Κι όμως! Η περιοδοντίτιδα σχετίζεται και με το Αλτσχάιμερ

ki-omos-i-periodontitida-shetizetai-kai-me-to-altshaimer

Κι όμως! Η περιοδοντίτιδα σχετίζεται και με το Αλτσχάιμερ

Κι όμως! Η κακή υγιεινή των δοντιών που δεν περιλαμβάνει καθημερινό καλό βούρτσισμα μπορεί να επισπεύσει την εξέλιξη της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα του King’s College του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.
Δείτε και Επιστήμονες Ανακάλυψαν το βότανο που παλεύει την Άνοια και αυξάνει τη μνήμη κατά 75%
Η διατροφή «του εγκεφάλου» μπορεί να αποτρέψει τη νόσο Αλτσχάιμερ

Η συγκεκριμένη μελέτη απέδειξε ότι στους ανθρώπους με ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα, δηλαδή το επόμενο στάδιο της ουλίτιδας, παρατηρείται ταχύτερος ρυθμός έκπτωσης των νοητικών-γνωστικών λειτουργιών τους. Είναι όμως ασαφές αν η άνοια επιταχύνει την κακή υγεία των δοντιών, αν συμβαίνει το αντίθετο ή αν και τα δύο συμβαδίζουν.

Ερωτηματικό έτσι παραμένει κατά πόσο η θεραπεία των ούλων

στους ηλικιωμένους θα μπορούσε να «φρενάρει» κάπως την επιδείνωση του Αλτσχάιμερ. Είναι πολύ πιθανό πάντως ότι η σωστή υγιεινή των δοντιών στην τρίτη ηλικία συμβάλλει και στην προστασία από την άνοια.

«Τροφή»: Μπορεί η θεραπεία των ούλων και των δοντιών των ηλικιωμένων μπορεί να φρενάρει ή να μην φρενάρει την άνοια και το Αλτσχάιμερ, αλλά σίγουρα η αντίστοιχη θεραπεία και προσοχή μας από μικρότερες ηλικίες, όχι απλώς φρενάρει, αλλά και αποσοβεί τέτοιες καταστάσεις σε μεγάλο βαθμό, καθώς Ένα γραμμάριο πρόληψης, είναι ίσο με έναν τόνο θεραπείας!

Αν περιμένουμε πρώτα να πάθουμε και μετά να καταστείλουμε, έχουμε ήδη χάσει το «παιχνίδι»!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κλάιβ Χολμς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, μελέτησαν επί έξι μήνες 59 άτομα με ήπιο Αλτσχάιμερ, τα οποία υποβλήθηκαν σε διάφορα τεστ, τούς έγινε αιμοληψία για μέτρηση των δεικτών φλεγμονής στον οργανισμό τους, ενώ αξιολογήθηκε και η υγεία των δοντιών τους.

Όπως διαπιστώθηκε, η ύπαρξη ουλίτιδας ή περιοδοντίτιδας σχετιζόταν με μια εξαπλάσια αύξηση στο ρυθμό επιδείνωσης των νοητικών-γνωστικών ικανοτήτων τους, σε σχέση με όσους είχαν υγιή δόντια, ενώ παράλληλα καταγράφηκε αυξημένη φλεγμονή στον οργανισμό τους.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι πιθανώς η κακή υγεία των δοντιών επιταχύνει τη νόσο Αλτσχάιμερ μέσω βιολογικών μηχανισμών που συνδέονται με την φλεγμονή.
Δείτε και Φλεγμονές ο ΕΧΘΡΟΣ της Υγείας ΜΑΣ. Πως να τις Μειώσουμε

Η περιοδοντική νόσος είναι κοινή στους ηλικιωμένους και μπορεί να επιδεινωθεί σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, καθώς φροντίζουν λιγότερο την υγιεινή των δοντιών τους, όσο η νόσος χειροτερεύει. Όσο χειρότερη είναι η άνοια, τόσο χειρότερη είναι η υγεία των δοντιών του ασθενούς.

Σκεφτείτε πόσο χειροτερεύουμε την κατάσταση με όλα αυτά που χρησιμοποιούμε, χωρίς να παίρνουμε είδηση γιατί πολύ απλά αδιαφορούμε: Με τι, δηλητήρια, πλένουμε τα δόντια μας; 
Και Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό. Μέρος 2ο.

Επειδή όμως το δείγμα των ασθενών ήταν μικρό, οι ερευνητές τόνισαν ότι η μελέτη τους θα πρέπει να επαναληφθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, ώστε να πέσει περισσότερο φως στους μηχανισμούς που συνδέουν την υγεία των δοντιών με την εξέλιξη της άνοιας.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις επιδρούν αρνητικά στην εξέλιξη του Αλτσχάιμερ.

Επίσης αν κάποιος ηλικιωμένος έχει πια λίγα δόντια -πιθανώς λόγω προηγούμενης περιοδοντίτιδας- αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο άνοιας.
Και η στοματική μας κατάσταση ΔΕΝ σχετίζεται μόνο με το Αλτχάιμερ, αλλά με ένα σωρό ακόμη θέματα: Στοματική υγιεινή και συνολική υγεία.
H εικόνα των δοντιών μας μπορεί να χαρακτηρίζει μέχρι και την κατάσταση της καρδιάς. 

«Τροφή»: Φροντίστε την στοματική σας υγιεινή και σας εγγυώμαι πως θα αντιστρέψτε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌΤΑΤΑ ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα με τα διατροφικά συμπληρώματα ΜΑΣΤΙΧΑΣ Χίου – ΠΡΟΠΟΛΗΣ και ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ που σας προτείνω.

Την μαστίχα μπορείτε να την χρησιμοποιείτε και προληπτικά, ώστε να εξασφαλίσετε την καλή στοματική σας υγιεινή, αντί για τα στοματικά διαλύματα της κακιάς ώρας, που έτσι και αλλιώς ΔΕΝ είναι για συχνή χρήση!!

Για περισσότερα, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Συμπτώματα και Φυσική Αντιμετώπιση Ουλίτιδας και Περιοδοντίτιδας 

Περιοδοντίτιδα & ουλίτιδα: Αντιμετώπιση με φυσικές μεθόδους 

Παραδοσιακή συνταγή για ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα! 

Αρωματοθεραπεία: Σταγόνες που γιατρεύουν τα στοματικά προβλήματα

yolife.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *