Τα κυριότερα αυτοάνοσα νοσήματα. Υπάρχει λύση στα φυσικά ιάματα;

ta-kyriotera-aftoanosa-nosimata-yparhei-lysi-sta-fysika-iamata

Αυτοάνοσα νοσήματα. Η μεγάλη πρόκληση των φυσικών ιαμάτων.
Μπορεί για την αγαπημένη μου φίλη και έγκριτη καθηγήτρια της φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ο όρος ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ να θεωρείται μέγα λάθος, όμως έτσι τα βάφτισαν και έτσι τα γνωρίζουμε.

Υπάρχουν, ταλαιπωρούν τους πάσχοντες και ατυχώς για τα περισσότερα από αυτά μέχρι στιγμής η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια της παρά τις αμέτρητες ώρες που αναλώνει στην διερεύνηση τους.

Σήμερα θα ασχοληθούμε για να τα γνωρίσουμε όλα, να μάθουμε περίπου την εξέλιξη τους μιας και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και τέλος να δούμε τα όπλα που έχουμε ενάντια τους.

Τι είναι τα αυτοανοσα νοσήματα:
Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα για κάποιο άγνωστο λόγο μέχρι σήμερα αντί να μας προστατεύει στρέφεται ενάντια του ίδιου του οργανισμού, τότε δημιουργεί ένα, δυο και κάποιες φορές ακόμη και τρία αυτοάνοσα νοσήματα.

Θα θυμίσω πως ο ρόλος του ανοσοποιητικού είναι να μας προστατεύει από κάθε ξένο εισβολέα όπως ιούς, μικρόβια, βακτηρίδια κ.τ.λ. και γι’ αυτό το θέλουμε πάντα ισχυρό.

Είναι απαραίτητο να διευκρινίσω δε ότι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό ΔΕΝ θα δημιουργήσει ένα αυτοάνοσο νόσημα.
Δείτε και Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος
Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό

ΟΧΙ όπως εσφαλμένα νομίζουν ορισμένοι αναγνώστες όπως το ανεπαρκές ανοσοποιητικό.

Το ανεπαρκές ανοσοποιητικό θα μας φέρει σωρεία λοιμώξεων, φλεγμονών και μια μεγάλη μερίδα άλλων ανεπιθύμητων ασθενειών.
Δείτε και Φλεγμονές ο ΕΧΘΡΟΣ της Υγείας ΜΑΣ. Πως να τις Μειώσουμε
Αιτίες φλεγμονών – Ανοσοποιητικό – πεπτικό & φλεγμονώδης απόκριση
και εντέλει καταλήγει κάποια στιγμή: Τι είναι φλεγμονή και ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα

Τα πιο διαδεδομένα αυτοάνοσα νοσήματα.

· Ψωρίαση.
Δερματικό νόσημα που μπλοκάρει τα νεκρά κύτταρα και αποβάλλονται ως λέπια δημιουργώντας ταυτόχρονα και ερυθρότητα.

Έχει άσχημη εικόνα η Ψωρίαση, δεν μεταδίδεται σίγουρα, πλην όμως δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα στους πάσχοντες.

Αν και έχει βραδεία εξέλιξη απαιτεί προσπάθεια με φυσικά ιάματα επιβράδυνσης.
Δείτε Ψωρίαση, ψωριασική αρθρίτιδα: Εναλλακτική αντιμετώπιση
και τον φαύλο κύκλο Δερματικές ασθένειες και ψυχολογικά προβλήματα

· Λεύκη.
Επίσης δερματολογικό νόσημα η Λεύκη που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη μελανίνης κατά τόπους, τόπους. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει εξέλιξη και θα πρέπει ο ασθενής να προσπαθεί με φυσικούς τρόπους την επιβράδυνση της.
δείτε και Λεύκη, τι είναι και πως αντιμετωπίζεται φυσικά.

· Σκληροδερμία.
Φλεγμονώδες νόσημα των συνδετικών ιστών που προκαλεί εξωτερικά αλλοίωση στο δέρμα, αλλά και εσωτερικά σε αγγεία και όργανα (Οισοφάγο, έντερο, στομάχι, πνεύμονες κ.α.) δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον πάσχοντα. Η σκληροδερμία προσβάλει περισσότερο της γυναίκες σε μια αναλογία 4 προς 1. Αντιμετωπίζεται ως εξέλιξη με φυσικά αντιφλεγμονώδη ιάματα προς αποφυγή των παρενεργειών που έχουν τα χημικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.

· Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος.
Αν και ανήκει στα ρευματολογικά νοσήματα ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει μια ξεχωριστή συμπτωματολογία. Μπορεί να προσβάλει το ΚΝΣ, τους πνεύμονες, το έντερο, τις αρθρώσεις, το δέρμα αλλά κυρίως την καρδιά. Είναι ένα από τα θανατηφόρα αυτοάνοσα νοσήματα που αφενός δεν έχει ηλικία προσβολής, αλλά αφετέρου προσβάλει περισσότερο της γυναίκες σε μια αναλογία 3 προς 1. Υπάρχουν σημαντικά φυσικά ιάματα αντιμετώπισης του με αξιώσεις.

· Σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η Σκλήρυνση κατά πλάκας προσβάλει το ΚΝΣ και παρουσιάζει και αυξητικές τάσεις ως προς τα κρούσματα, αλλά και εξέλιξη. Συνήθως προσβάλει άτομα από 25 έως 35 ετών και δεν κάνει διακρίσεις σε άνδρες και γυναίκες. Σήμερα η έρευνες έχουν αναδείξει φυσικά ιάματα που δίνουν ελπίδες στους πάσχοντες όχι μόνο να σταθεροποίηση της νόσου, αλλά και στην αναχαίτιση της.
Δείτε και Σκλήρυνση κατά πλάκας και η καθολική εναλλακτική αντιμετώπιση της 
Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας είναι 100% φυσικό και η απάτη της ιατρικής

· Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.
Είναι μια σχετικά μεγάλη ομάδα αυτοάνοσων νοσημάτων που ως κύριο χαρακτηριστικό έχουν την φλεγμονή του εντέρου καθ΄ όλο το μήκος του. Τα συμπτώματα είναι ο πόνος, η απώλεια αίματος, η απώλεια βάρους κ.α. Έχει εξάρσεις και όσο περνά ο καιρός μοιάζει να μην υποχωρούν οι ενοχλήσεις όλο τον χρόνο. Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα αίτια της εμφάνισης της φλεγμονής και προσβάλει όλες τις ηλικίες. Με φυσικά ιάματα υπάρχει τρόπος να μειωθούν οι εξάρσεις σε ένταση, αλλά και να αυξηθούν τα μεσοδιαστήματα τους.
Δείτε και Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

· Κοιλιοκάκη.
Είναι μια διαταραχή του λεπτού εντέρου που δημιουργεί χρόνιες διάρροιες, με συνέπεια αναίτια κόπωση και προβλήματα στην ανάπτυξη όταν προσβάλει τα παιδιά. Όπως είναι κατανοητό με τα προαναφερόμενα το αυτοάνοσο νόσημα κοιλιοκάκη έχει να κάνει με την αδυναμία απορρόφησης τόσο των θρεπτικών όσο και των ιαματικών ουσιών από το λεπτό έντερο. Δεν έχει ηλικία στην προσβολή μα ούτε και προτίμηση σε άνδρες και γυναίκες. Με φυσικούς τρόπους γίνεται προσπάθεια σίτισης, ίασης και ανάπτυξης των πασχόντων.
Δείτε και Η αλήθεια για την τοξικότητα των τροφίμων χωρίς γλουτένη και την κοιλιοκάκη.

· Διαβήτης τύπου 1.
Διαβήτης τύπου 1 ή και νεανικός διαβήτης προσβάλει συνήθως νέους από την ηλικία των 13 με 15 ετών. Ουσιαστικά αυτό το αυτοάνοσο νόσημα έχει να κάνει με την αδυναμία παραγωγής ινσουλίνης από το ήπαρ. Υπάρχουν καταγεγραμμένα και πολλά περιστατικά που έκανε την εμφάνιση του και στην τρίτη δεκαετία της ζωής. Ασφαλώς και πέρα τις απαιτούμενης χορήγησης ινσουλίνης υπάρχουν και φυσικά ιάματα προστασίας των ασθενών.
Δείτε Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι
και Αντίσταση στην ινσουλίνη και υπερινσουλιναιμία: Τι είναι και επιπτώσεις

· Κακοήθης αναιμία.
Είναι το αυτοάνοσο νόσημα που μειώνει από την μια τα ερυθρά αιμοσφαίρια, αλά και από την άλλη την ανικανότητα τους να απορροφήσουν την Βιταμίνη Β12. Συνήθως παρουσιάζεται σε άτομα ηλικίας πάνω από 40 ετών έως και τα 80 και στις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες. Αρχικά υπήρξε η εντύπωση ότι αυτό οφειλόταν στο ανοιχτόχρωμο δέρμα, αλλά έχουν καταγραφεί περιστατικά και σε σκουρόχρωμους λαούς. Με φυσικούς τρόπους, ώστε να αναγνωρίζεται από τον οργανισμό και να βιοδιατίθεται γίνεται προσπάθεια χορήγησης της βιταμίνης Β12 (ΠΡΟΣΟΧΗ: Από φυσική πηγή).
Δείτε και Βιταμίνη Β12 – Μην την ξεχνάτε 
Βιταμίνη Β12: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις της έλλειψής της 
Βιταμίνη Β12: 8 συμπτώματα ανεπάρκειας που αγνοούμε

· Νόσος Graves.
Η νόσος του Graves είναι η πιο συχνή μορφή Θυρεοτοξίκωσης και μπορεί να εμφανιστεί σ οποιαδήποτε ηλικία έχοντας όμως προτίμηση στις γυναίκες. Θα θυμίσω ότι ο Θυρεοειδής θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα όργανα του ανθρώπου και η κακή του λειτουργία μπορεί να μας δώσει μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων. Συγκεκριμένα η αυτοάνοσος νόσος του Graves δίνει αδικαιολόγητη απώλεια κιλών με χειρότερο σύμπτωμα αυτό του εξόφθαλμου. Σπανιότερα μπορεί να δημιουργήσει και χρόνια δερματοπάθεια στην κνήμη.

Η θεραπεία που υπάρχει με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα είναι καθαρά συμπτωματολογική χωρίς ουσιαστική ίαση, ενώ υπάρχουν και φυσικά ιάματα που προσπαθούν την επαναλειτουργία του θυρεοειδή στα φυσιολογικά επίπεδα.
Δείτε και Θυρεοειδής: όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

· Θυρεοειδίτιδα Hashimoto.
Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι και αυτή πάθηση που ανήκει στην οικογένεια των αυτοάνοσων νοσημάτων. Προσβάλει πολύ περισσότερο τις γυναίκες σε μια αναλογία 9 προς 1 και χαρακτηριστικό της είναι η βρογχοκήλη. Η θεραπεία της νόσου με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα είναι η συνεχής χορήγηση θυροξίνης ανάλογη της έλλειψης του ασθενούς. Υπάρχουν φυσικά ιάματα που προσπαθούν να επαναφέρουν σε λειτουργία τον θυρεοειδή.
Δείτε και Χασιμότο – Hashimoto ή χρόνια θυρεοειδίτιδα: Τι είναι, πως αντιμετωπίζεται

· Αντιδραστική αρθρίτιδα.
Η αντιδραστική αρθρίτιδα ή σύνδρομο Reiter είναι ένα σπάνιο είδος αρθρίτιδας και ανήκει στα αυτοάνοσα νοσήματα. Η κλινική εικόνα της αντιδραστικής αρθρίτιδας είναι η ταυτόχρονη φλεγμονή σε τουλάχιστον πέντε αρθρώσεις. Για την αντιμετώπιση των εξάρσεων της χρησιμοποιούνται ισχυρά στεροειδή ή μη αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα. Υπάρχουν φυσικά ιάματα που καταστέλλουν τόσο την ένταση των συμπτωμάτων όσο και την διάρκεια τους.

· Ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι η πιο ακουστή χρόνια φλεγμονώδης νόσος που προσβάλει κυρίως τον αρθρικό υμένα των μικρών αρθρώσεων. Η αντιμετώπιση της είναι ίδια με αυτή της αντιδραστικής αρθρίτιδας και προσβάλει περισσότερο τις γυναίκες σε μια αναλογία 2 προς 1. Αν και συνήθως πρωτοεμφανίζεται σε ηλικίες άνω των 40 ετών υπάρχει και η νεανική ρευματοειδής αρθρίτιδα που εμφανίζεται στις αρχές τις τρίτης δεκαετίας της ζωής. Υπάρχουν φυσικά ιάματα με καλές και κλινικά αποδεδειγμένες δράσης κατά του νοσήματος.
Δείτε Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Τεστ Αυτοαξιολόγησης. Μήπως σας αφορά; 
Ω 3 λιπαρά οξέα και ρευματοειδής αρθρίτιδα

· Μυασθένεια
Η μυασθένεια είναι επίσης μια χρόνια αυτοάνοση νόσος που προσβάλει το νευρομυϊκό (Νευρικό & Μυϊκό σύστημα) με χαρακτηριστικό σύμπτωμα την αδυναμία των μυών να επιτελέσουν το έργο τους. Ένα επίσης χαρακτηριστικό της σύμπτωμα είναι η πτώση των βλεφάρων. Το δυσάρεστο με την μυασθένεια είναι ότι σε περιόδους μεγάλης δραστηριότητας τα συμπτώματα της αυξάνουν την ένταση τους, ενώ σε περίοδο ξεκούρασης σου δίνουν την αίσθηση ότι υποχωρούν.

Και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούνται ισχυρά αντιφλεγμονώδη σε συνδυασμό με βιταμίνες. Υπάρχουν αξιόλογες φυσικές εναλλακτικές λύσεις με άφθονη βιβλιογραφία και κλινικές μελέτες.

Σήμερα επιγραμματικά είδαμε ποια είναι τα κυριότερα και συχνότερα αυτοάνοσα νοσήματα χωρίς ωστόσο να τα έχουμε καλύψει όλα 100% λόγο της σπανιότητας τους.

Σε προσεχείς δημοσιεύσεις αυτό θα γίνει για το κάθε ένα ξεχωριστά και με τις φυσικές εναλλακτικές προτάσεις τους.

“Τροφή”: Το ανοσοποιητικό μας είναι ένα ΘΑΥΜΑ της Φύσης και οφείλουμε να διατηρούμε σε «σωστή πορεία», ώστε να αντιμετωπίζει τα ΠΑΝΤΑ! Το κυριότερο, λοιπόν, που είναι ανάγκη να κάνουμε ενάντια στα αυτοάνοσα, μαζί με την διατροφή, είναι να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας να “ξεμπερδευτεί”, να ευθυγραμμιστεί θα μπορούσα να πω με την αρχική του λειτουργία και άρα να εξυπηρετεί σωστά τον σκοπό του.

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως: Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)! 

Και ΝΑΙ, δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά είναι μία καλή αρχή για ότι έχω να προτείνω σε συνεργασία με τον κο Κυριακού εξατομικευμένα πια για την συνέχεια, ανάλογα με την περίπτωση…

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας και της υψηλότερης δραστικότητας πρωτόγαλα (29 IgG αναγραφόμενο!), μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Γιατί τα αυτοάνοσα έχουν γίνει η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών 

Αυτοάνοσα Νοσήματα: 7 πιθανά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε 

Καταπολεμήστε τη φλεγμονή και το αυτοάνοσο νόσημά σας σε 30 ημέρες 

και βέβαια, θα πρέπει να έχουμε στα υπόψιν μας και αυτήν την παράμετρο: Αυτοάνοσα νοσήματα: Πώς επηρεάζει ο ψυχολογικός παράγοντας;

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *