Σε ποιές περιπτώσεις προκαλεί παρενέργειες το μηλόξυδο

se-poies-periptoseis-prokalei-parenergeies-to-miloxydo

Προσοχή: Σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μηλόξυδο
Όλοι γνωρίζουμε ότι το μηλόξυδο προσδίδει πολλά οφέλη στην υγεία. Έτσι οι άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει από την αρχαιότητα, τόσο για τρόφιμο στην κουζίνα, όσο και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που το μηλόξυδο δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις 5 περιπτώσεις, που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώσετε μηλόξυδο.

Εάν έχετε πρόβλημα στην κατάποση 
Η βλεννώδης μεμβράνη ή βλεννογόνος είναι μία μεμβράνη που περιβάλει διάφορες κοιλότητες του σώματος (και εσωτερικά όργανα). Αποτελείται από ένα ή περισσότερα στρώματα επιθηλιακών κυττάρων που επικαλύπτει ένα σημείο (το εσωτερικό του στόματος, του φάρυγγα και του οισοφάγου, δηλαδή τον σωλήνα που οδηγεί στο στομάχι, εν προκειμένω) με χαλαρό συνδετικό ιστό. Όταν αυτό το είδος του ιστού εκτεθεί σε οξύ, μπορεί να πάθει εγκαύματα. Έτσι η λήψη μηλόξυδου σε μορφή δισκίου μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στο λαιμό και να καταστήσει γενικά την κατάποση δύσκολη.

Αν προϋπάρχουν γαστρεντερικά προβλήματα
Λόγω του ότι είναι ένα έντονα όξινο προϊόν, η κατανάλωση του μηλόξυδου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως καρδιακά* προβλήματα, δυσπεψία και διάρροια. Αυτές οι παρενέργειες είναι ιδιαίτερα συχνές όταν χρησιμοποιείτε το μηλόξυδο για αποτοξίνωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση ακατέργαστου μηλόξυδου με ένα επίπεδο 5-7 pH περιορίζει αυτές τις παρενέργειες.
Δείτε και Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

(*Τα πάντα στο καρδιαγγειακό σύστημα λειτουργούν φυσιολογικά όταν το pH στο πλάσμα του αίματος είναι ελαφρώς αλκαλικό, δηλαδή έχει τιμή από 7,35 έως 7,41. Όταν όμως το πλάσμα στην καρδιά γίνεται πιο όξινο (pH<7,35), λειτουργεί ως χημικός ερεθιστικός παράγοντας και αρχίζει αργά να κατατρώει τους ιστούς των λείων μυϊκών ινών του εσωτερικού τοιχώματος των αρτηριών και των φλεβών, καθώς και την ίδια την καρδιά. Και, όπως το οξύ διαβρώνει αργά το μάρμαρο, έτσι και αυτή η διάβρωση αρχίζει να εξασθενεί τη δομική σύνθεση της καρδιάς και των αρτηριακών και φλεβικών τοιχωμάτων, προκαλώντας αλλοιώσεις και μικροσκοπική διάσπαση του σκελετού τους.
ΠΡΟΣΟΧΉ όμως: Όλα τα παραπάνω όμως ισχύουν σε περιπτώσεις ΥΠΕΡΟΞΈΩΣΗΣ και όχι με την απλή κατανάλωση κάποιον όξινων τροφίμων!). 

Δείτε και 17 Σημάδια ότι το Σώμα σας είναι Όξινο: Τρόποι Αλκαλοποιήσης
Πως και γιατί πρέπει να κάνετε το νερό σας αλκαλικό
Αλκαλικές vs όξινες τροφές

Εάν το επίπεδο του καλίου σας είναι χαμηλό
Η υποκαλιαιμία είναι μια κατάσταση όπου τα επίπεδα του καλίου στο σώμα σας είναι χαμηλά και αυτό οδηγεί σε κόπωση, μυϊκή αδυναμία, παράλυση που μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή, τον καρδιακό ρυθμό (να προκαλέσει αρρυθμία), δυσκοιλιότητα, κατάρρευση κ.α.. Προκειμένου να αποφύγετε όλα τα προαναφερθέντα θέματα υγείας, να μην υπερ-καταναλώνετε μηλόξυδο.
Δείτε και Κάλιο: Ένα σημαντικό μέταλλο 
Ηλεκτρολύτες Κάλιο και Νάτριο: Κλειδί η Ισορροπία

Αν έχετε ιστορικό θρόμβων αίματος ή διαβήτη στην οικογένειά σας
Οι διαβητικοί θα πρέπει να αποφεύγουν την πρόσληψη μηλόξυδου, δεδομένου ότι μπορεί να προκαλέσει αύξηση στα επεισόδια υπογλυκαιμίας.
Επιπλέον, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τη λήψη μηλόξυδου αν λαμβάνετε ήδη αντιπηκτικά.
Δείτε Θρόμβος: Μια σοβαρή απειλή της υγιείας. Αιτίες και προφύλαξη
και Διαβήτης και Διατροφή.

Αν έχετε ευαίσθητα δόντια / Προβλήματα στοματικής υγιεινής
Λαμβάνοντας αδιάλυτο το μηλόξυδο από το στόμα, δύναται να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών σας, δεδομένου ότι έχει υψηλό όξινο pH. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα καλαμάκι ώστε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τα οφέλη από το μηλόξυδο, αλλά χωρίς τις παρενέργειες. Επίσης, προκειμένου να μειωθεί η πιθανή ζημιά στο σμάλτο των δοντιών σας, φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά την κατανάλωσή του.
Δείτε και Στοματική υγιεινή και συνολική υγεία.
Οι χειρότερες και οι καλύτερες τροφές για τα δόντια! 
H εικόνα των δοντιών μας μπορεί να χαρακτηρίζει μέχρι και την κατάσταση της καρδιάς.

Δείτε ακόμη: Το μηλόξυδο τα οφέλη και οι χρήσεις του! 

Μηλόξυδο για δέρμα, τοπικό πάχος, κυτταρίτιδα, τριχόπτωση και τον πονόλαιμο! 

Φτιάξε εύκολα το δικό σου μηλόξυδο! 

Μηλόξυδο: 12 απρόβλεπτες χρήσεις!

Πηγή: healthyways365.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *