Τα ύποπτα συμπτώματα για καρκίνο του μαστού

ta-ipopta-simptomata-gia-karkino-tou-mastou

Όλες οι γυναίκες γνωρίζουν ότι πέρα από τη μαστογραφία πρέπει και οι ίδιες να ψηλαφούν το στήθος τους και μάλιστα προσεκτικά και να ειδοποιήσουν το γιατρό τους σε περίπτωση που “πιάσουν» κάτι.

Ωστόσο, όπως τονίζουν ότι γιατροί, δεν πρέπει να μένουν σε αυτό. Ακόμη και αλλαγές στο δέρμα στην περιοχή μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι κάτι συμβαίνει. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο χειρουργός που ειδικεύεται στον καρκίνο του μαστού σε νοσοκομείο του Μάντσεστερ, Λέστερ Μπαρ, το ζάρωμα του δέρματος στην περιοχή του στήθους μπορεί να είναι μια πρώτη ένδειξη για την ανάπτυξη κάποιου όγκου στο μαστό.

Ενα άλλο… ύποπτο σημάδι, είναι η αλλοίωση της εμφάνισης του δέρματος, επίσης στην περιοχή του μαστού, που παραπέμπει σε όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Αυτό συμβαίνει όταν έχει αναπτυχθεί συγκεκριμένος τύπος καρκίνου του μαστού κατά μήκος των αγγείων της λέμφου, με αποτέλεσμα αυτά να φράζουν και να προκαλείται στην περιοχή οίδημα και φλεγμονή.

Αλλα λιγότερο συχνά συμπτώματα του καρκίνου του μαστού είναι η αιμορραγία από τη θηλή, η ανάπτυξη μιας ανεστραμμένης θηλής, το πρήξιμο στους λεμφαδένες κάτω από τις μασχάλες, αλλά και τα εκζέματα και η φαγούρα γύρω από την περιοχή των θηλών.

Μπορεί να συστήνεται κατά κόρο την μαστογραφία, είναι όμως ό,τι καλλίτερο; Αφιέρωμα: Μαστογραφία, η μεγάλη απάτη των φαρμακοβιομηχανιών.

Οι μισές διαγνώσεις του καρκίνου του μαστού, είναι λάθος…

Δείτε ακόμη: ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΥ.

Μανιτάρια και πράσινο τσάι “φρένο” στον καρκίνο του μαστού;


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *