Ποια σημάδια «στέλνει» το σώμα πριν το έμφραγμα;

poa-simadia-stelnei-to-soma-prin-to-emfragma

Ποια σημάδια «στέλνει» το σώμα πριν το έμφραγμα;

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν, ότι το έμφραγμα συμβαίνει ξαφνικά και απότομα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η καρδιά προειδοποιεί πως κάτι δεν πάει καλά.

Ποια είναι τα σημάδια που «στέλνει» το σώμα πριν το έμφραγμα; 

Μια ήπια δυσφορία στο κέντρο του θώρακα είναι η πιο συνηθισμένη προειδοποίηση, που σας στέλνει η καρδιά πριν το έμφραγμα. Ωστόσο, η δυσφορία αυτή δεν είναι μόνιμη και σταθερή και αυτός ίσως είναι ο λόγος που ενδέχεται να μην ανησυχήσετε όσο θα έπρεπε.

Αρκετά εμφράγματα όμως είναι πιο «σιωπηλά» και συχνά παρερμηνεύονται, χωρίς να μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε έγκαιρα.
Δείτε και Πως προειδοποιεί η καρδιά; Όλα όσα πρέπει να προσέχετε 

Ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό που πρέπει βέβαια να έχετε κατά νου, είναι ότι κάθε 34 δευτερόλεπτα κάποιος άνθρωπος παθαίνει έμφραγμα.

Αυτό συμβαίνει, όταν η κυκλοφορία του αίματος, από όπου μεταφέρεται το οξυγόνο στους καρδιακούς μυς, μειώνεται σημαντικά ή σταματά απότομα και ο λόγος είναι ότι οι αρτηρίες, που μεταφέρουν το αίμα στην καρδιά, μπορούν σιγά σιγά να σκληρύνουν από τη συσσώρευση του λίπους.
ΔείτεΤο παν στην υγεία είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος
Συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε κακή κυκλοφορία αίματος

Το έμφραγμα όμως δεν είναι ανδρική υπόθεση. Στους άνδρες, ο κίνδυνος αυξάνει σημαντικά μετά την ηλικία των 45 ετών, ενώ στις γυναίκες είναι πιο πιθανό να συμβεί μετά την εμμηνόπαυση, συνήθως μετά τα 50 χρόνια. Ωστόσο, τα νούμερα δεν είναι απόλυτα.

Ειδικά με τον σύγχρονο τρόπο ζωής που το άγχος είναι κυρίαρχος παράγοντας στην καθημερινότητα, ο μέσος όρος της ηλικίας των ασθενών, που πάσχουν από καρδιακό έμφραγμα μειώνεται σημαντικά.

Προειδοποιητικά σημάδια

1. Η πιο κοινή προειδοποίηση, όπως προαναφέρθηκε, είναι η δυσφορία στο κέντρο του θώρακα, η οποία είτε διαρκεί μόλις λίγα λεπτά είτε επανέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Συνήθως δίνει την αίσθηση της άβολης πίεσης ή του έντονου πόνου.

2. Τα συμπτώματα μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν πόνο και δυσφορία στη μία ή και στις δύο ωμοπλάτες, στην πλάτη, στο λαιμό, στις σιαγόνες ή στο στομάχι.

3. Η δύσπνοια είναι ένα κοινό σημάδι, που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας. Η δύσπνοια δεν συνοδεύεται απαραίτητα από δυσφορία στο στήθος.

4. Στην περίπτωση του εμφράγματος, ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί ναυτία, ζαλάδα ή να τον διαπερνά ένα έντονο ρίγος, σαν να τον «λούζει κρύος ιδρώτας». Η αδικαιολόγητη κούραση και το «αίσθημα παλμών», όταν δηλαδή νιώθετε, ότι η καρδιά σας παρακάμπτει καρδιακούς χτύπους (αρρυθμία) ή χτυπάει πολύ γρήγορα (ταχυκαρδία) είναι επίσης σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.
Δείτε και Αρρυθμίες: πότε πρέπει να μας ανησυχήσουν;

Διαφορά… ανδρικού και γυναικείου εμφράγματος

Η διαφορά μεταξύ ένός…ανδρικού και ενός γυναικείου εμφράγματος είναι, ότι στην περίπτωση των γυναικών τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η δύσπνοια, η ναυτία και ο εμετός με έντονο πόνο στην πλάτη ή τις σιαγόνες, ενώ στους άντρες κυριαρχεί η δυσφορία στο κέντρο του θώρακα. Σε πολλές περιπτώσεις γυναικών μάλιστα, έχει παρατηρηθεί έντονος πόνος στο στομάχι.

Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο

Εκτός από την ηλικία, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος.

1. Μια προηγούμενη καρδιακή προσβολή ή η διαδικασία για το άνοιγμα των στεφανιαίων αρτηριών. 

2. Οικογενειακό ιστορικό: είτε ο πατέρας ή ο αδερφός σας έχει διαγνωστεί με έμφραγμα, πριν από την ηλικία των 55 ετών, είτε η μητέρα ή η αδερφή σας, πριν από την ηλικία των 65 ετών.

3. Σακχαρώδης διαβήτης 
Δείτε και Άραγε φταίει η χοληστερίνη ή το ζάχαρο για τα καρδιαγγειακά;

4. Υψηλή χοληστερόλη στο αίμα 
Όχι πάντα, υπό προϋποθέσεις: Χοληστερίνη: Πότε είναι επικίνδυνη; ~ Δείκτης αθηρωμάτωσης

5. Υψηλή αρτηριακή πίεση 
Δείτε και 12 θεραπείες από… σπίτι για να μειώσετε την πίεση

6. Το κάπνισμα 
δείτε και Τσιγάρα: Τι Περιέχουν και οι Επιπτώσεις του Καπνίσματος

7. Παχυσαρκία
Δείτε και Τέσσερις τύποι παχυσαρκίας και τι σημαίνουν για την υγεία σας

8. Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας 
Δείτε και Καθιστική ζωή και επιπτώσεις στα ζωτικά μας όργανα
ενώ Πως επηρεάζει η άσκηση χοληστερίνη, πίεση & καρδιαγγειακό σύστημα

Το έμφραγμα ως …οιωνός

Το ίδιο το έμφραγμα ωστόσο είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι από μόνο του και πρέπει να σας προϊδεάζει για ένα πιο σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Το πιο συχνό είναι κάποια καρδιαγγειακή νόσος, όπως είναι η στεφανιαία νόσος, κατά την οποία στενεύουν και σκληραίνουν οι αρτηρίες γύρω από την καρδιά.
Δείτε και Στεφανιαία Νόσος: 6 βήματα για να την θεραπεύσετε φυσικά 
4 σημάδια που…φωνάζουν ότι οι αρτηρίες σας είναι φραγμένες! 
Συνταγή και Βότανα για την Αρτηριοσκλήρωση

Μία άλλη περίπτωση ωστόσο είναι το έμφραγμα να προσπαθεί να σας προειδοποιήσει για την αθηροσκλήρωση, μία φλεγμονή που αναπτύσσεται στην εσωτερική επιφάνεια των αρτηριών και σε συνδυασμό με σκλήρυνση και απώλεια της ελαστικότητας του αρτηριακού τοιχώματος, προσβάλλει τις αρτηρίες μεγάλου και μέσου μεγέθους, προκαλώντας στένωση ή και απόφραξη του αρτηριακού αυλού με αποτέλεσμα την ισχαιμία ιστών και οργάνων.
Δείτε και Αθηρωματική πλάκα: Πώς δημιουργείται; 
Αθηρωματική πλάκα – Χοληστερίνη και εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια 
Φλεγμονές και Καρδιακές Παθήσεις 

«Τροφή»: 

Θα σας εξηγήσω με απλά λόγια τι σημαίνει αρτηριοσκλήρωση, για να καταλάβετε πόσα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην υγιεία μας. 

Σκεφτείτε τις αρτηρίες μας και φανταστείτε τες σαν το λάστιχο που ποτίζουμε. Σκεφτείτε τώρα πως είναι αυτό το λάστιχο όταν το αγοράσατε αρχικά: Ευλύγιστο και μπορείτε άνετα να κάνετε τις δουλειές σας με αυτό.

Σκεφτείτε τώρα το ίδιο λάστιχο, όταν παλιώσει και όταν έχει παγωνιά.. Θυμηθείτε πόσο δύσκαμπτο είναι και πόσο πολύ σας δυσκολεύει να κάνετε την δουλειά σας!!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τις αρτηρίες σας:

Το φυσιολογικό και σωστό για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας, είναι να είναι ευλύγιστες και ελαστικές θα έλεγα, στην όποια πίεση του αίματος!

Ο τρόπος ζωής μας όμως τις κάνει σκληρές και δύσκαμπτες με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η δουλειά τους και να ανοίγει έτσι ο δρόμος για πιθανό καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο! 

Για αυτό, λοιπόν, έχω να προτείνω σε όλους τους φίλους του σάιτ και όλους τους γιατρούς και θεραπευτές να γνωρίσουν την ΦΥΣΙΚΗ και απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη:

Μία φόρμουλα υγιείας (Μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών) η οποία αποτελείται από

– Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 
– τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και 
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.  

και βέβαια, πολύ βοηθητικά για την υγιεία της καρδιά είναι και τα 

2) Το Συνένζυμο Q10: συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος. Οι μύες της καρδιάς λειτουργούν καλύτερα εάν παρέχεται συμπληρωματικό CoQ10 (και έτσι μπορεί να αντιμετωπίσει την βαρύτητα που αναφέρθηκε παραπάνω). Το CoQ10, επίσης ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει την αντίσταση στη ροή του αίματος.

3) και τέλος για τα ωμέγα 3: Πραγματική «βόμβα» υγείας φαίνεται να είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία, σύμφωνα με μελέτες, μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων και οδηγούν στη δημιουργία θρόμβων. μειώνουν το ιξώδες του αίματος και αυξάνουν την παροχή οξυγόνου στους ιστούς. Και φυσικά μιλάμε για το καλλίτερο ωμέγα 3 λόγω της διπλής του απόσταξης (μοριακή εν κενώ) απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}!

Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Δείτε ακόμη: Εξέταση αίματος προλαμβάνει το έμφραγμα!

Λιποπρωτεϊνη «α». Lpa: Μια αγνοημένη μορφή «χοληστερίνης» που ευθύνεται για εμφράγματα

Μόλις 2 χούφτες από αυτά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής 

Ω 3 Λιπαρά οξέα, Σύμμαχος για την καρδιά – 5 φυτικές πηγές που θα τα αυξήσουν!

www.clickatlife.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.