Κερκετίνη: Ένα πολύτιμο αντιφλεγμονώδες & αντιοξειδωτικό φλαβονοειδές

kerketini-ena-polytimo-antiflegmonodes-kai-antioxeidotiko-flavonoeides

Κερκετίνη: Ένα πολύτιμο αντιφλεγμονώδες & αντιοξειδωτικό φλαβονοειδές

Kερκετίνη: Το βιοφλαβονοειδές που καταπολεμά τη φλεγμονή
Η κερκετίνη (quercetin) είναι ένα βιοφλαβονοειδές (ή φλαβονοειδές), που αποτελεί έναν τύπο χρωστικής, η οποία βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα βότανα, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τα βιοφλαβονοειδή παρέχουν στον οργανισμό αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική προστασία και η κερκετίνη είναι ένα από τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά φυτικά αντι-φλεγμονώδη, καθώς και αντιοξειδωτικά συμπληρώματα, που υπάρχουν σήμερα στην αγορά.

Μελέτες έχουν δείξει πως η κερκετίνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης μιας ποικιλίας καταστάσεων που σχετίζονται με τη φλεγμονή και τις ελεύθερες ρίζες, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, των αλλεργιών, την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, τις καρδιακές παθήσεις, την ουρική αρθρίτιδα και διάφορες μορφές καρκίνου.
Δείτε Ελεύθερες ρίζες: Γιατί μας απειλούν και πως τις αντιμετωπίζουμε
Και Φλεγμονές ο ΕΧΘΡΟΣ της Υγείας ΜΑΣ. Πως να τις Μειώσουμε
C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και ΦΛΕΓΜΟΝΗ: Βραδυφλεγής καρκινική βόμβα

Η κερκετίνη είναι επίσης φυτοοιστρογόνο,

μια φυτική ορμόνη που μιμείται τις αντιδράσεις των οιστρογόνων στο ανθρώπινο σώμα. Η κερκετίνη συνδέεται στις θέσεις υποδοχέων οιστρογόνων, στη θέση των οιστρογόνων κι έτσι δεν ενεργοποιούνται πια τα οιστρογόνα που χρειάζονται για να ανθίσει, για παράδειγμα, ο καρκίνος του μαστού.
Δείτε και Οιστρογόνα καί Καρκίνος του στήθους.

Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι η κερκετίνη από τα εσπεριδοειδή μπορεί να μειώσει το ρυθμό ανάπτυξης των κυττάρων του καρκίνου του μαστού μέχρι και 50%. Επιπλέον, η κερκετίνη σε μελέτες που έχουν γίνει σε ζώα και στο δοκιμαστικό σωλήνα, έχει αναστείλει την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη, του μαστού και του καρκίνου των πνευμονικών κυττάρων.

Βοηθά, επίσης, στην αντιμετώπιση των αλλεργιών, αναστέλλοντας την έκκριση της ισταμίνης στο σώμα. Η ισταμίνη προκαλεί φλεγμονή και οίδημα και είναι υπεύθυνη για τη βουλωμένη μύτη, τη φαγούρα στα μάτια, το φτέρνισμα και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα που σχετίζονται με αλλεργίες.
Δείτε και Φυσικά αντισταμινικά και εναλλακτικές προσεγγίσεις των αλλεργιών

Σε εργαστηριακές μελέτες η κερκετίνη έχει δειχθεί επίσης ότι

αναστέλλει τον τύπο της φλεγμονής που προκαλεί πρήξιμο των αρθρώσεων σε πάσχοντες από αρθρίτιδα, καθώς και τη φλεγμονή του προστάτη αδένα (χρόνια προστατίτιδα). Οι άνθρωποι με ρευματοειδή αρθρίτιδα που άλλαξαν τη διατροφή τoυς και φόρτωσαν τον οργανισμό τους με τροφές πλούσιες σε βιοφλαβονοειδή, ανέφεραν σημαντική βελτίωση στα συμπτώματά τους.
Δείτε και Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Τεστ Αυτοαξιολόγησης. Μήπως σας αφορά;

Μία μελέτη ανέφερε πως μόλις 500 χιλιοστόγραμμα κερκετίνης δύο φορές την ημέρα βρέθηκαν να βελτιώνουν τα συμπτώματα του πυελικού πόνου σε άνδρες με προστατίτιδα. Επιπλέον, οι προκαταρκτικές εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι η κερκετίνη μπορεί να αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.
Δείτε και Καρκίνος του προστάτη: Ποτέ μην αγνοείτε τα 12 αρχικά συμπτώματα

Η κερκετίνη είναι επίσης μια αποτελεσματική θεραπεία για φλεγμονώδεις παθήσεις που επηρεάζουν το δέρμα.

Αυξάνει την παραγωγή τόσο του κολλαγόνου, όσο και της ινονεκτίνης (φιμπρονεκτίνης), δύο ουσιών που είναι απαραίτητες για να κρατήσουν υγιείς τις αρθρώσεις, αλλά και το δέρμα. Αυτό καθιστά την κερκετίνη χρήσιμη τόσο για τους πάσχοντες από την αρθρίτιδα, όσο και εκείνους που επιθυμούν τη θεραπεία ή την πρόληψη των ρυτίδων.
Δείτε και Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις

Η κερκετίνη είναι ένα ενεργό συστατικό σε όλο και περισσότερα καλλυντικά προϊόντα που ισχυρίζονται πως βοηθούν στην μείωση των σημαδιών της γήρανσης. Η κερκετίνη μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η κερκετίνη βοηθά να επιδιορθωθούν οι ζημιές στους ιστούς των νεύρων στα τραύματα του δέρματος.
Προσοχή όμως μεγάλη στο είδος των καλλυντικών που χρησιμοποιείτε: Επικίνδυνα συνθετικά χημικά συστατικά στα καλλυντικά. Αναγνωρίστε τα!

Η κερκετίνη βοηθά στη μείωση του κινδύνου της καρδιακής νόσου, εμποδίζοντας τη συσσώρευση των μακροφάγων στις αρτηρίες. Τα μακροφάγα περιέχουν μεγάλες ποσότητες χοληστερόλης, που μπορεί να σκληρύνει σε πλάκα και να οδηγήσει σε φραγμένες αρτηρίες ή σε αθηροσκλήρωση.
Δείτε 4 σημάδια που…φωνάζουν ότι οι αρτηρίες σας είναι φραγμένες! 
Pinus Marinitus και Πυκνογενόλη: Το «tuboflo» των αρτηριών!
και Αθηρωματική πλάκα – Χοληστερίνη και εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια

Επιπλέον, η κερκετίνη βελτιώνει την κυκλοφορία με την ενίσχυση των τριχοειδών αγγείων σε όλο το σώμα και βοηθά στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από την κακή παροχή αίματος στα μάτια, όπως ο καταρράκτης, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας.
Δείτε και Το παν στην υγεία είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος

Η κερκετίνη βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα φυτικά τρόφιμα.

Μαύρο τσάι, μπρόκολο, κρεμμύδια, κόκκινα μήλα και κόκκινο κρασί είναι πολύ καλές πηγές κερκετίνης. Όπως επίσης και το λάχανο, τα δημητριακά και τα χόρτα. Τα συμπληρώματα κερκετίνης είναι επίσης διαθέσιμα σε σκόνη, δισκία ή κάψουλες. Συνήθως συσκευάζονται με βρομελίνη (ένα ένζυμο που απαντάται στον ανανά), μια άλλη ουσία που έχει βρεθεί πως είναι χρήσιμη στη θεραπεία των αλλεργιών και της φλεγμονής, που πιστεύεται ότι αυξάνει την απορρόφηση της κερκετίνης. 

«Τροφή» Προσοχή μεγάλη στα συμπληρώματα που διαλέξετε να βάλετε στον οργανισμό σας, καθώς τα περισσότερα που κυκλοφορούν είναι συνθετικά συμπληρώματα και άρα άχρηστα, έως και βλαβερά Άχρηστα τα συμπληρώματα βιταμινών!

και έτσι προτιμούμε αυτά που προέρχονται από ΦΥΣΙΚΕΣ πηγές, ώστε να τα αναγνωρίζει ο οργανισμός ως τρόφιμα και άρα να τα αφομοιώνει απόλυτα και να τα βιο-διαθέτει όπου χρειάζεται ΧΩΡΙΣ παρενέργειες ή άλλα προβλήματα!!

Έτσι η πρότασή μου για την περίπτωση που θέλετε να πάρετε ένα πραγματικά πολύ καλό συμπλήρωμα διατροφής, είναι:
– είτε ένα Φυσικό Πολυβιταμινούχο προϊόν μελέτης του πανεπιστημίου Αθηνών βασισμένο σε 9 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ,
– είτε τα φύκια A.F.A
που και τα δύο, διαθέτουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!! 

Όσοι ενδιαφέρεστε να το/α εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Τα φλαβονοειδή και που ωφελούν. 

Γιατί τα Φλαβονοειδή είναι ευεργετικά για την υγεία; 

Φλαβονοειδή: Ποια είναι, θεραπευτικές ιδιότητες και πηγές

www.medinova.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *