Πως διαβήτης, υπέρταση, παχυσαρκία, απειλούν για καρδιακή ανεπάρκεια

pos-diavitis-ypertasi-pahysarkia-apeiloun-gia-kardiaki-aneparkeia

Τρεις κίνδυνοι για καρδιακή ανεπάρκεια: Διαβήτης, υπέρταση, παχυσαρκία
Οι μεσήλικες που έχουν αποφύγει τον διαβήτη, την παχυσαρκία και την υψηλή αρτηριακή διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακή ανεπάρκεια τα επόμενα χρόνια της ζωής τους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JACC: Heart Failure.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής Feinberg του Πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο, βρήκαν ότι ένας 45άχρονος χωρίς αυτούς τους τρεις βασικούς παράγοντες κινδύνου (διαβήτης, παχυσαρκία, υπέρταση) έχει 86% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε σχέση με τα άτομα που έχουν αυτούς τους παράγοντες κινδύνου. Τον σημαντικότερο ρόλο παίζει ο διαβήτης.
Δείτε και Μήπως έχω διαβήτη; Συμπτώματα και απαραίτητες εξετάσεις 
Διαβήτης και Διατροφή. 
Τα 10 φυτά που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη!

«Η μελέτη έδειξε την αξία του υγιεινού τρόπου ζωής, καθώς μπορεί να προλάβει την εκδήλωση της παχυσαρκίας, του διαβήτη και της υπέρτασης και έτσι να μειωθεί ουσιαστικά ο κίνδυνος εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου μετέπειτα στη ζωή ενός ατόμου», ανέφερε ο John Wilkins, καρδιολόγος και επίκουρος καθηγητής Ιατρικής και Προληπτικής Ιατρικής, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη.
Δείτε και Τρως για να ζήσεις ή ζεις για να τρως; 
Τέσσερις τύποι παχυσαρκίας και τι σημαίνουν για την υγεία σας 
Ο Βασικός Υπαίτιος πίσω από την Χοληστερίνη την Παχυσαρκία και τη Χρόνια Κόπωση!

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από τέσσερις καρδιολογικές μελέτες, που είχαν γίνει στις ΗΠΑ, την περίοδο 1948-87. Την περίοδο 2007-2008 εντόπισαν ιατρικά αρχεία για πάνω από 19.000 άνδρες και γυναίκες, των οποίων η καρδιακή υγεία είχε αξιολογηθεί σε ηλικία 45 ετών. Επίσης, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 24.000 άτομα, των οποίων η καρδιακή υγεία αξιολογήθηκε όταν ήταν 55 ετών.

Οι άνδρες χωρίς κανέναν από τους τρεις παράγοντες κινδύνου έζησαν κατά μέσο όρο 10,6 χρόνια περισσότερο ελεύθεροι καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ οι γυναίκες έζησαν κατά μέσο όρο 14,9 χρόνια περισσότερο χωρίς καρδιακή ανεπάρκεια.
Δείτε Βότανα που ρίχνουν την πίεση!
και Υπέρταση και Αλάτι, Μύθοι και Πραγματικότητες!
Υπέρταση, αιτίες και εναλλακτικοί τρόποι καταπολέμησης

Εκ των τριών παραγόντων κινδύνου, ο διαβήτης φάνηκε να έχει την σημαντικότερη επίδραση. Τα άτομα χωρίς διαβήτη σε ηλικία 45 ετών έζησαν 9-11 χρόνια περισσότερο χωρίς καρδιακή ανεπάρκεια, συγκριτικά με τους πάσχοντες από τη νόσο.

Να σημειωθεί ότι οι ερευνητές, οι οποίοι παρακολούθησαν πάνω από 40.000 άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών, βρήκαν ότι μόνο το 53% των συμμετεχόντων ήταν ελεύθεροι και από τους τρεις αυτούς παράγοντες κινδύνου. 

«Τροφή»: Η πρόληψη και εδώ είναι η μόνη μαγική λύση, ώστε να εξαλείψετε αποτελεσματικά όλους τους παραπάνω κινδύνους. Εκτός από την κατάλληλη διατροφή και την άσκηση, έχουμε και 3 εξαιρετικά πολύ ισχυρούς συμμάχους στο πλευρό μας:

1) Το συνένζυμο Q10 αντιμετωπίζει αποτελεσματικότατα καρδιοπάθειες, αρρυθμίες, Στεφανιαία  νόσο, Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, Υπέρταση, Στηθάγχη και τον Διαβήτη!

2) Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα επίσης, Ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, λειτουργούν κατά της αθηρωμάτωσης, συντελούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, στην απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών και στην πρόληψη των αρρυθμιών και της υπέρτασης και τέλος 

3) Μία φόρμουλα υγιείας (Μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών) η απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια και στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη, η οποία αποτελείται από:
– Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 
– τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και 
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και για να αποκτήσετε και τα τρία ή ένα από τα τρία παραπάνω ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Καρδιαγγειακά νοσήματα: Ποια είναι, Πρόληψη, Εναλλακτική Αντιμετώπιση 

6 Ενδείξεις που υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα καρδιάς που αγνοούμε 

Πως φυσικά συμπληρώματα και βότανα θεραπεύουν καρδιακά και εγκεφαλικά και γιατί οι φαρμακευτικές τα αποσιωπούν; 

Σημάδια που δείχνουν καρδιακά προβλήματα και πως θα τα εξαλείψετε

και βέβαια, ότι και να κάνετε για την υγιεία σας, εάν δεν το συνδυάσετε με άσκηση, έχει λίγο νόημα: Πως επηρεάζει η άσκηση χοληστερίνη, πίεση & καρδιαγγειακό σύστημα

www.healthyliving.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.