Προστατευτείτε έξυπνα από τον ήλιο με βιολογικά αντηλιακά

prostatefteite-exypna-apo-ton-ilio-me-biologika-antiliaka

Η ραγδαία αύξηση των μελανωμάτων του δέρματος και στην πατρίδα μας θορύβησε εν πρώτης σύσσωμη την επιστημονική κοινότητα και στην συνέχεια ατυχώς μερίδα από εμάς που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει επαρκώς το πρόβλημα.

Ως χώρα του ηλίου η πατρίδα μας και της μεγάλης εξοικείωσης με αυτόν, οι κάτοικοι της μοιάζει με λογικό να μην έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος έως και σήμερα.

Μια απλή προσωπική δικαιολογία είναι αυτή εξ’ ονόματος όλων, θεωρώντας και έμενα συνυπεύθυνο γιατί δεν σας ενημέρωσα νωρίτερα προκειμένου να λάβετε όλοι τα απαιτούμενα μέτρα.

Ας τα πιάσουμε από την αρχή τα θέματα προκειμένου να αναχαιτίσουμε την μάστιγα του καρκίνου του δέρματος.

Εσφαλμένες εντυπώσεις:

Οι μελαχρινοί δεν είναι ευάλωτοι στην ηλιακή ακτινοβολία;
Μέγα λάθος μιας και η έρευνα απέδειξε το τελείως αντίθετο.
Σίγουρα οι ανοιχτόχρωμοι κινδυνεύουν περισσότερο από ηλιακά εγκαύματα, αλλά στην περίπτωση του μελανώματος δεν υπήρξαν ξεκάθαρες διακρίσεις.
Ένα μικρό ποσοστό προβαδίσματος δε περιστατικών μελαχρινών ατόμων με μελάνωμα οι επιστήμονες το απέδωσαν στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούσαν ή χρησιμοποιούσαν λιγότερα αντηλιακά.
Δείτε και Ηλιακό έγκαυμα, περιποίηση και θεραπεία με βότανα! 
Ασπράδι αυγού: Ένα θαυματουργό φάρμακο για τα εγκαύματα

Το μελάνωμα παρουσιάζεται μόνο στην πλάτη ή το στήθος;
Το μελάνωμα του δέρματος δεν έχει συγκεκριμένη θέση και γι αυτόν τον λόγο η προστασία από τον ήλιο με βιολογικό αντηλιακό πρέπει να γίνεται καθημερινά σε όλα τα εκτεθειμένα σημεία του σώματος.

Το μελάνωμα δεν είναι πρόβλημα γιατί θεραπεύεται.
Ευτύχημα είναι για την ανθρωπότητα είναι ότι η επιστήμη μπορεί όντος να θεραπεύει το μελάνωμα όταν και εφόσον η διάγνωση γίνει έγκαιρα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μελάνωμα δεν αποτελεί τον πλέον κακοήθη όγκο του δέρματος και τον πλέον κακοήθη συνάμα από όλους τους καρκίνους. Μπορεί να διασπαστεί σχεδόν σε όλα τα όργανα και τους ιστούς του σώματος μέσα σε ένα μόλις χρόνο και σε πολύ διαφορετικό σημείο του σώματος. 
Δείτε και Ανεπάρκεια Βιταμίνης D, Ήλιος και Καρκίνος του Δέρματος

Το ίδιο αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα είναι καλύτερα.
Αν και αυτό μοιάζει εφικτό, εντούτοις είναι άλλες οι ανάγκες του προσώπου και άλλες του σώματος.
Υπάρχει σαφής διαχωρισμός λοιπόν τόσο στην σύνθεση των πρώτων υλών, όσο και στον δείκτη προστασίας και τα φιλικά έκδοχα.
Αυτό θα μπορούσε να έχει ισχύ μόνο στα παιδικά αντηλιακά εκεί δηλαδή που το δέρμα είναι εξίσου τρυφερό και δεν έχει διαφορές.

Ίδιος δείκτης προστασίας σε πρόσωπο και σώμα είναι καλύτερα.
Τον δείκτη προστασίας τον καθορίζει αφενός το χρώμα της επιδερμίδας και αφετέρου η χρονική έκθεση του σημείου στον ήλιο.
Σίγουρα λοιπόν οι ανοιχτόχρωμοι χρειάζονται υψηλότερο δείκτη προστασίας αλλά κύρια για το πρόσωπο και δευτερευόντως για το σώμα.

Τα αδιάβροχα αντηλιακά είναι τα καλύτερα.
Για να καταστεί ένα αντηλιακό αδιάβροχο θα πρέπει να υπάρξει χημεία κάτι που θα το χαρακτηρίσει λογικά ύποπτο για τοξικότητα.
Θα θυμίσω ότι οι τοξίνες δεν εισχωρούν στον οργανισμό μας μόνο από το στομάχι.
Εισχωρούν και από την απορρόφηση του δέρματος ακόμα και από την ατμόσφαιρα που αναπνέουμε.
Δείτε και Επικίνδυνα συνθετικά χημικά συστατικά στα καλλυντικά. Αναγνωρίστε τα!

Το αντηλιακό είναι μόνο για την παραλία.
Μεγάλο λάθος αυτή η άποψη και αποδεικνύεται περίτρανα ακόμα και από μιας απλής επίσκεψης μας σε ένα χιονοδρομικό κέντρο.
Ίδιο ηλιακό έγκαυμα θα πάθουμε στα χιόνια με αυτό που θα πάθουμε στην παραλία απλά.

Απλές διευκρινίσεις:

Σωστή χρήση του αντηλιακού.
Στην χώρα μας με την τόση ηλιοφάνεια καλό θα είναι την χρήση των αντηλιακών να την διατηρούμε ειδικά στο πρόσωπο όλο το έτος.
Γενικά θα έλεγα κάθε σημείο του σώματος μας που εκτίθεται στον ήλιο χρήζει ανάγκης αντηλιακής προστασίας.
«Τροφή»: Ναι, μεν αλλά… Κατά την άποψή μου θα πρέπει για ένα περίπου δεκάλεπτο την ημέρα να αφήνουμε εκτεθειμένο μέρος του δέρματός μας στον ήλιο κατά τις ώρες που η σκιά μας είναι μικρότερη από το ύψος μας, ώστε το σώμα μας να κάνει τις διεργασίες για την σύνθεση της πολύ απαραίτητης βιταμίνης D.
Δείτε και Βιταμίνη D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας!

Πόσο αντηλιακό πρέπει να βάζουμε;
Το καλό αντηλιακό είναι αυτό που απλώνει, στρώνει εύκολα στην επιδερμίδα και μέσα σε λίγα λεπτά απορροφάται και δεν αφήνει την αίσθηση λιπαρότητας και γυαλάδας.
Σε αυτή την περίπτωση η διάρκεια του αν δεν κολυμπήσετε διαρκεί κοντά στις 6 με 8 ώρες.
Στην περίπτωση που μεσολαβήσει κολύμπι θα πρέπει να ανανεωθεί αμέσως μετά.

Το αντηλιακό δεν έχει μόνο μια αποστολή.
Το καλό βιολογικό αντηλιακό δεν μας προστατεύει μόνο από την ηλιακή ακτινοβολία.
Χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά φίλτρα, ταυτόχρονα τρέφει το δέρμα, το ενυδατώνει, απομακρύνει τις τοξίνες και τέλος καταπολεμά την γήρανση του δέρματος.

Είναι απαραίτητο το after sun;
Κατά την προσωπική μου άποψη σαφέστατα και είναι απαραίτητο.
Ειδικότερα οι ευαίσθητες και ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες το έχουν απόλυτη ανάγκη καθώς και των παιδιών.
Αξίζει να τονίσω πως ένα καλό βιολογικό after sun με αλόη και ρόδι θα λειτουργήσει κατευναστικά, επουλωτικά στην επιδερμίδα ακόμα και όταν υπάρξει ηλιακό ή και θερμικό έγκαυμα.
Δείτε και Περιποίηση για μετά τον ήλιο (After sun)!

Συμπερασματικά:
Το γεγονός ότι με τον ήλιο στις μέρες μας δεν είναι να παίζουμε με οδήγησαν στο να ψάξω πάρα πολύ τα αντηλιακά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά μιας και η χρήση τους πλέον είναι επιτακτικά δεδομένη.

Η «τροφή» σε συνεργασία με τον φαρμακοποιό κο Κυριακού, σας προτείνει αποκλείοντας όλα εκείνα τα αντηλιακά και after sun που στην σύνθεση τους περιείχαν ζωικά συστατικά, οινόπνευμα, χρωστικές και κρυφό κωδικοποιημένο paraben, μια πιστοποιημένη βιολογική σειρά προϊόντων με βιολογικά εκχυλίσματα Αλόης, σπιρουλίνας, φυσικής βιταμίνης Ε, Argan & Αβοκάντο oil και τέλος Υαλουρονικό οξύ εγκεκριμένης και κλινικά δοκιμασμένης από το πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δείτε Parabens & καλλυντικά: Χημικά συντηρητικά που απειλούν την υγιεία

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε στους δικούς μας και σε όσους ανθρώπους μας εμπιστευτούν, ενυδάτωση, θρέψη, αντιοξείδωση, ενίσχυση ελαστικότητας στο δέρμα, με παράλληλες αμυντικές και καταπραϋντικές δράσεις ενάντια στην βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία: Βγείτε στον ήλιο άφοβα, με τα ΦΥΣΙΚΑ αντηλιακά μας! 

Όσοι ενδιαφέρεστε, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com ή στο 6987266843

Δείτε ακόμη: Οι κρυφοί κίνδυνοι των χημικών αντηλιακών του εμπορίου 

και μία απροσδόκητη παράμετρο: Χειροποίητο αντηλιακό. Αξίζει; 

και καθώς βλέπω συχνά να χρησιμοποιούν baby oil στις παραλίες οφείλω να σας ενημερώσω ότι κάνετε μεγάλη ζημιά στην υγιεία σας: Προϊόντα περιποίησης ακόμη και για μωρά με καρκινογόνα παράγωγα πετρελαίου

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.