Monsanto, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στα Μπρόκολα; Η Επέλαση του Codex alimentarius!

monsanto-diploma-evresitehnias0sta-mprokola-i-epelasi-tou-codex-alimentarius

Παραδόξως, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) ακύρωσε την προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία για το αμφιλεγόμενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για το μπρόκολο.

Η Μonsanto με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (EP1069819) για το μπρόκολο που προέρχεται από συμβατικές καλλιέργειες έχει όλα τα δικαιώματα της παραγωγής του.

Η εταιρία Syngenta, η οποία άσκησε έφεση κατά του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, απρόσμενα πρότεινε την ακύρωση της προγραμματισμένης ακρόασης.
Το ΕΓΔΕ δέχτηκε αυτό το αίτημα από την εταιρεία, αυτό σημαίνει ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μπρόκολο το οποίο προέρχεται από συμβατικές καλλιέργειες, θα πρέπει τώρα να γίνει δεκτό με μικρές μόνο τροποποιήσεις!!
Το ΕΓΔΕ καθώς και ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας δεν έδωσαν καμμία δημόσια εξήγηση ως προς το γιατί η μεγάλη προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία ακυρώθηκε έτσι ξαφνικά.

”Ωστόσο, η δημόσια διαμαρτυρία θα συνεχιστεί, και εμείς δεν θα σταματήσουμε την κινητοποίηση για τη διαδήλωση“, λέει ο Ruth Tippe της οργάνωσης ”δεν υπάρχουν καθόλου πατέντες για τη Ζωή!“, Η οποία είχε συμμετάσχει στην προετοιμασία της διαδήλωσης, μαζί με αγρότες, τους Φίλους της Γης, Greenpeace, Misereor και άλλες οργανώσεις που μάχονται ενάντια στις πατέντες σε φυτά και ζώα (η Monsanto έχει ήδη ζητήσει να της δωθεί πατέντα για όλα τα εκτρεφόμενα γουρούνια).

Πριν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας οι καταναλωτές είχαν μια πολύ ευρύτερη επιλογή μεταξύ διαφόρων παραγωγών.
Τώρα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα εξαφανίσει το δικαίωμα επιλογής.

Μέχρι σήμερα η Monsanto κυρίως αλλά και άλλες εταιρείες έχουν κατοχυρώσει 42 είδη λαχανικών!

Δεδομένου ότι τα εν λόγω λαχανικά πωλούνται ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τα πατενταρισμένα λαχανικά.
Από όλες τις ποικιλίες λαχανικών μόνο το 3.8 % προστατεύονται από τα πνευματικά δικαιώματα

Πάνω από το 16% όλων των λαχανικών έχει ήδη πατενταριστεί
Μόνο το 4.8% από τα προστατευόμενα είδη λαχανικών θα μπορέσουν τελικά να παραμείνουν χωρίς πνευματικά δικαιώματα 

«Τροφή»: Κάτι τέτοιο επιχείρησαν να κάνουν οι φαρμακοβιομηχανίες με το γκραβιόλα, αλλά ευτυχώς απέτυχαν τελικά: ΓΚΡΑΒΙΌΛΑ – G R A V I O L A – Ο εξολοθρευτής του καρκίνου!Monsanto - mprokolo - beneforteΠροσέξτε την ετικέτα, όλα φαίνονται τόσο ωραία, αναφέρονται τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου και το πόσο καλό είναι για τον οργανισμό μας.
Αν όμως κοιτάξετε καλύτερα θα δείτε ότι η Beneforte ανήκει στον όμιλο εταιρειών της MONSANTO!!!
Εκτός των άλλων στην συσκευασία η εταιρεία αναφέρει ότι το μπρόκολο της Beneforte ενισχύει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση”Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρείται τουλάχιστον ειρωνικό την στιγμή που η Monsanto μαζί με την Coca Cola είναι οι εταιρείες τροφίμων με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη μόλυνση του πλανήτη.
«Τροφή»: Να διευκρινίσω πως όσον αφορά το συγκεκριμένο, δεν πρόκειται για γενετικά τροποποιημένο προϊόν, αλλά για… «ενισχυμένο»!! Έχει δηλαδή περισσότερα αντιοξειδωτικά και ένζυμα από τα γνωστά μας «απλά μπρόκολα», καθότι η μονσάντο έχει την έννοια μας και μεριμνεί για την υγιεία μας, οπότε 
και φροντίζει να ΔΙΟΡΘΏΣΕΙ και την Φύση, μηχανικά βέβαια, αφού πρώτα έχει καταστήσει τα χώματα και τις καλλιέργειες φτωχές με τα υπέροχα φυτοφάρμακα/δηλητήρια που σκοτώνουν οτιδήποτε ζωντανό συναντήσουν…
Δεν ξέρω για εσάς, εγώ μία ευγνωμοσύνη την… νιώθω!

Τώρα βέβαια, αν κάποια στιγμή έχουμε την φαεινή ιδέα να φτιάξουμε έναν κηπάκο ή ένα μποστανάκι βρε αδερφέ και μας έρθει κανένα πρόστιμο, μην ανησυχήσετε, είναι επειδή είμαστε κοιμισμένοι με … ΠΑΤΈΝΤΑ!!

Δείτε: ΠΡΌΣΕΞΕ: Μπορεί να μπεις φυλακή για τα… ραπανάκια.

Δείτε ακόμη: Δεν είναι φάρσα βραβεύουν την Monsanto με Νόμπελ!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *