Θάλασσα και Θαλασσοθεραπεία: Απαραίτητη Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη

thalassa-kai-thalassotherapeia-aparaititi-symfona-me-ton-ippokrati

Τι έλεγε ο Ιπποκράτης για το Θαλασσινό νερό; Πόσο καλό κάνει στο σώμα μας;  
Ο Ιπποκράτης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «θαλασσοθεραπεία» για να περιγράψει τις θεραπευτικές επιδράσεις του θαλασσινού νερού.
Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων, το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, να προωθήσει τη συνολική ευημερία και να ενυδατώσει το δέρμα. Μια βουτιά στη θάλασσα μπορεί να βελτιώσει ακόμα και τη διάθεση, αλλά και ολόκληρη την υγεία σας.

Δείτε αναλυτικά ποια είναι τα οφέλη της θάλασσας και επωφεληθείτε από αυτήν κι αυτό το Καλοκαίρι:

Ανοσοποιητικό σύστημα.
Το θαλασσινό νερό περιέχει ζωτικά στοιχεία, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και ζωντανούς μικροοργανισμούς που μπορούν να παράγουν αντιβιοτική και αντιβακτηριακή δράση συμβάλλοντας στην ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συστατικά του θαλασσινού νερού απορροφώνται εύκολα και χρησιμοποιούνται από το σώμα μας, ενώ κολυμπάμε. Παράλληλα, εισπνέοντας τον θαλασσινό αέρα επίσης ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με τη γιατρό Connie Hernandez. Επιπλέον, ειδικοί ισχυρίζονται ότι το κολύμπι σε θαλασσινό νερό ανοίγει τους πόρους στο δέρμα, ενώ επιτρέπεται η απορρόφηση των θαλάσσιων μετάλλων και η αποβολή των τοξινών που προκαλούν διάφορες ασθένειες.
Μάθετε πόσο σημαντικό είναι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό: Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα! 
Ταυτόχρονα και η D που εξυπακούεται ότι λαμβάνουμε το Καλοκαίρι, συμβάλλει στην ενίσχυσή του: Βιταμίνη D ένας εξαιρετικός σύμμαχος του ανοσοποιητικού! 
να έχετε τον νου σας σε Πρόβλημα με το ανοσοποιητικό; Σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν 
καθώς ένα αποδιοργανωμένο ανοσοποιητικό έχει πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις: Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος 
οπότε Ανοσοποιητικό σύστημα…ας το θωρακίσουμε! 
Με πρώτο και κύριο «ενισχυτή» το Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)!

Κυκλοφορία αίματος.
Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας. Ο κύριος σκοπός της θαλασσοθεραπείας ή η θεραπεία με θαλασσινό νερό είναι να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος. Πράγματι, η κολύμβηση σε ζεστό θαλασσινό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία αποκαθιστώντας βασικά μέταλλα που έχουν μειωθεί από το άγχος, την κακή διατροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Δείτε και Συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε κακή κυκλοφορία αίματος 
ενώ Το παν στην υγεία είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος

Θαλασσινό νερό και ευημερία
Η έρευνα δείχνει ότι ο ήχος των κυμάτων επηρεάζει τον εγκέφαλο μεταφέροντάς σας σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Χαλαρώνοντας με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του μυαλού και του σώματος.

Το θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται από πολλούς για τη συνολική βελτίωση της υγείας και της ευημερίας, καθώς ενεργοποιεί μηχανισμούς επούλωσης του σώματος για την καταπολέμηση παθήσεων όπως το άσθμα, την αρθρίτιδα, τη βρογχίτιδα και φλεγμονώδεις νόσους, καθώς και κοινούς πόνους. Μάλιστα, το μαγνήσιο ανακουφίζει από τη νευρική ερεθιστικότητα και αυξάνει την αίσθηση της ηρεμίας.
Πρωταρχικό ρόλα σε όλα τα παραπάνω παίζουν οι πολύτιμες ιαματικές πηγές: Η Ελλάδα έχει πάνω από 700 μεταλλικές ιαματικές πηγές. 
Ελληνικά Ιαματικά Λουτρά: Περιοχές και Θεραπευτικές Ιδιότητες
Εδώ πραγματικά αξίζει να δούμε και αυτό που αφορά το θαλασσινό νερό και την βελτίωση των τροφών μας: Ο πραγματικός λόγος που οι τροφές δεν είναι πια οι ίδιες 

Φρέσκος αέρας για τον ύπνο
Ο ήλιος, το κύμα και το θαλασσινό νερό. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κοιμόμαστε πιο ήσυχοι μετά το κολύμπι μας στη θάλασσα; Ο θαλασσινός αέρας «χρεώνεται» με υγιή αρνητικά ιόντα που επιταχύνουν την ικανότητα απορρόφησης του οξυγόνου. Τα αρνητικά ιόντα εξισορροπούν τα επίπεδα της σεροτονίνης, μια χημική ουσία του οργανισμού που συνδέεται με τη καλή διάθεση και την απομάκρυνση του άγχους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο με το τέλος των διακοπών σας έχετε περισσότερη ενέργεια, ενώ συγχρόνως είστε περισσότερο χαλαροί.
Δείτε και Οξυγόνο, αλκαλικά και πικρά ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τον καρκίνο 
Η σεροτονίνη και τροφές που την ενισχύουν! 
Εδώ αξίζει να κάνω και μία υπενθύμιση στο φίλτρο νερού που σας προτείνω από το σάιτ στο life@proionta-tis-fisis.com καθώς έχει την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ιδιότητα για Ομοιόμορφα κατανεμημένες ενεργές περιοχές ιοντοεναλλαγής – ανιόντων και κατιόντων, που σημαίνει πρακτικά, ότι το νερό που προκύπτει είναι ΑΡΝΗΤΙΚΑ φορτισμένο, όπως και τα νερά των πηγών, των ποταμιών και της θάλασσας, που μας βελτιώνουν την διάθεση!!!

Ήλιος και δερματικές παθήσεις
Στην παραλία, η θερμότητα του ήλιου επηρεάζει το ενδοκρινικό μας σύστημα. Πιο ειδικά, είναι το μέρος του σώματός μας που εκκρίνει ενδορφίνες, τις φυσικές χημικές ουσίες στο σώμα μας που έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να νιώθουμε χαλαροί αποβάλλοντας το άγχος.

Παράλληλα, η έκθεση στον ήλιο καθίσταται ευεργετική για ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση, ενώ η υπεριώδης ακτινοβολία (υπεριώδες φως) αποκαθιστά την ξηροδερμία. Μάλιστα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το διάλυμα άλατος βελτίωσε την ενυδάτωση του δέρματος και μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα της φλεγμονής του δέρματος, όπως την ερυθρότητα και την τραχύτητα σε σύγκριση με το νερό της βρύσης.
Δείτε Ποια είναι τα οφέλη της ηλιοθεραπείας στην υγιεία 
Ανεπάρκεια Βιταμίνης D, Ήλιος και Καρκίνος του Δέρματος 
Κάντε ήλιο-ΘΕΡΑΠΕΙΑ χωρίς φόβο και πάθος! 
και Δερματικές ασθένειες και ψυχολογικά προβλήματα 
Δερματικά προβλήματα που μας προειδοποιούν για τη συνολική μας υγεία! 
Ψωρίαση, ψωριασική αρθρίτιδα: Εναλλακτική αντιμετώπιση

Δείτε ακόμη: Τα θαλάσσια μπάνια και οι ιδιότητες τους! 

Πως θα καταλάβουμε ότι η θάλασσα που κολυμπάμε είναι καθαρή;

messinia1234.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *