Λεβάντα και μελισσόχορτο κατά του πονοκεφάλου!

levanta-ke-melissochorto-kata-tou-ponokefalou

Ο πονοκέφαλος είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί στον οποιονδήποτε. Είναι ένα από τα πλέον διφορούμενης σημασίας συμπτώματα. Για κάποιους μπορεί να αποτελεί τακτική ρουτίνα και «κομμάτι της ζωής τους», ενώ άλλοι δεν εμφανίζουν πονοκέφαλο σχεδόν ποτέ. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιας πάθησης, ενώ κάποτε μπορεί να αποτελεί προοίμιο σοβαρότατων καταστάσεων. Όταν υποκρύπτει κάποια πάθηση η κεφαλαλγία ονομάζεται συμπτωματική ή δευτεροπαθής. Αντίθετα, στην περίπτωση των ατόμων που την εμφανίζουν με «ιδιοσυγκρασιακό» χαρακτήρα ονομάζεται λειτουργική ή πρωτοπαθής. Η διάκριση μεταξύ των δύο καταστάσεων ανήκει στην αρμοδιότητα του νευρολόγου αλλά συχνά απαιτείται πολύς χρόνος για να τεθεί η διάγνωση.

Αν είστε από τους ανθρώπους που ταλαιπωρείστε χρόνια από πονοκεφάλους και ημικρανίες και έχετε βαρεθεί να σας υποβάλλουν σε εξετάσεις που δεν θα δείξουν -ευτυχώς- παθολογικά ευρήματα, δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε τις συνταγές με μαντζούνια που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας.

Μια καλή συνταγή για τον πονοκέφαλο είναι να πιείτε ένα ρόφημα από λεβάντα και μελισσόχορτο.

Δείτε: Λεβάντα – Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις!
Και: Το υπέροχο Μελισσόχορτο!

Θα χρειαστείτε από δύο κουταλιές της σούπας λεβάντα και μελισσόχορτο και δυόμισι ποτήρια νερό. Θα βάλετε τα βότανα σε μια τσαγιέρα και θα χύσετε από πάνω το βραστό νερό. Θα τη σκεπάσετε για δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια θα σουρώσετε το υγρό και θα προσθέσετε μια κουταλιά μέλι.

Δείτε ακόμη: Ασκήσεις που διώχνουν τον πονοκέφαλο! 

Πείτε αντίο στον πονοκέφαλο: Φτιάξτε στο λεπτό, ροφήματα και γιατροσόφια που θα σας λυτρώσουν!


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *