MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΜύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη

Μύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη

Μύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη

Μύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη

Κύριο συστατικό του καφέ είναι η καφεΐνη. Είναι μια ουσία που διεγείρει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου. Μύθοι και αλήθειες για την καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι εθιστική

Υπάρχει μια μορφή εθισμού στην καφεΐνη, όχι όμως όπως στην νικοτίνη. Ωστόσο, η συνήθης κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες, κάποιους ανθρώπους. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, ναυτία, και πόνο στους μυς.

Ποια είναι η «Μέτρια» κατανάλωση καφεΐνης ανά ημέρα για τους περισσότερους ενήλικες;

Μεταξύ 200 mg και 300 mg καφεΐνης, ανά ημέρα. Αυτό είναι το ποσό που αντιστοιχεί σε δύο φλιτζάνια καφέ, θεωρείται δε μια μέτρια ποσότητα, ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες.

Η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για τις παρακάτω παθήσεις;

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για το διαβήτη, τη χολολιθίαση, τη νόσο του Πάρκινσον, καθώς και ηπατικές νόσους. Παρά τις μελέτες αυτές, όμως, οι ιατροί δεν συνιστούν την κατανάλωση καφεΐνης, ως μέσο για τη μείωση των κινδύνων των παραπάνω νόσων.

Οι γυναίκες που είναι έγκυες θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση της καφεΐνης

Υπάρχουν αντικρουόμενες έρευνες σχετικά με την καφεΐνη και την εγκυμοσύνη, αλλά οι ειδικοί λένε ότι οι έγκυες γυναίκες θα ήταν φρόνιμο να περιορίσουν την κατανάλωση της καφεΐνης.
Δείτε και Εγκυμοσύνη – Θηλασμός: Ποια βότανα επιτρέπονται και ποια όχι;

Οι μητέρες μπορούν να μεταφέρουν την καφεΐνη στα μωρά τους με το μητρικό γάλα;

Τα μωρά, μπορούν να πάρουν πραγματικά μια ποσότητα καφεΐνης, από το γάλα της μητέρας τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, «Ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί δεν είναι πιθανό να βλάψει το μωρό σας, αλλά η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως η νευρικότητα, ευερεθιστότητα, και διαταραχές ύπνου.”
δείτε και Ω 3 λιπαρά οξέα – Μητρικό γάλα – Νευρικό σύστημα και εγκέφαλος

Πόσο χρόνο διαρκούν τα αποτελέσματα της καφεΐνης

Χρειάζονται 5 έως 6 ώρες, για τον ανθρώπινο οργανισμό, να εξάλειψει, μόνο το μισό της ποσότητος καφεΐνης από ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτός είναι ο λόγος που ένα φλιτζάνι καφέ το απόγευμα, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας. Σε ανθρώπους που είναι πιο ευαίσθητοι στην καφεΐνη, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν ακόμα περισσότερο.

Η καφεΐνη έχει συχνά προσθετική δράση, στα φάρμακα για τον πονοκέφαλο

Η καφεΐνη βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να απορροφήσει τα φάρμακα για τον πονοκέφαλο πιο γρήγορα, φέρνοντας πιο γρήγορα ανακούφιση.
δείτε και Πονοκέφαλος: Ποιες τροφές τον προκαλούν & ποιες τον αντιμετωπίζουν;
Πείτε αντίο στον πονοκέφαλο: Φτιάξτε στο λεπτό, ροφήματα και γιατροσόφια που θα σας λυτρώσουν!

Ορισμένα προϊόντα φροντίδας του δέρματος περιέχουν καφεΐνη

Ορισμένα αντιρυτιδικά προϊόντα περιέχουν καφεΐνη. Έχει αποδειχθεί, ότι η καφεΐνη βοηθά να γίνει πιο λεία η επιδερμίδα και μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων.
Δείτε και Ρυτίδες τέλος από το Ελληνικό «φάρμακο» που τις εξαφανίζει

Η καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του άγχους

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ, οι πάσχοντες από αγχώδεις διαταραχές, πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση καφέ (καφεΐνης), διότι μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα που έχουν όπως, υπερβολική ανησυχία και ένταση.
Δείτε και Οι λάθος τροφές σε περιόδους άγχους!
“Θαυματουργά” γιατροσόφια της γιαγιάς για το άγχος!

Η καφεΐνη μπορεί να μας βοηθήσει όταν είμαστε σε κατάσταση μέθης;

Σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση, η καφεΐνη δεν θα βοηθήσει κάποιον που είναι σε κατάσταση μέθης να γίνει νηφάλιος.

Η καφεΐνη λόγω της διουρητικής δράσης της προκαλεί συνήθως αφυδάτωση;
Ροφήματα με καφεΐνη γενικά δεν προκαλούν αφυδάτωση. Βραχυπρόθεσμα, μπορεί να έχει ήπια διουρητική δράση σε άτομα που δεν καταναλώνουν συνήθως καφεΐνη, αλλά αυτό δεν ισχύει για εκείνους που συνηθίζουν να πίνουν καθημερινά καφέ.
Δείτε και Μήπως είστε Αφυδατωμένοι; Κοινά Νοσήματα και Συμπτώματα που οφείλονται στη Χρόνια Αφυδάτωση.

Η υπερβολική δόση καφεΐνης μπορεί να μας σκοτώσει

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση καφεΐνης είναι σπάνιοι. Μπορούν να προκληθούν από σπασμούς ή καρδιακή αρρυθμία. Η ποσότητα της καφεΐνης που θεωρείται υπερβολική δόση ποικίλλει ανάλογα με την ποσότητα, την ηλικία και το φύλο ενός ατόμου, αλλά σε γενικές γραμμές, δόσεις μεγαλύτερες των 10 γραμμαρίων μπορεί να αποβούν μοιραίες σε ενήλικες. Ένα τυπικό φλιτζάνι καφέ έχει περίπου 115 mg καφεΐνης, έτσι θα πρέπει να πίνουν περισσότερο από 85 φλιτζάνια για να καταναλώσουν 10 γραμμάρια.
Δείτε και Αρρυθμίες: πότε πρέπει να μας ανησυχήσουν;

Συμπερασματικά 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα καλό θα μας κάνουν..! 

Δείτε ακόμη: Πιάσε έναν με ολίγη, ένα μέτριο ή βαρύ γλυκό ή ένα πολλά βαρύ και όχι… Ο Ελληνικός καφές και τα οφέλη του!

και μόλις τον απολαύσετε, μην πετάξετε τα υπολείμματα, καθώς Κατακάθια από τον καφέ, δεν τα πετάμε. Χρησιμεύουν σε 10 πράγματα!

Και βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν το ίδιο και για τον… περίφημο φραπέ: Απίστευτο! Πίνοντας φραπέ δείτε τι άλλο πίνουμε και θα φρίξετε! 

www.iatropedia.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια