MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΔιατροφήΟστεοπόρωση: Ποιο τρόφιμο δυναμώνει τα οστά

Οστεοπόρωση: Ποιο τρόφιμο δυναμώνει τα οστά

Οστεοπόρωση: Ποιο τρόφιμο δυναμώνει τα οστά

Οστεοπόρωση: Ποιο τρόφιμο δυναμώνει τα οστά

Όσοι τρώνε καθημερινά ένα γιαούρτι μπορεί να μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να παρουσιάσουν οστεοπόρωση, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιρλανδία

Οι άνθρωποι που τρώνε γιαούρτι καθημερινά θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης κατά 52%, ενώ οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν ημερησίως ένα γιαούρτι θα μειώσουν τον κίνδυνο να υποφέρουν από το σύνδρομο των εύθραυστων οστών.

Σύμφωνα με μια νέα ιρλανδική επιστημονική μελέτη διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού σχετιζόταν με 39% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και 31% μικρότερο κίνδυνο οστεοπενίας στις γυναίκες, καθώς επίσης με 52% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης στους άνδρες, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου γιαούρτι.
Το 35% των Ελληνίδων, πάσχει από οστεοπόρωση! 

Μάλιστα, οι ερευνητές λένε πως όσο περισσότερο γιαούρτι τρώει ένας ηλικιωμένος τόσο περισσότερο ωφελεί την οστική υγεία του, διότι αυξάνει την οστική πυκνότητά του.

Στην πραγματικότητα, μετρήσεις στο ισχίο και στην κεφαλή του μηριαίου έδειξαν πως οι εθελοντές που έτρωγαν καθημερινά γιαούρτι είχαν 3% έως 4% υψηλότερη οστική πυκνότητα, απ’ ό,τι όσοι δεν έτρωγαν γιαούρτι.

Ακόμη είχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ φυσικής κατάστασης.

Αφού οι ερευνητές έλαβαν υπόψη την ηλικία, το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ και άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν την φυσική κατάσταση, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού σχετίζεται και με βελτιωμένη φυσική κατάσταση στις γυναίκες (οι σχετικές μετρήσεις τους ήταν κατά 6,7% καλύτερες απ’ ό,τι στις εθελόντριες που δεν έτρωγαν γιαούρτι).

«Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή μικροθρεπτικών θρεπτικών ιχνοστοιχείων, βιταμινών D και βιταμινών του συμπλέγματος Β, ασβεστίου, πρωτεΐνης και προβιοτικών, κάτι που το καθιστά πολύ ωφέλιμο» δήλωσε ο Λερντ και τόνισε ότι οι ηλικιωμένοι έχουν κάθε λόγο να τρώνε γιαούρτι, αν θέλουν πιο υγιή κόκαλα.
Μπορείτε να δείτε και Γιαούρτι ή Υγιείαρτος των Αρχαίων Ελλήνων – 29 λόγοι για να το τρως

ενώ αν θέλετε να το φτιάξετε στο σπίτι: Φτιάχνουμε γιαούρτι από… σπίτι! 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ίμον Λερντ της Ιατρικής Σχολής του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα οστεοπόρωσης «Osteoporosis International», σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και μελέτησαν στοιχεία για 4.310 ανθρώπους άνω των 60 ετών, συσχετίζοντας τη διατροφή τους με την υγεία των οστών τους.
12 συμβουλές για την ενίσχυση των οστών 

«Επειδή, όμως, πολλά γιαούρτια περιέχουν ζάχαρη, πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός ως προς το ποια και πόσα γιαούρτια θα καταναλώσει για να προστατεύσει την υγεία των οστών του».
Το “ζωντανό” γιαούρτι δεν περιέχει ζάχαρη, αλλά όλα τα παραπάνω αναγραφόμενα θρεπτικά συστατικά. Εδώ, μπορείτε να δείτε πως να τα ξεχωρίζετε: Άλλο γιαούρτι και άλλο επιδόρπια γιαουρτιού τα οποία βλάπτουν 

Ο δρ Λερντ επισήμανε επίσης ότι η παρούσα μελέτη υπέδειξε απλώς μία συσχέτιση, επομένως τα ευρήματά της πρέπει να επαληθευθούν κι από άλλες για να θεωρηθούν οριστικά.

Έως τότε, όμως, δεν θα έβλαπτε να βάλετε το γιαούρτι στη ζωή σας, εκτός κι αν έχετε αντένδειξη σε αυτό.

ecozen.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Η πρόταση για την οστεοπόρωση είναι:

Προσοχή στα βλαβερά συμπληρώματα: Επικίνδυνα τα συμπληρώματα ασβεστίου: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τα παίρνουμε
και να προτιμήσετε ΦΥΣΙΚΕΣ λύσεις όπως:

– τα ΦΥΚΙΑ AFA, Που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας για θρεπτικές ουσίες και ταυτόχρονα, θα φροντίσει να παραμείνει σε αλκαλικό ph το εσωτερικό περιβάλλον μας, ώστε να μην χρειάζεται να «τραβήξει» ασβέστιο από τα οστά για να διατηρήσει την οξεοβασική ισορροπία.

– το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ Ή COLOSTRUM: Που Βοηθά στην ανάπτυξη και τον σωστό σχηματισμό των οστών, αλλά ΚΑΙ στην ανάλπασή τους

– τα ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ: Που συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης.

– Και βέβαια το εξαιρετικής ποιότητας και δραστικότητας ΒΙΟΕΝΕΡΓΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ (μελέτη του πανεπιστημίου Αθηνών) το οποίο:

Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών και Βελτιώνει την μηχανική αντοχή των οστών Με καθημερινή λήψη επιτυγχάνουμε να αυξήσουμε την οστική μας πυκνότητα, κάτι που δυναμώνει άμεσα και τις αρθρώσεις και τα οστά μαςμ ενώ ταυτόχρονα τα πεπτίδια του κολλαγόνου διεγείρουν την δραστηριότητα των οστεοβλαστών (ουσία που κτίζει τα οστά). 

Όσοι ενδιαφέρεστε να το/α εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή  επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Η οστεοπόρωση είναι μια.. μεταβολική νόσος. Ο ρόλος του ζεόλιθου 

Η Οστεοπενία και η Οστεοπόρωση ΔΕΝ είναι ασθένειες έλλειψης ασβεστίου 

Οι ρυτίδες είναι σημάδι οστεοπόρωσης 

Πως εμπλέκονται άγχος-ορμόνες-οστεοπόρωση-ανοσοποιητικό και ψυχοσωματικές ασθένειες 

Οστεοπόρωση: αιτίες, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση 

Χτίστε γερά οστά που θα διατηρηθούν και μετά την εμμηνόπαυση 

Στοιχεία από:
www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170510131949.htm
www.merinews.com/mobile/article/Lifestyle/2017/05/12/eating-yogurt-can-reduce-the-risk-of-osteoporosis-among-senior-citizens-says-research/15924962
www.mirror.co.uk/lifestyle/health/yoghurt-your-secret-weapon-against-10402778
www.nytimes.com/2017/05/16/well/eat/yogurt-may-be-good-for-the-bones.html?_r=0
Οστεοπόρωση: Ποιο τρόφιμο δυναμώνει τα οστά


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια