Καταπολεμήστε τη φλεγμονή και το αυτοάνοσο νόσημά σας σε 30 ημέρες

katapolemiste-ti-flegmoni-kai-to-aftoanoso-nosima-saw-se-30-imeres

Πώς να καταπολεμήσετε τη φλεγμονή και το αυτοάνοσο νόσημά σας σε 30 μέρες!!!
Ονομάζω τον εαυτό μου «γιατρό της τελευταίας ευκαιρίας» αφού πολλοί από τους ασθενείς μου είναι σχεδόν απελπισμένοι όταν έρχονται στο γραφείο μου. Η Merris, η οποία περιέγραψε τον εαυτό της ως φυλακισμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι, ήταν ένας από αυτούς.

Η Merris έπασχε απο κοιλιοκάκη, ένα αυτοάνοσο νόσημα που επηρεάζει το έντερο. Όταν οι άνθρωποι με κοιλιοκάκη καταναλώσουν οποιοδήποτε τρόφιμο που περιέχει γλουτένη, το ανοσοποιητικό τους σύστημα επιτίθεται στις εντερικές λάχνες. Το αποτέλεσμα είναι διάρροια, δυσκοιλιότητα, κοιλιακό άλγος, ναυτία και απόλυτη κατάπτωση.
Δείτε: Γλουτένη και δυσανεξία. 
Η αλήθεια για την τοξικότητα των τροφίμων χωρίς γλουτένη και την κοιλιοκάκη.
και να πως η γλουτένη δημιουργεί αυτοάνοσα: Γλουτένη: Πως προκαλεί ρευματοειδή αρθρίτιδα

Η συνήθης θεραπεία για την ασθένεια αυτή είναι η αυστηρή αποφυγή της γλουτένης. Η Merris το είχε εφαρμόσει για ενάμιση χρόνο, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Ο γιατρός της υποψιάστηκε ότι έπασχε από επίμονη κοιλιοκάκη – μια σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση στην οποία οι ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία με ισχυρά ανοσοκατασταλτικά στεροειδή και άλλα επικίνδυνα φάρμακα.

Η Merris ήθελε μια καλύτερη λύση. Όταν λοιπόν με είδε μια μέρα στην τηλεόραση να μιλώ για τη θεραπεία της φλεγμονής μέσω της διατροφής, αποφάσισε να με επισκεφτεί.
Δείτε: Φλεγμονή: Ένας Δολοφόνος – Σωτήρας

Αφού ακολούθησε τη μέθοδό μου μόνο για 4 μέρες, η σοβαρή της διάρροια σταμάτησε εντελώς. Μέσα σε 1 μήνα, ο πόνος και οι κράμπες της εξαφανίστηκαν. Δεν χρειαζόταν πια κανένα φάρμακο εκτός από αυτά για τον θυρεοειδή της. Από εκεί που δεν μπορούσε να κοιμηθεί για περισσότερο από 1 ή 2 ώρες, κατάφερε να κοιμάται ήσυχη όλη τη νύχτα.

Στα 66 της χρόνια η Merris δηλώνει ότι αισθάνεται σαν έφηβη. Και είναι πράγματι υγιέστατη, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα στην περίπτωση της Merris; Ότι όταν πρόκειται για κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, οι λάθος τροφές μπορούν να σας βλάψουν ή ακόμα και να είναι θανατηφόρες, ενώ οι σωστές τροφές μπορούν να σας θεραπεύσουν. Πριν αναφερθώ σε αυτά τα τρόφιμα, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στον ορισμό των αυτοάνοσων διαταραχών.

Τι είναι η αυτοανοσία;
Οι αυτοάνοσες διαταραχές προκύπτουν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει λανθασμένα ορισμένους ιστούς στο σώμα ως εισβολείς και όχι ως δικούς του. Όταν συμβαίνει αυτό, το ανοσοποιητικό σύστημα απελευθερώνει χημικές ουσίες που προκαλούν σωρεία καταστροφικών φλεγμονών.
Δείτε: Πρόβλημα με το ανοσοποιητικό; Σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Υπάρχουν περισσότεροι από 80 τύποι αυτοάνοσων νοσημάτων οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα με διαφορετικούς τρόπους. Στη σκλήρυνση κατά πλάκας, για παράδειγμα, δέχεται επίθεση το κεντρικό νευρικό σύστημα. Στη ρευματοειδή αρθρίτιδα οι αρθρώσεις. Στη νόσο του Κρον (Crohn) και στην κοιλιοκάκη το πρόβλημα υπάρχει στο γαστρεντερικό σύστημα.
Δείτε και Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας είναι 100% φυσικό και η απάτη της ιατρικής 
Σκλήρυνση κατά πλάκας και αντιστροφή της μέσω διατροφής! 
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Τεστ Αυτοαξιολόγησης. Μήπως σας αφορά;
Νόσος Crohn: η διατροφική απάντηση για αντιστροφή της
και Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

Οι αυτοάνοσες διαταραχές συνήθως παρουσιάζονται σε οικογένειες κι έχουν την τάση να επηρεάζουν τις γυναίκες συχνότερα από τους άντρες. Μερικές φορές, τα συμπτώματα του αυτοάνοσου νοσήματος είναι ήπια. Ωστόσο, πολλές φορές όπως στην περίπτωση της Merris είναι εξοντωτικά ή ακόμα και δυνητικά θανατηφόρα.

Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε τα αυτοάνοσα νοσήματα. Ωστόσο, μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ύφεση. Σε αυτό το σημείο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή.

Η θεραπευτική δύναμη των τροφών
Οι συμβατικοί γιατροί έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα τρόφιμα παίζουν ρόλο σε ορισμένες αυτοάνοσες διαταραχές. Για παράδειγμα, κατανοούν τις καταστροφικές επιπτώσεις της γλουτένης στην κοιλιοκάκη. Υπάρχει όμως κάτι που λίγοι από αυτούς γνωρίζουν: η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην επιδείνωση ή τη θεραπεία σχεδόν κάθε αυτοάνοσου νοσήματος.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή όταν τρώτε προφλεγμονώδεις τροφές (για παράδειγμα ζάχαρη και αλεύρι) θα επιδεινώσετε τη φλεγμονή, το κύριο χαρακτηριστικό όλων των αυτοάνοσων διαταραχών. Τα ανθυγιεινά τρόφιμα μπορεί επίσης να επιδεινώσουν την εντερική διαπερατότητα (σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου), να διαταράξουν την ισορροπία των ορμονών σας και να σας οδηγήσουν σε σοβαρές διατροφικές ελλείψεις – κι όλα αυτά μπορούν να επιδεινώσουν τα συμπτώματα ενός αυτοάνοσου νοσήματος.
Δείτε: Τι προκαλούν η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι (Επεξεργασμένα). 
Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)

Αντιθέτως, με την κατανάλωση θεραπευτικών τροφών μπορείτε να μειώσετε τη φλεγμονή, να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας, να ενισχύσετε την υγεία της εντερικής χλωρίδας που βοηθά στην επούλωση του διαρρέοντος έντερου και να διορθώσετε τις σοβαρές διατροφικές ελλείψεις. Όταν συμβεί αυτό, συνήθως το αυτοάνοσο νόσημα οδηγείται σε ύφεση.

Έτσι, η δική μου μέθοδος δεν ξεκινά με επικίνδυνα χάπια ή ενέσεις. Αντιθέτως, αρχίζει από το ντουλάπι του ασθενούς.

Μέθοδος θεραπείας αυτοάνοσου νοσήματος: Στάδιο 1
Η μέθοδος που συστήνω σε ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα ξεκινά με την επαναφορά των 30 ημερών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ζητώ από αυτούς να ακολουθήσουν μια δίαιτα αφαιρώντας εντελώς τα παρακάτω τρόφιμα:

Αντί γι’ αυτά, τους ζητώ να καταναλώνουν αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, όπως:

 • Φρέσκα φρούτα και λαχανικά
 • Κρέας και πουλερικά από ζώα ελεύθερης βοσκής
 • Αυγά
 • Θαλασσινά
 • Γλυκοπατάτες
 • Καρύδια
 • Υγιεινά έλαια όπως ελαιόλαδο, έλαιο αβοκάντο και έλαιο καρύδας 

Δείτε και 8 φυσικά υποκατάστατα αντιφλεγμονωδών και αναλγητικών φαρμάκων χωρίς παρενέργειες! 
Αντιφλεγμονώδεις τροφές και βότανα!

Επίσης, τους συστήνω να τρώνε ξινολάχανο και κιμτσί καθώς και προβιοτικά για τη βελτίωση της χλωρίδας του εντέρου τους. Η καθημερινή κατανάλωση ζωμού από κόκαλα επιβάλλεται, διότι διαθέτει κολλαγόνο, ζελατίνη και άλλα θρεπτικά συστατικά.
Δείτε: Σημασία, μορφές προβιοτικών και τα τρόφιμα που τα περιέχουν
«Τροφή»: Για τον ζωμό από κόκκαλα, θα με βρείτε να διαφωνώ, 1ον γιατί πόσο πια ζωμό να καταναλώνει ο καθένας και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Που στο καλό θα βρει τόσα κόκκαλα και 2ον που θα ξέρουμε ότι αυτά τα κόκκαλα είναι υγιεινά, με την έννοια πως όλα αυτά που έχουν φορτώσει πια τα ζώα (αυξητικές ορμόνες, αντιβιώσεις, αντικαταθλιπτικά, κ.α.) πάνε σε υψηλή συγκέντρωση σε αυτό που λέμε το μεδούλι τους στα κόκκαλα!!
Αν θέλει κάποιος εγγυημένο ΥΓΙΕΙΝΟ αλλά ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟ κολλαγόνο, μακράν καμία σχέση με αυτά που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο, ας μου γράψει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com για να του προτείνω το ανώτερο που μπορεί να βρει!!

Επιπλέον, επειδή πολλοί άνθρωποι με αυτοάνοσα νοσήματα έχουν διατροφική ανεπάρκεια, τους συνταγογραφώ ένα καλό βασικό συμπλήρωμα διατροφής. Τους συμβουλεύω να λαμβάνουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σελήνιο και ψευδάργυρο, τα οποία καταπραΰνουν τη φλεγμονή. Τέλος, τους συμβουλεύω να χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους αντιφλεγμονώδη βότανα και μπαχαρικά, όπως δεντρολίβανο και κουρκουμά
Δείτε: Tα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα!  
«Τροφή»: Για βασικό συμπλήρωμα σας προτείνω ένα ένα πραγματικά Δυνατό, Φυσικό Πολυβιταμινούχο προϊόν βασισμένο σε 9 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ, που έχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!! Περισσότερα στο life@proionta-tis-fisis.com
Λυπάμε που αναγκάζομαι να κάνω τέτοιες παρεμβάσεις ανάμεσα στο άρθρο αλλά νιώθω την υποχρέωση να ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα και να προτείνω και κάποια άππα που γνωρίζω καλά ότι θα βοηθήσουν πολύ στις καταστάσεις που περιγράφονται, έτσι Ακόμη και αν δεν επιλέξετε κάτι από αυτά που σας προτείνω, τουλάχιστον ψάξτε να βρείτε κάποιο που να βασίζετε σε ΦΥΣΙΚΕΣ πρώτε ύλες και αποφύγετε τα συνθετικά χαπάκια των φαρμακείων που δεν ωφελούν περισσότερα από τα κοινά φάρμακα με τις τότες παρενέργειες!

Αυτό τη μέθοδο ακολούθησε η Merris για να θέσει τα συμπτώματά της υπό έλεγχο. Είναι ένα βασικό, αυστηρό πρόγραμμα Παλαιολιθικής Δίαιτας. Συχνά, είναι αρκετό. Μερικές φορές όμως δεν αρκεί.

Μέθοδος θεραπείας αυτοάνοσου νοσήματος: Στάδιο 2
Αν οι ασθενείς συνεχίσουν να έχουν συμπτώματα μετά από την επαναφορά των 30 ημερών, τότε ξέρω ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Γι’ αυτό και τους ζητώ να αφαιρέσουν διάφορα τρόφιμα και ομάδες τροφίμων που θεωρούνται υγιεινές για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε ορισμένα άτομα με αυτοάνοσες διαταραχές.
Τα κυριότερα τρόφιμα είναι τα παρακάτω: 
Τα φρούτα και τα λαχανικά της οικογένειας των σολανιδών, δηλαδή οι ντομάτες, οι πιπεριές, οι μελιτζάνες, οι αγκινάρες, τα βατόμουρα, τα μούρα γκότζι και οι μπάμιες, καθώς και το πιπέρι καγιέν και η πάπρικα (το μαύρο πιπέρι επιτρέπεται). Ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα θέση σχετικά με τον λόγο που τα τρόφιμα αυτά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα καθώς και η πλήρης λίστα.

Αυγά. Παρ’ όλο που τα αυγά αποτελούν μια υπερτροφή, ο οργανισμός ενός αρκετά μεγάλου αριθμού ανθρώπων αντιδρά άσχημα σε αυτά – κυρίως στο ασπράδι τους.

Ξηροί καρποί και σπόροι. Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να τους αφομοιώσουν και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για όσους έχουν κατεστραμμένο έντερο εξαιτίας αυτοάνοσων νοσημάτων. Καλό θα ήταν λοιπόν να μάθετε αν αυτά τα τρόφιμα σας προκαλούν κάποια συμπτώματα.

• Μη απορροφήσιμοι ζυμώσιμοι υδατάνθρακες (FODMAPS). Πρόκειται για ζυμώσιμους ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες. Πιο απλά, είναι μόρια που μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να απορροφήσουν. Όταν δεν χωνεύονται και δεν απορροφώνται πλήρως, ζυμώνονται στο έντερο προκαλώντας συμπτώματα όπως κοιλιακό πόνο, αέρια, διάρροια και δυσκοιλιότητα. Αυτή είναι η λίστα των FODMAPS.

Όλα αυτά ίσως σας φαίνονται πάρα πολλά, αλλά θα πρέπει να τα διακόψετε μόνο προσωρινά. Μετά από μερικές εβδομάδες, θα αρχίσετε σιγά σιγά να εισάγετε ξανά στη διατροφή σας όλες τις απαγορευμένες τροφές. Αν ένα τρόφιμο σας προκαλεί προβλήματα, θα το αφαιρείτε. Αν όχι, τότε θα το διατηρείτε στη διατροφή σας.

Με την ευκαιρία, ζητώ επίσης από τους ασθενείς μου να σταματήσουν όλες τις «προαιρετικές» φαρμακευτικές αγωγές. Πολλά φάρμακα – για παράδειγμα τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα – επιδεινώνουν τα προβλήματα του εντέρου. 

Συμπέρασμα: η μέθοδος είναι εύκολη, ασφαλής και αποτελεσματική 
Η μέθοδός μου είναι απλή, σαφής και εύκολη να την ακολουθήσει κανείς. Ορισμένοι ασθενείς αρχικά δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τα δημητριακά, τη ζάχαρη ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά γρήγορα αποφασίζουν ότι είναι μια πολύ μικρή θυσία όταν τα συμπτώματα που κυμαίνονται από πόνους στις αρθρώσεις μέχρι δερματολογικά εξανθήματα και διάρροια γρήγορα μειώνονται ή ακόμα και εξαφανίζονται.

Ακόμα περισσότερο, οι ασθενείς απολαμβάνουν τα οφέλη που δεν είναι μόνο ο έλεγχος των αυτοάνοσων προβλημάτων τους. Χάνουν βάρος, συχνά αναστρέφουν το μεταβολικό σύνδρομο, αισθάνονται πιο νέοι και πιο ευτυχισμένοι. Λάμπουν κυριολεκτικά.

Και κάτι άλλο σημαντικό: αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής. Συγκρίνετέ τη με τα στεροειδή και άλλα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα που αποτελούν την παραδοσιακή θεραπεία για τα αυτοάνοσα νοσήματα. Καταλαβαίνω ότι μερικές φορές αυτά τα φάρμακα είναι απαραίτητα. Αλλά πολλοί από τους ασθενείς μου δεν τα χρειάζονται καθόλου ενώ πολλοί άλλοι καταφέρνουν να μειώσουν σημαντικά τη δοσολογία τους.

Έτσι, αν έχετε κάποιο αυτοάνοσο νόσημα και οι γιατροί σας λένε ότι η μόνη θεραπεία είναι η φαρμακευτική αγωγή, μην τους πιστέψετε. Δοκιμάστε να θεραπεύσετε το σώμα σας με φυσικό τρόπο μέσω της διατροφής. Δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα ενώ ταυτόχρονα θα σας δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσετε την παλιά σας ζωή, όπως η Merris.

