MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΤελομεράση και ενίσχυση των διορθωτικών μηχανισμών στα ανθρώπινα κύτταρα

Τελομεράση και ενίσχυση των διορθωτικών μηχανισμών στα ανθρώπινα κύτταρα

Τελομεράση και ενίσχυση των διορθωτικών μηχανισμών στα ανθρώπινα κύτταρα

Τελομεράση και ενίσχυση των διορθωτικών μηχανισμών στα ανθρώπινα κύτταρα

Το Νόμπελ Ιατρικής το 2009 (τη χρονιά που ξεκινούσε η δική μας τραγωδία) το κέρδισαν τρεις Αμερικανοί, εκ των οποίων δυό γυναίκες, που ασχολήθηκαν με τις… άκρες των χρωματοσωμάτων, τα τελομερή.. που είναι μια περιοχή του DNA, στο τέλος του χρωματοσώματος και που προστατεύει τη γενετική πληροφορία από τη φθορά. Τελομεράση και ενίσχυση των διορθωτικών μηχανισμών στα ανθρώπινα κύτταρα

Οι τρεις αυτοί Νομπελίστες, κατέδειξαν πως το τόσο σημαντικό μήκος των τελομερών, επηρεάζεται άμεσα από το εάν είμαστε…εστιασμένοι στο παρόν, σε συνεχή εγρήγορση και δεν αφήνουμε τον νου να…ταξιδεύει σε ανοησίες, απ’ ό,τι έχουμε μπροστά μας την μια, συγκεκριμένη, την κάθε μια στιγμή του παρόντος μας..

Μας είπαν λοιπόν πως ο τρόπος που σκεπτόμαστε και λειτουργούμε καθημερινά, καθορίζει, όχι μόνο την ποιότητα, αλλά και την “ποσότητα” της ζωής μας..

Το 2012, το Νόμπελ κέρδισαν ένας Βρεττανός κι ένας Ιάπωνας μελετώντας τα βλαστοκύτταρα, και κατέδειξαν πως τα κύτταρα.. γυρνούν και προς τα πίσω… σε προηγούμενα στάδια..

Σήμερα θα εστιάσουμε στα τελομερή..

Η πληροφορία που καθιστά το κύτταρο βιολογικά ενεργό βρίσκεται στο μεσομερές, το οποίο προστατεύεται από το τελομερές. Η ονοματολογία προέκυψε (από τί άλλο.. παρά) απ’ τη σύνθεση των ελληνικών λέξεων Τέλος, Μέσο Και Μέρος.

Τα τελομερή δεν περιέχουν σημαντική γενετική πληροφορία, έχουν όμως τέτοια δομή που επιτρέπουν την προσκόλληση πρωτεϊνών που ασφαλίζουν τη διπλή έλικα του DNA στην κάθε άκρη της, κάτι σαν το προστατευτικό άκρο στα κορδόνια των παπουτσιών (που είχαμε μια φορά κι ένα καιρό) το οποίο δεν τα αφήνει να.. ξεφτίζουν με τη χρήση.

Λόγω των πολυτίμων τελομερών,

η φθορά των χρωματοσωμάτων σε μήκος συμβαίνει σχεδόν μόνο κατά τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, δηλαδή στη διαδικασία της μίτωσης, όπου οι έλικες των χρωματοσωμάτων ξεδιπλώνουν εντελώς, και κάθε χρωματόσωμα χωρίζεται στα δύο, ώστε το κάθε κομμάτι να αποτελέσει το καλούπι για το σχηματισμό του νέου χρωματοσώματος, εν δυνάμει πανομοιότυπου με το αρχικό, για το κάθε νέο κύτταρο.

Στη διαδικασία αυτή, στα άκρα των χρωματοσωμάτων, συνήθως αποκόπτεται μέρος από το γενετικό υλικό. Αυτή είναι μια παρενέργεια που δε μπορεί να αποφευχθεί, σε γενικό κανόνα, καθώς οι μηχανισμοί που παρέχουν τα συνήθη ένζυμα για την αντιγραφή της πληροφορίας, δε δίνουν τη δυνατότητα για αντιγραφή του γενετικού υλικού στις άκρες των χρωματοσωμάτων.

Το υλικό του DNA που αποκόπτεται είναι, τουλάχιστο στις πρώτες διαιρέσεις αναπαραγωγής, μέρος του τελομερούς, το οποίο ολοένα μικραίνει σε κάθε διαίρεση ενός κυττάρου σε δύο.

Αν το τελομερές δεν αποκαθίσταται σε μήκος, με κάποιο μηχανισμό επιδιόρθωσης, η κάθε κυτταρική διαίρεση … το καταναλώνει και στο τέλος αποκόπτεται πλέον από το χρωματόσωμα, η σημαντική πληροφορία του μεσομερούς, οπότε και το κύτταρο καθίσταται πια βιολογικά ανενεργό.

Το μηχανισμό που προστατεύει το μήκος των τελομερών τον παρέχει

η τελομεράση, που είναι ένα ένζυμο με την ικανότητα, όχι να αντιγράφει γενετική πληροφορία, αλλά να συμπληρώνει και πάλι σε μήκος το τελομερές.

Εάν η τελομεράση διατίθεται σε ικανές ποσότητες, στα σημεία του οργανισμού που γίνονται οι κυτταρικές διαιρέσεις, δίνεται στα τελομερή η δυνατότητα να αποκαθίστανται πλήρως σε μήκος και το κύτταρο μπορεί και παραμένει έτσι βιολογικά ενεργό για πάντα.

Έχουν μελετηθεί μονοκύτταροι οργανισμοί με περίσσεια τελομεράσης που τους κάνει αθάνατους σε ευνοϊκές συνθήκες περιβάλλοντος. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ένα είδος άλγης, η Tetrahymena thermophila.

Τα τελομερή δημιουργούνται και διατηρούνται από το ένζυμο της τελομεράσης, το “ένζυμο της αθανασίας” λόγω του ρόλου του στην κυτταρική γήρανση και στον καρκίνο. Η τελομεράση επιμηκύνει τα τελομερή, επιβραδύνει, και είναι πιθανό και να αναστέλλει τη γήρανση των κυττάρων.
Για περισσότερα: Το Ένζυμο της Αθανασίας 

Πλήθος Επιστημόνων, στο χώρο της μοριακής βιολογίας, ερευνούν για

την ανεύρεση ουσιών που ενεργοποιούν την τελομεράση με σκοπό να αναστείλουν το γήρας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι πρώτες πιλοτικές έρευνες σε ανθρώπους, της πρώτης ουσίας που ενισχύει τη δράση της τελομεράσης. Οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα της μοριακής βιολογίας στο άμεσο μέλλον αναμένονται εντυπωσιακές.

Αλλαγές στο τρόπο ζωής μας, αυξάνουν σημαντικά τη δράση της τελομεράσης και ενισχύουν τους διορθωτικούς μηχανισμούς στα ανθρώπινα κύτταρα.

Μέχρι να έχουμε τα πρώτα καλά αποτελέσματα, προσέχουμε

Πρώτον..

τη διατήρηση χαμηλών επιπέδων Ομοκυστεΐνης (μια εξέταση που μας δείχνει το βαθμό του… οξειδωτικού στρες, που.. μας δέρνει, Αλκη μου..). 

Οξειδωτικό Στρες: Τι είναι και πως να το αντιμετωπίσετε φυσικά.
Και Ομοκυστεΐνη κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης και αρρώστιας. Πως αντιμετωπίζεται

Τρώμε φρέσκοκομμένα πορτοκάλια ημέρας,που αγοράζουμε απ τις λαϊκές, κι όχι “κερωμένα” που έρχονται απ την Χιλή την Νότια Αφρική κλπ. Γνωρίζοντας πως ένα πορτοκάλι που τρώγαμε πριν 30 χρόνια, είχε ένα γραμμ.(1000mg) Βιταμίνης, ενώ τα σημερινά, φρέσκα που λέγαμε, δεν έχουν παραπάνω από 30-60 mg.
Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν 

Περπατάμε..κάθε μέρα, με γρήγορο βηματισμό, ακούγοντας μουσική…ακούγοντας εμβατήρια
(μην κολλάτε στις αηδίες περί εθνικισμού και άλλων παρόμοιων ανοησιών. Δεν είναι τυχαία η ύπαρξη των εμβατηρίων, σαν μουσικό είδος. Μην σας καταλαμβάνει ο…αριστερίζων οίστρος. Άλλο οι όποιες πολιτικές πεποιθήσεις, κι άλλο οι…ενδορφίνες που προκύπτουν απ ένα μαρς και γρήγορο περπάτημα…)
Μόλις μισή ώρα καθημερινό, γρήγορο περπάτημα, αλλάζει την ζωή μας

Δεύτερον.

Την Υπεροξειδική Δισμουτάση (SOD), ένα πολύ ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό ένζυμο που παράγεται στο εσωτερικό των κυττάρων μας. Στους πιο σύνθετους πολυκύτταρους οργανισμούς, όπως ο άνθρωπος, η περίσσεια τελομεράσης δεν συνδέεται άμεσα με… την αθανασία του οργανισμού. Αντίθετα, την περίσσεια της τελομεράσης τη χρησιμοποιούν τα καρκινικά κύτταρα ώστε να αναπαράγονται επ’ άπειρον, σε βάρος του οργανισμού.
Δισμουτάση: Η… επισκευάστρια των κυττάρων και που βρίσκεται 

Ο καρκίνος δεν οφείλεται στην τελομεράση,

τη χρησιμοποιεί όμως, μην υπακούοντας στα βιολογικά σήματα, που δίνουν εντολές για παύση των ανεξέλεγκτων διαδικασιών αναπαραγωγής, καθώς περιέχεται, αλλοιωμένη πλέον, πληροφορία στο γενετικό υλικό των καρκινικών κυττάρων.

Πρακτικά τώρα, Το Να Γερνούν Τα Κύτταρα (μετά από κάποιο αριθμό διαιρέσεων) και να καθίστανται βιολογικά ανενεργά, χάνοντας την προστασία του γενετικού τους υλικού από τα τελομερή, τα αποτρέπει από το να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα, αποτρέπει δηλαδή την εμφάνιση καρκίνων, καθιστώντας συνήθως ανενεργά τα καρκινικά κύτταρα στα πρώτα κιόλας στάδια αναπαραγωγής των καρκινικών όγκων.

Οι καρκίνοι που τελικά εκδηλώνονται, είναι εκείνοι που καταφέρνουν να ξεπεράσουν την ασφαλιστική αυτή δικλείδα του οργανισμού, τροποποιώντας κατάλληλα την πληροφορία του γενετικού υλικού τους.

Κι ερχόμαστε τώρα στην ουσία του θέματός μας…

Στο ποιά είναι η υποβόσκουσα, η υφέρπουσα, η ύπουλη αιτία που καταστρέφει τα τελομερή, και προάγει την διαδικασία της καρκινογέννεσης…

Σε μακρές περιόδους τοξικού στρες, (εδώ θα υπάρξει σίγουρα ένσταση για το, λεγόμενο “υγιές” παρατεταμένο ..δημιουργικό στρες που μας κάνει παραγωγικούς, κάτω από ισορροπημένη ψυχολογία,) παρατηρείται επιτάχυνση της γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο, η οποία μετράται ως αποτέλεσμα φθοράς στα τελομερή.

Τα τελομερή σ’ αυτούς που υποφέρουν από χρόνιο τοξικό στρες εμφανίζονται μικρότερα σε μήκος, άρα και με μικρότερη δυνατότητα αντίστασης στη φθορά που προκαλούν οι κυτταρικές διαιρέσεις καθώς η δράση της τελομεράσης εμφανίζεται κατά 50% μειωμένη.
Το στρες δημιουργεί ασθένειες – Τι πρέπει να αποφεύγουμε

40 χρόνια υπό την επίδραση τοξικού στρες μετρώνται να συνεπάγονται τουλάχιστον 10 επιπλέον χρόνια γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο.

Παρόμοιο αποτέλεσμα έχει και ένα διαφορετικό στρες, αυτό που συνεπάγεται η αποτυχία αποτελέσματος των παρατεταμένων διαιτητικών προσεγγίσεων. Όπως τέλος αρνητική επίδραση στο μήκος των τελομερών και στη δράση της τελομεράσης έχει η εγκληματική συνήθεια του καπνίσματος, κι αυτό δε λέγεται απλά από…συνήθεια…

Οι τοξικές ουσίες του καπνού που καίγεται στους…400 βαθμούς Κελσίου και εισπνέεται, καταστρέφουν ευθέως ανάλογα τα πολύτιμα τελομερή και αναστέλλουν την έκκριση τελομεράσης.
Βότανα που βοηθούν στην διακοπή του καπνίσματος 

Το μειωμένο μήκος των τελομερών, στα υγιή κύτταρα, έχει συσχετιστεί με

(απ’ τη Βικιπαιδεια).

Απ όλα αυτά συμπεραίνουμε πως πρέπει να είμαστε γενικώς..ψύχραιμοι. Να περιορίσουμε το εν γένει άγχος (ας μην κοροϊδευόμαστε πιστεύοντας ότι μέρος του ανήκει στην υποκατηγορία του δημιουργικού.), να ζούμε το σήμερα, ελπίζοντας για το αύριο, και να ξεχάσουμε ο,τι κακό μας βρήκε στο παρελθόν..

Χαίρετε.

Μπορείτε να δείτε και Τελομερή: Ο πιο Ακριβής Δείκτης Νεότητας και Μακροζωίας 

Πηγή: kosmaser.wordpress.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια