Πως να προλάβετε τον καρκίνο του μαστού

pos-na-prolavete-ton-karkino-tou-mastou

Created for the National Cancer Institute, http://www.cancer.gov

Πως να προλάβετε τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου για τις γυναίκες στο Δυτικό κόσμο. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο που διατρέχετε να προσβληθείτε από τον καρκίνο του μαστού αν αλλάξετε τη δίαιτα και τον τρόπο ζωής σας.

Σας δίνουμε παρακάτω μερικές πρακτικές συμβουλές για να προλάβετε τον καρκίνο του μαστού:

1. Η σημασία των θετικών συναισθημάτων.

Πρώτα από όλα φροντίστε να βελτιώσετε την ψυχολογία σας. Είναι γνωστό ότι η κακή ψυχολογία συμβάλει σημαντικά στην εμφάνιση του καρκίνου. Αποφεύγετε τις καταστάσεις που σας στρεσάρουν και σας στεναχωρούν και μάθετε να απολαμβάνετε τις μικρές χαρές τις ζωής. Οι σύγχρονες μέθοδοι ψυχοθεραπείας, η γιόγκα και το tai chi μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά να αισθανθείτε καλύτερα.
Οι Ψυχοσωματικές Διαστάσεις του Καρκίνου 

2. Σωματική άσκηση

Ασκηθείτε. Η σωστή άσκηση βελτιώνει τη συνολική υγεία, μειώνει τις φλεγμονές, και βελτιώνει την ψυχολογία. Από πολλές μελέτες προκύπτει, ότι οι γυναίκες που γυμνάζονται διατρέχουν κατά μέσον όρο 25% μικρότερο κίνδυνο από γυναίκες που δεν γυμνάζονται.
Μάθετε τα 
Είδη καρκίνου που μπορείτε να αποφύγετε με την άσκηση
ασκηθείτε ακόμη και αν είναι απλώς Περπάτημα: Τα πολύτιμα οφέλη του σε υγεία και ψυχολογία 

3. Εξασφαλίζετε τον ύπνο σας

Η μελατονίνη, μια ορμόνη που παράγουμε την ώρα που κοιμόμαστε, παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου. Ο ύπνος σε σκοτεινό χώρο, μακρυά από ηλεκτρομαγνητικές συσκευές (κινητό, υπολογιστής κλπ.) ανεβάζει τα επίπεδα μελατονίνης και κατεβάζει το ρίσκο σας.

Μια μελέτη έδειξε ότι γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα, είχαν αυξημένο ρίσκο να πάθουν καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με γυναίκες που κοιμόντουσαν 7 ώρες την ημέρα.
Μελατονίνη: Ελέγχει βιορυθμό, διάθεση, αναπαραγωγή, βάρος, ακόμη και τον καρκίνο

4. Τρώτε φρούτα και λαχανικά, κατά προτίμηση 6 έως 10 μερίδες την ημέρα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλά φυτοχημικά στοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και μπλοκάρουν την παραγωγή των όγκων.

Προσπαθήστε ειδικά να τρώτε περισσότερα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών. Αυτά περιέχουν ουσίες που βοηθούν το σώμα να παράγει «καλά οιστρογόνα» και παράγωγά τους.
Σταυρανθή λαχανικά, για ισχυρή προστασία από ραδιενεργές ακτινοβολίες και καρκίνο 

5. Τρώτε αρκετές φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για τη δέσμευση μεταβολιτών οιστρογόνων που παράγονται στο έντερο. Η δέσμευση αυτή αποσύρει τα οιστρογόνα αυτά από την κυκλοφορία. Οι φυτικές ινές βοηθούν επίσης στην ευκολότερη κένωση του εντέρου.

Μια μελέτη έδειξε ότι στις γυναίκες που ενεργούνται περισσότερο, οι πιθανότητα να προσβληθούν από τον καρκίνο του μαστού μειώνεται κατά 46%.
Φυτικές ίνες: Γιατί είναι απαραίτητες σε μία υγιεινή διατροφή 

6. Τρώτε καλά λιπαρά

Τα κορεσμένα και ‘τρανς’ λιπαρά προκαλούν τις φλεγμονές, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο. Προσπαθήστε να καταναλώνετε κυρίως μόνο-ακόρεστα έλαια, όπως το ελαιόλαδο, το καρυδέλαιο και σπορέλαια, λόγω των αντικαρκινκών ιδιοτήτων τους.

«τροφή»: Για τα τρανς, όλοι λίγο πολύ έχουμε καταλάβει ότι είναι εντελώς επικίνδυνα: Διατροφικός κίνδυνος τα τρανς λιπαρά – Κόψτε τα διά παντός
Το κακό είναι με τα σπορέλαια, που αρκετοί κάνουν το λάθος, επειδή είναι φυτικά να τα θεωρούν και υγιεινά. Τα σπορέλαια όταν μαγειρευτούν, είναι μακράν χειρότερα από όλα τα βούτυρα του κόσμου: Νευροεπιστήμονες προειδοποιούν όσους μαγειρεύουν με σπορέλαια 

7. Περιορίστε την κατανάλωση οινοπνευματώδων.

Η κατανάλωση 4 ή περισσότερων ποτών την ημέρα συσχετίζεται με αύξηση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού κατά 50%. Το οινόπνευμα σας κάνει και πιο ευπαθή στις φλεγμονές και αδυνατίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και αυτό δυσχεραίνει την καταπολέμηση κάποιου καρκίνου που αναπτύσσεται.
Οι τρομακτικές επιπτώσεις του αλκοόλ στο σώμα. 

8. Προσέχετε το βάρος σας.

Η ιδανική αναλογία μεταξύ του σωματικού σας βάρους και το ύψος σας (Δείκτης Σωματικού Βάρους, ή «BMI») είναι κάτω από 25%.

Το σώμα μας αποθηκεύει τις περισσότερες ορμόνες, όπως το οιστρογόνο, στο λίπος, δηλαδή, όσο περισσότερο λίπος έχει το σώμα μας, τόσο περισσότερα περιττά οιστρογόνα μπορούμε να αποθηκεύσουμε.

Το υπερβολικό σωματικό βάρος υποβάλλει το σώμα και σε μεταβολικό και ορμονικό στρες από ελεύθερες ρίζες, υπερινσουλινεμία και αύξηση του IGF-1. Όλες αυτές οι ορμόνες προκαλούν και αυξάνουν την εξάπλωση κυττάρων και τη σωματική ανάπτυξη, μεγαλώνοντας έτσι το ρίσκο που διατρέχετε για την εμφάνιση καρκίνου.
Πως η ορμονική ισορροπία αποτρέπει τον καρκίνο

9. Κόψτε το κάπνισμα

Οι μέχρι σήμερα έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυξάνει ο κίνδυνος για καρκίνο του μαστού κατά 35-50% σε χρόνιες καπνίστριες.
Βότανα που βοηθούν στην διακοπή του καπνίσματος 

10. Ξεφορτωθείτε το σουτιέν

Το σώμα μας «αποχετεύει» τοξίνες και φυσικά παράγωγα μέσω του λυμφατικού μας συστήματος που ακολουθεί μια κάθετη ροή στις πλαïνές πλευρές του σώματός μας. Ένα στενό σουτιέν μπορεί να περιορίσει τη λεμφική αποσυμφόρηση, αφήνοντας τις τοξίνες να συσσωρεύονται στο στήθος.
Λεμφικό σύστημα: Συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού, την επιδιόρθωση ιστών και την απομάκρυνση τοξινών 

11. Αποφεύγετε τις εξωγενείς ορμόνες.

Ο κόσμος είναι γεμάτος τοξικές ουσίες που εξωγενείς ορμόνες. Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε τελείως, αλλά το να περιορίζουμε τη λήψη τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής μας θα μας βοηθήσει σημαντικά να κρατηθούμε υγιείς. Να είσαστε επιφυλακτικές στη χρήση οιστρογόνων (όπως θεραπεία ορμονικής αποκατάστασης και αντι-συλληπτικά χάπια).
Ορμονοθεραπευτική υποκατάσταση και Καρκίνος του στήθους 

Να είσαστε επίσης επιφυλακτικές στη χρήση πλαστικών που περιέχουν φθαλικές ενώσεις, δεδομένου ότι η δράση τους στο σώμα μας μιμείται το οιστρογόνο – μπορούν να καταλήξουν στο φαγητό σας σε περίπτωση που το πλαστικό θερμαίνεται. Τα εντομοκτόνα και βιομηχανικές χημικές ουσίες είναι γνωστές για την πολύ μεγάλη δράση τους στο ενδοκρινικό σύστημα – περιορίστε λοιπόν τη χρήση τους.
Ξενοοιστρογόνα: Πρόσθετα τροφίμων δρουν σαν επικίνδυνες ορμόνες 

Γενικά, όταν επιλέγετε να ζείτε και να τρώτε πιο υγιεινά, θα μειώσετε τον κίνδυνο να προσβληθείτε από καρκίνο του μαστού (όπως και από άλλους τύπους καρκίνου) και θα χαίρεστε ψηλότερα επίπεδα υγείας. 

Μη ξεχνάτε ότι οι μικρές επιλογές έχουν μεγάλα αποτελέσματα! 

«Τροφή»: Να συμπληρώσουμε κάτι ακόμη πολύ σοβαρό που δεν γράφτηκε και που αφορά στα χημικά που είναι παντού γύρω μας και κυρίως… πάνω μας: Πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας; Έρευνα – σοκ στις HΠA: καρκινογόνα κοκτέιλ στα καλλυντικά. 

Γνωρίστε, τέλος, και ένα πραγματικά δυνατό όπλο/σύμμαχο ενάντια στον καρκίνο! Πρόκειται για το υψηλής ποιότητας, βιολογικό, καθαρό γκραβιόλα που διαθέτω ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα, ώστε να αποφύγουμε τα συντηρητικά των χυμών και τις πιθανές προσμίξεις και την κακή διατήρηση των χύμα σκονών.

Όποιος ενδιαφέρεται για το, εκτός των παραπάνω, σούπερ αντικαρκινικό ΦΥΣΙΚΌ συμπλήρωμα, ας επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Λεμόνια: Πως προειδοποιούν για καρκίνο του μαστού 

Τα ύποπτα συμπτώματα για καρκίνο του μαστού 

«Υγιεινό» γάλα, καταστρέφει τον θυρεοειδή, συνδέεται με τον καρκίνο μαστού 

Καρκίνος μαστού & Πρόληψη με Αποτοξίνωση της Μασχάλης από Χημικά 

Η αρθρογράφος Ματίνα Χρονοπούλου έχει BSc., N.D., PhD Φυσικοπαθητικής Ιατρικής και είναι Διατροφική Θεραπεύτρια
naturopathyingreece.wordpress.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *