Πώς να ξεπεράσετε τις πρώτες ημέρες χωρίς κάπνισμα

pos-na-xeperasete-tis-protes-imeres-horis-kapnisma

Πώς θα επιβιώσετε τις πρώτες μέρες χωρίς τσιγάρο

Εάν καταφέρετε να αποφύγετε το τσιγάρο για δυο βδομάδες, είστε σε καλό δρόμο για να το κόψετε οριστικά.
Υπάρχουν αναρίθμητοι λόγοι για να κόψει κανείς το τσιγάρο. Οι πρώτες μέρες συνήθως είναι και οι πιο δύσκολες, οπότε σας παρουσιάζουμε ορισμένα κόλπα και στρατηγικές για να περάσει το μεταβατικό στάδιο πιο ομαλά και να καταφέρετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή αυτή την κακή συνήθεια.

Φαγητό και νερό
Αντισταθείτε στην επιθυμία για κάπνισμα, αντικαθιστώντας το τσιγάρο με ένα ποτήρι κρύο νερό με πλαστικό καλαμάκι. Ρουφώντας το νερό με το καλαμάκι απελευθερώνεται ντοπαμίνη, η οποία βελτιώνει τη διάθεση. Μπορείτε επίσης να καταπολεμήσετε την επιθυμία για τσιγάρο με μικρά γεύματα. Μόνο προσέξτε χωρίς πολλά λιπαρά, για να αποφύγετε τα παραπανίσια κιλά.
Δείτε και Φυσική αύξηση ντοπαμίνης για απομάκρυνση της απάθειας, άγχους και κατάθλιψης

Καταγράψτε τα θετικά
Υπάρχουν πάρα πολλά θετικά στο να κόψετε το τσιγάρο –από το να νιώθετε πιο υγιείς και να βελτιώνεται η αίσθηση της γεύσης, μέχρι το να γλιτώνετε χρήματα και να νιώθετε την θέληση να πετύχετε τον στόχο σας. Αρχίστε λοιπόν να τα καταγράφετε, ώστε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τι έχετε κερδίσει από τη διακοπή του καπνίσματος.
Δείτε και Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κόψουμε το κάπνισμα;

Τακτικό βούρτσισμα δοντιών
Ένα από τα άμεσα θετικά της διακοπής του τσιγάρου είναι ότι βελτιώνεται η αναπνοή. Έτσι λοιπόν με πιο συχνό βούρτσισμα δοντιών θα βελτιώσετε ακόμα περισσότερο τη στοματική υγεία και θα νιώσετε λιγότερο την επιθυμία για ένα τσιγάρο.
Η καλή στοματική υγιεινή θα έχει γενικότερη ωφέλεια σε ολόκληρο τον οργανισμό Δόντια: Συνδέονται με κάθε Όργανο μας και τις Ασθένειές του

Αποφύγετε καφέ και αλκοόλ
Ο συνδυασμός του τσιγάρου με καφέ ή αλκοόλ είναι αρκετά ισχυρός και αυτά τα ποτά συχνά αποτελούν αφορμή για ξεκινήσει κανείς ξανά το τσιγάρο. Οι πρώτες μέρες, λοιπόν, χωρίς τσιγάρο θα περάσουν πιο εύκολα εάν αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη.

Βρείτε ένα καταφύγιο χωρίς τσιγάρο
Αν νιώσετε την ανάγκη για ένα τσιγάρο, πηγαίνετε κάπου όπου απαγορεύεται το κάπνισμα –αυτό μπορεί να είναι ένα σινεμά, μια βιβλιοθήκη ή ένα πολυκατάστημα. Η διακοπή του τσιγάρου συχνά μπορεί να προκαλέσει άγχος και νεύρα στην αρχή, οπότε χρειάζεται να βρείτε όσα περισσότερα ερεθίσματα μπορείτε για να σας αποσπούν την προσοχή, ώστε να καταπολεμήσετε πιο εύκολα τις επιθυμίες για ένα τσιγάρο.

Μην ξεχάσετε γιατί το κόβετε
Ο καθένας έχει τους λόγους του για τους οποίους αποφασίζει να κόψει το τσιγάρο. Φτιάξτε λοιπόν μια λίστα με αυτούς τους λόγους και αναρτήστε την κάπου όπου θα την βλέπετε τακτικά για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας γιατί το κάνετε. Πολλοί πρώην καπνιστές σημειώνουν ότι η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη εάν προσθέσετε στη λίστα φωτογραφίες αγαπημένων σας προσώπων.
Μήπως να διαβάζετε κι αυτό συχνά πυκνά; Τσιγάρα: Τι Περιέχουν και οι Επιπτώσεις του Καπνίσματος

«Τροφή»: Έχω κόψει το τσιγάρο από το 2005. Ένα από τα πράγματα που με βοήθησαν να μην επιτρέψω είναι η… μυρωδιά του!! Ακόμη και όταν κάπνιζα, μου βρώμαγαν ελεεινά τα αποτσίγαρα και οι στάχτες στα τασάκια ή τα ρούχα μετά από ξενύχτι και… τσιγαρο-κατάνυξη! Έτσι όταν σκεφτόμουν στην συνέχεια το τσιγάρο, έκανα αυτόματα την σύνδεση στο μυαλό μου με την βρώμα αυτή και πραγματικά όχι απλώς πέρναγε ή όποια επιθυμία (που το αντιμετώπισα ΜΟΝΟ 2 φορές και αυτό στις αρχές, όπως λέει και το άρθρο), αλλά ένοιωθα και απέχθεια και αποστροφή.

Κάτι άλλο που με ενοχλούσε με το τσιγάρο, ήταν που με «δέσμευε» κατά κάποιον τρόπο. Πόσες φορές δεν ακούσατε ή δεν είπατε και οι ίδιοι: Δεν πίνω καφέ ή δεν είναι ωραίος, αν δεν έχω τσιγάρο. Ή για να κάνω «αυτό» ή να πάω «εκεί» θέλω και τσιγάρο. Λες και κάποιος με έδενε με την χρήση του και ορισμένες συνήθειες. Αυτού του είδους η εξάρτηση με ενοχλούσε πάρα πολύ και είναι ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στην διακοπή του!
Βρείτε κι εσείς κάτι που να σας ενοχλεί και συνδέστε το με το τσιγάρο ώστε να είναι ο δικός σας μοχλός απέχθειας. Εύχομαι να σας βοηθήσει!!

Βρείτε δραστηριότητες
Η άθληση είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για να καταπολεμήσετε την επιθυμία για τσιγάρο, καθώς και για να βελτιώσετε την υγεία σας. Μπορείτε να αρχίσετε από απλές δραστηριότητες όπως το περπάτημα και σιγά-σιγά να αυξάνετε την ένταση, βάζοντας κάθε μέρα πιο ψηλούς στόχους. Παράλληλα γεμίστε τον ελεύθερο χρόνο σας με πράγματα που έχετε αμελήσει και πρέπει να κάνετε, όπως να δείτε φίλους και συγγενείς.
Δείτε και Περπάτημα: Τα πολύτιμα οφέλη του σε υγεία και ψυχολογία

Η στήριξη είναι πολύτιμη
Βρείτε ένα φίλο ο οποίος θα είναι εκεί για να σας βοηθήσει όταν χρειάζεστε συμπαράσταση. Η καλύτερη επιλογή είναι ένας φίλος ο οποίος έχει ήδη κόψει το τσιγάρο, αφού θα ξέρει τι περνάτε. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ένα άτομο το οποίο νοιάζεται για σας και θέλει να σας δει να κόβετε το τσιγάρο.

Αποφύγετε τους ταραξίες
Οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς θα σας στηρίξουν στην απόφασή σας να κόψετε το τσιγάρο, αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιοι που να μην συμφωνούν –όχι γιατί θέλουν το κακό σας, αλλά γιατί η διακοπή του καπνίσματος συνοδεύεται με αλλαγές στην καθημερινότητα και τρόπο ζωής σας που μπορεί να μην αποδεχτούν. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να εξηγήσετε τους λόγους της γενναίας απόφασης σας, ώστε να μην υπονομεύουν τις προσπάθειές σας.

Σταθερή πορεία
Μετά τις πρώτες δυο βδομάδες χωρίς τσιγάρο θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σας. Σε περίπτωση όμως που υποκύψετε στον πειρασμό, μη νιώθετε ότι έχετε αποτύχει. Η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση και όλοι κάνουμε λάθη. Το σημαντικό είναι να μην εγκαταλείψετε τους στόχους σας, για να μπορείτε να χειριστείτε μια αντίστοιχη περίπτωση στο μέλλον και να αντισταθείτε στο τσιγάρο. 

Δοκιμάστε κι αυτό. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε Απίθανη τεχνική που θα σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα 

«Τροφή»: Έτσι, έχω να προτείνω ένα επαναστατικό προϊόν καθώς είναι το μοναδικό Bio υγρό φτιαγμένο για ηλεκτρονική συσκευή ατμίσματος που στηρίζεται σε ΣΟΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ όπως η Πυκνογενόλη, το Πράσινο Τσάι, η Κουρκουμίνη και αιθέριο το έλαιο ευκαλύπτουΕλληνική Επιστημονική Πατέντα Απενοχοποιεί για Πάντα το Κάπνισμα

Πρόκειται για προϊόν μελέτης των: Eθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ιατρικής. 
Σύμφωνα με τις πανεπιστημιακές μελέτες όλες οι παραπάνω super τροφές βοηθούν στην καλή λειτουργία του πνεύμονα και καταστέλλουν τον καρκίνο του πνεύμονα!!! 

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες των παραπάνω συστατικών, προστατεύουν τα κύτταρα του πνεύμονα από την βλαπτική δράση του τσιγάρου και οδηγεί τα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη από αυτό σε απόπτωση, βοηθώντας την δημιουργία νέων πνευμονικών κυψελίδων.

Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Δείτε ακόμη: Αν κόψετε το κάπνισμα, σε πόσο καιρό καθαρίζουν οι πνεύμονες 

Βότανα που βοηθούν στην διακοπή του καπνίσματος 

Καπνίζετε; Τουλάχιστον αποτοξινωθείτε! 

Σιρόπι καθαρισμού των πνευμόνων, ειδικό για καπνιστές 

www.clickatlife.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *