Πάνω από 80% του πληθυσμού δεν μασάει καλά την τροφή του! Δείτε τις συνέπειες.

pano-apo-80-tou-plithismou-den-masai-kala-tin-trofi-tou-dite-tis-sinepies

Ένα πρόβλημα που εντοπίζεται σε ενήλικες και παιδιά κι έχει την αφετηρία του στην παιδική ηλικία. Πάνω από 80% του πληθυσμού δεν μασάει καλά την τροφή του.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε από Κινέζους επιστήμονες όσοι μασούν αργά παίρνουν λιγότερες θερμίδες. Συγκεκριμένα μασώντας 40 φορές αντί για τις 15 που συμβαίνει συνήθως προσλαμβάνει ο οργανισμός μας 12% περίπου λιγότερες θερμίδες. Από την ίδια μελέτη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μασώντας την τροφή μας περισσότερο τρώμε και λιγότερο γιατί ρυθμίζεται η γλυκόζη στο αίμα και συγκεκριμένα:
Στον εγκέφαλό μας υπάρχει ένα κέντρο μάσησης, που συνδέεται με αυτό του κορεσμού. Όσο καλύτερα μασάμε το φαγητό μας, τόσο ακριβέστερα πληροφορείται ο εγκέφαλός μας για το είδος και την ποιότητα της τροφής μας. Παράλληλα, λαμβάνει γρηγορότερα το μήνυμα του κορεσμού, πριν προλάβουμε να φάμε υπερβολικά.
Φυσικά το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις θερμίδες και στο βάρος τα οφέλη για την υγεία μας με το να μασάμε καλά την τροφή μας είναι πολλαπλά.

Που εντοπίζεται το πρόβλημα;
Κατά πρώτον η μάσηση της τροφής διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της πέψης.
Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φρούτα και ωμά λαχανικά, η μάσηση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν σωστότερη, αφού τα θρεπτικά συστατικά των συγκεκριμένων τροφών περικλείονται από άπεπτες μεμβράνες κυτταρίνης, οι οποίες θα πρέπει να σπάσουν, ώστε να είναι δυνατή η χρήση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.

Όταν μασάμε αρκετά την τροφή, καταλήγει στο στομάχι σε τέτοια μορφή, που χωνεύεται ευκολότερα χωρίς να επιβαρύνει το πεπτικό μας σύστημα. Επίσης, πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως η βήτα καροτίνη, απορροφώνται καλύτερα.

Γενικά, όταν η τροφή αλέθεται σε λεπτά σωματίδια με την σωστή μάσηση εμποδίζει τον τραυματισμό του γαστρικού σωλήνα και διευκολύνει την προώθηση της τροφής από το στομάχι στο λεπτό έντερο και από εκεί σε όλα τα επόμενα διαδοχικά τμήματα.
Δείτε: Έντερο: ο «βασιλιάς» των οργάνων!
Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.) 

Συνδέεται βέβαια και με την ανάπτυξη των οστών του προσώπου. Αρκετά παιδιά (γύρων στο 40%) παρουσιάζουν ανωμαλίες στην ανάπτυξη του προσώπου και ειδικά στο σχηματισμό των δοντιών. Η κακή μάσηση (ανεπαρκής) προκαλεί κάποιες από αυτές τις ανωμαλίες όπως στραβά δόντια ή κλίση της γνάθου ενώ η σωστή μάσηση επιτρέπει στα δόντια να φυτρώσουν στη σωστή θέση. Άλλωστε η ανάπτυξη των οστών, οι κινήσεις της γλώσσας, η μάσηση, η κατάποση, η φωνή είναι λειτουργίες που συνδέονται μεταξύ τους.
Προστατεύουμε τα δόντια μας, προστατεύοντας τα ούλα μας μασώντας αργά γιατί ο ιστός καταστρέφεται πολύ πιο γρήγορα αν δεν μασάμε την τροφή.
Δείτε πόσο σημαντική είναι η υγεία των δοντιών μας, για ολόκληρον τον οργανισμό μας: Στοματική υγιεινή και συνολική υγεία.
και: H εικόνα των δοντιών μας μπορεί να χαρακτηρίζει και την κατάσταση της καρδιάς.
1.000 αρρώστιες μπορεί να εμφανιστούν στο στόμα. 

Και στην συνέχεια δείτε και μερικές λύσεις: Ελαιοθεραπεία: Αποτοξίνωση από το στόμα με τη χρήση λαδιού!
Φροντίστε το στόμα σας εναλλακτικά! 
Φτιάξε στοματικό διάλυμα με βότανα! 
Σπιτική οδοντόκρεμα, χωρίς τα δηλητήρια του εμπορίου!!

Ακόμη και οι τροφικές αλλεργίες βρέθηκε ότι μπορεί να οφείλονται σε ερεθισμό του βλεννογόνου του γαστρεντερικού συστήματος από μεγάλα και άπεπτα μακρομόρια τροφής (π.χ. πρωτεΐνες), ως αποτέλεσμα της ανεπαρκούς μάσησης της τροφής.

Με λίγα λόγια τι πρέπει να μάθουμε από μικροί να κάνουμε σωστά σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας; να …μασάμε…σωστά! 

Ο καλλίτερος τρόπος για να αποκαταστήσετε την υγιεία, του εντέρου και ολόκληρου του γαστρεντερικού σας συστήματος, αλλά και να την διατηρήσετε είναι η μοναδική μαστίχα Χίου: Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού! 
Ο ρόλος της μαστίχας Χίου στην υγιεία

Η “τροφή”, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει για τους φίλους της, που την χρειάζονται και ψάχνουν να βρουν ΕΓΓΥΗΜΈΝΑ ΑΝΌΘΕΥΤΗ μαστίχα Χίου σε σκόνη, για καλλίτερη διατήρηση και αποτελεσματικότητα, σε ιδιαίτερα ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ. Για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ μας: life@proionta-tis-fisis.com

Το είδα: aloeverashop.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *