Τέσσερις τύποι παχυσαρκίας και τι σημαίνουν για την υγεία σας

tesseris-typoi-pahysarkiaskai-ti-simainoun-gia-tin-ygieia-sas

Τέσσερις τύποι παχυσαρκίας και τι σημαίνουν για την υγεία σας

Η άσκηση και η δίαιτα δεν καίνε το λίπος από μόνα τους αλλά μπορούν να προκαλέσουν τα όργανα και τους αδένες να απελευθερώσουν ορμόνες που καίνε το λίπος. Εάν η άσκηση και η δίαιτα δεν σας βοηθούν στην απώλεια βάρους, μπορεί να κρύβεται κάποιο βασικό πρόβλημα.

Διαβάστε παρακάτω τις τέσσερις κοινές αιτίες αύξησης του σωματικού βάρους και πώς να τις εντοπίσετε:

1. Ο τύπος του σώματος που επηρεάζεται από την αδρεναλίνη

Στην κορυφή των νεφρών σας, τα επινεφρίδια σας κάνουν τη δουλειά τους και αναλαμβάνουν την ευθύνη όταν το σώμα σας βρίσκεται κάτω από το άγχος. Όταν τα επινεφρίδια σας υπερλειτουργούν, αυτό μπορεί να επηρεάσει τις διάφορες λειτουργίες του σώματος συμπεριλαμβανομένου και του κύκλου του ύπνου και μπορεί να δημιουργήσει δυσκολία στο να κοιμηθείτε ή να μην αποκοιμηθείτε.
Δείτε και Πώς ο ύπνος μας προειδοποιεί για τα προβλήματα υγείας μας

Τα επινεφρίδια απελευθερώνουν μια ορμόνη του στρες την γνωστή κορτιζόλη. Η έρευνα έχει δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους στο μεσαίο τμήμα του σώματος που συχνά αναφέρεται ως το λίπος της κοιλιάς.

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε διαταραχή των επινεφριδίων, ελέγξτε το με γιατρό. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι για να μειώσετε τα επίπεδα του στρες και να χαμηλώσετε τα επίπεδα της κορτιζόλης. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει καθώς και κάποιες επιλογές τροφών και ο τρόπος ζωής.
Δείτε Κορτιζόλη, ένας αόρατος εχθρός
και Σημάδια στο σώμα σας που αποκαλύπτουν στρες – Τι να προσέξετε!
Οδηγός Διατροφής για το Στρες!
Υγεία, Νόσος και Στρες. Γιατί αρρωσταίνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε υγιείς.
10 τρομακτικές επιπτώσεις του στρες στον οργανισμό.
Απαλλάξου άμεσα και αποτελεσματικά από την πίεση του στρες

Τα συμπτώματα της διαταραχής των επινεφριδίων περιλαμβάνουν:

2. Ο τύπος του σώματος που επηρεάζεται από το συκώτι

Ένα συκώτι που λειτουργεί σωστά είναι σημαντικό για τη συνολική υγεία και ευεξία. Όταν δυσλειτουργεί, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους στην περιοχή του στομάχου ή όπως το περιγράφουν κάποιοι ‘κοιλιά σαν γλάστρα’.
Δείτε και Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι 

Αυτός ο τύπος του σώματος μπορεί να υποφέρει από προβλήματα του σακχάρου στο αίμα, όπως ο διαβήτης, αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και υψηλή αρτηριακή πίεση. Μια συσσώρευση τοξινών στο ήπαρ μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις ή αρθρίτιδα, αλλεργίες, δερματικά προβλήματα, ακόμη και το πως μυρίζει το σώμα.

Η ηπατική νόσος μπορεί να είναι γενετική ή μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως οι ιοί ή η χρήση του αλκοόλ. Η βλάβη στο ήπαρ μπορεί να οδηγήσει σε ουλές με την πάροδο του χρόνου που μπορεί να καταλήξουν σε ηπατική ανεπάρκεια – μια απειλητική κατάσταση για τη ζωή.
Δείτε και Όλη η αλήθεια για το αλκοόλ και τις επιπτώσεις του 
Οι τρομακτικές επιπτώσεις του αλκοόλ στο σώμα.

Εάν παρατηρήσετε ανεξήγητη αύξηση βάρους στην περιοχή του στομάχου σας, κλείστε ένα ραντεβού με έναν γιατρό για να ελέγξετε το το συκώτι σας. Ίσως επίσης να θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση στο συκώτι!
Δείτε 9 ενδείξεις ηπατικής βλάβης που πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε 
ο πλέον ιδανικός αποτοξινωτής του συκωτιού, που μπορώ να σας προμηθεύσω σε άψογη ποιότητα, όπως θα δείτε, είναι το Γαϊδουράγκαθο Milk Thistle – Ιδιότητες 
Γαϊδουράγκαθο: Αποτοξινώνει από φάρμακα και χημειοθεραπείες 
και 14 τροφές και βότανα για αποτοξίνωση του ήπατος!
Αποτοξίνωση 3 ημερών για να καθαρίσει το συκώτι σας

3. Ο τύπος του σώματος που επηρεάζεται από τον θυρεοειδή αδένα

Ο θυρεοειδής αδένας ελέγχει πόσο γρήγορα το σώμα χρησιμοποιεί την ενέργεια. Παράγει ορμόνες που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό. Αν ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί καλά, μπορείτε να παρατηρήσετε αύξηση του σωματικού βάρους σας γενικά, αν και δεν έχετε αλλάξει τη διατροφή σας με οποιονδήποτε τρόπο.
Δείτε και Τι είναι ο μεταβολισμός και γιατί πρέπει να τον παρακολουθούμε με σχολαστικότητα;

Τα προβλήματα του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση του δέρματος, τριχόπτωση και ασυνήθιστη θερμοκρασία του σώματος. Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς ρίχνει το επίπεδο ενέργειάς σας, έτσι ώστε να μπορεί να αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι.

Τα συμπτώματα ενός προβλήματος του θυρεοειδούς αναπτύσσονται αργά αλλά ένα πρόβλημα με τον θυρεοειδή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, ειδικά στις γυναίκες. Προβλήματα με τον εμμηνορροϊκό κύκλο, προβλήματα για την εγκυμοσύνη και προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σημάδια μιας υπολειτουργίας του θυρεοειδούς περιλαμβάνουν:

  • Δυσκοιλιότητα 
  • Μυϊκή αδυναμία 
  • Αύξηση βάρους 
  • Πόνοι στις αρθρώσεις και τους μύες 
  • Κατάθλιψη 
  • Χλωμό, ξηρό δέρμα 
  • Αργός ρυθμός της καρδιάς 
  • Ξηρότητα, αραίωση μαλλιών 
  • Πρησμένο πρόσωπο 
  • Βραχνή φωνή 

Δείτε και Εκατομμύρια γυναίκες αγνοούν τα συμπτώματα διαταραχής του θυρεοειδούς. Εσείς;
Θυρεοειδής: όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε
Θυρεοειδής, Ιώδιο και ορμόνες
Ο θυρεοειδής αδένας και η σχέση του με τη διατροφή!

4. Ο τύπος του σώματος που επηρεάζεται από τις ωοθήκες

Τα προβλήματα με τις ωοθήκες μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι έχετε ορμονική ανισορροπία. Μια πρώιμη έμμηνος ρύση ή η εμμηνόπαυση ή το σταμάτημα της έμμηνου ρήσεως, ή επαναλαμβανόμενη δυσκοιλιότητα μπορεί όλα να είναι προειδοποιητικά σημάδια. 

Αυτός ο τύπος του σώματος μπορεί να αναζητά την σοκολάτα ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η δυσλειτουργία των ωοθηκών μπορεί να οδηγήσει σε εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και αύξηση του σωματικού βάρους στο κάτω μισό του σώματος.

Τα προβλήματα με τις ωοθήκες μπορεί να περιλαμβάνουν τον καρκίνο των ωοθηκών, τις κύστες ωοθηκών και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, την πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια ή την συστροφή των ωοθηκών.
Δείτε και Προειδοποιητικά σημάδια κύστεων των ωοθηκών – Φυσική αντιμετώπιση

Εάν αισθανθείτε πόνο στις ωοθήκες, παρατηρήσετε μια αλλαγή στην έμμηνο ρύση σας ή αυξάνεται ανεξήγητα το βάρος στο κάτω μισό του σώματός σας, ελέγξτε το με έναν γιατρό. Η ρύθμιση στην διατροφή σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων των οιστρογόνων σας.
Προσοχή όμως μεγάλη στο τι οιστρογόνα θα χρησιμοποιήσετε: Οιστρογόνα καί Καρκίνος του στήθους. 
Ειδικά την στιγμή που υπάρχουν και εξαιρετικοί φυσικοί τρόποι Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο 
Δείτε και Μάθε τις ορμόνες και τι σημαίνουν για τον οργανισμό σου! 
Σημάδια ότι οι ορμόνες σας δεν είναι σε ισορροπία – Τι να κάνετε 

Βλέπετε ότι τα περισσότερα προβλήματα βάρους αφορούν σε ορμονικές ανισορροπίες, οπότε χρειάζεται να γνωρίσετε το πλέον ειδικό βότανο που θα σας εξασφαλίσει ορμονική ισορροπία: Maca (μάκα): Ορμονική ισορροπία και το οποίο μπορώ να σας προμηθεύσω σε άριστη ποιότητα, ως συμπλήρωμα διατροφής. 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε την πολύτιμη αυτή ρίζα – σύμμαχο της υγιείας μας, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Aποτοξινωθείτε: Τοξίνες στα κύτταρα λίπους προκαλούν πρήξιμο και επιπλέον βάρος 

Στοιχεία από
Treasure Coast Wellness Center
NICHD
Mayo Clinic
Women’s Health
David Wolfe
Πηγή: www.tilestwra.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.