MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΠρόληψιςΜικροβίωμα: Η εντερική χλωρίδα σχετίζεται με τη νόσο Πάρκινσον

Μικροβίωμα: Η εντερική χλωρίδα σχετίζεται με τη νόσο Πάρκινσον

Μικροβίωμα: Η εντερική χλωρίδα σχετίζεται με τη νόσο Πάρκινσον
Φώτο Μικροβίωμα: Η εντερική χλωρίδα σχετίζεται με τη νόσο Πάρκινσον

Μικροβίωμα: Η εντερική χλωρίδα σχετίζεται με τη νόσο του Πάρκινσον

Εντοπίστηκε άμεση σχέση του Πάρκινσον με βακτήρια του εντέρου
Επιστήμονες στις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι υπάρχει σαφής και λειτουργική σχέση ανάμεσα στα βακτήρια του εντέρου και στη νευροεκφυλιστική νόσο Πάρκινσον.

Τα μικρόβια στο έντερο των ασθενών με Πάρκινσον δεν είναι ίδια με εκείνα των ανθρώπων χωρίς τη νόσο. Η ανακάλυψη αναμένεται να έχει επίπτωση στη διάγνωση και στη θεραπεία της νόσου στο μέλλον, καθώς φάρμακα επόμενης γενιάς μπορεί να μη στοχεύουν πλέον στον εγκέφαλο, αλλά στο έντερο των ασθενών.

Οι αλλαγές

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Axial Biotherapeutics, έδειξαν ότι οι αλλαγές στη σύνθεση των μικροβιακών κοινοτήτων του εντέρου μπορεί να επιδεινώσουν ή ακόμη και να προκαλέσουν τα κινητικά προβλήματα των ασθενών με Πάρκινσον.
Δείτε και Η αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας έχει δυσάρεστες συνέπειες

Η νόσος, που θεωρείται ότι προκαλείται από ένα πολύπλοκο συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, πλήττει πάνω από δέκα εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και είναι η δεύτερη συχνότερη νευροεκφυλιστική πάθηση μετά το Αλτσχάιμερ. Όσο προχωρά, τόσο καταστρέφει τους νευρώνες του εγκεφάλου που παράγουν ντοπαμίνη.
Δείτε και Η διατροφή «του εγκεφάλου» μπορεί να αποτρέψει τη νόσο Αλτσχάιμερ

Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν

  • τρέμουλο των άκρων και του κεφαλιού,
  • βραδυκινησία ή δυσκολία βαδίσματος,
  • αστάθεια,
  • ακαμψία,
  • αδυναμία συντονισμού των κινήσεων κ.α.

Βιολογικά, χαρακτηρίζεται από τη συσσώρευση της πρωτεΐνης άλφα-συνουκλεΐνης στον εγκέφαλο και στο έντερο, καθώς και από την παρουσία μορίων (κυτοκινών) που προδίδουν φλεγμονή στον εγκέφαλο. Τρεις στους τέσσερις ασθενείς αναφέρουν γαστρεντερικά προβλήματα, κυρίως δυσκοιλιότητα.
Δείτε και Φλεγμονές ο ΕΧΘΡΟΣ της Υγείας ΜΑΣ. Πως να τις Μειώσουμε
Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το
11 άγνωστες αιτίες δυσκοιλιότητας και εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης!

Το μικροβίωμα

Το έντερο φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία ωφέλιμων και επιβλαβών μικροβίων, το λεγόμενο μικροβίωμα. Το 70% των νευρώνων του περιφερικού νευρικού συστήματος (πλην εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού) βρίσκονται στα έντερα, ενώ το νευρικό σύστημα του εντέρου συνδέεται άμεσα με το κεντρικό νευρικό σύστημα μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου. 

Επειδή τα γαστρεντερικά προβλήματα συχνά προηγούνται κατά πολλά χρόνια των κινητικών συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον, ορισμένοι επιστήμονες υποπτεύονταν ότι το εντερικό μικροβίωμα παίζει ρόλο στην εκδήλωση και στην εξέλιξη της πάθησης – κάτι που επιβεβαιώνει η νέα έρευνα.

Τα πειράματα

Οι ερευνητές πειραματίσθηκαν με πανομοιότυπα ποντίκια που είχαν συμπτώματα Πάρκινσον, η μία ομάδα των οποίων είχε εντερικά βακτήρια και η άλλη όχι (ουσιαστικά ήταν η μόνη διαφορά τους). Διαπιστώθηκε ότι η δεύτερη ομάδα τα πήγε πολύ καλύτερα στα κινητικά τεστ σε σχέση με την πρώτη.

Σε επόμενο στάδιο, οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα κοπράνων από ασθενείς με Πάρκινσον, από όπου πήραν μικρόβια, τα οποία στη συνέχεια εισήγαγαν σε ποντίκια που έως τότε δεν διέθεταν δικό τους μικροβίωμα.

Αμέσως τα πειραματόζωα άρχισαν να εκδηλώνουν κινητικά συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον. Δεν συνέβη όμως το ίδιο, όταν οι ερευνητές μεταμόσχευσαν στα ποντίκια μικρόβια από τα κόπρανα υγιών ανθρώπων.

Μετά από αυτό, όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Cell», προκύπτει πως

«τα βακτήρια συμβάλλουν σημαντικά στη νόσο». Προς το παρόν, δεν είναι σαφές ποιά ακριβώς είδη βακτηρίων εμπλέκονται περισσότερο.

Στο μέλλον, συγκεκριμένα μικρόβια μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως βιοδείκτης για τη νόσο Πάρκινσον, ως μέθοδος για τον εντοπισμό των ατόμων υψηλού κινδύνου να νοσήσουν, καθώς και ως νέος θεραπευτικός στόχος.

Κάτι άλλο ανάλογο μπορεί να συμβαίνει και σε άλλες νευροεκφυλιστικές διαταραχές. Στο παρελθόν, μελέτες έχουν δείξει συσχέτιση ανάμεσα στο έντερο και στον εγκέφαλο, που φαίνεται να παίζει ρόλο σε διαταραχές όπως το άγχος, η κατάθλιψη, το φάσμα του αυτισμού και η νόσος Αλτσχάιμερ.
Η σύνδεση και ο συσχετισμός είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι ίσως, νομίζουμε οι περισσότεροι: Τι γνωρίζετε για τον “Δεύτερο Εγκέφαλο”; 

Πηγή: Το Βήμα-Science
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή”: Επιστήμονες και γιατροί απέδειξαν σε αμέτρητες έρευνες, ότι η υγεία μας εξαρτάται σημαντικά από την ακέραιη και αποδοτική λειτουργία της εντερικής χλωρίδας

Η τροφή μας αποτελεί την πηγή θρεπτικών στοιχείων για το έντερο, πολλές φορές όμως, οι καταστάσεις της ζωής και οι διατροφικές μας συνήθειες μας δυσκολεύουν να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη και πλούσια σε άπεπτες φυτικές ίνες διατροφή.

Αυτό σε συνδυασμό με την υπερχρήση φαρμάκων όπως: αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, κορτιζόνη,  αντικαταθλιπτικά κ.τ.λ., έχει ως επακόλουθο να διαταράσσεται η ικανότητα λειτουργίας του εντέρου, να υπερισχύσουν τα παθογόνα βακτήρια και μικρόβια (δυσβίωση, καντιντίαση), το ανοσοποιητικό σύστημα να γίνεται πιο ευάλωτο (80% της άμυνας μας βασίζεται στο υγιές μικροβίωμα του πεπτικού συστήματος ), να διαταράσσεται η πέψη, η ενέργεια και η αποδοτικότητά μας να πέφτει.

Γι’ αυτό και θεωρείται απαραίτητη την λήψη (υπό προϋποθέσεις) ενός καλού προβιοτικού συμπληρώματος, για παράδειγμα σαν κι αυτό (υπάρχουν και έτερα), με:

  • Lactobacillus acidophilus 2,7 δις μικροοργανισμοί
  • Lactobacillus plantarum 1.500.000.000 μικροοργανισμοί
  • Lactobacillus casei 1,2 δις μικροοργανισμοί
  • Bifidobacterium longum 300.000.000
  • μικροοργανισμοί Streptococcus thermophilus 240.000.000 μικροοργανισμοί
  • Lactobacillus brevis 60.000.000 μικροοργανισμοί 

Όσοι ενδιαφέρεστε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Δείτε ακόμη: Μικροβίωμα: Μικροβιακή Χλωρίδα και η Ιατρική Επανάσταση του Αιώνα 

Μικροβίωμα και εντερικά βακτήρια συνδέονται με τον πόνο στις αρθρώσεις

Μικροβίωμα: Η Μικροβιακή Χλωρίδα και η Βιομηχανία των Εμβολίων 

και προσοχή: Η μεγάλη απάτη του παγκοσμιο-ποιημένου διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius), για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια. 

Γι` αυτό επιβάλλεται να βάλουμε όλοι μας τα προβιοτικά στη ζωή μας: Σημασία, μορφές προβιοτικών και τα τρόφιμα που τα περιέχουν 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια