Ποιο λάδι καταπολεμά αποτελεσματικά την τερηδόνα;

poio-ladi-katapolema-apotelesmatika-tin-teridona

Ποιο λάδι καταπολεμά αποτελεσματικά την τερηδόνα;

Το έλαιο καρύδας καταπολεμά την τερηδόνα
Το επεξεργασμένο με ένζυμα – όπως στην πέψη – έλαιο ινδικής καρύδας καταπολεμά το βακτήριο που προκαλεί την τερηδόνα σύμφωνα με νέα μελέτη

Λονδίνο.

Τα έλαιο ινδικής καρύδας επιτίθεται στα βακτήρια που προκαλούν την τερηδόνα, όπως ανακάλυψαν ερευνητές από την Ιρλανδία. Η δράση του είναι μάλιστα τόσο αποτελεσματική ώστε οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει μια φυσική και μη επιβαρυντική εναλλακτική λύση απέναντι στα φάρμακα.

Η τερηδόνα αποτελεί οδοντική «μάστιγα» στον ανεπτυγμένο κόσμο, όπου προσβάλλει το 60% με 90% των παιδιών αλλά και πολλούς ενήλικες.

Τα βακτήρια που προκαλούν τη φλεγμονή – και κατ’ επέκταση τη φθορά των δοντιών – προέρχονται από τα υπολείμματα των τροφών και είναι κυρίως δυο, ο Streptococcus mutans και ο γαλακτοβάκιλλος.

Πρωταθλητής το έλαιο της ινδικής καρύδας

Αναζητώντας φυσικούς τρόπους για την καταπολέμηση διαφόρων βακτηριακής προέλευσης παθήσεων οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Αθλον στην Ιρλανδία εξέτασαν την επίδραση τριών ελαίων – ινδικής καρύδας, φυτικού ελαίου και ελαιόλαδου – σε διάφορα στελέχη του βακτηρίου στρεπτόκοκκος που «κατοικοεδρεύουν» στο στόμα.

Τα έλαια δοκιμάστηκαν σε δυο εκδοχές:

  • στη φυσική τους μορφή και
  • επεξεργασμένα με ένζυμα, σε μια διαδικασία παρόμοια με την πέψη.

Το επεξεργασμένο με ένζυμα έλαιο ινδικής καρύδας ήταν το μόνο που αποδείχθηκε αποτελεσματικό, εφόσον φάνηκε να εμποδίζει την ανάπτυξη των περισσότερων στελεχών του βακτηρίου, μεταξύ αυτών και του Streptococcus mutans, ενός από τους κύριους «ένοχους» για την τερηδόνα.

Επίσης φάνηκε αποτελεσματικό εναντίον στελεχών του βακτηρίου που προκαλούν τις άφθες.

Φυσικό αντιβακτηριακό

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ενισχυμένη δράση του επεξεργασμένου ελαίου ινδικής καρύδας οφείλεται στις χημικές αντιδράσεις που προκαλούν τα ένζυμα, οι οποίες δημιουργούν οξέα που καταστέλλουν τα βακτήρια. Αυτό στηρίζεται και από το γεγονός ότι προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το επεξεργασμένο με ένζυμα γάλα γίνεται επίσης δραστικό εναντίον του Streptococcus mutans.

Στο επόμενο στάδιο οι ερευνητές σκοπεύουν να διερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις που συντελούνται σε μοριακό επίπεδο καθώς και να εξετάσουν ποια άλλα βακτήρια μπορεί να καταπολεμήσει το επεξεργασμένο με ένζυμα έλαιο καρύδας.

Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής και ελάχιστα επιβαρυντικής για τον οργανισμό θεραπείας.

«Λειτουργεί σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις» εξήγησε ο Ντέιμιεν Μπρέιντι, επικεφαλής της μελέτης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στο συνέδριο της Εταιρείας Γενικής Μικροβιολογίας της Βρετανίας.

«Επίσης, με την αυξανόμενη ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά είναι σημαντικό να στρέψουμε την προσοχή μας σε νέους τρόπους για την καταπολέμηση των μικροβιακών λοιμώξεων».

«Τροφή»: Ευτυχώς βέβαια, υπάρχουν και φυσικά αντιβιοτικά, τα οποία και αποτελεσματικά είναι και δεν ενέχουν κινδύνους: Τα ισχυρότερα φυσικά αντιβιοτικά και η χρήση τους 

Δύο εξ αυτών είναι άκρως κατάλληλα και απαραίτητα ενίοτε για την καλή στοματική μας υγιεινή. Αυτά είναι η πρόπολη και η μαστίχα της Χίου!!

Οπότε πέραν της χρήσεως του λαδιού καρύδας, ακόμη και σαν οδοντόκρεμα, για καθημερινή χρήση: Το Λάδι Καρύδας είναι Καλύτερο από οποιαδήποτε Οδοντόκρεμα – Συνταγή 

μπορείτε να χρησιμοποιείτε και την (Καθαρή 100% ΑΝΌΘΕΥΤΗ) μαστίχα-πρόπολη, που διαθέτω ως συμπληρώματα διατροφής και να θωρακίσετε την στοματική υγιεινή την δική σας και των παιδιών σας, ώστε να αποφύγετε τα κακώς κείμενα, τα οποία υπερβαίνουν τα προβλήματα στο στόμα και τα δόντια: Στοματική υγιεινή και συνολική υγεία 

Όσοι ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com 

Τέλος, επιλέξτε παρθένο λάδι καρύδας

Προσοχή, διότι ωφέλιμο είναι το πραγματικό παρθένο λάδι καρύδας. Εξάγεται με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης από ώριμες και φρέσκες καρύδες, χωρίς θέρμανση ή χημικά προϊόντα.

Θεωρείται μη ραφιναρισμένο. Μπορείτε να το εντοπίσετε διότι έχει μια γλυκιά οσμή καρύδας, σε αντίθεση με το υδρογονωμένο λάδι καρύδας ή με το λάδι που έχει υποβληθεί σε αποχρωματισμό ή απόσμηση, με χαμηλότερη τιμή αγοράς, αλλά επίσης και πολύ λιγότερο υγιεινό.

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Τερηδόνα: Τι είναι, αιτίες, επιπτώσεις και φυσική καταπολέμηση 

και Λάδι καρύδας: 80 καταπληκτικές χρήσεις! 

Λάδι Καρύδας το… Θαυματουργό 

 

Πηγή: www.tovima.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *