Πρόσθετο MSG: Εθίζει, οδηγεί σε βουλιμία, μειώνει μεταβολισμό & καύσεις

prostheto-msg-ethizei-odigei-se-voulimia-meionei-metabolismo-kai-kafseis

Επιστήμονες πιθανόν να εντόπισαν τι μας παχαίνει εν αγνοία μας!
Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Β. Καλιφόρνια, υπάρχει ένας παράγοντας που πιθανόν να εξηγεί την πανδημία βάρους και παχυσαρκίας στο σύγχρονο πολιτισμό.

Η συγκεκριμένη μελέτη αποκτά βαρύνουσα σημασία από το γεγονός ότι δημοσιεύτηκε στο περιοδικό μελέτης της παχυσαρκίας “Obesity” του εκδοτικού οίκου “Nature”.

Ενοχοποιείται ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων και βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα. Ονομάζεται MSG (Monosodium Glutamate, Γλουταμινικό Μονο-νάτριο) και είναι ενισχυτικό γεύσης.

Η συγκεκριμένη μελέτη, -παρότι έχουν προηγηθεί και άλλες σε ζώα-, είναι η πρώτη που συσχετίζει την παχυσαρκία και τα επιπλέον κιλά στον άνθρωπο με το MSG.

Οι ερευνητές καταλήγουν ότι άνθρωποι που καταναλώνουν Γλουταμινικό Μονο-νάτριο, ως ενισχυτικό γεύσης, σε σχέση με άλλους που δεν το λαμβάνουν από τη διατροφή τους, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες να αυξήσουν το βάρος τους ή να γίνουν παχύσαρκοι ανεξάρτητα από την φυσική τους δραστηριότητα και τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Η παρουσία του MSG κάνει τις τροφές να μυρίζουν καλύτερα, να έχουν καλύτερη γεύση και να δίνουν την αίσθηση ότι είναι πιο φρέσκιες. Προσθέτει μια πέμπτη αίσθηση γεύσης στις τέσσερις βασικές που είναι το γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό.
Η νέα αυτή γεύση ονομάζεται “unami” (ουνάμι) και τη συναντάμε ευρέως στις ασιατικές κουζίνες. (κινέζικη, γιαπωνέζικη κ.λπ.)
Δείτε και Γλυκά, Πικρά, Αλμυρά, Ξινά: Προσεγγίζοντας την, 4 γεύσεων, Ιπποκράτεια θεωρία

Ο παγκόσμια γνωστός νευροχειρουργός Dr. Russell Blaylock, ειδικός στο MSG, αναφέρει ότι πρόκειται για μια νευροτοξίνη που διεγείρει τα εγκεφαλικά κύτταρα και αυξάνει την επιθυμία μας για φαγητό και κυρίως για ανθυγιεινές τροφές.

Σε σχετικό ντοκυμαντέρ του CBN News, αναφέρεται ότι το MSG επιπλέον επηρεάζει κυτταρικούς υποδοχείς στον εγκέφαλο αλλά και σε άλλα κύτταρα σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα να προκαλεί βουλιμία και να μειώνει τον μεταβολισμό και τις καύσεις. Δημιουργεί εξάρτηση και επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των βασικών ορμονών του μεταβολισμού όπως η ινσουλίνη και η λεπτίνη. Το MSG έχει συνδεθεί επίσης με χρόνια κόπωση, απώλεια μνήμης κ.ά.
Δείτε Ξενοοιστρογόνα: Πρόσθετα τροφίμων δρουν σαν επικίνδυνες ορμόνες
και Αντίσταση στην ινσουλίνη και υπερινσουλιναιμία: Τι είναι και επιπτώσεις 
Λεπτίνη: Ορμόνη του Λίπους. Ποιος ο ρόλος της στο Αδυνάτισμα

Το αποτέλεσμα είναι το άτομο να εθίζεται σε τροφές χαμηλής θρεπτικής και υψηλής θερμιδικής αξίας.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ συνδέεται η επιδημία της παχυσαρκίας με το MSG και την αύξηση της χρήσης του στα συσκευασμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα ήδη από τη δεκαετία του ’50 μέχρι και τις ημέρες μας. 

Πως μπορείτε να το αποφύγετε
Σε γενικές γραμμές, αν μια τροφή έχει υποστεί επεξεργασία μπορείτε να υποθέσετε ότι περιέχει MSG (ή κάποιο από τα παράγωγα του). Επομένως συστήνεται να καταναλώνετε πλήρεις, φρέσκιες και μη επεξεργασμένες τροφές ώστε να αποφύγετε αυτή τη τοξίνη.
Δείτε και Γιατί οι επεξεργασμένες τροφές διαταράσσουν την υγεία 
22 ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε και οι εναλλακτικές τους

Περιέχεται στα τρόφιμα με διαφορετικά ονόματα και μορφές όπως:

Ασπαρτάμη
• Γλουταμικό Οξύ
• Εκχύλισμα Ζύμης
• Γλουταμικό Μονο-κάλιο
• Ζελατίνη
• Υδρολυμένη Πρωτεΐνη
• Υδρολυμένη Φυτική Πρωτεΐνη
• Όξινο γλουταμινικό νάτριο

* Μερικά ακόμη από τα ονόματα που κυκλοφορεί το MSG: Ε 621, γλουταμάτη, υδρολυμένη πρωτεΐνη, καζεϊνικό νάτριο, υδρολυμένη μαγιά, εκχύλισμα μαγιάς, πρωτεϊνη σόγιας, ένζυμα, οποιαδήποτε ουσία έχει μπροστά της τη λέξη «υδρολυμένο/η» και οι ουσίες που κυκλοφορούν υπό τους όρους-ομπρέλα «ενισχυτικά γεύσης» και «φυσικά αρώματα».
Δείτε: Γιατί ασπαρτάμη και αναψυκτικά light είναι τόσο επικίνδυνα;
και Τρώμε τουλάχιστον πέντε κιλά συντηρητικά τον χρόνο!

Η εμπειρία μας, μας δείχνει ότι υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, στα οποία έγιναν ειδικές εξετάσεις μοριακής βιολογίας, παρουσιάζουν αυξημένες τιμές Γλουταμικού και Ασπαρτικού οξέως στο σώμα τους, που είναι παράγωγα του MSG. 

Είναι σημαντικό για να έχουμε λεπτό και υγιές σώμα να ακολουθούμε μια διατροφή που να μην περιέχει επεξεργασμένες τροφές, αντιθέτως να είναι πλούσια σε φρέσκες και πλήρεις τροφές. Τότε, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι φυσικές γεύσεις αρχίζουν και πάλι να γίνονται αντιληπτές, να μειώνεται η βουλιμία και να επανέρχονται η ενέργεια και η καλή υγεία.
Εδώ θα πρέπει να καυτηριάσουμε και την… συμβολή των «ειδικών» στην χρήση των επεξεργασμένων, τα οποία συστήνουν… ανεπιφύλακτα, δυστυχώς: Δίαιτα & διαιτολόγοι: Συμβουλές για μπόλικες τοξίνες με αποτέλεσμα μηδέν

Μπορεί να χρειάζεται μια γερή προσπάθεια!
Τα αποτελέσματα όμως σε σχέση με το βάρος μας και την υγεία μας θα μας ανταμείψουν.

Στην Υγείας Σας! 

«Τροφή»: Διαθέτω φυσικά συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν τον μεταβολισμό σας να ξεμπλοκάρει και να λειτουργήσει σωστά.

Για παράδειγμα, βιολογικό πιστοποιημένο ρόδι, ως συμπλήρωμα διατροφής σε συνδυασμό με Acai berry και νόνι!! Ένας συνδυασμός σπουδαίων υπερτροφών που αυξάνει τη ζωτική ενέργεια, την ερωτική διάθεση, αποτοξινώνει και αναζωογονεί το σώμα, βοηθάει ιδιαίτερα στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, και μας προσφέρει καλύτερη υγεία!

Σε συνεργασία, λοιπόν, με τους επιστημονικούς συνεργάτες μας, μπορούμε να βοηθήσουμε με μία ενδεδειγμένη (με παραλλαγές, ανάλογα το περιστατικό) αγωγή με ΦΥΣΙΚΆ συμπληρώματα διατροφής, που μπορούν να έχουν δραστικότητα και αποτελεσματικότητα στην περίπτωση της απώλειας βάρους.

Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Όξινο γλουταμινικό νάτριο: η μάστιγα της σύγχρονης διατροφής! 

Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα  

MSG: Το αργό δηλητήριο σε συνηθισμένες τροφές που δεν φανταζόμαστε 

Πρώτη και κύρια συνέπεια του; Τροφές και συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι σου. 

και όπου βλέπετε χαμηλά λιπαρά, να παίρνετε δρόμο, γιατί για σκεφτείτε, με τι αντικαθιστούν τα χαμένα λιπαρά που νοστιμίζουν το τρόφιμο; Καταρρέει ο μύθος των χαμηλών λιπαρών: Μόνο αρνητικές συνέπειες έχουν

www.drtsoukalas.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.