“Τροφή”: Το κυριότερο που οφείλουμε να κάνουμε ενάντια στα αυτοάνοσα, μαζί με την διατροφή, είναι να βοηθήσουμε το ανοσοποιητικό μας να “ξεμπερδευτεί”, να ευθυγραμμιστεί θα μπορούσα να πω με την αρχική του λειτουργία και άρα να εξυπηρετεί σωστά τον σκοπό του.

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως: Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)!

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, ή κάποιο άλλο συμπλήρωμα διατροφής με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, όπως ωμέγα 3, boswellia (λιβάνι), κουρκουμίνη, βρομελίνη, μία φόρμουλα – προϊόν μελέτης του πανεπιστημίου Αθηνών (με πυκνογενόλη-τζίνγκο μπιλόμπα-εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού), μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Αυτοάνοσα Νοσήματα: 7 πιθανά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε 

Αυτοάνοσες ασθένειες και επεξεργασμένα τρόφιμα. 

Αυτοάνοσα νοσήματα, Διατροφή και Ανοσοποιητικό 

Αυτοάνοσες ασθένειες: Σωστή διατροφή για θυρεοειδή και γενικά τα αυτοάνοσα 

Τρόποι για να αρχίσετε να αντιστρέφετε το αυτοάνοσο νόσημά σας

Άρθρο της δρος KellyAnn Petrucci, διατροφολόγου και φυσικοπαθητικού ιατρού
enallaktikidrasi.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

8 Σχόλια

 1. Ο/Η Γιώτα λέει:

  Μήπως μπορεί κάποιος να μου συστήσει μια δίαιτα για περιοδοντίτιδα?

 2. Ο/Η ΒΙΚΥ λέει:

  Γεια σας, θα μπορούσατε να μου συστήσετε ένα υγιεινό και δραστικό κολλαγόνο ;

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Βεβαίως, μπορώ καθώς γνωρίζω το μόνο, στην Ελλάδα τουλάχιστον, που είναι απόλυτα ασφαλές και δραστικό ταυτόχρονα!!
   Σας έχω στείλει σχετικό μήνυμα, ανατρέξατε λοιπόν, στο μέιλ σας!

 3. Ο/Η Άντα λέει:

  Για αντιδραστική αρθρίτιδα τι πρέπει να τρώω κ τι να αποφευγω.Μετα απο διαγνωση δυο ρευματολόγων παίρνω αντιφλεγμονώδη 2χ 500mg/μερα naprorex για 1 μήνα.Ανησυχώ γιατί μετα από 15 μέρες που τα παίρνω, ακόμα έχω δυσκαμψια στις αρθρώσεις και πιασιμο

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Είναι αδύνατον, αλλά και θα ήταν ανεύθυνο εντελώς από μέρους μου, να σας απαντήσω σε κάτι τέτοιο εκ του μακρόθεν και χωρίς να γνωρίζω τίποτα για το ιστορικό σας..

 4. Ο/Η Σάκης λέει:

  Πάσχω από αγκυλω/τική σπονδυλοαθ/τιδα.Κανω δύο ένεσεις Humira το μήνα.
  Αντιμετωπίζω προβλήματα με το έντερο, και επίσεις παίρνω συνέχεια βάρος.
  Υπάρχει περίπτωση να σταματήσω τις ενέσεις και να χάσω σιγά σιγά βάρος?

  • Ο/Η Η τροφή μας το φάρμακό μας λέει:

   Καλό σας μεσημέρι Σάκη.
   Θα τολμήσω να υποθέσω πως λόγο της κατάστασης που αντιμετωπίζετε, δεν κινήστε αρκετά.
   Εάν όντως αυτό συμβαίνει, που είναι και το πιο πιθανό, τότε εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια του παραπανίσιου βάρους.
   Σύμφωνα δε, με συνεργάτη μου φαρμακοποιό, είναι απίθανο να είναι οι ενέσεις η αιτία.
   Εάν και εφόσον θέλετε να δούμε τι μπορεί να γίνει περαιτέρω, θα πρέπει να μου γράψετε ένα μέιλ με ένα σύντομο ιστορικό σας και ένα τηλέφωνο, για να μιλήσετε, καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνει διάγνωση και θεραπεία εξ αποστάσεως και με σχόλια σε άρθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.