Ινομυαλγία: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

inomyalgia-symptomata-kai-antimetopisi

Γράφει η Αναστασία Μοσχοβάκη, Ιατρός Ειδική Παθολόγος

Η ινομυαλγία είναι ολιστική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από εκτεταμένο πόνο στο σώμα διάρκειας άνω του τριμήνου, ο οποίος δεν προκαλείται από συγκεκριμένο υποκείμενο αιτιολογικό παράγοντα ή συγκεκριμένο χρόνιο υποκείμενο νόσημα και υποβαθμίζει σημαντικά την καθημερινότητα του πάσχοντα.

Συμπτώματα
Ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά μετά από φυσικό τραύμα, χειρουργική επέμβαση, λοίμωξη ή σημαντικό ψυχολογικό στρες ή να εμφανιστεί προοδευτικά χωρίς εμφανή γενεσιουργό αφορμή.
Δείτε Οι θαυματουργές λοιμώξεις και η οξεοαλκαλική ισορροπία! 
Στρες – Ψυχοσωµατικές ασθένειες και πως εκδηλώνονται στο σώμα

Ο ασθενής προσέρχεται στο ιατρείο με αισθήματα απόγνωσης, όταν ο πόνος συνοδεύεται από επίμονη δυσκαμψία ή όταν υφίσταται σημαντικού βαθμού ελάττωση της ικανότητας προσαρμογής στην καθημερινότητα.

Οι πόνοι είναι τόσο έντονοι σε ορισμένες περιπτώσεις που οι ασθενείς αδυνατούν να σηκωθούν από το κρεβάτι. Οι παράγοντες κινδύνου για ινομυαλγία περιλαμβάνουν το φύλο (είναι συχνότερη στις γυναίκες), το οικογενειακό ιστορικό, την παρουσία ρευματικού νοσήματος (είναι συχνότερη στους πάσχοντες από ρευματικό νόσημα).
Δείτε και 10 + 4 βότανα ανακουφίζουν από τις ρευματοπάθειες! 
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Τεστ Αυτοαξιολόγησης. Μήπως σας αφορά; 
Ω 3 λιπαρά οξέα και ρευματοειδής αρθρίτιδα

Εκτός από πόνο η ινομυαλγία συχνά προκαλεί:

Ο πόνος στην ινομυαλγία οφείλεται σε διαταραχή της ουδού του πόνου, η οποία οφείλεται σε σύνθετους ανοσολογικούς, ορμονικούς, νευρολογικούς παράγοντες.

Η χρόνια κόπωση της ινομυαλγίας συνδέεται επίσης με σύνθετους παράγοντες, που περιλαμβάνουν την δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κατά την επίθεση βλαπτικών εξωτερικών παραγόντων, την δυσλειτουργία υπόφυσης εγκεφάλου, την διαταραχή ορμονών, τη μειωμένη ανάκτηση δυνάμεων κατά τον ύπνο.
Δείτε ακόμη Ο Βασικός Υπαίτιος πίσω από την Χοληστερίνη την Παχυσαρκία και τη Χρόνια Κόπωση!
σε συνδυασμό με Οι 2 παράγοντες που αλλάζουν ΡΙΖΙΚΆ την κατάσταση του ανοσοποιητικού
και Σημάδια ότι οι ορμόνες σας δεν είναι σε ισορροπία – Τι να κάνετε

Σε πάσχοντες από ινομυαλγία έχουν ανευρεθεί χαμηλά επίπεδα ΑΤΡ στα ερυθρά, που είναι το ενεργειακό νόμισμα του κυττάρου.
γι` αυτό το ζήτημα δείτε οπωσδήποτε τι μας λείπει σταδιακά μεγαλώνοντας: Συνένζυμο Q10: Τι είναι, που το βρίσκουμε και πόσο σημαντικό είναι για την υγεία μας.

Αντιμετώπιση
Γενικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνετε αν πάσχετε από ινομυαλγία με κόπωση είναι:

Εκτός από τα γενικά μέτρα που προαναφέρονται, η θεραπεία περιλαμβάνει εξατομικευμένη διατροφική θεραπεία, συμπληρώματα εναλλακτικής ιατρικής και φάρμακα που αυξάνουν τις ενεργειακές εφεδρείες του σώματος, βελτιώνουν την φυσική κατάσταση, σταθεροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, ομαλοποιούν την ουδό του πόνου. 

«Τροφή»: Η εν λόγω κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως λόγο των πόνων. Έτσι η πρότασή μου αποτελείται από μία σειρά ΦΥΣΙΚΏΝ συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν επικουρικά και για να αντιμετωπίσουν την αιτία του προβλήματος (αλλά δυστυχώς όχι τον πόνο). Σε πρώτη φάση, η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα, το οποίο ταυτόχρονα βελτιώνει και την φυσική κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως: Πρωτόγαλα – Colostrum (αρχαίο: πύαρ)!

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί ως συμπλήρωμα διατροφής το εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Δρ. Αναστασία Μοσχοβάκη Ιατρός Ειδική Παθολόγος
www.healthyliving.gr


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.