Πώς να αποφύγεις τις εξάρσεις του επιχείλιου έρπη

pos-na-apofygeis-tis-exarseis-tou-epiheiliou-erpi

Πώς να αποφύγεις τις εξάρσεις του επιχείλιου έρπη

Τα εξανθήματα γύρω από τα χείλη εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της λοίμωξης από τον απλό έρπη (HSV 1). Μετά τη λοίμωξη, ο ιός παραμένει διά παντός στο σώμα, είναι όμως αδρανής μέσα στα νευρικά κύτταρα.

Κατά καιρούς, μπορεί να παρατηρηθούν εξάρσεις, γι’ αυτό και εμφανίζονται ξανά τα εξανθήματα. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για τον ιό. Έχει αποδειχθεί ότι ορισμένοι παράγοντες πυροδοτούν τις εξάρσεις του ιού. Μερικοί από αυτούς είναι η κόπωση, το στρες, το κρυολόγημα και η έκθεση στον ήλιο.

Επιχείλιος έρπης: Συμπτώματα

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια ή σοβαρά. Πιο συχνά εμφανίζονται μέσα σε 1-3 εβδομάδες αφότου έρθετε σε επαφή με τον ιό και διαρκούν μέχρι και 3 εβδομάδες.

Τα προειδοποιητικά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Κνησμό των χειλιών ή του δέρματος γύρω από το στόμα
  • Αίσθημα “καψίματος” κοντά στα χείλη ή στην περιοχή του στόματος
  • Μούδιασμα κοντά στα χείλη ή στην περιοχή του στόματος

Πριν εμφανιστούν φουσκάλες, μπορείτε να έχετε:

Φουσκάλες ή εξάνθημα μπορεί να σχηματιστούν:

  • Στα ούλα
  • Στα χείλη
  • Στο στόμα
  • Στον λαιμό

Όταν έχετε πολλές φουσκάλες, λέμε ότι έχετε ξέσπασμα επιχείλιου έρπητα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έχετε:

  • Κόκκινες φουσκάλες που ανοίγουν και υπάρχει διαρροή υγρού
  • Μικρές φυσαλίδες γεμάτες με υγρό, οι οποίες είναι διαυγείς και κιτρινωπές

Πολλές μικρότερες φουσκάλες που μπορεί να αναπτυχθούν πολύ κοντά η μία στην άλλη και να μοιάζουν συνολικά με μία μεγάλη φουσκάλα

Μια φουσκάλα γίνεται κιτρινωπή και με κρούστα, καθώς θεραπεύεται, προτού καταλήξει σε ένα ροζ κομμάτι δέρματος

Τα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από:

Εάν τα συμπτώματα επιστρέψουν αργότερα, είναι συνήθως πιο ήπια.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να προλάβετε τις εξάρσεις ή να τις αντιμετωπίσετε άμεσα μόλις εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια.

1. Το αμινοξύ λυσίνη έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη της επανεμφάνισης του επιχείλιου έρπη. Μπορείτε να παίρνετε προληπτικά 1.000 mg την ημέρα ή να παίρνετε λυσίνη όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια της κρίσης. Πρόκειται για ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που δεν προκαλεί παρενέργειες.
L–Λυσίνη. Το αμινοξύ που πολεμά τον καρκίνο 

2. Το μελισσόχορτο (μελισσοβότανο) είναι ένα βότανο που επίσης βοηθά στην πρόληψη της έξαρσης του έρπη. Έχει αντιιική δράση ενάντια στον έρπη. Μπορείτε να το βράσετε και να το πιείτε ή να επαλείψετε μερικές σταγόνες επάνω στο δέρμα όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια.
Μελισσόχορτο, για νευρικό σύστημα, στρες, αϋπνίες, έρπη, υπέρταση, καρδιοτονωτικό, ηρεμιστικό 

3. Οι αντιιικές κρέμες, όπως αυτές που περιέχουν ακυκλοβίρη, βοηθούν στην άμεση αντιμετώπιση της κρίσης. Θα πρέπει να εφαρμόζονται αμέσως μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα τουλάχιστον για τέσσερις με πέντε ημέρες.

4. Πρέπει το ανοσοποιητικό να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση για να αποφύγουμε ή να αντιμετωπίσουμε ταχύτερα την έξαρση του έρπη. Πρέπει να λαμβάνουμε επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C, να αποφεύγουμε τη ζάχαρη, να γυμναζόμαστε τακτικά, να κοιμόμαστε καλά και να αποφεύγουμε το στρες.
Έρπης: Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό μπορεί να εμποδίσει το… ξύπνημά του 

5. Το σκόρδο είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή. Κόψτε το σκόρδο και τοποθετήστε το πάνω από τη φουσκάλα (Φροντίστε να την καλύπτει ολόκληρη). Διατηρήστε το σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά απομακρύνετε το από την περιοχή. Ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία έως και πέντε φορές.
Απαλλαγείτε σε μόλις 12 ώρες από τον επιχείλιο έρπη 

Τι να προσέχετε

Τα άτομα που εκδηλώνουν επιχείλιο έρπητα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ώστε να μη μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, αλλά και να μη μολύνουν άλλες περιοχές στο σώμα τους.   

Ειδικότερα, θα πρέπει να μη μοιράζονται τα προσωπικά τους είδη με άλλα άτομα και να αποφεύγουν την επαφή με ευπαθείς ομάδες ατόμων, όπως βρέφη, παιδιά και εγκύους.

Δεν πρέπει να ξύνουν ή να σπάνε τις φυσαλίδες, γιατί έτσι ο ιός μεταφέρεται στα δάκτυλα και κατά συνέπεια μπορεί να μεταδοθεί και σε άλλες περιοχές, ενώ παράλληλα, υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί η περιοχή του επιχείλιου έρπητα με άλλα μικρόβια.

Το σημαντικότερο είναι να μην έρθουν τα μάτια του ασθενή σε επαφή με τον ιό, καθώς είναι μεγάλος ο κίνδυνος επιπλοκών, που φτάνουν μέχρι και τύφλωση.

Συνήθως, ο επιχείλιος έρπης δεν έχει σοβαρές επιπλοκές.

Κίνδυνος υπάρχει μόνο για άτομα με προβλήματα στο ανοσοποιητικό τους σύστημα (π.χ., άτομα με AIDS, καρκίνο, ατοπική δερματίτιδα κ.α.), τα οποία, σε περίπτωση εμφάνισης έρπητα, θα πρέπει να ενημερώσουν αμέσως το γιατρό τους.

Επίσης, σε περίπτωση που οι δερματικές βλάβες είναι μεγάλες σε έκταση ή διάρκεια (περισσότερο από 2 εβδομάδες), συνιστάται η επίσκεψη σε δερματολόγο, ο οποίος μπορεί να συνταγογραφήσει ειδικές αλοιφές για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Γενικά, η λοίμωξη υποχωρεί από μόνη της, όταν ολοκληρώσει τον κύκλο της

«Τροφή»: Αυτό που προσωπικά φροντίζω και κατ’ επέκτασιν προτείνω, πέραν από τα μέτρα που θα λάβει κάποιος κατά την διάρκεια της έξαρσης, είναι η διατήρηση σε καλά επίπεδα και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, καθώς όπως γνωρίζουμε Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα! 

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα: Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)! 

Επίσης με την ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A, θα καλύψουμε όλες μας τις ανάγκες σε θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, όπως του συμπλέγματος Β, μέταλλα/ιχνοστοιχεία), τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα.

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε και Απαλλαγείτε γρήγορα από τον επιχείλιο έρπητα 

Διώξτε άφθες, έρπη και πληγές από το στόμα σας! 

Διώξτε τον επιχείλιο έρπη άμεσα και χωρίς φάρμακα! 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *