Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού

protogala-bio-colostrum-i-aparaititi-trofi-zois-kai-anosopoiitikou

Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού

ΠΥΑΡ η ονομασία του στην Αρχαία Ελλάδα και προοριζόταν ως τροφή αποκλειστικά των αθλητών προκειμένου να αυξήσουν τις επιδόσεις τους.

Σήμερα η επιστημονική του ονομασία είναι Colosrtum και γνωστό στην Ελλάδα έγινε ως Πρωτόγαλα.
«Τροφή»: Για την ακρίβεια στα χωρία, οι παλαιότεροι, το ήξεραν καλά, καθώς το χρησιμοποιούσαν σε διάφορες ασθένειες, με το όνομα κολιάστρα.

Πρόκειται για το γάλα γενικότερα όλων των θηλαστικών που παράγεται τις πρώτες 48 ώρες μετά τον τοκετό και θα εξασφαλίσει στα νεογνά ισχυρό ανοσοποιητικό και σωστή ανάπτυξη οστών και πνευμόνων.

Το κύριο χαρακτηριστικό στο πρωτόγαλα είναι η υψηλή περιεκτικότητα ανοσοσφαιρινών και της αυξητικής ορμόνης IGF-I.

Γεγονός είναι ότι εδώ και αρκετά χρόνια το πρωτόγαλα τυγχάνει μεγάλης επιστημονικής διερεύνησης παγκοσμίως επιβεβαιώνοντας τόσο την θρεπτική όσο και την θεραπευτική του αξία με πλήθος ερευνών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δια μέσου ιατρικών συνεδρίων και σχετικών δημοσιεύσεων του τύπου.

Ας γνωρίσουμε σήμερα καλύτερα το bio Colostrum που προέρχεται αποκλειστικά από αγελάδες ελευθέρας βοσκής, μεγαλωμένες χωρίς ορμόνες, αντιβιοτικά και μεταλλαγμένες ύποπτες ζωοτροφές, αλλά ούτε και φυτοφάρμακα, μιας και βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας καλής απόδοσης για την υγεία του άνθρωπο. 

«Τροφή»:  Στη Νέα Ζηλανδία, από όπου και προέρχεται το συγκεκριμένο, είναι το πιο καθαρό περιβαλλοντικά μέρος του πλανήτη μας, δεν παρουσιάστηκε κανένα κρούσμα τρελών αγελάδων, και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ορμονών, αντιβιοτικών και βελτιωτικών τροφής. Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι τουλάχιστον 100.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας. Έτσι έχει ανάλογη πιστοποίηση ότι το εν λόγω πρωτόγαλα προέρχεται από υγιεινά ταϊσμένες, και ελεγχόμενες αγελάδες.

Αξίζει να τονίσω ότι οι συγκεκριμένες αγελάδες παράγουν τις δυο πρώτες μέρες μετά τον τοκετό 36 λίτρα πρωτόγαλα εκ’ των οποίων μόνο τα 16 εξ’ αυτών θα λάβει το νεογέννητο μοσχαράκι. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν διαταράσσεται η φυσιολογική ανάπτυξη των νεογνών αφενός δίνοντας ταυτόχρονα στην ανθρωπότητα την δυνατότητα απολαβής των ευεργετημάτων του που θα δούμε στην συνεχεία.
«Τροφή»: Το αγελαδινό Colostrum περιέχει από 10 έως και 20 φορές περισσότερους διατροφικούς παράγοντες και αντισώματα σε σχέση με το ανθρώπινο Colostrum και λόγω των μοναδικών συστατικών και των (επιστημονικών) χαρακτηριστικών που διαθέτει και τα οποία δεν είναι σχεδιασμένα από την φύση αποκλειστικά για συγκεκριμένους οργανισμούς, είναι κατάλληλο για τον άνθρωπο και ιδανικό για όλες τις ηλικίες

Colostrum και ανάπτυξη.

Το Colostrum ή πρωτόγαλα εκτός από αντισώματα περιέχει και πολλούς αναπτυξιακούς παράγοντες τόσο κατά την περίοδο της ανάπτυξης όσο και αυτής της ωρίμανσης και διατήρησης σε νεανικό επίπεδο. Οι αναπτυξιακοί παράγοντες αυτοί περιέχουν τον Επιδερμικό Παράγοντα Ανάπτυξης (EFG), τον Τροφοβλαστικό Παράγοντα Ανάπτυξης (TFG), τον Παράγοντα Ανάπτυξης Ινσουλίνης (IFG) και τον lνοβλαστικό Παράγοντα Ανάπτυξης (FGF).

Οι παράγοντες αυτοί συμβάλουν καίρια στην ανάπτυξη και ωρίμανση των κυττάρων και κατά συνέπεια ιστών, οργάνων σε όλο το σώμα. (Νεύρων, γραμμάτων και λείων μυών, ιστών κ.α.) 

Colostrum και αποτοξίνωση.

Μια σχετικά πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι το Colostrum ή πρωτόγαλα περιλαμβάνει ακόμα και μια σειρά αντιοξειδωτικών ουσιών ικανών να απομακρύνουν τοξίνες που εισχωρούν σε σώμα και οργανισμό όχι μόνο της ομάδας προσβολής από το γαστρεντερικό (Τροφές, νερό κ.α.), αλλά και την απορρόφηση του δέρματος, (Κακής ποιότητας καλλυντικών, αποσμητικών κ.α.) αλλά ακόμα και αυτών της ατμόσφαιρας.
Δείτε και Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το 
ενώ Τα καλλυντικά που περιέχουν κρυφές και βλαβερές ουσίες 
Πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας; Έρευνα – σοκ στις HΠA: καρκινογόνα κοκτέιλ στα καλλυντικά. 
Αποσμητικά και Ανθιδρωτικά… δηλητήρια και λύσεις!

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που συμπεριλαμβάνονται στο Colostrum ή πρωτόγαλα είναι ικανές (ακόμα και σε χαμηλές δόσεις συντήρησης) να διατηρούν σώμα και οργανισμό αποτοξινωμένο 100% καθιστώντας το κύριο έργο του, που είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ευκολότερο.
Δείτε και Τι είναι, γιατί και κάθε πότε χρειάζεται να κάνουμε αποτοξίνωση
9 σημάδια ότι το σώμα σας χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αποτοξίνωση

Αξίζει έστω να αναφερθώ σε μια αντιοξειδωτική ουσία του και μόνο, που είναι η Γλουταθειονη

– Glutathione GSH γνωστή παλαιοτέρα και ως Γλουταθείο.
Μια οργανική χημική ένωση με σημαντικότατη αντιοξειδωτική δράση σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς.
«Τροφή»: Είναι το μεγάλο ενδογενές αντιοξειδωτικό που παράγεται από τα κύτταρα, που συμμετέχουν άμεσα στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και βοηθά στη διατήρηση των εξωγενών αντιοξειδωτικών όπως οι βιταμίνες C και Ε σε ενεργό μορφή.
Γλουταθειόνη: Η μητέρα όλων των Αντιοξειδωτικών!

Επίσης, μετέχει στον κύκλο μονοξειδίου του αζώτου που είναι κρίσιμο για τη ζωή. 

Χρησιμοποιείται σε μεταβολικές και βιοχημικές αντιδράσεις, όπως στη σύνθεση και επιδιόρθωση του DNA, την πρωτεϊνική σύνθεση, τη σύνθεση των προσταγλανδινών, τη μεταφορά αμινοξέων και την ενεργοποίηση του ενζύμου. 

Τέλος, έχει σημασία για το μεταβολισμό του σιδήρου.

Colostrum και βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.

Εκτός από τις τρις προαναφερόμενες σπουδαίες κατά κατηγορία αποδεδειγμένες δράσεις που έχει το Colostrum ή πρωτόγαλα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.
Επικρατούν η βιταμίνη Α, η Β12, η Ε της νιότης και σε μικροτερες ποσότητες η βιταμίνη C & η βιταμίνη D.

Τέλος ακόμα και σε χαμηλές δοσολογίες υπάρχει κάλυψη σώματος και οργανισμού για της ημερήσιες ανάγκες του σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.
Δείτε και Αρρώστιες που οφείλονται σε έλλειψη βιταμινών & χημικών στοιχείων

Bio Colostrum και τοξικότητα – παρενέργειες.

Αναφερόμενος πάντα στο Bio Colostrum ή πρωτόγαλα τεκμηριωμένα σε έρευνες που διαρκούν πάνω από 60 χρόνια έχει διαπιστωθεί ότι αφενός δεν υπάρχει τοξικότητα σκώμμα και στην υπερβολή της λήψης του, αλλά και αφετέρου είναι αυτό που θα προστατεύει σώμα και οργανισμό από την τοξικότητα και τις παρενέργειες φαρμακευτικών κύρια ιδιοσκευασμάτων αλλά και τοξικών φυσικών ιαμάτων.

Κοντολογίς το Bio Colostrum ή πρωτόγαλα είναι ασφαλές στην λήψη του από το μικρό παιδί και την εγκυμονούσα γυναίκα έως και τον υπερήλικα ταλαιπωρημένο συνάνθρωπο μας από την πολυφαρμακία και το πλήθος γεροντικών ασθενειών.

«Τροφή»: Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μικρά παιδιά, έχουν γλυτώσει από τις αντιβιώσεις που χρειάστηκε να πάρουν στο παρελθόν (αλλά και περιπτώσεις αλλεργιών), καθώς με το πρωτόγαλα, είχαν πλέον ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, που μπορούσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που/θα προέκυπταν.

Colostrum και ανοσοποιητικό.

Οι ανοσοποιητικοί παράγοντες που υπάρχουν στο Colostrum συμβάλουν κάθετα στην ρύθμιση και διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος στον άνθρωπο, πράγμα που απλά σημαίνει καλή υγεία.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα μοσχαράκια μόλις γεννηθούν δεν διαθέτουν ανοσοποιητικό σύστημα και χάρη στο μητρικό πρωτόγαλα το αποκτούν την πρώτη και δεύτερη μέρα της ζωής τους. Το Colostrum δηλαδή μεταφέρει τα απαραίτητα αντισώματα στον οργανισμό τους και τα καθιστά ικανά να επιβιώσουν, χωρίς αυτό είναι βέβαιο ότι θα πεθάνουν.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον άνθρωπο με την λήψη Colostrum ακόμα και σε μεγάλη ηλικία που από διάφορες αιτίες (Πολυφαρμακία, μακροχρόνια ασθένεια, κακή διατροφή κ.α.) το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε έκπτωση.

Δείτε Πρόβλημα με το ανοσοποιητικό; Σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν 
Να θυμάστε ότι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό αντιμετωπίζει ΤΑ ΠΆΝΤΑ: Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα! 
Και όχι μόνο «απλές» ασθένειες, αλλά και πολύ σοβαρές, φτάνει να ανασυγκροτηθεί από την αποδιοργάνωση που έχει υποστεί από τις καθημερινές μας συνήθειες και ο πλέον ειδικός γι` αυτό είναι πραγματικά τα πρωτόγαλα: Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος 
Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό

Ανακεφαλαιώνοντας έως εδώ.

Εύκολα ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα πως το Colostrum ή πρωτόγαλα αν το προτιμάτε μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο ανεξαρτήτου ηλικίας με σημαντικότερο την έλλειψη παρενεργειών και αλληλεπιδράσεων με άλλες δραστικές ουσίες.

Θα ήταν πολύ εύκολο για εμένα προσωπικά, σε αυτή την πρώτη δημοσίευση μου για το Bio Colostrum ή πρωτόγαλα να σας αραδιάσω κατεβατά με χημικούς τύπους και τεκμηριώσεις κλινικών μελετών για τις ευεργετικές του δράσεις. Δεν θα το κάνω γιατί αφενός μου μοιάζει φλύαρο σε αυτή την πρώτη φάση της αναφοράς μου μα και αφετέρου γιατί μια απλή δοκιμή 2 – 3 μηνών από τον καθένα και ανεξαρτήτου ηλικίας θα δείξει την διαφορά σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Με λόγια απλά το Bio Colostrum ή πρωτόγαλα είναι ο θεμέλιος λίθος της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς από όποια οπτική γωνία της ζωής μας κι αν το δεις.

Τέλος, τυχαία δεν ασχολήθηκε με το Bio Colostrum ή πρωτόγαλα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή χαρακτηρίζοντας ως απόλυτη φυσική τροφή των αθλητών με όφελος την αύξηση των επιδόσεων τους και όχι αναβολικό όπως αρχικά υπήρξε η υποψία.

Που και ποιους ωφελεί το Bio Colostrum.

Το Bio Colostrum είναι σχεδιασμένο από την φύση να προάγει υγεία, ευεξία και ομορφιά όπως προανέφερα και κατά συνέπεια η λίστα που θα επακολουθήσει είναι απλά ενδεικτική.
Σε προσεχείς δημοσιεύσεις μεμονωμένα θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες παθήσεις που κλινικά δοκιμάστηκε επιφέροντας άριστα αποτελέσατε στα άτομα που το έλαβαν συστηματικά.

 Με τους 20 τύπους αντισωμάτων που έχει εξασφαλίζει καθολική προστασία σε σώμα και οργανισμό και μάλιστα από πολύ ισχυρά παθογόνα βακτήρια, ιούς και μύκητες. (Candida, E Coli, στρεπτόκοκκο, σταφυλόκοκκο, σαλμονέλα κ.α. )
 Συμβάλει κάθετα στον σωστό σχηματισμό και διατήρηση των οστών σε άριστη κατάσταση απομακρύνοντας την περίπτωση οστεοπόρωσης.
 Κτίζει και διατηρεί άψογους γραμμωτούς και λείους μύες σε όλο το σώμα απομακρύνοντας από αυτούς το συσσωρευμένο λίπος.
 Απομακρύνει και αποτρέπει τις φλεγμονές ανεξαρτήτου αιτιολογίας.
Εξαιρετικά σημαντική η αντιφλεγμονώδης δράση του: Τι είναι φλεγμονή και ποιος ο ρόλος της στα αυτοάνοσα νοσήματα
Αιτίες φλεγμονών – Ανοσοποιητικό – πεπτικό & φλεγμονώδης απόκριση

 Οξύνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες ενισχύοντας την συγκέντρωση σκέψης, νηφαλιότητας και την μνήμης.
 Επισπεύδει την ανάρρωση από τραυματισμούς και συμβάλει στην ταχύτερη επούλωση σε πληγές, άτονα έλκη κατακλίσεων, μέχρι που συμβάλει στην οριστική ανάρρωση ακόμη και σε διαβητικό πόδι.
 Αυξάνει την μυϊκή δύναμη και αντοχή.
 Προστατεύει την λειτουργία όλων των αρθρώσεων.
 Βελτιώνει σημαντικά τις αθλητικές επιδόσεις από ερασιτεχνικό έως και το επίπεδο πρωταθλητισμού.
 Συμβάλει σημαντικά κατά των αυτοάνοσων νοσημάτων παρεμποδίζοντας θεαματικά την εξέλιξη τους
Δείτε και Γιατί τα αυτοάνοσα έχουν γίνει η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειών

 Απομακρύνει τον κίνδυνο εμφάνισης γεροντικής άνοιας και την καταπολεμά αν ήδη υπάρχει.
 Ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο εμφάνισης των νόσων Alzheimer, Parkinson.
 Βοηθά σημαντικά την ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα ανεξαρτήτου τύπου.
 Συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση του οργανισμού σε περιπτώσεις χημειοθεραπείας.
 Καταπολεμά τις παρενέργειες των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.
 Προωθεί την σύνθεση και την αποκατάσταση του DNA και RNA.
 Μειώνει έως και εξαλείφει τα συμπτώματα αλλεργιών.
 Βελτιώνει και διατηρεί σε νεανικό επίπεδο το καρδιαγγειακό σύστημα.
 Βελτιώνει και διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα το ορμονικό.
 Αυξάνει την σεξουαλική απόδοση (Στύση, λίμπιντο κτλ ) και επιθυμία καταπολεμώντας ταυτόχρονα την στειρότητα.
 Μειώνει την υπερπλασία του προστάτη.
— Βελτιώνει την υγεία του προστάτη.
— Καταπολεμά σημαντικά τον γηρασμό. Εδώ αξίζει να δείτε και Το Ένζυμο της Αθανασίας!
 Προστατεύει το δέρμα από την δημιουργία διχρωμιών, πανάδων, σπίλων και άλλων δερματολογικών προβλημάτων.
— Μειώνει τις ρυτίδες και την χαλάρωση του δέρματος.
— Καταπολεμά την τριχόπτωση και βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών.

Πέρα όλων αυτών το Bio Colostrum έως στιγμής έχει κλινικά δοκιμαστεί στην ριζική θεραπεία των εξής ασθενειών:

Αυτές είναι ασθένειες με δημοσιευμένες κλινικές αποδείξεις και θα παρουσιαστούν αναλυτικά από εμένα σύντομα.

Συμπερασματικά:

Το Bio Colostrum ανεπιφύλακτα έχει λόγο καθημερινής λήψης από τον καθένα μας αρκεί να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η μακροχρόνια λήψη του θα φέρει σίγουρα το ποθητό αποτέλεσμα.

Τέλος θα σας τονίσω ότι σημαντική είναι επίσης η επιλογή του προϊόντος που θα χρησιμοποιήσετε μιας και στην αγορά δυστυχώς θα βρείτε και πολλές υποδεέστερες κατηγορίες Colostrum.

«Τροφή»: Υπάρχουν τρεις διαφορετικές βαθμίδες που αφορούν το πόσο ισχυρό είναι το πρωτόγαλα και έχουν να κάνουν με την ώρα που συλλέχθηκε. Το πιο δραστικό όλως είναι αυτό των πρώτων ωρών και έχει ποσοστό ανοσοσφαιρινών 29% IgG.

Τα υπόλοιπα δύο είναι υποδεέστερα, οπότε όταν ακούτε για πρωτόγαλα, το πρώτο που πρέπει να μάθετε, είναι πόσων IgG είναι και ΠΡΟΣΟΧΉ όχι πόσο σας ΛΕΝΕ, αλλά πόσο ΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ, καθώς αυτό έχει την πραγματική αξία. Επίσης μην εμπιστεύεστε αυτούς που λένε για πρωτόγαλα των πρώτων ωρών, γιατί δεν σας διασφαλίζουν με κανέναν τρόπο το ότι ΔΕΝ έχει αναμιχθεί και με απλό γάλα και τέλος, εννοείται ότι ΔΕΝ το εμπιστευόμαστε σε υγρή μορφή, καθώς σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται ΧΗΜΙΚΆ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΆ για να διατηρηθεί!! 

Εμείς στην «τροφή» χάρη και στην συνεργασία μας με τον φαρμακοποιό, κο Κυριακού, έχουμε την τύχη να έχουμε τον κατάλληλο ακριβώς ειδικό που, μέσα από εμπεριστατωμένη μελέτη του εν λόγω σκευάσματος, μπορεί με απόλυτη ασφάλεια να μας δώσει και τις κατάλληλες δοσολογίες και οδηγίες, για οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπίζουμε στην υγιεία μας.

Όσοι ενδιαφέρεστε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας, το δραστικότατο πρωτόγαλα που διαθέτω, για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και έναν εν πολλοίς άτρωτο οργανισμό επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)!

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *