MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΣτο πιάτο ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός

Στο πιάτο ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός

Στο πιάτο ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός

Στο πιάτο ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός

Ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός έφθασε στο τραπέζι των καταναλωτών. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο ζώο πουλιέται ως τροφή στη λιανική αγορά. Στο πιάτο ο πρώτος γενετικά τροποποιημένος σολομός

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο,

η αμερικανική εταιρεία AquaBounty Technologies που ανέπτυξε το σολομό και τον παράγει πλέον μαζικά, ανακοίνωσε ότι πούλησε τους πρώτους 4,5 τόνους στην αγορά του Καναδά.

Ο αγοραστής του προϊόντος δεν έγινε γνωστός (μάλλον δεν ήθελε), ενώ η τιμή κινήθηκε στα επίπεδα της αγοράς, γύρω στα πεντέμισι δολάρια το μισό κιλό.

Η εταιρεία της Μασαχουσέτης χρειάσθηκε πάνω από 25 χρόνια για να αναπτύξει, να εξασφαλίσει την αναγκαία άδεια και τελικά – μετά από πολλές αντιδράσεις – να πουλήσει τον μεταλλαγμένο σολομό σε πελάτες.

Ο σολομός AquaBounty είναι περίπου διπλάσιος σε μέγεθος από τον άγριο σολομό του Ατλαντικού, καθώς έχει τροποποιηθεί για να αναπτύσσεται πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να φθάνει σε μέγεθος κατάλληλο για πώληση στο μισό χρόνο – περίπου σε 18 μήνες – από ό,τι χρειάζεται ο ελεύθερος.

“Τροφή-Φάρμακο”: Μήπως, αναρωτιέμαι εγώ τώρα, σας βάζει σε υποψίες αυτή η διαδικασία; Τι άλλο μεγαλώνει σε χρόνο dt συγκριτικά με αυτόν που χρειάζεται κανονικά; Και από ποιο άλλο προϊόν έχει γεμίσει η αγορά με μέρη του, όπως μπούτι ή στήθος διπλάσιο από το κανονικό; Και που πάνε τα κομμάτια που δεν είναι γίγαντες ή που δεν χρησιμεύουν για άμεση πώληση; Με ποιο υποπροϊόν μας τα ταΐζουν, διότι να τα πετάνε ούτε να σας περάσει από το μυαλό;

Ο μεταλλαγμένος σολομός εκτρέφεται στον Παναμά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η δημιουργία μιας μεγαλύτερης εγκατάστασης παραγωγής του σε καναδικό νησί, μετά από το «πράσινο φως» των καναδικών Αρχών. 

Η εταιρεία έχει ζητήσει την άδεια για να κάνει το ίδιο στην Ινδιάνα των ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες παρουσίασαν για πρώτη φορά το μεταλλαγμένο ψάρι το 1989, έχοντας εισάγει σε αυτό ένα γονίδιο που ενισχύει την ορμόνη της ανάπτυξης.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δημιούργησαν την εταιρεία AquaBounty για να εμπορευθούν το προϊόν τους και μετά πέρασαν περίπου 25 χρόνια διαδικασιών αλλά και αντιδράσεων από οικολόγους, πολιτικούς και πολίτες.

Η αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ (FDA) έδωσε την άδεια κυκλοφορίας στην αγορά το Νοέμβριο 2015 και οι καναδικές Αρχές έξι μήνες αργότερα.

Καμία από τις δύο χώρες, σύμφωνα με το περιοδικό «Nature», δεν απαιτεί ο μεταλλαγμένος σολομός να φέρει σήμανση ότι είναι γενετικά τροποποιημένος, συνεπώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να το ξέρει – κάτι που έχει εξοργίσει ακτιβιστές και πολιτικούς ιδίως στις ΗΠΑ, οι οποίοι απαιτούν να γνωρίζει ο καταναλωτής τι τρώει.

Γενετικά τροποποιημένος σολομός απειλεί τα άγρια ψάρια

Γενετικά τροποποιημένος σολομός του Ατλαντικού Ωκεανού, ο οποίος διασταυρώθηκε με άγρια πέστροφα, απέκτησε απογόνους που αναπτύσσονταν πολύ ταχύτερα από τον πρώτο επικρατώντας εις βάρος των υπολοίπων ψαριών στην αναζήτηση τροφής, σύμφωνα με επιστήμονες. Ήδη εκφράζονται ανησυχίες ότι το ψάρι συνιστά απειλή για τα άγρια είδη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης των καναδικών πανεπιστημίων ΜακΓκιλ και Μεμόριαλ, τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B, καταδεικνύουν για πρώτη φορά, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι από τη διασταύρωση μεταλλαγμένων ψαριών με άλλα είδη προκύπτουν ψάρια που έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των προγόνων τους.

«Τα αποτελέσματά μας εντοπίζουν μια νέα οδό πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και καθιστούν σαφές ότι ενδέχεται να χρειάζεται επιπλέον επαγρύπνηση όταν παράγουμε μεταλλαγμένα είδη σε περιοχές, όπου θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με συγγενή είδη»

υποστηρίζει η Κρίστα Όουκ από το πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ.

«Δείχνουν ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν πραγματικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μεταλλαγμένα ψάρια είναι στείρα και πως είναι αδύνατο να διαφύγουν» προσθέτει.

Τα αποτελέσματα της μελέτης ενισχύουν τους φόβους περιβαλλοντικών οργανώσεων για διατάραξη των οικοσυστημάτων σε περίπτωση διαφυγής των μεταλλαγμένων ψαριών αυτών στην άγρια φύση. Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι αν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των μεταλλαγμένων ψαριών διατηρηθεί στη φύση, τα υβρίδια που θα προκείψουν θα μπορούσαν να επηρεάσουν με καταστροφικές συνέπειες τους πληθυσμούς των άγριων ψαριών.

“Τροφή”: Ο φτηνός σολομός που ήδη έφτανε στο πιάτο μας ήταν ένα από τα χειρότερα τρόφιμα: Προσοχή: Σολομοί ιχθυοτροφείων από τις πιο τοξικές τροφές στον κόσμο αλλά αυτό το νέο μας περνάει σε άλλο… επίπεδο καθώς,

“η αρχή, είναι το ήμισυ του παντός”!!

Θέλετε ψάρι; Χίλιες φορές ένα μικρό ελεύθερο ψάρι της Μεσογείου!! Το χειρότερο από τα δικά μας, είναι μακράν καλλίτερο από ότι μπορούμε να βρούμε Οδηγός για τα Κυριότερα Βρώσιμα Ελληνικά Ψάρια 

Ας δούμε και Οι κίνδυνοι των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων που τα καθιστούν απαγορευτικά 

Ζιλ-Ερίκ Σεραλινί: Είμαστε διατροφικά πειραματόζωα 

Στοιχεία από
tvxs.gr

www.kathimerini.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια