Καρδιαγγειακό, Προστατεύουμε το σύστημα που μας Διατηρεί στη Ζωή

kardiaggeiako-prostatevoume-to-systima-pou-mas-diatirei-sti-zoi

Ευσεβής πόθος λογικά του καθενός είναι στο να μπορέσει να διατηρήσει το καρδιαγγειακό του σύστημα σε άριστη κατάσταση, καθώς τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η ΠΡΩΤΗ αιτία θανάτου παγκοσμίως!!.
Και εν τέλει πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, εφ’ όσον αυτό πρώτα γερνά και συμπαρασύρει στο γήρας και το υπόλοιπο σώμα και οργανισμό.

Κατά την προσωπική μου άποψη λοιπόν, το καρδιαγγειακό σύστημα είναι το Α & το Ω της ύπαρξης ζωής όχι μόνο του ανθρώπου, αλλά κάθε σπονδυλωτού οργανισμού.

Κοντολογίς το καρδιαγγειακό μας είναι ένα σύστημα οργάνων που είναι υπεύθυνο για την παροχή οξυγόνου, ιαματικών και θρεπτικών ουσιών που δια μέσου των φλεβών, αρτηριών και αγγείων προμηθεύει όλα τα κύτταρα και αντίστροφα αποβάλει από αυτά τα απόβλητα, τοξίνεςΤο μέσο μεταφοράς όλων αυτών στα κύτταρα μας είναι το αίμα.
Δείτε πόσο σημαντική είναι η κάθε δράση του: Οξυγόνο, αλκαλικά και πικρά ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ τον καρκίνο
Τι είναι οι τοξίνες και γιατί οφείλουμε να τις αποβάλλουμε;
και Αίμα: Ίσως το πολυτιμότερο στοιχείο μετά την καρδιά

Αναλυτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι υπεύθυνο για:

I. Τη διανομή οξυγόνου σε όλο μας το σώμα.

II. Τη διανομή θρεπτικών ουσιών. (Βιταμίνες, μέταλλα, άλατα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά κ.τ.λ). 

III. Τη διανομή ιαματικών ουσιών. (Από βότανα, μπαχαρικά, τροφή και φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα)

IV. Τη μεταφορά των μεταβολικών αποβλήτων από τα κύτταρα. (Διοξείδιο του άνθρακα, τοξίνες κτλ)

V. Τη μεταφορά και διανομή νερού. Θυμίζω το 70% του ανθρώπινου σωματικού βάρους αποτελείται από νερό )

VI. Την ενιαία ρύθμιση της θερμοκρασίας σε όλο το σώμα.

VII. Τη σωστή ανάπλαση των κυττάρων. (Διεργασία που μας διατηρεί στην νεανικότητα)

VIII. Τέλος, τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού. (Έκκριση ορμονών, ενζύμων κτλ)

Όλα εξαρτώνται από την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.

Σε όλη ασφαλώς αυτή την λειτουργία σημαντικότατο ρόλο παίζει η καρδιά και οι πνεύμονες, που θα αναλύσουμε σε άλλο δημοσίευμα μας

Πέρα αυτών καθοριστικό ρόλο θα παίξει και διατήρηση των αυλών σε φλέβες, αρτηρίες και τριχοειδή αγγεία πάντα σε συνάρτηση της καλής, φυσιολογικής πηκτικότητας του αίματος.
Δείτε 4 σημάδια που…φωνάζουν ότι οι αρτηρίες σας είναι φραγμένες! 
Βουλωμένα αγγεία, Αρτηριοσκλήρωση: Αιτίες, Συνέπειες και Αντιμετώπιση
και Θρόμβος: Μια σοβαρή απειλή της υγιείας. Αιτίες και προφύλαξη

Τι μπορεί να διαταράξει την σωστή λειτουργία όλων των προαναφερομένων;

I. Οι τοξίνες της σύγχρονης ζωής. Εξωτερικοί παράγοντες που προέρχονται από το περιβάλλον, την διατροφή, την διαβίωση

II. Ο σχηματισμός θρόμβων στο αίμα. Που προέρχονται κυρίως από την διατροφή, το περιβάλλον, τις φλεγμονές

III. Η ελλιπής κατανάλωση νερού. (Που θα δημιουργήσει αφυδάτωση)
Δείτε και Το νερό λειτουργεί θεραπευτικά – Επιπτώσεις της αφυδάτωσης

IV. Η έλλειψη οξυγόνου.

V. Τέλος, η φυσιολογική γήρανση.

Ποια θα μπορούσε να είναι η φυσική αντίσταση, ακόμα και του χρόνου, της κακής λειτουργίας του καρδιαγγειακού μας συστήματος;

I. Ο εναρμονισμός μας με την φυσική ζωή: Φυσική, φυσιολογική ισορροπημένη διατροφή, πρόγραμμα σταθερό της ημέρας και νύκτας, αποφυγή πολυφαρμακίας κ.α.

Θα ήταν ατόπημα να θεωρήσει κάποιος ότι η εναρμόνιση με την φύση είναι μόνο το να εγκαταλείψουμε όλοι το άστυ και να ζήσουμε στο εφεξής σε αγρούς, βουνά και θάλασσες.

Αντί αυτού και ξεκινώντας από την διατροφή, θα σας θυμίσω σε όλους ότι παγκοσμίως η Ελληνική κουζίνα θεωρείται αν όχι η καταλληλότερη για την μακροζωία, μια από τις πρώτες.

Η χρήση στην διατροφή μας του ελαιολάδου έχει αποδειχθεί ότι συμβάλει θεαματικά στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.
Πράγματι: Ελαιόλαδο: Ισχυρή προστασία από καρδιαγγειακά, καρκίνο, φλεγμονές

Αποφεύγουμε τα συντηρητικά, τα τεχνητά λίπη (π.χ. μαργαρίνες), τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Για το κάπνισμα, υπάρχει πλέον λύση: Ελληνική Επιστημονική Πατέντα Απενοχοποιεί για Πάντα το Κάπνισμα

Εχθρός του καρδιαγγειακού είναι σίγουρα και ο άστατος τρόπος ζωής γενικά.
Από τις ώρες διατροφής, τις ποσότητες αυτής, μέχρι και τις ώρες ξεκούρασης και ύπνου.

Βάλτε πρόγραμμα στην καθημερινότητα σας από μικρές ηλικίες και δεν θα χάσετε.
Το βιολογικό ρολόι υπάρχει.
και βέβαια υπάρχει, γι’ αυτό και γίνεται διαχωρισμός: Άλλη η χρονολογική και άλλη η βιολογική ηλικία. Ανακαλύψτε την

Τέλος, θα σταθώ ιδιαίτερα στην υπερβολική χρήση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

Αναμφίβολα τα φάρμακα σώζουν ζωές, αλλά μόνο ο γιατρός και ο φαρμακοποιός ξέρουν να τα χειρίζονται σωστά

Η υπερβολική και αυτόβουλη κατανάλωση σε παυσίπονα, αγχολυτικά, αντιβιοτικά και αντισταμινικά έχει επιφέρει στην ανθρωπότητα τραγικές συνέπειες.
«Τροφή«: Και οι γιατροί-φαρμακοποιοί, δεν είναι σίγουρο ότι ξέρουν να τα χειρίζονται σωστά πάντα: Μπεν Γκολντέικερ: Τι δεν γνωρίζουν οι γιατροί σχετικά με τα φάρμακα που συνταγογραφούν
Ενίοτε δεν του ενδιαφέρει κιόλας: Ας ξεκαθαρίσουν οι γιατροί, ποιου είδους ιατρική θέλουν να υπηρετούν
Οπότε καλά θα είναι να μάθουμε όλοι απ’ έξω και ανακατωτά, τον παρακάτω κατάλογο: Φάρμακα-αλόγιστη χρήση και συνέπειες: Πως να τις αποτρέψουμε

II. Η καθημερινή σωματική μας άσκηση. Ανεξάρτητα αν η εργασία μας είναι ορθοστασίας ή κουραστική

Δεν λέω, ο καναπές με την τηλεόραση, το κομπιούτερ ακόμα και στο κρεβάτι και οι ατελείωτες ώρες στα καφέ έχουν την χάρη τους, όμως τεμπελιάζουν σώμα και οργανισμό τραγικά.

Πέρα από το μυϊκό και αερόβιο μας, τεμπελιάζουν και το καρδιαγγειακό έτσι που στην ροη του αίματος σχηματίζονται τοπικές λιμνάζουσες καταστάσεις.

Η δικαιολογία η δουλεία μου είναι κουραστική δεν μετριάζει τα προαναφερόμενα.

Μια ώρα σταθερού περπατήματος τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητο κλειδί στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού.
Δείτε και Η άσκηση είναι εξίσου αποτελεσματική με πολλά φάρμακα
Η συστηματική ποδηλασία μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και καρκίνου
Πως επηρεάζει η άσκηση χοληστερίνη, πίεση & καρδιαγγειακό σύστημα

III. Η πρόληψη λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν μας κύρια την κληρονομικότητα.

Το περιβάλλων που αναγκαστικά ζούμε, η διατροφικές μας συνήθειες, το στρες, το άγχος, η έλλειψη άσκησης, η παχυσαρκία, όπως προαναφέραμε συμβάλουν στην σταδιακή κακή λειτουργία του καρδιαγγειακού.

Η κληρονομικότητα επίσης, ξανά τονίζω ιδιαίτερα, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν μας και να μας κάνει να ασχοληθούμε από την 3η δεκαετία της ζωής μας, για να μην πω την δεύτερη με την πρόληψη.

IV. Η σωστή επιλογή μας σε φυσικά ιάματα που τα εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας.

Η καλή γνώση, ο κατάλληλος συνδυασμός και η αποφυγή της υπερβολής είναι μια πρώτη ασπίδα προστασίας

Εδώ ανοίγεται ένα μεγάλο κεφάλαιο μιας και πολλά είναι αυτά που ακούγονται ή γράφονται περί θαυματουργών φυσικών ιαμάτων.

Το να υπερθεματίζεις για το καλό αποτέλεσμα ενώ υποκρύπτεις και την πιθανή μελανή κηλίδα ενός ιάματος είναι σύνηθες φαινόμενο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Ποια είναι όμως η πραγματική κατάσταση, που σίγουρα από την μια έχουμε, αν όχι όλες τις φαρμακευτικές ουσίες να πατούν στις δράσεις των βοτάνων, τις περισσότερες φορές και από την άλλη την αυξημένη συσσωρευτικά πυκνότητα ορισμένων εξ’ αυτών στο αίμα;

Κατά την δική μου εκτίμηση, βότανα που ουσιαστικά είναι ικανά να προστατεύουν το καρδιαγγειακό στο σύνολο του δηλαδή, το αίμα σε συνδυασμό με την προστασία της διατήρησης ελαστικότητας φλεβών αρτηριών και αγγείων είναι αυτά που κλινικά μπορούν να το αποδείξουν.

Σίγουρα υπάρχουν αυτά με την έντονη αντιθρομβωτική δράση, σίγουρα και αυτά που εξομαλύνουν την ροη του αίματος, ακόμα και αυτά που αποβάλουν τις τοξίνες, ή άλλα που εμπλουτίζουν με διάφορες ευεργετικές ουσίες το αίμα.

Όμως προσοχή, επιλέγουμε αυτά που με σωστές δοσολογίες δεν θα μας δημιουργούν τεράστιες πυκνότητες.

  • Για παράδειγμα το σκόρδο σαφέστατα εκτός των άλλων ευεργετημάτων του βελτιώνει την ελαστικότητα των αγγείων, των φλεβών και των αρτηριών.

Τι γίνεται όμως αν παραβούμε προς τα πάνω την δοσολογία του;
Θα παρατηρηθούν φαινόμενα υπότασης, αδυναμίας, πονοκεφάλου κ.α.

Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμα και στα φυσικά ιάματα κατά την λήψη τους και σχολαστική στις δοσολογίες τους που καθορίζονται αρμοδίως από τους ειδικούς.
Δείτε και Σκόρδο: Θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες

Ακόμα και αν ανήκουν σε εκείνη την μικρή ομάδα των προσαρμογόνων ιαμάτων (Αυτά που δίνουν την δυνατότητα ο οργανισμός να κρατήσει ότι χρειάζεται και να αποβάλει δια των φυσιολογικών οδών τα περισσεύματα) δεν βλέπω τον λόγο γιατί να υπάρξουν υπερβολές.

Με λόγια απλά, εν τάξτε στις καθημερινές σας φροντίδες και την διατήρηση, ή και αποκατάσταση του καρδιαγγειακού σας συστήματος με τα δεκάδες όπλα που σας δίνει απλόχερα η φύση.

Συμπερασματικά:

Καλό καρδιαγγειακό σημαίνει, υγεία, ευεξία, ομορφιά και αυτό διατηρείται έτσι μόνο με την παράλληλη διαβίωση με την φύση γενικότερα.

Ιάματα που μας βοηθούν ειδικευμένα προς την κατεύθυνση αυτή είτε ως πρόληψη, είτε ως θεραπεία σε τυχών προβλήματα υπάρχουν αρκετά αρκεί να μην τα λαμβάνουμε περιστασιακά.

 

Το Σκόρδο σε κάψουλες προκειμένου να ελέγξουμε τα ml και έτσι την δοσολογία του.
Ποιος θα μπορούσε, άλλωστε να αμφισβητήσει την αξία του τόσο στον καρδιακό τόνο, όσο και στην διατήρηση της απαραίτητης ελαστικότητας όλου του καρδιαγγειακού συστήματος;

Εδώ θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση πως τα προαναφερόμενα φυσικά ιάματα έχουν δράση στην διατήρηση καθαρών τόσο των αυλών του συστήματος, όσο και τις απαραίτητης ελαστικότητας τους ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και την πηκτικότητα του αίματος.

«Τροφή»: Η πρόληψη και εδώ είναι η μόνη μαγική λύση, ώστε να εξαλείψετε αποτελεσματικά όλους τους παραπάνω κινδύνους. Εκτός από την κατάλληλη διατροφή και την άσκηση, έχουμε και 3 ακόμη (εκτός του σκόρδου) εξαιρετικά πολύ ισχυρούς συμμάχους στο πλευρό μας:

1) Το συνένζυμο Q10 αντιμετωπίζει αποτελεσματικότατα καρδιοπάθειες, αρρυθμίες, Στεφανιαία  νόσο, Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, Υπέρταση, Στηθάγχη 

2) Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα επίσης, Ελαττώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, λειτουργούν κατά της αθηρωμάτωσης, συντελούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, στην απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών και στην πρόληψη των αρρυθμιών και τέλος 

3) Μία φόρμουλα υγιείας (Μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών) η απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια και στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη, η οποία αποτελείται από:
– Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), 
– τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και 
– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)
σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και για να αποκτήσετε και τα τέσσερα (μαζί με το σκόρδο) ή ένα από τα τέσσερα παραπάνω ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής, αλλά και με εξειδικευμένες και εξατομικευμένες, συμβουλές δράσης και δοσολογίας σε συνεργασία με τον αρθρογράφο, φαρμακοποιό και επιστημονικό συνεργάτη του ιστολογίου, κο Κυριακού, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Κλείνοντας θα τονίσω ιδιαίτερα πως ένα καλό καρδιαγγειακό σύστημα μας δίνει την δυνατότητα πραγματικά να δώσουμε σε σώμα και οργανισμό όποια ουσία έχει ανάγκη.

Από Υαλουρονικό οξύ, Γλουκοζαμίνη, Χονδροϊτίνη και A.F.A. μέχρι και απλές βιταμίνες είτε ως συμπλήρωμα, είτε ως διατροφή.

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού – Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *