Τεστ: Δείτε αν έχετε εθισμό στη ζάχαρη

test-deite-an-ehete-ethismo-sti-zahari

Τεστ: Δείτε αν έχετε εθισμό στη ζάχαρη

«Τροφή»: Θέλω πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το οτιδήποτε να καταλάβετε πολύ καλά, πως το άρθρο ΔΕΝ αφορά μόνο την ζάχαρη που όλοι ξέρουμε και πολλοί γνωρίζουμε ότι είναι πολύ βλαβερή, αφορά και τρόφιμα που ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ σαν την ζάχαρη στον οργανισμό. 

Τροφές, δηλαδή, υψηλές σε υδατάνθρακες, όπως Σιτηρά – δημητριακά: Ρύζι, αλεύρι, βρώμη, κριθάρι, σίκαλη και ότι παράγεται από αυτά (ψωμί, ζυμαρικά, αλεύρι, δημητριακά για πρωινό, ΠΙΤΣΕΣ, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΧΆΜΠΟΥΡΓΚΕΡΣ, ΑΛΚΟΟΛ, κ.α.
και επίσης μεγάλη προσοχή να δώσετε στην ζάχαρη που ΔΕΝ αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει: Ξετρυπώστε την κρυφή ζάχαρη από τα φαγητά σας
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΓΕΜΆΤΑ ΑΠΌ ΖΆΧΑΡΗ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΆ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA.
Απειλή για την υγεία τα αναψυκτικά με ζάχαρη!

Ένα απολαυστικό επιδόρπιο πότε-πότε δεν βλάπτει, όμως ο σύγχρονος τρόπος διατροφής συνεπάγεται ότι οι περισσότεροι από εμάς λαμβάνουμε καθημερινά πολλαπλάσια ποσότητα ζάχαρης από αυτήν που επιτρέπεται για την υγιεία μας.

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για τη δραματική αύξηση των δεικτών παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 παγκοσμίως, ενώ το γλυκαντικό έχει συνδεθεί και με άλλα προβλήματα υγείας, όπως η καρδιοπάθεια.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι άνθρωποι που εκδηλώνουν σήμερα εθισμό στη ζάχαρη, δηλαδή εκδηλώνουν τα τυπικά συμπτώματα που αναγνωρίζουν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε άτομα με εθισμό σε ναρκωτικές ουσίες.

Όπως συμβαίνει και με άλλες εθιστικές ουσίες, όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνει κάποιος τόσο περισσότερο τη συνηθίζει, άρα ζητά μεγαλύτερη «δόση».

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε εθισμό στη ζάχαρη

Το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM) της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας παραθέτει μια λίστα με συμπεριφορές που ενδεχομένως υποδεικνύουν εθισμό. Το Εγχειρίδιο αποτελεί οδηγό για όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ώστε να προχωρούν στη διάγνωση ψυχικών διαταραχών.

Διαβάστε τη λίστα και αναλογιστείτε τη συμπεριφορά σας κατά το τελευταίο έτος, όσον αφορά τη διατροφή σας και συγκεκριμένα την πρόσληψη ζάχαρης.

Εκδηλώνετε κάποιο από τα παρακάτω;

– Ανοχή
– Στέρηση
– Κατανάλωση σε ποσότητες μεγαλύτερες από τις αρχικά επιδιωκόμενες
– Επίμονη επιθυμία για την «ουσία» ή ανεπιτυχής προσπάθεια μείωσης της πρόσληψης
– Αφιέρωση αρκετού χρόνου σε δραστηριότητες που αποσκοπούν στην απόκτηση της «ουσίας»
– Αποχή από σημαντικές δραστηριότητες λόγω «χρήσης της ουσίας»
– Συνέχιση της «χρήσης» παρά τη γνώση για τις συνέπειες ή τις σωματικές/ψυχολογικές παρενέργειες που προκαλεί ή επιδεινώνει

Μπορεί τα παραπάνω συμπτώματα να μοιάζουν υπερβολικά, ωστόσο εκδηλώνονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό σε περιπτώσεις εθισμού στη ζάχαρη.

Η Κλίμακα Τροφικού Εθισμού Γέιλ (YFAS) περιλαμβάνει ερωτήσεις/δηλώσεις παρόμοιες με τις παραπάνω προς αξιολόγηση του εθισμού στη ζάχαρη.

Διαβάστε τα παρακάτω και σκεφτείτε κατά πόσο συμφωνείτε ή διαφωνείτε, πάντα σε συνάρτηση με την κατανάλωση ζάχαρης και προϊόντων με πολλή ζάχαρη.

– Τρώω συγκεκριμένες τροφές ακόμη κι αν δεν πεινάω

– Νιώθω νωθρότητα ή κούραση από το πολύ φαγητό.

– Η συμπεριφορά μου όσον αφορά το φαγητό μου προκαλεί δυσφορία.

– Έχω εκδηλώσει σωματικά συμπτώματα στέρησης, όπως νευρικότητα και άγχος, όταν απέχω από συγκεκριμένα φαγητά (όχι καφέ ή τσάι).

– Έχω αφιερώσει χρόνο για να αντιμετωπίσω τα αρνητικά συναισθήματα που μου προκαλεί η υπερφαγία αντί να αφιερώσω αυτό το χρόνο στην οικογένειά μου, στους φίλους, τη δουλειά μου ή τη διασκέδαση.

– Συνεχίζω να καταναλώνω τις ίδιες τροφές ή τις ίδιες ποσότητες φαγητού, παρά τις συναισθηματικές ή σωματικές επιπτώσεις που μου προκαλούν οι διατροφικές μου συνήθειες.

– Όσο περνά ο καιρός, διαπιστώνω ότι χρειάζεται να τρώω περισσότερο για να επιτύχω το αίσθημα που επιθυμώ, όπως να μειώσω τα αρνητικά συναισθήματα ή να αυξήσω την απόλαυση.

Εάν συμφωνείτε με τις δηλώσεις (και για τις πρώτες πέντε η συχνότητα ξεπερνά τις τρεις φορές την εβδομάδα) τότε πρέπει να επανεξετάσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, κυρίως όσον αφορά την κατανάλωση ζάχαρης

“Τροφή”:

Ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει πόσο έντονη είναι η ανάγκη της συστηματικής αποτοξίνωσης και της στήριξης του συκωτιού.

Σώστε λοιπόν, το συκώτι και ολόκληρο τον οργανισμό σας με το πιστοποιημένο, βιολογικό γαϊδουράγκαθο, που διαθέτω, σε συμπυκνωμένη μορφή για αποτοξίνωση από πέτρες, άμμο, λάσπη και όλα τα δηλητήρια και του συκωτιού και της χολής. Γαϊδουράγκαθο περιορίζει τις βλάβες, αποτοξινώνει & αναπλάθει το συκώτι

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Οπότε αποτοξινωθείτε Sugar detox: Αποτοξίνωση από τη ζάχαρη τώρα! 

και αντικαταστήστε την 5 μαγικά υποκατάστατα της ζάχαρης! 

Στέβια η υγιεινή, αντί για ζάχαρη!

Δείτε ακόμη: Πως η ζάχαρη προκαλεί πρόωρο θάνατο σε οργανισμούς 

Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι (Επεξεργασμένα).

www.iatrikanea.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *