Πώς οι στατίνες εκφυλίζουν την υγεία του εγκεφάλου σας

pos-oi-statines-ekfylizoun-tin-ygeia-tou-egkefalou-sas

Πώς οι στατίνες εκφυλίζουν την υγεία του εγκεφάλου σας

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι παίρνουν φάρμακα για να μειώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους. Τα περισσότερα από αυτά τα φάρμακα ανήκουν σε μια κατηγορία φαρμάκων γνωστά ως στατίνες. Μερικοί γιατροί έχουν ήδη αρχίσει να συνιστούν τη χρήση στατινών ακόμα και σε παιδιά για να ελέγξουν τα επίπεδα χοληστερόλης τους. Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο με αυτό το συμβάν.

Η πρόκληση με τα φάρμακα στατίνης είναι ότι

αντιμετωπίζουν τα επιφανειακά ζητήματα με τη χοληστερόλη με ένα απλοϊκό τρόπο, καθώς το σώμα μας είναι ένας πολύπλοκος οργανισμός που χρησιμοποιεί κάθε μέρα τη χοληστερόλη:

Τα φάρμακα στατίνης είναι αναστολείς της αναγωγάσης του HMG-CoA.

Λειτουργούν μπλοκάροντας το ένζυμο αυτό στο συκώτι σας, το οποίο παράγει φυσικά τη χοληστερόλη για να καλύψει τις σωματικές σας λειτουργίες. Το φάρμακο ουσιαστικά μειώνει το συνολικό αριθμό χοληστερόλης σας, χωρίς την αντιμετώπιση των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL), λιποπρωτεΐνών χαμηλής πυκνότητας (LDL), λιποπρωτεϊνών πολύ χαμηλής πυκνότητας (VLDL) ή των επιπέδων τριγλυκεριδίων.

Ενώ ο ολικός αριθμός χοληστερόλης, σας δίνει μια γενική εικόνα, δεν είναι ο κατάλληλος δείκτης που απαιτείται για την αξιολόγηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να συγκρίνετε τους αριθμούς HDL, LDL, VLDL και τριγλυκεριδίων σας έναντι στην ολική χοληστερόλη σας.
Δείτε Χοληστερίνη: Πότε είναι επικίνδυνη; ~ Δείκτης αθηρωμάτωσης 
Χοληστερίνη: Μια σύγχρονη Επιστημονική Απάτη 
Άραγε φταίει η χοληστερίνη ή το ζάχαρο για τα καρδιαγγειακά; 
και τι να πούμε εμείς περισσότερο από έναν ειδικό με σωρεία περιστατικών στο ενεργητικό του; Δεν σας κρύβω, κάναμε λάθος: Καρδιοχειρουργός αποκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες των καρδιαγγειακών
Δείτε και τον συσχετισμό χοληστερίνης – τριγλυκεριδίων: Τριγλυκερίδια τι είναι και πως θα τα μειώσουμε με απλές διατροφικές αλλαγές!

Οι στατίνες μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση Νευρομυϊκών Νοσημάτων

Τα φάρμακα στατινών είναι διαβόητα για την πρόκληση παρενεργειών όπως οι μυϊκές βλάβες και η αδυναμία. Αυτό που δεν έχει γνωστοποιηθεί τόσο πολύ είναι η πιθανή σύνδεση μεταξύ στατινών και της εξέλιξης μυϊκής φθοράς που μπορεί να οδηγήσει σε διάγνωση αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS), γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), Διεθνές Ίδρυμα Παρακολούθησης Φαρμάκων, λαμβάνει αναφορές ασφάλειας που σχετίζονται με τα φάρμακα στατίνης και έχει σημειωθεί ένας δυσανάλογος υψηλός αριθμός ασθενών με βλάβες του άνω κινητικού νευρώνα μεταξύ εκείνων που λαμβάνουν θεραπεία με στατίνες.

Ο επικεφαλής ερευνητής, Ivor Ralph Edwards,

είναι ειδικός στην τοξικολογία, στην οξεία και χρόνια δηλητηρίαση και στις ανεπιθύμητες αντιδράσεις του φαρμάκου. Είναι επίσης ο ανώτερος σύμβουλος στο Κέντρο Παρακολούθησης WHO στη Σουηδία, και δηλώνει:

«Υποστηρίζουμε ότι η δοκιμαστική διακοπή στατίνης θα πρέπει να εξετάζεται σε ασθενείς με σοβαρή νευρομυϊκή ασθένεια όπως το σύνδρομο ALS, δεδομένου ότι η πιθανότητα εξέλιξης της νόσου μπορεί να σταματήσει ή ακόμα και να αντιστραφεί.»

Ερευνητές από Johns Hopkins Medical School προειδοποίησαν τους ασθενείς ότι αν και ανακάλυψαν μια σύνδεση μεταξύ της λήψης στατινών και την ανάπτυξη μιας σπάνιας νευρομυϊκής αυτοάνοσης ασθένειας, η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με στεροειδή και άλλα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος να φοβάται κανείς αυτό το δημοφιλές «καταπληκτικό φάρμακο»…

Η συνέπεια χρήσης στατινών είναι πως, για να μειώσετε τον πιθανό κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, υπάρχει ο κίνδυνος ανάπτυξης εκφυλιστικών νευρολογικών ασθενειών για τις οποίες θα χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή για την καταστολή του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

«Τροφή»:

Ενώ έχει ακόμη και επίσημα (όπως είδαμε να λέει και ο καρδιοχειρούργος, στον σύνδεσμο παραπάνω, με τουλάχιστον 5.000 επεμβάσεις στο ενεργητικό του) αποδειχτεί ότι η χοληστερίνη ΔΕΝ αποτελεί κίνδυνο για καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια, το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο εξακολουθεί να συνταγογραφεί με το κιλό τις στατίνες, που αποδεδειγμένα επίσης προκαλούν σωρεία προβλημάτων στην υγιεία, χωρίς ΚΑΝΈΝΑ ουσιαστικό όφελος..

Και μόλις το ελεεινό αυτό φάρμακο τσακίσει είτε (συνήθως) το συκώτι Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι 

Είτε κάποιο άλλο όργανο, όπως εν προκειμένω τον εγκέφαλο, αποσυντονίζοντας εντελώς το ανοσοποιητικό: Αυτοάνοσα Νοσήματα: Ο Παραλογισμός του Ανοσοποιητικού συστήματος , σπεύδουν να δώσουν άλλα φάρμακα, που όχι μόνον δεν θεραπεύουν την βλάβη που προκλήθηκε, αλλά την εντείνουν κιόλας με ανοσοκατασταλτικά!!

Οπότε μετά με διπλό – τσακισμένο ανοσοποιητικό ούτε λόγος να αντιμετωπίσουμε το αυτοάνοσο, την στιγμή που κινδυνεύουμε ακόμη και από μία απλή γρίπη!!!

Παρά το ότι γνωρίζουμε ότι ο ολικός αριθμός χοληστερόλης δεν είναι ενδεικτικός δείκτης του συνολικού κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, συνεχίζουμε και το χρησιμοποιούμε. Θα σας συμβούλευα να αξιολογήσετε σοβαρά τους κινδύνους και τα οφέλη και να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις πριν αρχίσετε να λαμβάνετε φάρμακα στατίνης.

Ειδικά όταν μπορείτε να ισορροπήσετε την χοληστερίνη σας ΧΩΡΙΣ ούτε μία παρενέργεια, καθώς το «φάρμακο ΕΞΙΣΟΡΡΌΠΙΣΗΣ της χοληστερίνης υπάρχει και είναι ΦΥΣΙΚΌ 100% !!

Όποιος, λοιπόν, αντιμετωπίζει πραγματικό πρόβλημα με την χοληστερίνη του, ή όποιος θεραπευτής, γιατρός ή άλλος θέλει να βοηθήσει πραγματικά τους συνανθρώπους του και θέλει επίσης να γλυτώσει τον κόσμο δια παντός από τις φαρμακερές στατίνες, ας επικοινωνήσει για να του προτείνω, προς αγορά, μία 3μηνη ΕΓΓΥΗΜΈΝΗ ΦΥΣΙΚΉ αγωγή που θα εξαλείψει αποτελεσματικότατα τον κίνδυνο ΧΩΡΙΣ παρενέργειες, στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

** Πρόκειται για προϊόν μελέτης του τομέα της Κλινικής Φαρμακολογίας της Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ασθενείς με υπερχοληστεριναιμία.

Δείτε ακόμη: Στατίνες: Τα επικίνδυνα για την υγεία φάρμακα για την χοληστερίνη 

Στατίνες Vioxx και… πολιτεία… 

Στατίνες δια πάσαν νόσον και πάσαν… ηλικίαν; 

και μην ξεχνάμε τους 3.000 γιατρούς που βρέθηκαν ΕΠΙΣΗΜΑ (με ονοματεπώνυμα και λογαριασμούς) να χρηματίζονται για να συνταγογραφούν στατίνες ακόμη και για άσχετες παθήσεις!! Τυχαίο; Δεν νομίζω: Η Συντεχνία των Ελλήνων Ιατρών

Πηγή: www.organicconsumers.org
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να συνοδεύεται με σαφή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *