ΠΡΌΣΕΞΕ: Μπορεί να μπεις φυλακή για τα… ραπανάκια.

prosexe-bori-na-bis-filaki-gia-ta-rapanakia

Η εποχή των σχεδιασμών της παγκόσμιας Οργουελικής δικτατορίας της αγοράς, και ο πραγματικός ρόλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» αποκαλύπτεται καθημερινά. Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την «καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία» σπόρων και κηπευτικών που δεν έχουν «αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί» από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών».

Το σχέδιο νόμου με την ονομασία «Plant Reproductive Material Law», επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους.

Αν ένας «ερασιτέχνης» αγρότης, του Σαββατοκύριακου, καλλιεργεί στον κήπο του φυτά από σπόρους που δεν έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με το νόμο αυτό, τότε θα μπορεί να καταδικαστεί ως εγκληματίας!!!
Ο νόμος αυτός, διαμαρτύρεται ο Ben Gabel του «Real Seed Catalogue» ,στοχεύει στο να καταπνίξει τους παραγωγούς των τοπικών ποικιλιών, τους βιοκαλλιεργητές και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε μικρή κλίμακα. «Όπως μπορούμε να υποπτευθούμε – δήλωσε ο Mike Adams του Natural News – η κίνηση αυτή είναι η «τελική λύση» της Monsanto, της DuPont και των άλλων πολυεθνικών που πουλάνε σπόρους, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν βάλει στόχο, να κυριαρχήσουν πλήρως σε όλους τους σπόρους τις καλλιέργειες και τα φυτά του πλανήτη.»!!!

Ποινικοποιώντας τους μικρούς καλλιεργητές κηπευτικών, σαν εν δυνάμει εγκληματίες – προσθέτει ο Adams «η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία θα μπορεί επιτέλους να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο της τροφικής αλυσίδας στα χέρια τεράστιων εταιρειών όπως η Monsanto (Εβραϊκή πολυεθνική εταιρία)».
Το πρόβλημα, όμως, όπως το αποσαφηνίζει ο Gabe είναι ότι: «Οι μικροί αγρότες έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες από αυτές των πολυεθνικών – για παράδειγμα, καλλιεργούν χωρίς να χρησιμοποιούν μηχανές και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν χημικά σπρέι». Επομένως, «δεν υπάρχει τρόπος να καταγραφούν οι ποικιλίες που ταιριάζουν σε ένα μικρό χωράφι, επειδή δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια του «Οργανισμού Φυτικών Ποικιλιών», ο οποίος ασχολείται μόνο με την έγκριση των τύπων σπόρων που χρησιμοποιούν οι βιομηχανικοί αγρότες».

Πρακτικά, από τώρα και στο εξής, όλα τα φυτά, οι σπόροι, τα λαχανικά και οι καλλιεργητές θα πρέπει να καταγραφούν.«Οι κυβερνήσεις δείχνουν ενθουσιασμένες με την ιδέα να καταγράψουν τους πάντες και τα πάντα», λέει ο Adams.

Πόσο μάλλον που «οι μικροκαλλιεργητές θα πρέπει να πληρώνουν και ένα ειδικό φόρο στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία για να καταγράψουν τους σπόρους.»

Την επεξεργασία των αιτημάτων, τις τυπικές εξετάσεις, τις τεχνικές αναλύσεις, τους ελέγχους, την ονομασιών των ποικιλιών, τα έξοδα για όλα αυτά, θα τα φορτώνονται οι μικροπαραγωγοί, έτσι ώστε να αποτρέπονται ακόμα περισσότερο να καλλιεργούν τη γη και να εξαρτώνται αποκλειστικά από τις τεράστιες πολυεθνικές.

Δείτε ακόμη: Το πολιτικό παιχνίδι γύρω από τους παραδοσιακούς σπόρους 

Η μεθοδευμένη εξαφάνιση των φυσικών σπόρων 

Ολιγοπωλιακή βιομηχανική γεωργία αποφασίστηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα

Πόλεμος εναντίον των μικρών ιδιόκτητων κήπων στις ΗΠΑ

Έλεγχος στήν τροφή & στούς οικιακούς κήπους!

ΣΩΣΤΕ… ΚΡΥΨΤΕ… ΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ !!!

Ελεγχόμενη Διατροφή – Το Απόλυτο Μυστικό για τα Τρόφιμα 

Εμείς όμως δεν υποκύπτουμε: Οι σπόροι ταξιδεύουν στην Αθήνα: Κάθε μήνα σε άλλη γειτονιά 

Τι σπόρους να φυτέψεις και που μπορείς να τους βρεις

Το είδα: ypallilos.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

2 Σχόλια

 1. Ο/Η Ματσιας Γρηγορης λέει:

  Ας εχω χωράφι να καλλιεργήσω και ας έρθουν να με βαλουν φυλακή….!!! Θα μου κλ@σουν τα μπορπμολα….!!!

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Να σου πω, ευθύμησα με το σχόλιό σου και λέω εντάξει δεν έχει και άδικο.
   Από την άλλη, δυστυχώς, έχουμε γίνει μάρτυρές πολλών τέτοιων φαινομένων τον τελευταίο καιρό που μου επιτρέπουν να σκέφτομαι πως δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα, αν πράγματι αποφασίσουν να κάνουν κάτι τέτοιο.
   Δηλαδή για παράδειγμα και στο Σύνταγμα το `11 έτσι λέγαμε, ας έρθουν να μας ξεκουνήσουν και θα δουν και άλλα παρόμοια με τα δικά σου, αλλά όταν πραγματικά το πήραν απόφαση, δεν έμεινε ούτε φτερό μας εκεί :(

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.