MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΑνθυγιεινάΚαταγγελίες για παρενέργειες από καλλυντικά

Καταγγελίες για παρενέργειες από καλλυντικά

Καταγγελίες για παρενέργειες από καλλυντικά

Καταγγελίες για παρενέργειες από καλλυντικά

Υπερδιπλασιάστηκαν οι καταγγελίες για παρενέργειες από καλλυντικά μεταξύ του 2015 και του 2016 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Όπως κατέγραψε η αρμόδια αρχή, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, οι καταγγελίες ήταν 706 και 1591 αντίστοιχα. Καταγγελίες για παρενέργειες από καλλυντικά

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις ανέφεραν ότι τα περισσότερα παράπονα -περίπου το 35%- αφορούν προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών (σαμπουάν, μαλακτικές κρέμες κ.α.). Ακολουθούν σε συχνότητα τα παράπονα για τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος και για τα τατουάζ.

Οι συχνότερες καταγγελίες για πιο σοβαρά προβλήματα υγείας -περίπου το 50%- αφορούσαν προϊόντα για χρήση από μωρά. Η βλάβη μπορεί να αφορά από τραυματισμό και αναπηρία έως θάνατο. 

Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε με αυτά τα έρμα τα μωράκια, που εν τέλει ας φτιάχνουν οι μεγαλο-εταιρίες που δεν δίνουν δεκάρα για την υγιεία μας, ότι θέλουν, στο χέρι μας είναι να τους τα αφήσουμε να σκονίζονται στα ράφια και να στραφούμε σε ΑΚΊΝΔΥΝΕΣ λύσεις, τις οποίες αν ψάξουμε αδιαμφισβήτητα θα βρούμε, ώστε να απαλλαγούμε από Προϊόντα περιποίησης ακόμη και για μωρά με καρκινογόνα παράγωγα πετρελαίου
Βρεφική Πούδρα Ταλκ: Οι κρυφοί κίνδυνοι για μωρά και ενήλικες 

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι καταναλωτές εκτίθενται σε κινδύνους, επειδή οι εταιρείες καλλυντικών υποβάλλονται σε υποτυπώδη έλεγχο και δεν απαιτείται προ-έγκριση για τα προϊόντα τους από την FDA, προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά, καθώς δεν είναι φάρμακα.

Από το 2004 έως το 2016 συνολικά υπήρξαν 5.144 καταγγελίες στην FDA για καλλυντικά, αλλά πιθανότατα σύμφωνα με τους ερευνητές είναι περισσότερα καθώς πολλά ακόμη περιστατικά ποτέ δεν καταγγέλλονται από τους καταναλωτές ή από τους γιατρούς.

Τα πράγματα ΔΕΝ είναι καλλίτερα και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Σύμφωνα με το Rapex (Rapid alert system for non-food dangerous products), το σύστημα ελέγχου της Κομισιόν που εντοπίζει και ενημερώνει τα κράτη για τα μη βρώσιμα προϊόντα που αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό των δειγμάτων που κρίνονται «αντικανονικά».

Το φαινόμενο αυτό επιβεβαίωσε πρόσφατα και η Ιταλική Εταιρεία Τοξικολογίας που βρήκε εκτός κανονισμού πολλά είδη καλλυντικών:

αφρόλουτρα (35%),
ταλκ (3%)
αντηλιακά (3%),
σαμπουάν (6%),
– βερνίκια νυχιών (6%),
βαφές μαλλιών (9%),
– eyeliner (9%),
κραγιόν (12%),
κρέμες περιποίησης (31%), αλλά και
– παιδικά προϊόντα (14%).

Τα ποσοστά μοιάζουν μικρά, αν συνυπολογίσει όμως κανείς τη συνδυαστική και επαναλαμβανόμενη χρήση όλων των παραπάνω, είναι προφανές ότι το ποσοστό επικινδυνότητας αυξάνεται δραματικά.
Σκεφτείτε όλα αυτά να ΣΥΣΣΩΡΕΎΟΝΤΑΙ: Σαμπουάν, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, κρέμες… αλήθεια τα γνωρίζουμε; 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ένας άντρας χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 7 καλλυντικά προϊόντα, ενώ μια γυναίκα 20!

Ο κατάλογος είναι μακρύς: οδοντόκρεμα, κραγιόν, λιπγκλός, σκιές, φον-ντε-τεν, πούδρα, αποσμητικό, λοσιόν μαλλιών, ταλκ, αντιρυτιδική και αντιγηραντική κρέμα, αντηλιακό γαλάκτωμα.

Εξίσου μεγάλη είναι και η λίστα των επικίνδυνων τοξικών ουσιών που εντοπίστηκαν σε αυτά:

Λίγο έως πολύ ξέρουμε πως τα παραπάνω είναι επικίνδυνα. Πατώντας στις λέξεις με τα μπλε γράμματα, μπορούμε να δούμε περισσότερες πληροφορίες για όποιο μας ενδιαφέρει. 
Αυτό που θα επιμείνω να δείτε είναι τα δύο παρακάτω άρθρα καθώς τα προβλήματα που προκαλούν είναι ανυπολόγιστα Ξενοοιστρογόνα: Πρόσθετα τροφίμων δρουν σαν επικίνδυνες ορμόνες
και: Χημικά Συντηρητικά – Parabens και καλλυντικά. 

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κίνδυνος παρουσιάζεται κατά κύριο λόγο

  • από την παρουσία χημικών ουσιών (στο 88,5% των δειγμάτων που αναλύθηκαν),
  • ενώ σε μικρότερο ποσοστό (στο 9,2%) παρατηρήθηκε κίνδυνος μικροβιολογικής μορφής, λόγω της παρουσίας παθογόνων βακτηριδίων για το δέρμα και τους βλεννογόνους.

Όσο για την προέλευση των ένοχων προϊόντων;

Οι χώρες παραγωγής τους είναι με τη σειρά

  • η Αφρική (8%),
  • οι Ηνωμένες Πολιτείες (9%),
  • η Κίνα (26%) και στο μεγαλύτερο ποσοστό
  • η Ευρώπη (44%).

Ενδεχομένως πολλοί να θεωρείτε υπερβολές ή αδιάφορα τα παραπάνω, θα σας πω όμως τούτο:

Θυμηθείτε τα αυτοκόλλητα νικοτίνης που βάζουν οι καπνιστές σε κάποιο σημείο στο δέρμα τους για να παίρνουν την απαραίτητη “δόση” τους..
Γιατί στο ΔΕΡΜΑ; ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΦΤΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ όπου και καταπραΰνει την αίσθηση της έλλειψη της.

Σκεφτείτε τώρα όλα αυτά τα χημικά καλλυντικά που χρησιμοποιείτε και συνειδητοποιήστε πως όλα αυτά καταλήγουν στο αίμα και δημιουργούν προβλήματα στον οργανισμό σας, αλλά και στο παιδί που ενδεχομένως θα χρειαστεί να “φιλοξενήσετε” κάποια στιγμή! Εάν λοιπόν συνειδητοποιείτε το μέγεθος του προβλήματος δεν έχετε παρά να στραφείτε σε πιο φυσικές λύσεις, σαν αυτές που θα βρείτε στην ενότητά μας “Φτιάχνω μόνος – Περιποίησις“.

“Τροφή-Φάρμακο”: Σας διαθέτω ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ (γαλάκτωμα, scrub-πίλινγκ, κρέμες προσώπου-ματιών-σώματος, κ.α.) ΧΩΡΊΣ paraben, σιλικόνη, συνθετικά αρώματα, χρωστικές, άλατα αλουμινίου, εννοείται, φτιαγμένες με υαλουρονικό και υπερτροφές όπως Ρόδι, Σπιρουλίνα, Αλόη, Βιταμίνη Ε, Βερίκοκκο, Πρόπολη, Μαστίχα Χίου κ.α.

Τα δραστικά αυτά συστατικά συνδυάζονται μεταξύ τους με τρόπο ώστε να σας προσφέρουν ανανεωμένη, υγιή όψη και νεανική επιδερμίδα. Έτσι είμαι σε θέση να εγγυηθώ και για την ασφάλεια, αλλά και για την δραστικότητα τους.

Όσοι ενδιαφέρεστε, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Ποιες Διαταραχές Υγείας Προκαλούν τα Χημικά σε Καλλυντικά και Αρώματα 

Πόσο τοξικό είναι το μπάνιο σας; Έρευνα – σοκ στις HΠA: καρκινογόνα κοκτέιλ στα καλλυντικά. 

Επικίνδυνα συνθετικά χημικά συστατικά στα καλλυντικά. Αναγνωρίστε τα! 

Αποσμητικά και Ανθιδρωτικά… δηλητήρια και λύσεις! 


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια