Σταματήστε τις ουρολοιμώξεις χωρίς αντιβιοτικά

stamatiste-tis-ouroloimoxeis-horis-antibiotika

Σταματήστε τις ουρολοιμώξεις χωρίς αντιβιοτικά

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε από πρώτο χέρι εμπειρία, οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι ψηλά στη λίστα των περισσότερων ανθρώπων Το πρότυπο «αντιβιοτικά για όλους» σαν θεραπεία κάνει τα πράγματα μόνο χειρότερα.
Δείτε γιατί ΠΡΟΣΟΧΗ: Δες τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών στο σώμα σου 
Έρευνα: Ή ανατριχιαστική αλήθεια για τις αντιβιώσεις στην Ελλάδα

Πώς μπορούν να συμβούν οι ουρολοιμώξεις

Το ουροποιητικό σύστημα αποτελείται από τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη, την ουρήθρα, ουρητήρες, και το πέος (σε άνδρες. Αν και ουρολοιμώξεις είναι πολύ πιο συχνές σε γυναίκες, οι άνδρες πάσχουν και αυτοί). Τα όργανα αυτά φιλτράρουν και απομακρύνουν τα απόβλητα από το σώμα με τη μορφή ούρων.

Οι περισσότεροι ουρολοιμώξεις βρίσκονται στην ουροδόχο κύστη ή την ουρήθρα, τον σωλήνα που συνδέει την κύστη και τα γεννητικά όργανα, αλλά η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στα νεφρά και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία – 85% ή και περισσότερο -οι ουρολοιμώξεις προκαλούνται από το E.coli (Escherichia coli), ένα βακτήριο που ζει στο έντερο. Όσο η Ε. coli παραμένει στα έντερα, όλα είναι καλά. Αλλά όταν το βακτήριο έχει πρόσβαση στο ουροποιητικό σύστημα, αρχίζουν τα προβλήματα. Αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από ένα μολυσμένο προστάτη, μια τυχαία μόλυνση από μια κίνηση του εντέρου, ή την σεξουαλική δραστηριότητα. 

Και όταν συμβεί αυτό, ξαφνικά, η ούρηση γίνεται ένα επείγον θέμα, μερικές φορές περιλαμβάνει πόνο, αίσθημα καύσου, αίμα στα ούρα, και μια σειρά από άλλες ταλαιπωρίες. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης είναι η συνεχής αίσθηση ότι θα πρέπει να ουρήσεις – ακόμα κι αν μόλις το έκανες!

Η φρικτή αλήθεια για αντιβιοτικά 

Τα αντιβιοτικά είναι η τυπική θεραπεία που ακολουθείται για τις ουρολοιμώξεις. Παρά το γεγονός ότι έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, τα αντιβιοτικά πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά – και με φειδώ. Ο κίνδυνος στην χρήση τους για τις ουρολοιμώξεις είναι διττός. δεν είναι πάντα αναγκαία, επειδή υπάρχουν εξαιρετικές φυσικές θεραπείες διαθέσιμες.

Μερικά, έχουν την τάση να κάνουν την κατάσταση χειρότερη σε μακροπρόθεσμη βάση. Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τόσο το κακά αλλά και τα «καλά» βακτήρια, τα οποία είναι αυτά που χρειάζονται στον οργανισμό για να παραμείνει υγιής και για να αποφευχθούν οι μελλοντικές ουρολοιμώξεις και οι λοιμώξεις.

Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιήσαν κολπικά προβιοτικά (καλά βακτήρια) σε υπόθετα είχαν λιγότερες ουρολοιμώξεις από τις γυναίκες που χρησιμοποίησαν ένα εικονικό φάρμακο, ή ένα ψεύτικο προβιοτικό. Σαφώς, λοιπόν, τα καλά βακτήρια είναι φίλοι μας, και πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τα διατηρήσουμε.
Δείτε Μικροβίωμα: Μικροβιακή Χλωρίδα και η Ιατρική Επανάσταση του Αιώνα 
και Η μεγάλη απάτη του παγκοσμιο-ποιημένου διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius), για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια.

Εάν έχετε ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα με ουρολοιμώξεις, έχετε δοκιμάσει πιθανώς τον χυμό κράνμπερι (Cranberry, Vaccinium macrocarpon) ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Bilberry (μύρτιλλο). ως θεραπεία ή σαν προληπτικό μέτρο.

Ο χυμός αυτός περιέχει ουσίες που εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα τοιχώματα της κύστης. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να το χρησιμοποιείτε χωρίς ζάχαρη. Θα πρέπει να πίνετε περίπου 300 γρ χυμού cranberry καθημερινά.
Δείτε και Κράνμπερι: Ο κόκκινος θησαυρός
Φίγγι – Cranberry – κράνμπερι: Ασπίδα του ουροποιητικού
Γιατί ο χυμός κράνμπερι αποτρέπει την ουρολοίμωξη

Τα τρόφιμα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Αν κάνετε μια διατροφή με προπαρασκευασμένες και επεξεργασμένες τροφές, τότε αναβαθμίστε την ποι’οτητα της διατροφή σας και αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει τις υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις.

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης, τα επεξεργασμένα δημητριακά, και τα κακά λίπη θέτουν την βάση για οξέωση του οργανισμού, μια νοσηρή ανισορροπία στα επίπεδα του pH του σώματος. Μακροχρόνια οξέωση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των νεφρών, ένας παράγοντας που θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία ουρολοιμώξεων.
Δείτε 10 κοινά σημάδια που δείχνουν ότι έχετε χρόνια φλεγμονή
και Αιτίες φλεγμονών – Ανοσοποιητικό – πεπτικό & φλεγμονώδης απόκριση

Για να διορθώσετε την οξέωση, προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά. Επίσης Ασβέστιο, μαγνήσιο, και άλλα φυσικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την εξισορρόπηση του pH είναι μερικές από τις κορυφαίες συστάσεις μου.
Δείτε και Οι θαυματουργές λοιμώξεις και η οξεοαλκαλική ισορροπία!

Τέλος, μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο φρέσκο, φιλτραρισμένο νερό για να ξεπλύνετε τα βακτήρια από το ουροποιητικό σύστημα σας. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι χυμό χωρίς ζάχαρη cranberry σε έως και 900 γρ νερό και να το πίνετε κατά την διάρκεια όλης της ημέρας.

Αυτό μπορεί να σας παρέχει μια σταθερή καταπολέμηση των βακτηρίων και θα επιταχύνει την ανάκτηση της υγιείας σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια φέτα λεμόνι ή λάιμ το οποίο θα βοηθήσει στο να διορθώσετε τα επίπεδα του pH σας.

Η συντριπτική πλειοψηφία ασθενών με ουρολοιμώξεις έχουν βρει ανακούφιση χωρίς αντιβιοτικά, χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συστάσεις. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε είναι επιρρεπής σε τέτοιες λοιμώξεις, αυτό θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του σώματος να σας πει ότι ήρθε η ώρα να στραφείτε σε μια πιο υγιεινή διατροφή και αντιμετώπιση!

Πρόληψη

Γενικά στην ιατρική ισχύει, καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Έτσι λοιπόν, εάν δεν αφήσουμε τα συμπτώματα να παραμένουν για πολύ καιρό, και σπεύσουμε να επισκεφτούμε τον ιατρό το συντομότερο, τότε εκείνος θα έχει στα χέρια του μία ελαφριά και πρωτοεμφανισθείσα κατάσταση, την οποία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει γρήγορα και οπωσδήποτε αποτελεσματικά.

Εάν είστε επιρρεπής σε χρόνιες ή επαναλαμβανόμενες κρίσεις κυστίτιδας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποτραπούν αυτές οι κρίσεις. Δεν έχουν όλες άμεση σχέση με εσάς, αλλά όσο περνάει ο καιρός, καλό θα ήταν να ξέρετε ποιες είναι οι αιτίες.
Δείτε και Πως να χρησιμοποιήσεις το θυμάρι σε περίπτωση κυστίτιδας

Δίαιτα

Υγιεινή

Μέσα στο έντερο αναπτύσσεται ένας οργανισμός που ονομάζεται Ε.coli και ο οποίος πολύ συχνά μπορεί να διεισδύσει στην ουροδόχο κύστη και να προκαλέσει κάποια μόλυνση.

  • Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και ξεβγάλετε καλά μετά από κάθε κένωση.
  • Ξαναπλύνετε το ένα σας χέρι και απαλά καθαρίστε τον πρωκτό σας. Πότε μην πλένετε τον κόλπο ή την ουρήθρα με το ίδιο χέρι. Ξεπλύνετε καλά.
  • Γεμίστε ένα μπουκαλάκι, μετρίου μεγέθους με ζεστό νερό από τη βρύση. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό, ούτε κρύο, ούτε καυτό. Ο συνδυασμός ζεστού νερού και σαπουνιού θα απομακρύνει τη λιπαρότητα.
  • Καθίστε στην τουαλέτα και ρίξτε το ζεστό νερό στο περίνεο. Με τη βοήθεια της βαρύτητας το νερό θα τρέξει από μπροστά μέχρι πίσω περνώντας από τον πρωκτό.
  • Χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για να καθαρίσετε όλο το περίνεο καθώς το νερό τρέχει από το μπουκάλι. Απομακρύνετε κάθε ίχνος σαπουνιού.
  • Στεγνώστε την περιοχή καλά. Χρησιμοποιήστε ξεχωριστή πετσέτα ή ένα στεγνό κομμάτι φανέλας. Δεν χρειάζεται μια πετσέτα μεγάλου μεγέθους.

Αυτή η απλή διαδικασία θα αποτρέψει όλες τις λοιμώξεις από Ε.coli. Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να την υιοθετήσουν.
Δείτε και Όλη η αλήθεια για το βακτήριο E. coli
Κόλιανδρος – Εξολοθρεύει E. coli, σαλμονέλα και το υπερβακτήριο MRSA σύμφωνα με νέα μελέτη.

Αποφύγετε τα χαρτιά τουαλέτας, τους μπιντέδες, τις λεκάνες νερού και τις φανέλες.

Να προτιμάτε το ντους από το μπάνιο.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σκόνη, αντισηπτική ή αντιβιοτική κρέμα, κολπικά αποσμητικά και κρέμες κατά της φαγούρας.

Αποφύγετε τη χρήση ταμπόν.

Σεξουαλική Επαφή

Πλύνετε το περίνεο πριν την επαφή.
Η χρήση σπερματοκτόνων αυξάνει τον κίνδυνο ουρικών λοιμώξεων καθώς και το πάνω μέρος του προφυλακτικού μεταβάλλει τη γωνία της ουροδόχου κύστης, βοηθώντας στην είσοδο οργανισμών.
Μετά την επαφή, ουρήστε και μετά ρίξτε κρύο νερό χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι πάνω από το περίνεο.
Σε αυτούς που πάσχουν από χρόνια πάθηση, οι ειδικοί συνιστούν να προμηθευτούν αντιβιοτικό, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί μία δόση κατά τις πρώτες ενοχλήσεις. Βέβαια, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

Φροντίστε να

Κάνετε πλύσεις με λάδι Αχιλλέας τοπικά.
Σκόρδο: Καταναλώστε 2 με 3 σκελίδες τη μέρα (ειδικά για τα ανθεκτικά μικρόβια)
Και καταναλώστε: Χυμό λεμονιού
Χυμό καρπουζιού (με τα κουκούτσια)

Δείτε ακόμη: Τα λάθη που κάνουμε και προκαλούν ουρολοιμώξεις 

Φυσική αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος των ανδρών! 

Φυσική θεραπεία κυστίτιδας και ουρολοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος των γυναικών! 

Θυμάρι: εξολοθρεύει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα!!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *