Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις

kollagono-giransi-derma-osta-kai-arthroseis

Το κολλαγόνο είναι η κύρια δομική πρωτεΐνη από την οποίας αποτελείται ο συνδετικός ιστός. Είναι αναμφίβολα και η πλέον απαραίτητη για την διατήρηση της υγείας του σώματος. Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για την κινητικότητα των αρθρώσεων, για την αντοχή των οστών για την λειτουργία των τενόντων, για την ελαστικότητα και την ακεραιότητα των αγγείων.

Υπάρχουν πολλοί τύποι κολλαγόνου μέσα στο σώμα μας. Οι πιο διαδεδομένοι είναι το κολλαγόνο τύπου 1 και το κολλαγόνο τύπου 3.
Το κολλαγόνο τύπου 1 είναι παρόν σε κάθε τύπο ιστού (τα οστά έχουν σχεδόν μόνο αυτόν τον τύπο κολλαγόνου). Η σωστή ποσότητα κολλαγόνου στα οστά είναι η καλύτερη προφύλαξη από κατάγματα, και ραγίσματα. Ωστόσο, με την πάροδο των χρόνων η ενδογενής παραγωγή κολλαγόνου φθίνει και σε συνδυασμό με την πιθανή εμφάνιση οστεοπόρωσης, ο κίνδυνος για κατάγματα αυξάνει κατακόρυφα. Ο τύπος 1 είναι επίσης η κύρια πρωτεϊνική δομή στο δέρμα στο οποίο προσφέρει ελαστικότητα και συγκρότηση.

Το κολλαγόνο τύπου 3 βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στον καρδιαγγειακό ιστό και σε όλες τις νεοαναπτυσσόμενες δομές του δέρματος (αποκατάσταση ουλών, τραυμάτων, εγκαυμάτων κλπ)
Και οι δύο τύποι κολλαγόνου συνυπάρχουν στους περισσότερους ιστούς του σώματος και ο ένας συμπληρώνει και ολοκληρώνει την δομική σταθερότητα του άλλου.

ΚΟΛΛΑΓΌΝΟ ΚΑΙ ΓΉΡΑΝΣΗ
Η σύνθεση του κολλαγόνου είναι μια συνεχής διαδικασία σε όλη την διάρκεια της ζωής. Το κολλαγόνο είναι ουσιώδες για την ανάπτυξη των ιστών, την επισκευή τους, την ανάπλαση, και την ανανέωση γενικότερα. Η ανανέωση των ιστών κατά την πάροδο των ετών επιβραδύνεται ακριβώς γιατί επιβραδύνεται και η παραγωγή του κολλαγόνου. Με λίγα λόγια γερνάμε γιατί δεν παράγουμε αρκετό κολλαγόνο για να αναπλάσουμε τους φυσιολογικά λόγω ηλικίας καταστρεφόμενους ιστούς.

Το πλέον χαρακτηριστικότερο κομμάτι του σώματός μας που καταδεικνύει αυτή την γήρανση είναι το δέρμα. Ωστόσο και σε ιστούς μη ορατούς όπως τα αγγεία, η καρδιά, τα εσωτερικά όργανα του σώματος συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Οι εξωτερικοί παράγοντες, η ηλιακή ακτινοβολία, η διατροφή, και το οξειδωτικό στρες επιταχύνουν τους ρυθμούς καταστροφής του κολλαγόνου στο σώμα.

Το κολλαγόνο και οι θαυματουργικές του ιδιότητες
Το κολλαγόνο είναι πρωτεΐνη που σχηματίζεται από μια αλυσίδα αμινοξέων και βρίσκεται σε αφθονία στο βαθύ χόριο. Είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά του συνδετικού ιστού ο όποιος υπάρχει στο δέρμα, στους τένοντες, στα τριχοειδή αγγεία, στους χόνδρους, στους συνδέσμους και στα οστά.

ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ: 

• Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών• Βελτιώνει την μηχανική αντοχή των οστών

• Ενδυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και βελτιώνει την λειτουργία της καρδιάς και συνολικά της κυκλοφορίας του αίματος.

• Διορθώνει τα αδύναμα, σπασμένα, νύχια

• Δυναμώνει τα μαλλιά και μειώνει την τριχόπτωση

• Βελτιώνει την ελαστικότητα και την αντοχή του συνδετικού ιστού, του δέρματος και των αγγείων

• Βοηθά στην καύση λίπους ενώ κοιμάστε

• Βελτιώνει την ταχύτητα επούλωσης των πληγών και την θεραπεία των μυικών τραυματισμών

*μείωση πόνου στα γόνατα

*στη βελτίωση υφής και εμφάνισης του δέρματος & της επιδερμίδας (μείωση ρυτίδων στο πρόσωπο)

*καλύτερο ύπνο

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ & ΤΑ ΟΣΤΑ
Tο κολλαγόνο είναι αποδεδειγμένα οτι ενεργοποιεί ειδικά κύτταρα που λέγονται χονδροκύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μεταβολική συντήρηση της εξωκυττάριας ουσιάς. Τα χονδροκύτταρα ελέγχουν το ρυθμό αναγέννησης χόνδρου στις αρθρώσεις και ανιχνεύουν τις αλλαγές στη σύνθεσή του.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το κολλαγόνο αυξάνει τη συγκέντρωση του κολλαγόνου τύπου ΙΙ και των πρωτεογλυκανών μέσω αυτής της ενεργοποίησης των χονδροκυττάρων.
Με καθημερινή λήψη μίας δόσης επιτυγχάνουμε να αυξήσουμε την οστική μας πυκνότητα, κάτι που δυναμώνει άμεσα και τις αρθρώσεις και τα οστά μας. Φαίνεται πως τα πεπτίδια του κολλαγόνου διεγείρουν την δραστηριότητα των οστεοβλαστών (ουσία που κτίζει τα οστά).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ
Γιατί μειώνει τους πόνους στους συνδέσμους ιδιαίτερα σε όσους έχουν έντονα συμπτώματα,
διότι το κολλαγόνο συσσωρεύεται στους χόνδρους και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου από τα χονδροκύτταρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ & ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ
Γιατί αυξάνει την πυκνότητα των ινών και των ινοβλαστών (οι ινοβλάστες είναι τα κύρια κύτταρα του δέρματος και είναι αυτά που ευθύνονται για την παραγωγή κολλαγόνου). Η εξήγηση αυτής της δράσης είναι ότι τα πεπτίδια του κολλαγόνου έχουν ιδιότητες που επιδρούν θετικά στην ανάπτυξη των ινοβλαστών, βελτιώνοντας την υγρασία την απαλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος και δυναμώνοντας νύχια και μαλλιά.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ & ΛΙΠΟΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

Ο ύπνος διαιρείται σε φάσεις και επίπεδα και είναι πολύ σημαντικός διότι βάση της ποιότητάς του καθορίζεται η νεότητα και η ηλικία. Η επαναδόμηση των ιστών γίνεται κατά τη διάρκεια του επιπέδου 3 της φάσης REM. Κατά τη διάρκεια της φάσης REM το σώμα μετατρέπει το διαθέσιμο κολλαγόνο και τα άλλα θρεπτικά συστατικά σε νέους ιστούς.

Η σύνθεση του νέου κολλαγόνου από τους ινοβλάστες του δέρματος συνήθως πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, από τις 1.00 π.μ. περίπου μέχρι τις 4.οο τα χαράματα. Εν συνεχεία, το νέο κολλαγόνο χρησιμοποιείται σε διάφορες λειτουργίες του σώματος.

Για τη μετατροπή που υφίσταται το κολλαγόνο, το σώμα χρειάζεται ενέργεια και εν τη απουσία σακχάρων και υδατανθράκων την ενέργεια αυτή την παίρνει από το σωματικό λίπος. Αυτό απαιτεί μια εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα ενέργειας. ΄Οσο μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου διαθέτει ο οργανισμός, τόση μεγαλύτερη ενέργεια καταναλώνει στη μετατροπή του και άρα όσες περισσότερες θερμίδες καίει. Ο αριθμός των θερμίδων που καίμε είναι ανάλογος της αποτελεσμα
τικότητας του μηχανισμού του μεταβολισμού. Αντίθετα, όσο πιο μικρή είναι η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού τόσο πιο μικρός είναι και ο αριθμός των θερμίδων που καίμε στην παραπάνω διαδικασία.

Η ανάγκη για την ενίσχυση του οργανισμού είναι επιτακτική. Έτσι κατά τη διάρκεια του ύπνου, όλοι κάνουμε καύσεις & χάνουμε βάρος ανάλογα πάντα και με το κολλαγόνο που διαθέτουμε.

«Τροφή»: Οι περισσότεροι έχετε ακούσει για το κολλαγόνο και τις ιδιότητές του και κάποιοι ίσως το έχετε ήδη αγοράσει ή σκέφτεστε να το αγοράσετε. Θα σας πω κάποια, ας το πούμε «μυστικά» ώστε να διασφαλίσετε πως αυτό που πρόκειται να ψωνίσετε είναι ότι καλλίτερο για εσάς:
– Για αρχή απορρίψτε συλλήβδην όλα τα υγρά κολλαγόνα, καθότι έχουν συντηρητικά και όπως είναι φυσικό δεν θέλουμε κάτι που παράλληλα να βλάπτει.
– Ταυτόχρονα σε υγρή μορφή κάποιες βιταμίνες, όπως η C, δεν είναι ενεργές. Προτιμήστε το σε σκόνη, λοιπόν για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και να ενεργοποιούνται οι βιταμίνες όταν έρθουν σε επαφή με το νερό, που θα το διαλύσετε, οπότε και θα διατηρούν τα οφέλη τους.
– Επίσης τα υγρά έχουν συνήθως μεγάλη περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, οπότε φροντίστε να ΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ στην ετικέτα του (είτε είναι υγρό, είτε είναι σε σκόνη), ότι ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΎΣ, καθώς αρκετοί μπορεί να είμαστε σε προ-διαβητικό στάδιο, χωρίς να το γνωρίζουμε.
– Φροντίστε επίσης να αναφέρει στην ετικέτα του πως είναι ασφαλές για την νεφρική λειτουργία.
– Τέλος να σιγουρευτείτε πως αυτό που θα διαλέξετε, είναι μικρότερο ή το πολύ ίσο με 2000 Dalton (μικρού μοριακού βάρους), που σημαίνει ΥΨΗΛΉ ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ.

ΑΝ λοιπόν, θέλετε να χρησιμοποιήσετε κολλαγόνο και βρείτε κάποιο που να πληρεί όλα τα παραπάνω γραπτώς, αγοράστε το ανεπιφύλακτα και να είστε σίγουροι πως πολύ σύντομα θα δείτε και αποτελέσματα!!
Προσωπικά και παίρνοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του έχω να σας προτείνω ΤΟ Νο 1 Κολλαγόνο Mε θρεπτική αξία, το οποίο έχω διασφαλίσει πως είναι μακράν το καλλίτερο που κυκλοφορεί στην αγορά, γι` αυτό και το φιλοξενώ στην σελίδα μου, το χρησιμοποιώ και σας το προτείνω. Το πόσο εξαιρετικό είναι μπορείτε να το διαπιστώσετε διαβάζοντας τις ιδιότητές του, αλλά και τις 45 ΠΑΓΚΌΣΜΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΈΣ ΜΕΛΈΤΕΣ που αφορούν το συγκεκριμένο.
Για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο μέιλ μας: life@proionta-tis-fisis.com

Πηγή: herb-and-diet.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

116 Σχόλια

 1. Ο/Η Pinelopi λέει:

  Παρακαλώ να με ενημερώσετε για το κολλαγόνο που προτείνετε , πως μπορώ να το προμιθευτώ και απο που καθώς και αν έχει επιπτώσεις η χρήση του στο συκώτι.
  Ευχαριστώ!

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Πηνελόπη σου έχω στείλει μέιλ με όλες τις πληροφορίες.
   Είμαι στην διάθεσή σου για ότι περαιτέρω χρειαστεί!

 2. Ο/Η Fotini λέει:

  Γεια σας, θα ήθελα να μου πείτε πιο κολλαγόνο είναι αυτο που αναφέρετε και που μπορω να το βρω
  Ευχαριστώ!

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Φωτεινή ανάτρεξε στα μέιλ σου να βρεις το μέιλ που σου έστειλα με όλες τις πληροφορίες.
   Σε ευχαριστώ, καλή συνέχεια!

 3. Ο/Η Sotiris λέει:

  Kαλημερα θα μπορουσατε να μου πειτε πιο ειναι το κολλαγονο που προτεινετε?

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Σωτήρη, σου έχω στείλει μέιλ.
   Ευχαριστώ για την συμμετοχή σου και πάλι!

 4. Ο/Η Leonidas λέει:

  Θα ήθελα κι εγώ να μάθω ποιο είναι το κολλαγόνο που προτείνετε και εάν έχει επιπτώσεις στον προστάτη. Ευχαριστώ

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Λεωνίδα καλή σου ημέρα και από εδώ.
   Αν θες, διευκρίνισέ μου το ερώτημά σου. Με ρωτάς αν έχει παρενέργειες ή αν έχει θετικές επιπτώσεις στον προστάτη;

 5. Ο/Η Μπάμπης λέει:

  Χαίρεται μπορείτε να μου στείλετε πληροφορίες για το κολλαγόνο που αναφέρετε ? Ευχαριστώ.

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Χαίρε κι εσύ και καλή εβδομάδα, Μπάμπη!
   Σου έχω στείλει μέιλ με με όλες τις πληροφορίες!

 6. Ο/Η alex avgerinos λέει:

  μπορειτε να μας πειτε σας παρακαλω πιο ειναι το κολλαγονο που προτεινετε? ευχαριστω.. αλξ

 7. Ο/Η βαγγελης λέει:

  καλησπερα,
  θα μπορουσατε να με ενημερωσετε σε ποιο κολλαγονο αναφερεστε και που μπορω να το προμηθευτω?Ευχαριστω

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Βαγγέλη χαίρε.
   Σου έχω στείλει μέιλ με όλα τα στοιχεία!

   • Ο/Η Ευτυχία Ασπρομάτη λέει:

    Θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το κολλαγόνο στο οποίο αναφέρεστε και προτείνετε.
    Ευχαριστώ

    • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

     Η απάντηση σας έχει ήδη σταλεί!
     Εγώ ευχαριστώ.

 8. Ο/Η Papadopoulou Elisavet λέει:

  Φιλε μου γειά σου χρειάζομαι τόκολλαγόνο που αναφερεις.Ευχαριστω.

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Γεια σου και σένα Ελισάβετ! «Φίλη» είμαι και σου έχω στείλει απάντηση με μέιλ!

 9. Ο/Η ΡΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ λέει:

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΤΖΙΝΑ ΜΟΥ!! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Όσο περισσότερος κόσμος βοηθιέται και μάλιστα με ό,τι καλλίτερο υπάρχει στην αγορά, τόσο πιο πολύ χαίρομαι και τόσο σωστότερη είναι η «δουλειά» μου!!
   Ναι, `ναι καλά οι άνθρωποι που είναι πίσω μου που με έβαλαν σε έναν άλλον τρόπο ζωής, όσο πιο κοντά γίνεται στην Φύση, και μου επιτρέπουν έτσι να τον μεταφέρω και σε άλλους!

   Σε ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά και για όλα τα άλλα Ρένα!!

 10. Ο/Η Βικυ λέει:

  Γεια σας!! Θα ήθελα παρακαλώ, περισσότερες λεπτομέρειες για το κολλαγόνο που αναφέρετε!! Σας ευχαριστώ!!

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Γεια σου και από εδώ!
   Το ερώτημα σου έχει απαντηθεί, δες τα μέιλ σου.

 11. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ λέει:

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

 12. Ο/Η Μαρια λέει:

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Μόλις μπόρεσα και στις έστειλα Μαρία. Και εγώ ευχαριστώ!

 13. Ο/Η Δημητρα Γουλα λέει:

  Μηπωs μπορειτε να με ενημερωσετε , σε πιο κολλαγονο αναφερεστε ?

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Και βέβαια μπορώ, αν και με καθυστέρηση..
   Δες τα μέιλ σου!

 14. Ο/Η ΑΘΗΝΑ λέει:

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Αθηνά μόλις σου απάντησα, δες στα μέιλ σου ;)
   Κι εγώ ευχαριστώ!

 15. Ο/Η nitsa klimanoglou λέει:

  καλησπερα και απο μενα..θα ηθελα να μαθω και γω λεπτομερειες …αν γινεται,,μενω θεσσαλονικη…ενδιαφερομαι και γω για το κολλαγονο..ευχαριστωω

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Γειά σου κι εσένα!
   Σου έχω μόλις στείλει όλες τις πληροφορίες, δες στο μέιλ σου.
   Όσο για την Σαλονίκη, κανένα πρόβλημα, πάει παντού με αντικαταβολή!! ;)

 16. Ο/Η αλικη ελευθεριαδου λέει:

  παρακαλω, θα ηθελα να με ενημερωσετε σχετικα με το κολλαγονο που προτεινετε.ευχαριστω πολυ.

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Ανατρέξατε στα μέιλ σας και θα βρείτε την απάντηση!
   Ευχαριστώ κι εγώ.

 17. Ο/Η Ευγενία λέει:

  Πληροφορίες για το κολλαγόνο που προτείνετε παρακαλώ…

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Το ερώτημά σας έχει ήδη απαντηθεί, αναζητήστε την απάντηση στα μέιλ σας.
   Ευχαριστώ.

 18. Ο/Η Ελένη λέει:

  Θα ήθελα πληροφορίες για τι κολαγόνο. Ευχαριστώ

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Ανατρέξατε στα μέιλ σας για να βρείτε την απάντησή μου!
   Ευχαριστώ κι εγώ.

 19. Ο/Η Βιβή λέει:

  Καλησπέρα σας,
  θα μπορούσατε να με κατατοπίσεται εάν το κολαγόνο επηρεάζει το συκώτι.?
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

  Με εκτίμηση

  Βιβή Κάτσικα

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Καλησπέρα και σε εσάς κα Κάτσικα!
   Το κολλαγόνο κανονικά ΔΕΝ πρέπει να επηρεάζει το συκώτι, αν το επηρεάζει τότε ΔΕΝ είναι ωφέλιμο κολλαγόνο.
   Τα υγρά κολλαγόνα έχουν συντηρητικά τα οποία και πρέπει να μεταβολίσει και στην συνέχεια να διώξει το συκώτι, αυτό το κουράζει άδικα και άρα ναι το επηρεάζει και μάλιστα αρνητικά.
   Έναν άλλον παράγοντα που πρέπει να προσέξετε είναι να είναι ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ για διαβητικούς. Όταν ένα προϊόν είναι κατάλληλο για αυτήν την τόσο δύσκολη και ευπαθή περίπτωση, πόσο λοιπόν πιο κατάλληλο θα είναι για οποιονδήποτε άλλον;
   Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου βρει έστω και ένα κολλαγόνο που να αναγράφει στην ετικέτα του πως είναι ασφαλές ή κατάλληλο για διαβητικούς!
   Σε ολόκληρη την ελληνική αγορά υπάρχει ΜΌΝΟΝ ΈΝΑ που να καλύπτει και αυτήν την προϋπόθεση και είναι αυτό που σας προτείνω εγώ (θα σας στείλω ευθύς αμέσως σχετικό μέιλ για αυτό).

   • Ο/Η Ξένια Γ. λέει:

    Καλημέρα σας θα μπορούσατε παρακαλώ, να μου στέιλετε κι εμένα mail για το κολλαγόνο που προτείνετε και που είναι κατάλληλο για διαβητικούς; Γνωρίζετε αν είναι κατάλληλο και για άτομα με νεφρική ανεπάρκεια;
    Ευχαριστώ πολύ.

    • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

     Τα ερωτήματά σας έχουν ήδη απαντηθεί με μέιλ.
     Θα τονίσω όμως και από εδώ, πως παρότι το προϊόν ΕΙΝΑΙ εντελώς ασφαλές για την νεφρική λειτουργία, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε την συμβουλή του ειδικού που παρακολουθεί την περίπτωση.
     Προσωπικά δεν θα πρότεινα την κατανάλωσή του σε μία τόσο σοβαρή περίπτωση.

 20. Ο/Η Axilleas λέει:

  Καλησπερα σας, μπορειτε σας παρακαλώ να μου πειτε απο που μπορω να προμηθευτω το κολλαγονο που προτεινετε;

  Με εκτίμηση,

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Βεβαίως μπορώ!
   Από εμένα θα το προμηθευτείτε. Λεπτομέρειες σας έχω στείλει στο μέιλ σας…

   Καλό σας απόγευμα!

 21. Ο/Η Δημητρης λέει:

  Παρακαλώ ενημερώστε με για το κολλαγόνο που προτεινετε

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Ανατρέξατε στο μέιλ σας και θα βρείτε την απάντησή μου.
   Καλό σας μεσημέρι!

 22. Ο/Η Μαρια λέει:

  Παρακαλώ στείλτε μου πληροφοριες σχετικά.

 23. Ο/Η Σαββας λέει:

  Παρακαλω ενημερωστε με για το εν λογο κολλαγογο

 24. Ο/Η Φωτεινη λέει:

  Πείτε μου σας παρακαλώ πιο ειναι το κολλαγόνο που προτείνετε
  Ευχαριστω

 25. Ο/Η Βασίλης λέει:

  Θα θελα να ενημερωθώ για το κολλαγόνο.ευχαριστώ

 26. Ο/Η Maria λέει:

  Μπορω να εχω και εγω τις πληροφοριες, παρακαλω?

 27. Ο/Η kostas λέει:

  Παρακαλώ ενημερώστε με για το κολλαγόνο που προτεινετε

 28. Ο/Η Ειρήνη λέει:

  Θα μπορουσατε να μου στειλετε κι εμενα πληροφοριες γι’ αυτο το κολλαγονο?Σας ευχαριστω!!

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Σε ένα λεπτό θα έχετε την απάντησή σας στο μέιλ σας.
   Κι εγώ ευχαριστώ!!

 29. Ο/Η Ηλιανα λέει:

  Θα ηθελα να μου στειλετε πληροφορίες για το συγκεκριμένο κολλαγόνο . Ευχαριστώ.

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Σε ένα λεπτό θα έχετε την απάντησή σας!
   Κι εγώ ευχαριστώ.

 30. Ο/Η σιδερης λέει:

  παρακαλω πες μου πιο κολαγονο ειναι αυτο που λες.ευχαριστω πολυ.

 31. Ο/Η αντωνης λέει:

  θα ηθελα πληρωφοριες για την αγορα του κολλαγονου

 32. Ο/Η Τασος λέει:

  Καλησπερα μπορειτε να στειλετε και μενα την μαρκα του κολλαγονου και την σελιδα που το κανεις παραγγελια? Ευχαριστω

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Τα ερωτήματά σας, αν και αργοπορημένα, έχουν απαντηθεί.
   Ανατρέξατε στα μέιλ σας.
   Ευχαριστώ!

 33. Ο/Η Ελενη λέει:

  Καλησπέρα σας, θα μπορούσα κ εγώ να έχω πληροφορίες για το κολλαγονο;; σας ευχαριστώ! Η λήψη γίνεται για ένα διάστημα κ μετά πρέπει να σταματήσει;;;

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Καλησπέρα και σε εσάς!
   Σε ένα λεπτό θα έχετε την απάντησή μου στο μέιλ σας!
   Ευχαριστώ.

 34. Ο/Η Ολγα λέει:

  Που θα το βρουμε το κολαγονο

 35. Ο/Η Γεωργία λέει:

  Παρακαλώ στείλτε μου τις πληροφορίες για το κολλαγόνο. Σας ευχαριστώ

 36. Ο/Η Φωτεινη Αναστασιαδου λέει:

  Θα ‘ηθελα και εγω πληροφορίες για το κολλαγόνο που προτεινετε, ευχαριστώ.

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Σε ένα λεπτό θα έχετε την απάντηση στο μέιλ σας!
   Ευχαριστώ κι εγώ.

 37. Ο/Η Ελενα λέει:

  EΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

 38. Ο/Η theodora λέει:

  παρακαλώ είμαι καρκινοπαθης Ca μαστου 37 ετων και μετα τις χημειοθεραπειες εχω «στεγνώσει» έχω ξαφνικά γεράσει…γεμισα ρυτιδες σε ολο το σωμα…ενημερωστε με για το κολλαγονο που προτεινετε και αν ειναι σφαλης να το πάρω….σκεφτομουν και βιταμινη C…Δυστηχως οι ογκολογοι δεν τα πιστευουν αυτα και δεν βοηθανε…ευχαριστω εκ των προτερων…

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Σας έχω απαντήσει, δείτε τα μέιλ σας.
   Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα καλλίτερα!!

 39. Ο/Η evaggelia λέει:

  παρακαλω στειλτε πληροφοριες

 40. Ο/Η Θανάσης λέει:

  Πείτε μου σας παρακαλώ πιο ειναι το κολλαγόνο που προτείνετε
  Ευχαριστω

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Η απάντησή σας έστω και καθυστερημένη, έχει φύγει από εμένα, ανατρέξατε στα μέιλ σας.
   Ευχαριστώ κι εγώ.

 41. Ο/Η Jenny λέει:

  Θα ήθελα να μου στείλετε μερικές πληροφορίες κ πως μπορω να το προμηθευτώ, σας παρακαλω

  Με εκτίμηση

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Το προμηθεύεστε από εμένα, που το στέλνω όπου μου ζητήσετε!
   Στο μέιλ σας θα βρείτε όλες τος πληροφορίες για το προϊόν που προτείνω.
   Ευχαριστώ πολύ!

 42. Ο/Η Αργυρώ λέει:

  Ενδιαφερομαι για το κολλαγονο!ελπιζω να με ενημερωσετε.

 43. Ο/Η Αργυρώ λέει:

  Ευχαριστω για την ενημερωση.

 44. Ο/Η Αγγελική λέει:

  Μπορείτε να με ενημερώσετε και εμένα για το κολλαγόνο που προτείνετε? Ευχαριστώ

 45. Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

  Παρακαλώ πολύ, σταματήστε επιτέλους τα σχόλια εδώ, υπάρχει το μέιλ μου για αυτήν την δουλειά!!
  Είναι πολύ μπέρδεμα κάθε φορά να ανατρέχω εδώ, οπότε το παραπάνω είναι και το τελευταίο που απάντησα κατ` αυτόν τον τρόπο.

  Όποιος ενδιαφέρετε στο life@proionta-tis-fisis.com

 46. Ο/Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΕΒΙΕΡ λέει:

  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΚΥΠΡΟ;ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 47. Ο/Η pavlos.asmanidis λέει:

  Μ ενδιαφέρει κολλαγονο που προτείνετε να το προμηθευτώ

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Γράψτε μου που θέλετε να αποσταλεί, να σας το στείλω…

 48. Ο/Η Πηνελοπη Β. λέει:

  θα μ ενδιεφερε να μου δωσετε πληροφοριες για το κολλαγονο και πώς μπορω να το προμηθευτω.ευχαριστω!

 49. Ο/Η Μαρία λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΣΜΣΘΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 50. Ο/Η Natalia λέει:

  Αν δεν σας είναι κόπος ενημερώστε κ εμένα για το κολλαγόνο που αναφέρετε στο τέλος του άρθρου. Ευχαριστώ

 51. Ο/Η Τζένη λέει:

  Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μάθω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κολλαγόνο που προτείνετε.

 52. Ο/Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ λέει:

  Γεια σας,πως μπορω να προμιθευτω το κολλαγονο και απο που.ποσο καιρο το περνης.οταν εχεις ανευρισμα στο εγκεφαλο εχει παρενεργιες΄¨

 53. Ο/Η Χαρουλα λέει:

  Καλημέρα σας ενδιαφερομαι και γω για το κολλάγονο που λέτε Αν σας ειναι ευκολο θα ηθελα και γω να ενημερωθώ

 54. Ο/Η Ευαγγελία λέει:

  Μήπως θα μπορούσα να μαθω περισσοτερες λεπτομεριες για το κολλαγόνο στο οποίο αναφέρεστε; Ευχαριστώ!

 55. Ο/Η Ολγα φαναρα λέει:

  Γεια σας . Μπορείτε να μου πείτε και μενα Λεπτομέρειες για το κολλαγόνο;

 56. Ο/Η Ρουλα λέει:

  Γεια σας θα ήθελα να με ενημερώσετε για το κολλαγόνο και που μπορώ να το βρω ευχαριστώ.

 57. Ο/Η θωμας λέει:

  καλησπερα,
  θα μπορουσατε να με ενημερωσετε σε ποιο κολλαγονο αναφερεστε και που μπορω να το προμηθευτω?Θα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομα.ειμαι 36 χρονων και τα μαλλια μου ειναι ασπρα σαν το γαλα.το κολλαγονο μπορει να βοηθησει?Ευχαριστω πολυ.

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Χαίρετε Θωμά.
   Σας έχω ήδη στείλει την απάντησή μου στο ηλ. ταχυδρομείο σας και όχι δεν θα βοηθήσει στο θέμα με τα μαλλιά σας.
   Ευχαριστώ κι εγώ.

 58. Ο/Η Πισσάνου Αναστασία λέει:

  Θα ηθελα κι εγω πληροφοριες για το προιον και πως θα το προμηθευτω..Ευχαριστω

 59. Ο/Η Λίνα. λέει:

  Θα ήθελα παρακαλώ περισσότερες λεπτομέρειες για το κολλαγόνο που προτείνετε, και για την τιμή του. Επίσης αν γνωρίζετε να συμβάλει θετικά σε «αυτοάνοσα νοσήματα» …Αν μπορώ να σας απαντήσω στο mail που θα μου στείλετε,θα σας γράψω οτι λεπτομέρεια τυχόν χρειάζεστε για πιο συγκεκριμένη απάντησή σας. Ευχαριστώ.

 60. Ο/Η Γιαννης λέει:

  Περισσοτερες πληροφοριες για το προιον ,παραγελιες για Κυπρο? Απο που?

 61. Ο/Η Βασιλική λέει:

  Θα μπορούσα να έχω κι εγώ πληροφορίες για το κολλαγόνο.
  Ευχαριστώ

 62. Ο/Η nikolaos λέει:

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ,Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 63. Ο/Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ λέει:

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΘΩ ΤΟ ΚΟΛΑΓΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ?ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.

 64. Ο/Η Χρηστος λέει:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ !! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ !!!

 65. Ο/Η Μαρια λέει:

  Θα ήθελα πληροφορίες για το κολλαγόνο ,ευχαριστώ

 66. Ο/Η μαρια λέει:

  γεια σας! παρακαλω στειλτε μου ολες τις απαραιτητες πληροφοριες για το κολλαγονο. εχω οστεοπενια. πιστευετε οτι θα βοηθησει? παρακαλω τιμουλα και γιαποσο διαστημα προτεινεται ευχαριστω

 67. Ο/Η Μαίρη λέει:

  Παρακαλώ να με ενημερώσετε για το κολλαγόνο που προτείνετε , πως μπορώ να το προμηθευτώ και απο που, αν έχει επιπτώσεις η χρήση του και για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να το καταναλώνω άφοβα.
  Ευχαριστώ!