσότερους μήνες, λίγο ζεστός τον Χειμώνα. Εφόσον οι περισσότεροι άρρωστοι έχουν φλόγωση στομαχοεντερική, δροσίζεται με αυτό ο γαστρεντερικός σωλήνας και θεραπεύεται γρηγορότερα. Σε περιπτώσεις όπως (γρίπη, βρογχίτις κλπ.) ο άρρωστος μπορεί να παίρνει το χυλό λίγο ζεστό.
Δείτε και Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

Κατά την διάρκεια της δίαιτας αυτής δεν πρέπει να παίρνει άλλη τροφή, ιδίως στερεά. Ψωμί, πατάτες μακαρόνια, ρύζι κλπ. απαγορεύονται. Διότι με τέτοιες τροφές σχηματίζονται στα έντερα κόπρανα εμποδίζοντας την ριζική κάθαρση αυτών, ενώ με τον χυλό σίτου όχι μόνο δεν γίνονται περιττώματα, αλλά και η κολλημένη στα εντερικά τοιχώματα ακαθαρσία λιώνει. Έτσι εντός μερικών ημερών επιτυγχάνεται ριζική κάθαρση των εντέρων, καλλίτερα από οποιαδήποτε καθαρτικά και φάρμακα.
Δείτε και Ως 30 κιλά απόβλητα δηλητηριάζουν το παχύ έντερο. Αποτοξινώστε το
Ο Θάνατος αρχίζει από το Παχύ Έντερο: Το Κλειδί για το διατηρήσετε Υγιές

Κατά τη δίαιτα επιτρέπονται οπωρικά, το Καλοκαίρι βερίκοκα, ροδάκινα, αχλάδια κρυστάλλια ώριμα, ξεφλουδισμένα, πεπόνι, καρπούζι, σταφύλια χωρίς φλούδες και κουκούτσια. Τον Χειμώνα μήλα αφράτα ωμά ή βρασμένα, μπανάνες. Επίσης επιτρέπεται γλυκό από μήλα, κυδώνια κλπ. Δύο πιατάκια την ημέρα, πρωί και απόγευμα, αλλά πελτέ, όχι τριφτό, το οποίο είναι δύσπεπτο.

Η φρουτοθεραπεία είναι λαμπρό σύστημα θεραπευτικής διαίτης.

Ξεφλογίζεται διά αυτής ο γαστρικός σωλήνας. Επί πλέον ο οργανισμός προμηθεύεται τροφή στερημένη αλατιού και τοξινών. Το πρωί μάλιστα με άδειο στομάχι, αντί τού συνήθους γαλακτοβουτύρου, κάποτε ή συχνά, ένα πιάτο βερίκοκα ροδάκινα ξεφλουδισμένα, αχλάδια κρυστάλλια ή μήλα αφράτα είναι άριστη τροφή ξεφλογιστική του στομάχου, καθαρτική των εντέρων και αποτοξινωτική του σώματος. Μη ώριμα δε οπωρικά βλάπτουν τη κούρα.

Οι ξηροί καρποί αμύγδαλα, καρύδια, κάστανα, φουντούκια απαγορεύονται απολύτως στους θεραπευομένους με χυλό σιταριού. Γιατί για την χώνεψή τους τους αναγκάζεται να εργασθεί ο πεπτικός σωλήνας και διότι, όπως γίνεται με όλες τις στερεές τροφές, σχηματίζονται κόπρανα εμποδίζοντας τη ριζική κάθαρση των εντέρων.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας συνιστούμε

και χυμό φρούτων, πορτοκαλάδες, βυσινάδες, μηλόζουμο κλπ. Με την υγρή αυτή τροφή ξεφλογίζεται, ξεπλένεται ο γαστρικός σωλήνας και διευκολύνεται με αυτό η φυσιολογική αποκατάσταση της λειτουργικότητας των πεπτικών σπλάγχνων. Την ζωμο-φρουτοθεραπεία συνιστούμε ιδιαιτέρως στο έλκος του στομάχου και δωδεκαδακτύλου.
Όταν λέμε χυμούς φρούτων βέβαια, δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση δαύτους: Χυμοί πλούσιοι σε… ζαχαρόνερο!
Πόσο «φυσικοί» είναι οι φυσικοί χυμοί;
Άλλο φρούτα και άλλο χυμοί του εμπορίου, οι οποίοι συνδέονται με τον καρκίνο!

Η επί κάποιων ημερών χυλοσιτοδίαιτα δεν φέρνει αδυναμία, όπως νομίζεται από μερικούς. Πλείστοι έκαμαν την δίαιτα χωρίς να διακόψουν την εργασία τους.

Άλλως τε άμεσος σκοπός της δίαιτας αυτής δεν είναι να δυναμώσει ο άρρωστος, αλλά να καθαρισθεί ο γαστρικός σωλήνας και να αποτοξινωθεί το σώμα. Όταν αυτά επιτευχθούν, ακολουθεί φυσική όρεξη, οι άρρωστοι τρώνε καλλίτερα και περισσότερο, χωνεύουν την τροφή και δυναμώνουν.
Δείτε και Τι είναι οι τοξίνες και γιατί οφείλουμε να τις αποβάλλουμε;

Σε πολλούς άρρωστους συνέστησα ανάπαυση κατά την θεραπεία, η οποία βεβαίως είναι προτιμότερη για όσους μπορούν να παραλείψουν την εργασία τους για κάποιες ημέρες. Η θεραπεία τους γίνεται με αυτό καλλίτερη και σε μέρος με παρακολούθηση, ασφαλέστερη, επίσης οι πολύ εξαντλημένοι ή έχοντες βαριά εργασία υποχρεώθηκαν να μείνουν λίγες ημέρες στο σπίτι τους. Αυτονόητο ότι οι βαρέως ασθενείς έκαναν την θεραπεία στο κρεβάτι.

Πάντως και κατά την εφαρμογή του νέου τούτου συστήματος θεραπείας ισχύει το του Ιπποκράτους

«Ξεντεκμαίρεσθαι δέ χρή καί τόν νοσέοντα εις έξαρκέση τή διαίτη Προς τήν ακμήν τής νούσου» δηλ. πρέπει να εκτιμήσουμε καλώς και την αντοχή του αρρώστου, εάν θα μπορέσει να κάνει τη δίαιτα μέχρι της κρίσεως της νόσου.
Δείτε και Γιατί αρρωσταίνουμε, σύμφωνα με την ολιστική θεώρηση του Ιπποκράτη

Το ποσό θερμίδων το απαιτούμενο για τους ενηλίκους προς συντήρηση της ζωής ορίζεται σε ανάπαυση σε 1800-2000 κατά 24ωρο, αυξανόμενη δε της εργασίας, αναλόγως του επαγγέλματος, από 2000-4400, 1/2 κιλό σίτου δίδει 1500 θερμίδες, 200 γρ. του βιομηχανοποιηθέντος παρασκευάσματος, όσο χρειάζεται για δόση μιας ημέρας, δίνει 700 θερμίδες, 100 γρ. σταφύλια 77 θερμίδες ήτοι 1 κιλό καθ’ ημέρα 770 θερμίδες, 100 γρ. μπανάνες 68 θερμίδες, 100 γρ. σιρόπι 300 θερμίδες και οι μαρμελάδες επίσης. Συνεπώς με αυτή τη δίαιτα συμπληρώνεται η απαιτουμένη ποσότητα των θερμίδων προς θρέψη του σώματος.

Αλλά η λεπτομερειακή αυτή άποψη των μονάδων θερμότητας, δεν πρέπει να πολύ λογαριάζεται κατά τη νέα αυτή θεραπευτική δίαιτα. Ότι χρειάζεται απαραιτήτως στους αρρώστους, είναι να καθαρίσουν τον γαστρικό σωλήνα και αποτοξινώσουν το σώμα τους. Αυτό πρέπει να έχουν υπ όψιν τους οι πάσχοντες και όχι το εάν επί κάποιες ημέρας θα πάρουν λιγότερες θερμίδες.

Εάν κατά την δίαιτα χάσουν μερικά κιλά από

το βάρος του σώματός τους, αυτά αντιπροσωπεύουν τα περιττά λίπη και σκουργιές των ιστών, τα οποία καίγονται. Ακριβώς ένεκα τούτου μετά την δίαιτα οι ιστοί τού σώματος γίνονται ελαστικότεροι, υγιέστεροι, ο οργανισμός κατά ένα βαθμό ξανανιώνει.

Από της απόψεως ταύτης η χυλοσιτοκούρα, η εκτιθέμενη σε αυτό το βιβλίο διαιτο-φυσιοθεραπεία δύναται να θεωρηθεί ως άριστο μέσο για απόκτηση λυγερού σώματος και γενικώς το καλλίτερο των έως τώρα εφευρεθέντων μέσων κατά του προώρου γήρατος.
Το πόσο απόλυτο δίκιο έχει, θα το διαπιστώσετε στα δύο επόμενα άρθρα: Η αλήθεια για την μακροζωία
Η αιτία θανάτου του μακροβιότερου υγιούς ανθρώπου, αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας;

Μετά την δίαιτα με χυλό σιταριού 5-20 ημερών, η συνέχιση

προς τη δίαιτα αναρρώσεως δεν πρέπει να γίνει απότομα με σκληρές τροφές, για να μην τυχόν ερεθιστεί ο μόλις ξανασχηματισμένος εσωτερικός υμένας των εντέρων. Η αλλαγή της δίαιτας, η αύξηση της τροφής πρέπει να γίνεται βαθμιαίως. Πρώτα χορτόσουπα από κολοκυθάκια, πατάτες κλπ. στραγγισμένα χόρτα πουρέ, κρέμες, γιαούρτι, χόρτα βραστά και έπειτα στερεότερη τροφή.

Η τροφή πρέπει πάντοτε να μασιέται καλώς και για αυτό εάν τα δόντια είναι χαλασμένα, πρέπει απαραιτήτως να διορθώνονται. Όταν η τροφή μασηθεί τέλεια στο στόμα κατεβαίνει σαν πολτός στο στομάχι, δε δυσκολεύεται αυτό στην περαιτέρω κατεργασίας της πέψεως.
Δείτε Πάνω από 80% του πληθυσμού δεν μασάει καλά την τροφή του! Δείτε τις συνέπειες.
Πώς πρέπει να τρώμε…
Και Πεπτικό: Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία;

Το γάλα άλλοτε βασικό είδος της δίαιτας των αρρώστων δεν συνιστάται στη διαιτοθεραπεία που περιγράφουμε, διότι το λεύκωμά του μετατρέπεται στο στομάχι τυρίνη, η οποία δεν είναι εύπεπτη, όπως ο χυλός.
Το γάλα όπως ήταν κάποτε, μπορεί να ήταν απαραίτητο, καμία σχέση όμως με αυτό που βρίσκουμε στα ράφια των μάρκετ: Επικίνδυνο κοκτέιλ 20 χημικών ουσιών σε ένα ποτήρι γάλα!

Σε μερικούς αρρώστους που βαριούνται μετά από μερικές ημέρες τη δίαιτα χυλού σίτου, συνιστώ εναλλάξ δίαιτα μια μέρα με χυλό σίτου, την άλλη μέρα στραγγισμένη χορτόπουπα, μέχρις ότου λιώσει η ακαθαρσία στα έντερα και βγει με τα κλύσματα.

Ο ασθενής θα εννοήσει την απαλλαγή του εκ τούτου από το τελειωτικό παύσιμο των γαστρικών ενοχλημάτων, ο δε γιατρός θα διαπιστώσει διά της κλινικής εξετάσεως ότι η κοιλία, τα έντερα ξεπρήστηκαν, οι κατά τόπους σκληρίαι διαλύθηκαν.

Στους μικρής ηλικίας αρρώστους η δίαιτα πρέπει να γίνεται λιγότερες ήμερες, καθόσον ο πεπτικός σωλήνας τους δεν έχει πολλές επικολλημένες ακαθαρσίες, όπως των ενηλίκων. Και η ποσότητα του χυλοσίτου είναι αναλόγως λιγότερη.

«Τροφή»: Και αφού εφαρμόσετε όλα τα παραπάνω, Εξασφαλίστε την πρόληψη, την υγιεία και την διατήρησή της, ολόκληρου του πεπτικού σας, με τον ιδανικότερο τρόπο για να το πετύχετε:  Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού!

Έτσι έχω φροντίσει και έχω εξασφαλίσει για όσους την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν ΕΓΓΥΗΜΈΝΑ ΚΑΘΑΡΗ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ μαστίχα Χίου, σε σκόνη, κλεισμένη σε κάψουλα, κάτι που σας διευκολύνει στην χρήση.

Μετά την εκτέλεση οποιουδήποτε είδους καθαρισμού, θα πρέπει να λάβετε προβιοτικό συμπλήρωμα σαν κι αυτό που σας προτείνω, με:

 • Lactobacillus acidophilus 2,7 δις μικροοργανισμοί
 • Lactobacillus plantarum 1.500.000.000 μικροοργανισμοί
 • Lactobacillus casei 1,2 δις μικροοργανισμοί
 • Bifidobacterium longum 300.000.000
 • μικροοργανισμοί Streptococcus thermophilus 240.000.000 μικροοργανισμοί
 • Lactobacillus brevis 60.000.000 μικροοργανισμοί 

και πολλά υγιεινά τρόφιμα, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε υγιή βακτήρια στην εσωτερική εντερική χλωρίδα, τα οποία θα σας παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. 

Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε Μικροβίωμα: Μικροβιακή Χλωρίδα και η Ιατρική Επανάσταση του Αιώνα
και Σημασία, μορφές προβιοτικών και τα τρόφιμα που τα περιέχουν

Δείτε ακόμη: Όλες οι ασθένειες ξεκινάνε από το έντερο: Αποτοξινώστε το με χυλό σιταριού και θεραπευτείτε

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.) 

Έντερο: ο «βασιλιάς» των οργάνων!

Καθαρισμός και αποτοξίνωση του εντέρου, του βασιλιά των οργάνων

Πηγή: Η θεραπεία με χυλόν σίτου-Αργυρίου Κούζα, Ιατρού-Θεσσαλονίκη 1955
www.ftiaxno.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

9 Σχόλια

 1. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

  Η παραπάνω συνταγή είναι πραγματικά πολύ καλή. Την έχω κάνει για περίπου 10 μέρες και έχασα 9-10 κιλά!! Έτρωγα όμως μόνο το χυλό, 4 πιάτα την ημέρα και έπινα πολύ νερό! Ήταν πολύ ευεργετικό για το έλκος στομάχου που με ταλαιπωρούσε τότε. Προσοχή όμως: θα πάρετε ΜΟΝΟ το χυλό και καθόλου σπόρους!! Όσο είναι ζεστό προσθέστε μέλι για να γίνει πιο εύγευστο, μοιράστε την ποσότητα σε βαθιά πιάτα και διατηρείστε τα στο ψυγείο.

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Σε ευχαριστούμε πολύ!!

   • Ο/Η Αριάδνη λέει:

    Καλησπέρα! Θα ήθελα παρακαλώ να με ενημερώσετε τι στάρι χρησιμοποιείτε;
    Εγώ αγόρασα ένα αποφλοιωμένο. Μπορώ να έχω αποτέλεσμα με αυτό;

    • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

     Πρέπει απαραίτητα να είναι βιολογικό και αναποφλοίωτο…
     Καλή συνέχεια!

     • Ο/Η Αριάδνη λέει:

      Ευχαριστώ πολύ!
      ΄Καλό βράδυ!

     • Ο/Η Αριάδνη λέει:

      Καλησπέρα. Έφτιαξα το σιταροχυλό, όμως εμένα δεν μου βγήκε τόσο χυλός όσο δείχνει η φωτό. Ίσως γιατί ήταν η πρώτη φορά και παιδεύτηκα γιατί χρησιμοποίηση δίκοκο αναποφλοίωτο το οποίο έβραζε δύο ημέρες.
      Σήμερα είναι η ΄2η ημέρα και αισθάνομαι ήδη πολύ καλά γιατί έτρωγα πολύ και είχε αρχίσει να με ενοχλεί το στομάχι.
      Θέλω όμως να σας ρωτήσω: Είναι απαραίτητο να καταναλώνει κανείς και τα 5 πιάτα την ημέρα; Γιατί εγώ με τρία το πολύ αισθάνομαι ήδη χορτάτη.

     • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

      Καλώς την!
      Αρκεί να μην είχε μέσα κομμάτια από τον σπόρο. Να το αφήνεις να μουλιάσει πριν.
      Όχι δεν είναι απαραίτητο να πιεστείς να φας παραπάνω από ότι θες.
      Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση και περιμένω νεότερα, με τις παρατηρήσεις σου στην υγιεία σου ;)

 2. Ο/Η Πισσάνου Αναστασία λέει:

  Κατ’ αρχας καλη χρονια!!!Πρεπει να ομολογησω οτι εχω καπως μπερδευτει….Ενω εδω διαβαζω ποσο ωφελιμος ειναι ο σιτοχυλος σε αλλο ποστ διαβασα ποσο μας πειραζει το μεταλαγμενο σιταρι…..Και που να βρουμε σιταρι απ αυτο των παλαιων χρονων?

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Των παλαιών δεν ξέρω.
   Ίσως σε κάποιο χωριό, εκεί που φυλάνε τους σπόρους από χρονιά σε χρονιά, για επόμενες καλλιέργειες.
   Προσωπικά το δικό μου το έχω πάρει από ένα κατάστημα βιολογικών που εμπιστεύομαι, αλλά και πάλι σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω, δυστυχώς :(
   Σε ευχαριστώ και καλή χρονιά να έχετε κι εσείς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *