Πως το αλάτι βοηθά στον καθαρισμό του αναπνευστικού από βλέννες

pos-to-alati-voitha-ston-katharismo-tou-anapnefstikou-apo-vlenes

ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΕΝΕΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ…ΑΛΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.

Σήμερα θα προσπαθήσουμε να απομυθοποιήσουμε τον ρόλο του αλατιού στη διατροφή, αλλά και εν γένει στη ζωή μας…Όλοι μας μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως θα πρέπει να αποφεύγουμε κάθε τι αλμυρό, γιατί μας κάνει κακό…Ετσι απλά, και εξαιρετικά…απλοποιημένα, χωρίς ιδιαίτερες επισημάνσεις στα πώς και στα γιατί…

Απροσδιόριστα, και με γενικότητες, μακρυά απ το αλάτι, που ανήκε μαζί με τον άλλο εχθρό με…χρώμα άσπρο την καταραμένη ζάχαρη…Κι όμως και τα δύο αυτά …άσπρα ξορκισμένα στοιχεία, είναι απαραίτητα για την ζωή μας, αρκεί να ξέρουμε να τα χρησιμοποιούμε… 
Δείτε λοιπόν τα οφέλη της ζάχαρης: Ανακαλύψτε την ζάχαρη. 
μόνο όμως όταν ΔΕΝ την καταναλώνουμε ασύστολα όπως συμβαίνει στις ημέρες μας, καθώς πέραν από εκεί που την προσθέτουμε εις γνώση μας, πολλές φορε΄ς δεν ξέρουμε καν ότι την φάγαμε: Ξετρυπώστε την κρυφή ζάχαρη από τα φαγητά σας 
Και αν, για παράδειγμα, ένα μικρό κουταλάκι ζάχαρη μας ωφελείΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA. που ΕΧΟΥΝ 10 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΆΧΑΡΗ τουλάχιστον;;

Μην ξεχνάμε ότι κι ένα….ποντικοφάρμακο είναι το υπ αριθμ. 1 σωτήριο φάρμακο για εκατομμύρια (τυχερών στην ατυχία τους) συνανθρώπων μας, που το παίρνουν καθημερινά..
Σωστά μαντέψατε είναι…η Βαρφαρίνη (γνωστή με τα εμπορικά σήματα Coumadin, Jantoven, Marevan, Lawarin, και Waran) και που είναι αντιπηκτικό.
Αρχικά Ήταν στην αγορά ως .φάρμακο για την Εξόντωση Των αρουραίων Και Ποντικιών.. και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα. 
Λίγα χρόνια μετά, η βαρφαρίνη βρέθηκε να είναι αποτελεσματική και σχετικά ασφαλής για… την πρόληψη της θρόμβωσης και εμβολής (σε ανώμαλο σχηματισμό και μετανάστευση των θρόμβων στο αίμα) … εγκρίθηκε σαν φάρμακο στις αρχές του 1950, και έχει παραμείνει δημοφιλές από τότε, μέχρι τις μέρες μας..
Η Βαρφαρίνη είναι το πιο δημοφιλές αντιπηκτικό φάρμακο στη Βόρεια Αμερική. Είναι ένα συνθετικό παράγωγο κουμαρίνης, μιας χημικής ουσίας που βρίσκεται σε.. πολλά φυτά, και στη γλυκόριζα και τη λεβάντα, το χαμομήλι και το γνωστό Κούμαρο ένα άγριο φρούτο της Ελληνικής χλωρίδας με ιαματικές ιδιότητες

Αλλά ας γυρίσουμε στο αλάτι…επισημαίνοντας οτι το πρώτο θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα μας είναι το.. νερό.
Το σωστό, καθαρό, απαλλαγμένο απο χλώριο και προσμίξεις νερό, διαλύει όλα τα μέταλλα, τις πρωτεΐνες, τους υδατάνθρακες και γενικά όλα τα υδατοδιαλυτά στοιχεία, που προσλαμβάνουμε με τη τροφή μας, τα μεταφέρει και τα διανέμει στο σώμα.

Θα γίνει περισσότερο κατανοητό, αν το παραλληλίσουμε με το νερό της θάλασσας, το οποίο περιέχει… διάφορες κατηγορίες ψαριών.

Αντιστοιχα Το Αίμα Περιέχει..

Ο ορός αίματος, (όπως είναι η επίσημη ονομασία του), έχει σχεδόν την ίδια αναλογική σύσταση μετάλλων με.. το νερό της θάλασσας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Τα πιο κάτω μέταλλα Χρειάζονται, για να «περάσουν» το όξινο περιβάλλον του στομάχου και να απορροφηθούν από την μεμβράνη του εντέρου.
Αυτά Είναι Ο Ψευδάργυρος, Το Μαγνήσιο, Το Μαγγάνιο, Το Σελήνιο, Ο Σίδηρος, Ο Χαλκός, Το Χρώμιο Και Το Μολυβδαίνιο.
Τα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σε μεγαλύτερες ποσότητες, σημειώστε και κρατείστε το.. είναι νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Τα τοξικά μέταλλα είναι, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, το αρσενικό, το αλουμίνιο, το κάδμιο και σε μεγάλες ποσότητες ο σίδηρος.
Δείτε και Αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα, τοξίνες και chemtrails

Η Ληψη Αλατιου Ειναι Ζωτικη Για Τον Οργανισμο Μας..
Τώρα γιατί όλος αυτός ο πανικός για την λεγομένη…άναλη δίαιτα..

Το αλάτι είναι μια ζωτική ουσία για την επιβίωση ολων των ζωντανών πλασμάτων και ειδικά του ανθρώπου.
Το νερό και το αλάτι ρυθμίζουν.. το περιεχόμενο του νερού στο σώμα μας. Το νερό ρυθμίζει τα υγρά στο εσωτερικό των κυττάρων, καθαρίζοντας και αποβάλλοντας τα τοξικά απόβλητα του κυτταρικού μεταβολισμού.

Υπάρχουν δύο ..πελάγη νερού στο σώμα μας.
Το.. Ενα είναι μέσα στα κύτταρα και το άλλο στο εξωτερικό τους.
Η καλή υγεία εξαρτάται από την λεπτή ισορροπία αυτών των δύο θαλασσών..και η ισορροπία τους επιτυγχάνεται με…. το αλάτι.
Το Αραφινάριστο Φυσικό Αλάτι..όπως βγαίνει απ τις αλυκές..ή το ορυκτό.

Όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό για να μπεί μέσα στα κύτταρα, τότε φιλτράρεται από το.. αλατούχο πέλαγος.. και εκχέεται μέσα στα κύτταρα τα οποία καταπονούνται από… την έλλειψη νερού. Αυτός είναι και ο λόγος που σε σοβαρή αφυδάτωση εμφανίζουμε οίδημα και κατακράτηση νερού.

Το σχήμα του σώματός μας είναι έτσι φτιαγμένο, ώστε το μέγεθος του πελάγους.. που βρίσκεται έξω από τα κύτταρά μας, να διαστέλλεται για να έχουμε την έξτρα ποσότητα νερού διαθέσιμη για φιλτράρισμα και επείγουσα χρήση στα ζωτικά κύτταρα.

Ο εγκέφαλος δίνει εντολή για αύξηση της… κατακράτησης του αλατιού και του νερού από τα νεφρά.
Αυτός είναι και ο λόγος που εμφανίζουμε …οίδημα όταν, εγκληματικά, δεν πίνουμε νερό. 

Η Διαδικασία Του Φιλτραρίσματος Και Της Μεταφοράς Του Στα Κύτταρα, Είναι Πιο Αποτελεσματική Το Βράδυ, Όταν Το Σώμα Βρίσκεται Σε Οριζόντια Θέση. οπότε.. Το συγκεντρωμένο νερό, κυρίως στα πόδια, δεν χρειάζεται να ανταγωνιστεί την βαρύτητα, για να μπει στην κυκλοφορία του αίματος.

Εάν αυτή η εξάρτηση της διαδικασίας της επείγουσας ενυδάτωσης κάποιων κυττάρων συνεχιστεί για πολύ, οι πνευμόνες αρχίζουν να συσσωρεύουν υγρό κατά την διάρκεια της νύχτας, και η αναπνοή αρχίζει να δυσκολεύει.

Αυτή η κατάσταση είναι απόρροια της.. αφυδάτωσης.
Πάντως δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε να πίνουμε απότομα αρκετό νερό, αλλα να το αυξάνουμε σταδιακά, οσο αυξάνονται και τα ούρα μας.
«Τροφή»: Θυμηθείτε τι σας λέω συνέχεια – Κάθε φορά που πηγαίνετε τουαλέτα, να πίνετε ένα ποτήρι νερό! Όχι να πάτε πέντε φορές και μετά το βράδυ να πιείτε πέντε ποτήρια, αλλά ΚΆΘΕ φορά που θα ουρείτε, να πίνετε και ένα πότήρι, ΚΆΘΕ ΦΟΡΆ!!
Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσετε σταδιακά και χωρίς να το αντιλαμβάνεστε να πίνετε όλο και περισσότερο νερό…

Όταν πίνουμε αρκετό νερό για να καθαρίσουμε τα νεφρά μας, το κατακρατημένο αλάτι φεύγει κι αυτό.
Αυτός είναι ο τρόπος για να αποβάλλουμε το οίδημα.. πίνοντας περισσότερο νερό…
Όσοι έχουν εκτεταμένο οίδημα και αρχιζουν να έχουν ταχυκαρδίες με την παραμικρή προσπάθεια…
Όχι διουρητικά…μόνο.. νερό.

Η Αύξηση Της Πρόσληψης Του Νερού Θα Πρέπει Να Γίνεται Σταδιακά Και.. Να Σταματήσουμε Το Φυσικό Αλάτι Για 3 Ημέρες. Το σώμα μας έχει την ταση να το κατακρατά. 

Το αλάτι έχει πολλές άλλες λειτουργίες, εκτός από το να ρυθμίζει την ποσότητα του νερού στο σώμα.
Να δούμε.. μερικές από τις ζωτικές λειτουργίες του αλατιού.

  • Το αλάτι είναι ζωτικό για την απαλλαγή της υπερβολικής οξύτητας των κυττάρων στο σώμα, ιδίως των εγκεφαλικών.
  • Το αλάτι … εξισορροπεί τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα.
  • Το αλάτι είναι ζωτικό, για την παραγωγή της ηλεκτρικης ενέργειας στα κύτταρα του σώματος.
  • Το αλάτι συντελεί στην επικοινωνία των νευρικών κυττάρων και στην διαδικασία της πληροφόρησης, από την στιγμή Της Σύλληψης Εως Τον Θάνατο.
  • Το αλάτι έχει ζωτικό ρόλο στην απορρόφηση των τροφων, μέσω της εντερικής οδού.
  • Το αλάτι βοηθά στον καθαρισμό των πνευμόνων από τις βλένες και τα κολλημένα φλέγματα, ιδιαίτερα στο άσθμα και την κυστική ινωση.
  • Το αλάτι σε υπέρτονο διάλυμα**, είναι σωτήριο για την αποσυμφόρηση των βλεννογόνων και την καταρροή.
  • Το αλάτι είναι ισχυρό αντισταμινικό.
  • Το αλάτι προλαμβάνει τις κράμπες.
  • Το αλάτι είναι απαραίτητο για την κατασκευή των οστών.

Η οστεοπόρωση κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται σε έλλειψη αλατιού και νερού. Και για να μην παρεξηγηθούμε, όταν μιλάμε για αλάτι, εννοούμε το καθαρό, ανεπεξέργαστο, ελληνικό αλάτι, που παίρνουμε από αλυκές, το καθαρίζουμε προσεκτικά, και το φυλάσσουμε σε γυάλινα βάζα, κι όταν το χρησιμοποιούμε, έχουμε ένα καλό..κεραμικό μύλο, μια και ακόμα κι αυτόν τον ανοξειδωτο τον…τρώει το άτιμο τ αλάτι…Και φυσικά το νερό μας, καθαρό από το υπολειμματικό χλώριο.. μ` ένα απλό, φίλτρο.
Δείτε και Φτιάξε το δικό σου θαλασσινό αλάτι με τέσσερα εύκολα βήματα!
Βάλτε το κρίταμο στο τραπέζι σας! Φτιάξτε φυσικό αλάτι.
Διατηρούμε το φυσικό αλάτι μας με βότανα!

«Τροφή»: Προσωπικά προτιμώ το αλάτι Μεσολογγίου σε όσο ακατέργαστη μορφή γίνεται και το τρίβω στον μύλο, όπως αναφέρεται. Όσο για το νερό, δείτε περισσότερα για το εκπληκτικό αυτό υγρό που όμοιό του ΔΕΝ υπάρχει στον πλανήτη. Πως ΌΤΑΝ είναι καθαρό είναι και εν δυνάμει ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΌ: Νερό – Το φυσικό ιατρικό – ιαματικό θαύμα!!
Δυστυχώς όμως το νερό που φτάνει στο ποτήρι μας, κάθε άλλο παρά καθαρό είναι: Νερό – Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα. 

Χωρίς καθαρό νερό, είναι σαν να προσπαθούμε να ξεπλύνουμε την μπουγάδα μας με απόνερα. Πως μπορεί κάτι τέτοιο να είναι αποτελεσματικό;

Θέλουμε το νερό μας να είναι απαλλαγμένο από το εξασθενές χρώμιο που είδαμε παραπάνω, αλλά και από χλώριο, φθόριο, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά. Όλα αυτά μπορώ να σας τα διασφαλίσω με ένα απλό μεν αλλά αποτελεσματικότατο φίλτρο νερού, που έχει ιδιαίτερα σημαντικές εγκρίσεις και πιστοποιήσεις που ΔΕΝ διαθέτει κανένα άλλο φίλτρο, όπως:

pistopoihseis_filtrou

Έτσι η “τροφή” με τις κατάλληλες συνεργασίες έρχεται να δώσει ασφαλή και οικονομική λύση για καθαρό νερό χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, βακτήρια και άλλα επικίνδυνα συστατικά, πολύ πιο αποτελεσματικά και με χαμηλότερο κόστος από τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού του νερού. Προσφέρουμε στους φίλους μας, με ενδιαφέρον και ευαισθησία, ένα εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο νερού απλό στην εγκατάσταση και με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Δίνοντας σήμερα λίγα χρήματα για το καλλίτερο φίλτρο της αγοράς, γλιτώνετε αύριο ένα σωρό χρήματα που θα χρειαζόσασταν για να αντιστρέψετε τα προβλήματα που θα δημιουργήσει αργά ή γρήγορα το απαράδεχτο νερό της βρύσης μας, αλλά και των διαφόρων εμφιαλωμένων όπως συχνά βλέπουμε…

Το εξαιρετικά αξιόπιστο φίλτρο που σας προτείνω, είναι το καλλίτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε εσάς αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας!!

Όσοι ενδιαφέρεστε, αφήστε το μήνυμά σας στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Υπέρταση και Αλάτι, Μύθοι και Πραγματικότητες! 

Το αλάτι ως μέσο θεραπείας ασθενειών! 

Αλάτι: Αθώος ο κατηγορούμενος! 

Το αλάτι και οι αμέτρητες και έξυπνες χρήσεις του! 

Αλάτι – To καλό, το κακό και το νόστιµο!

**Υπέρτονο διάλυμα: Τα διαλύματα αλατόνερου ανάλογα με την περιεκτικότητα τους σε αλάτι (NaCl) διακρίνονται σε ισότονα -όπου η συγκέντρωση τους σε NaCl είναι ίδια με τη φυσιολογική συγκέντρωση σε NaCl που έχουμε στον οργανισμό μας (0,9%) και σε υπέρτονα όπου η συγκέντρωση σε NaCl είναι πάνω από 0,9%, δηλαδή, μεγαλύτερη από την αντίστοιχη συγκέντρωση που φυσιολογικά έχουμε στο σώμα μας. Επιπρόσθετα, τα διαλύματα με αλατόνερο συνήθως είναι είτε διαλύματα κεκαθαρμένου νερού με NaCl (ο λεγόμενος ορός), είτε διαλύματα θαλασσινού νερού (τα οποία εκτός από NaCl περιέχουν τα ευεργετικά μεταλλικά άλατα & ιχνοστοιχεία). .

Ενώ τα ισότονα διαλύματα είναι κατάλληλα για τον καθαρισμό των ρινικών κοιλοτήτων, δεν έχουν αποσυμφορητική δράση στη βουλωμένη μύτη διότι περιέχουν την ίδια συγκέντρωση σε NaCl (0,9%) με τους ρινικούς ιστούς. Από την άλλη, τα υπέρτονα διαλύματα αποσυμφορούν τη βουλωμένη μύτη λόγω της μεγαλύτερης συγκέντρωσής τους σε NaCl σε σχέση με τους ρινικούς ιστούς και θεωρούνται φυσικά αποσυμφορητικά, ενώ παράλληλα καθαρίζουν τη ρινική κοιλότητα. Όταν το υπέρτονο διάλυμα έρθει σε επαφή με τον φλεγμένοντα ρινικό βλεννογόνο, προκαλεί μεταφορά της περίσσειας νερού από τον βλεννογόνο προς την ρινική κοιλότητα -μέσω του φυσικού μηχανισμού της ώσμωσης με αποτέλεσμα την αποσυμφόρησή της βουλωμένης μύτης και την αραίωση της παχύρρευστης βλέννας που έχει συσσωρευθεί σε αυτήν.

Με λίγα λόγια τα υπέρτονα διαλύματα υπερέχουν σε σχέση με τα ισότονα διαλύματα στο ότι αποσυμφορούν τη φραγμένη ρινική κοιλότητα με…φυσικό τρόπο.

Και ως γνωστόν ανοιχτή μύτη εκτός από ελεύθερη αναπνοή σημαίνει και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δείτε και Αλατόνερο: Ποια τα οφέλη και Ποιες οι παρενέργειές του;

F.BATMANGHELIDJ WATER: Rx FOR A HEALTHIER PAIN-FREE LIFE
Πηγή: kosmaser.wordpress.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *