ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ: Φακελάκια με τσάι γεμάτο θανατηφόρα φυτοφάρμακα

petaxte-ta-tora-fakelakia-me-tsai-gemato-thanatifora-fytofarmaka

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ: Φακελάκια με τσάι γεμάτο θανατηφόρα φυτοφάρμακα

Δημοφιλέστατα φακελάκια τσαγιού περιέχουν παράνομα ποσότητες θανατηφόρων φυτοφαρμάκων. Ποιες μάρκες να αποφύγετε πάση θυσία.

Τα φυτοφάρμακα είναι παντού. Σε παιδικές χαρές, χωράφια, δρόμους… τα ύποπτα για καρκινογενέσεις, τοξικά ζιζανιοκτόνα ψεκάζονται παντού. Είμαστε εκτεθειμένοι σ’ αυτά, χωρίς να το ξέρουμε, και φυσικά μπορεί ακόμη και να βρεθούν στα τρόφιμα που αγοράζουμε από το μανάβικο.

Βέβαια κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε κάθε επαφή με αυτά τα φυτοφάρμακα, από το πλύσιμο των προϊόντων μας προτού τα φάμε, μέχρι την επιλογή βιολογικών ή ντόπιων φρούτων και λαχανικών.
Δείτε Απλοί τρόποι για να αφαιρέσετε φυτοφάρμακα από φρούτα και λαχανικά 
και  Μύθοι και αλήθειες για τα βιολογικά προϊόντα!
Μάθε να ξεχωρίζεις τα βιολογικά προϊόντα: 10 μύθοι και αλήθειες

Και ενώ εμείς κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφεύγουμε την κατανάλωση αυτών των τοξικών φυτοφαρμάκων και όμως πάντα με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να εισχωρήσουν τελικά στα σπίτια μας.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα για αυτό περιλαμβάνει την ανακάλυψη των απίστευτα υψηλών επίπεδων φυτοφαρμάκων σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες τσαγιού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Lipton, Tetley και Twinings.

Φυτοφάρμακα σε φακελάκια τσάι

Το CBC News διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με τα επίπεδα φυτοφαρμάκων σε φακελάκια τσαγιού των πιο μεγάλων εταιρειών τσαγιού. Ανάμεσα στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνονται:

 • Lipton (Pure Green Tea and Yellow Label Black Tea)
 • Tetley
 • Twinings
 • Red Rose
 • No Name
 • Uncle Lee’s Legends of China (Green Tea and Jasmine Green Tea)
 • King Cole

Χρησιμοποιώντας ένα διαπιστευμένο εργαστήριο, οι ερευνητές του CBC χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο δοκιμών (τεστ) που χρησιμοποιείται από την Εθνική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων για να ελέγξει τυχόν υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα αποξηραμένα φύλλα τσαγιού που περιέχονται στα φακελάκια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερα από τα μισά του συνόλου των τσαγιών που ελέγχθηκαν είχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων που ήταν πάνω από το νομικά αποδεκτό όριο.

Οκτώ από τα δέκα τσάγια που δοκιμάστηκαν περιείχαν επίσης πολλαπλές χημικές ουσίες, με μία από τις μάρκες τσαγιού να περιέχει πάνω από 22 διαφορετικά είδη φυτοφαρμάκων.

Μερικά από τα φυτοφάρμακα που ανακαλύφθηκαν στο τσάι, συμπεριλαμβανομένων των endosulfan και monocrotophos, είναι επί του παρόντος στο στάδιο της απαγόρευσής τους από διάφορες χώρες, λόγω των κινδύνων υγείας που ενέχει για τους εργαζόμενους, αλλά και την αρνητική επίδραση που έχουν στο περιβάλλον γενικότερα.

«Τροφή»: Η μόνη εταιρία που βρέθηκε χωρίς φυτοφάρμακα είναι η Red Rose. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς δεν χρησιμοποιώ τυποποιημένο τσάι.
Πραγματικά ΔΕΝ μπορώ να αντιληφθώ πως γίνεται να ζούμε στην Ελλάδα με τα, απίστευτων ιδιοτήτων, βότανά της και να καταφεύγουμε στην ευκολία των τυποποιημένων προϊόντων.

Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχω επισημάνει ότι συνήθως η ευκολία έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην ποιότητα των επιλογών μας, καθώς σε πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγεί σε υποτίμηση των προϊόντων που τελικά επιλέγουμε.

Ένα σωρό βοτανάδικα υπάρχουν πλέον, άσε που έχουν μπει με αξιώσεις, στο «παιχνίδι» και τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Και ξεχάστε επιτέλους τις λαϊκές, δεν είναι η καλλίτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε: Βότανα & μπαχαρικά: Ξέρετε να τα αγοράζετε;
Και τέλος, πάτε μία βόλτα σε ένα οποιοδήποτε βουνό ή εξοχή και ΜΑΖΕΨΤΕ αυτό που θέλετε, πάντα με ΠΡΟΣΟΧΉ βέβαια: Πώς ξεχωρίζουμε και μαζεύουμε τα βότανα που υπάρχουν γύρω μας 

Και φυσικά, δεν θα πιάσω να ασχοληθώ εκτενώς (εδώ τουλάχιστον) με τα δηλητήρια τύπου Lipton ice tea..
Δηλαδή, ΈΛΕΟΣ, θέλει πολύ μυαλό να καταλάβετε ότι είναι ΤΙΓΚΑ στην ζάχαρη;

Ή μήπως ΔΕΝ γνωρίζετε τις συνέπειες της τόσο υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης που κουβαλάνε: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA.
Ναι, ας μην είναι αναψυκτικό, έχει τις ίδιες ακριβώς συνέπειες, γιατί έχει τις ίδιες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΌΤΗΤΕΣ ΖΆΧΑΡΗΣ!!

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω αρχείο:

Tea Test Results by Marketplace

Για τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων, ότι και να πούμε είναι λίγο: Φυτοφάρμακα υγιεία και παιδική υγιεία. 

Monsanto: Η Βιοτεχνολογία, το Μονοπώλιο και τα Συμφέροντα 

Τα φυτοφάρμακα αλλάζουν το φύλο 

Εσείς, πόσο παραθείο φάγατε σήμερα; 

«Τροφή»: Και εφόσον ήδη το καταναλώνατε (και άλλα που δεν ξέρετε) οφείλω να σας προτείνω μία λύση για να αποφύγετε τις… παρενέργειες! Θεωρώ, λοιπόν και προτείνω ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ την τακτική αποτοξίνωση του συκωτιού σας από όλα αυτά τα ανθυγιεινά που το έχουμε φορτώσει τα τελευταία χρόνια. Η καλλίτερη λύση για αυτό είναι το γαϊδουράγκαθο!!
Μπορώ να σας διαθέσω, λοιπόν, πιστοποιημένο, βιολογικό γαϊδουράγκαθο σε συμπυκνωμένη μορφή για αποτοξίνωση από όλα τα δηλητήρια συκωτιού και χολής.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Και εν τέλει, όπως επισημαίνουν φίλοι στην σελίδα, ΦΥΤΈΨΤΕ έστω μία – δύο γλάστρες με αυτό που σας αρέσει περισσότερο, για να ξέρετε και τι σας γίνεται: Τζίντζερ: Πως να το καλλιεργήσετε μόνοι σας 

Πως να έχετε κάθε μέρα φρέσκα βότανα στην κουζίνα σας 

Καλλιεργήστε τρόφιμα από τα υπολείμματα της κουζίνας σας! 

10 λόγοι για να φυτέψεις ρίγανη στη γλάστρα!

Σπορά αρωματικών φυτών και βοτάνων!

Διαλέξτε βότανα ανάλογα τις ιδιότητές τους: Καλλιεργήστε το… φαρμακείο σας!!!

Το να καλλιεργείς την τροφή σου είναι σαν έχεις δικά σου «λεφτά»

Πηγή: www.barenaturaltruth.com
Τυχόν αναδημοσίευση, παρακαλώ να συνοδεύεται από:
Επιμέλεια/Απόδοσή: proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

8 Σχόλια

 1. Ο/Η γιωργος λέει:

  Πάντως να από φεύγετε και τα βιολογικά Κίνας, γιατί το μεγαλυτερο μέρος του υπεδάφους και των νερών της είναι μολυσμένο.

 2. Ο/Η Βαγγελης λέει:

  Ωραία τα αποτελέσματα, καλό θα ήταν για να θεωρηθεί αξιόπιστη η έρευνα, να υπάρχουν και τα αντίστοιχα ανώτατα όρια.

  • Ο/Η Αριστείδης Παπαδάκης λέει:

   Και όχι μόνο αυτό αλλά να υπάρχει και παραπομπή στο αρχικό άρθρο για την έρευνα. Αλλιώς θεωρείται hoax!

   • Ο/Η Jimmy λέει:

    Δεν θεωρείται hoax. Να πουλησουν γαιδουραγκαθο θελουν. Το ιδιο κανει και ο Λιακοπουλος με τα βιβλια..

    • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

     Και εσένα τι σε προβληματίζει ακριβώς το τι κάνω εγώ;
     Γιατί δεν ασχολείσαι με το τι κάνεις εσύ καλλίτερα;
     Εγώ τουλάχιστον έχω στο ενεργητικό μου και «δέκα» ανθρώπους που τους βοήθησα, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, να αλλάξουν την ζωή τους και να είναι σήμερα πιο υγιείς από ότι όταν με βρήκαν.
     Εσύ τι κάνεις άλλο από το να ενεργείς μίζερα και κακιασμένα απέναντι σε μία 100% τίμια προσπάθεια, που ακόμη και να μην βοηθήσει (που δεν υπάρχει καμία περίπτωση) τουλάχιστον έχω εξασφαλίσει ότι ΔΕΝ θα βλάψει;
     Εν τέλει, εξυπηρετείς κάτι συγκεκριμένο ή ενεργείς έτσι από την φύση σου;

 3. Ο/Η Στέλλα λέει:

  Ναι Και ο αέρας που αναπνέουμε μολυσμένος είναι από πολλά χημικά φυτοφάρμακα που ριχουν για τα έντομα με αεροψεκασμούς μολυσμένα είναι τα πάντα παντού οπότε ότι και να φάμε από οπουδήποτε τα ίδια είναι χάλια.

 4. Ο/Η Μαίρη Κ. λέει:

  Προς κα.Στέλλα: Το σκεπτικό σας ειλικρινά με τρομάζει… Εννοείται δηλαδή, πως αφού είναι όλα μολυσμένα, δε χρειάζεται να προσέχουμε τίποτα???!… Με συγχωρείτε καλή μου, όμως μάλλον μόνο αν νοσήσει από καρκίνο (μη κακό βέβαια) κάποιος πολύ κοντινός σας, θα καταλάβετε πόσο καλό κάνουν που μας ενημερώνουν (& όλα τα αντίστοιχα sites)! Τουλάχιστον αν τα γνωρίζουμε, μπορούμε (όσοι θέλουμε) να προστατευτούμε από πολλά πράγματα & το ακόμη σημαντικότερο: να προστατεύσουμε & τα παιδάκια μας! Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, ο καρκίνος για να εμφανιστεί είναι αποτέλεσμα αθροιστικής δράσης τοξικών ουσιών στο σώμα μας, έτσι ναι, δε γίνεται ίσως να μην αναπνέουμε μολυσμένο αέρα, όμως γίνεται να βάζουμε φίλτρο νερού στα σπίτια μας ή να σαπουνίζουμε με οικολογικό σαπούνι τα λαχανικά μας (& τόσα άλλα)! Πιστέψτε με, ΔΕ γνωρίζω κανέναν από το συγκεκριμένο site, ΔΕΝ έχω αγοράσει τίποτε απ΄αυτούς, ΔΕΝ έχω μιλήσει ποτέ με κανέναν τους, αλλά τους οφείλω (όπως πολύς κόσμος ακόμη) ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, γιατί εμένα προσωπικά ειλικρινά ΜΕ ΕΣΩΣΑΝ, καθώς πράγματι είχε θέμα το συκώτι μου, ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ δυστυχώς δεν το βρήκε, αλλά ακολούθησα τις οδηγίες του site κι έκανα προληπτικά αποτοξίνωση με βιολογικό ταραξάκο (γαϊδουράγκαθο, ΟΧΙ από εδώ αγορασμένο ξαναλέω) κι επανήλθαν κανονικότατα οι λειτουργίες του οργανισμού μου, επιτέλους έχασα τα κιλά που είχα βάλει, ηρέμησα!!! Οπότε όπως καταλαβαίνετε (αν βέβαια δεν έχετε ίδιο συμφέρον να «μην καταλαβαίνετε»), ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ όσους έχουν την καλοσύνη & τη διάθεση να ενημερώνουν τον κόσμο για τόσο σημαντικά θέματα (τίποτε σοβαρότερο από την υγεία μας)! Στο κάτω-κάτω, όποιος δεν αρέσκεται να διαβάζει τέτοιες πληροφορίες, απορώ: τί κάνει εδώ μέσα;;;… Να είστε όλοι καλά!

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και την εμπειρία σας που μοιραστήκατε μαζί μας και χαίρομαι απίστευτα που, εμμέσως και εν αγνοία μου, σας βοήθησα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *