MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΥγείαΗ συνεργασία των φυτών με τον άνθρωπο

Η συνεργασία των φυτών με τον άνθρωπο

Η συνεργασία των φυτών με τον άνθρωπο

Η συνεργασία των φυτών με τον άνθρωπο

Πολλές φορές ο αγνωστικιστής επιστήμονας τρίβει τα μάτια του μπροστά σε ορισμένα γεγονότα και σε ορισμένες φυσικές σχέσεις όπου φαίνεται τα φυσικά φαινόμενα και κάποιες βιολογικές διεργασίες να σχετίζονται μεταξύ τους τόσο στενά που λες και έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους οι φαινομενικά μη νοήμονες παράγοντές τους. Σύντομα όμως θα γυρίσει αλλού τα μάτια και θα συνεχίσει τον “ύπνο” του. Η συνεργασία των φυτών με τον άνθρωπο

Πριν μερικά χρόνια ένας αγαπητός φίλος μου ανέφερε ότι κάποιος Άγγλος γιατρός του είχε πει ότι πρέπει να τρώμε φρούτα και φυτά μόνο του τόπου μας γιατί αυτά δένουν μόνο με την εθνική μας ιδιοσυστασία, ενώ τα φυτά ξένων χωρών να τα αποφεύγουμε.

Η δήλωση αυτή, αν και

δεν υπήρχε τίποτα στην ακαδημαϊκή μόρφωσή μου που να συνηγορεί υπέρ αυτής, μου έκανε ισχυρή εντύπωση και σύντομα βρήκε έναν ισχυρό υπερασπιστή μέσα στο ίδιο μου το σώμα. Εννοώ το ένστικτο που, απ΄ αρχής κόσμου, πάντα υποκαθιστούσε την ελλείπουσα γνώση.

Η γενετική ανθρωπολογία βέβαια έχει ήδη αναγνωρίσει την διαφορετικότητα του γονιδιώματος ανάλογα με την εθνότητα και αυτό από μόνο του ανοίγει νέους δρόμους κατανόησης με άγνωστη ακόμη σημασία.

Έχοντας πεισθεί για την αλήθεια που κρύβεται σε αυτή την αντίληψη αργότερα ανακάλυψα ότι όπως ο χώρος και ο τόπος συνδέεται με συγκεκριμένα ιχνοστοιχεία που ταιριάζουν με την φυσική ιδιοσυγκρασία μας, έτσι και ο χρόνος μπορεί να σηματοδοτεί, με την εναλλαγή των εποχών, μια διαφορετική σχέση φυτών και ανθρώπου.

Σε αυτό με οδήγησαν ορισμένες απλές παρατηρήσεις: 

Βλέπουμε ότι τον χειμώνα έχουμε ανάγκη από βιταμίνη C για να αντιμετωπίσουμε τα κρυολογήματα και τις συναφείς ιώσεις. Εκείνο τον καιρό τα φρούτα εποχής που παράγονται έχουν μεγάλη συγκέντρωση αυτής της συγκεκριμένης βιταμίνης, ιδίως τα πορτοκάλια και τα μήλα.

Αντίθετα, στο τέλος της άνοιξης και στην αρχή του καλοκαιριού, όταν η ηλιοφάνεια βρίσκεται σε έξαρση, παράγονται πολλά φρούτα που όλα τους έχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α. Ανάμεσά τους θα αναφέρουμε τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τα καρπούζια και τα πεπόνια.

Έχουμε πολλές ενδείξεις ότι η βιταμίνη Α είναι ένας προστατευτικός παράγοντας από την υπεριώδη ακτινοβολία που είναι ένας καρκινικός προδιαθεσικός παράγων για το δέρμα. Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε ιδιαίτερα είναι ότι πολλά θηλαστικά παράγουν από μόνα τους βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C και μόνον ο άνθρωπος φαίνεται να υφίσταται την εκδούλευση αυτή των φυτών.

Ίσως να γεννηθεί η αντίρρηση ότι τα φυτά έχουν ανάγκη αυτές τις βιταμίνες και τις εκμεταλλευόμαστε κι εμείς παρεμπιπτόντως.

Θα περιμένουμε φυσικά οι ειδικοί να ξεκαθαρίσουν αυτό το ζήτημα και να μας πουν σε τι χρειάζονται οι βιταμίνες αυτές στα φυτά. Γιατί, αν οι βιταμίνες τούς είναι άχρηστες το μόνο που μπορώ να υποθέσω πλέον είναι ότι γίνεται μια “εμπορική συναλλαγή” ιδιοτήτων μεταξύ ανθρώπων και φυτών, και μάλιστα αιώνες πριν ανακαλύψει τους νόμους του εμπορίου και του μάρκετινγκ ο άνθρωπος.

Ότι δηλαδή τα φυτά παρέχουν φάρμακα στον άνθρωπο μέσα στους καρπούς τους ελπίζοντας ότι αυτός θα διαιωνίσει την παρουσία τους σκορπίζοντας τους σπόρους τους.

Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αν ερευνήσουμε την συχνότητα μέσα στον χρόνο κι άλλων εποχιακών εκδηλώσεων των βιταμινών, των ιχνοστοιχείων κλπ;

Μήπως μελετώντας σε ποια εποχή του χρόνου βγαίνει κάθε φυτό μπορούμε να ανακαλύψουμε τις αντίστοιχες ανάγκες του ανθρώπου; Αν μελετήσουμε για παράδειγμα τους ξηρούς καρπούς, οι περισσότεροι από αυτούς περιέχουν λίπη και εμφανίζονται το Φθινόπωρο, δηλαδή πριν από το κρύο του Χειμώνα, όπου η ανάγκη για λίπος μεγαλώνει.

Για περισσότερα: Τρόφιμα εκτός εποχής: Εύκολη λύση ή μήπως Διατροφική παγίδα; 

Αλλά και η ικανότητά τους να μην φθείρονται δείχνει την διαχρονική αξία τους μέσα στον χρόνο λόγω των ιχνοστοιχείων που περιέχουν.

Και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αν μελετήσουμε και τις μυριάδες φαρμακευτικές ουσίες που υπάρχουν μέσα στα φυτά σε σχέση με τον χρόνο που βγαίνουν τα άνθη τους ή οι βλαστοί τους;

Έχουμε ήδη βέβαια τις Ανατολικές και τις Αρχαίες ιατρικές δοξασίες (γνώσεις θα έλεγα καλλίτερα) για τα βότανα που δίνουν πάρα πολλά στοιχεία για την θεραπευτική ικανότητα των φυτών. Η Αρχαία Κινέζικη βοτανολογία, με τον λεπτομερειακό πλούτο της, και η αντίστοιχη Αρχαία Ελληνική μπορούν να συνδυασθούν στην έρευνα για την αρχαία γνώση.

Είναι περίεργο που ενώ όλος ο κόσμος, από την Ινδία μέχρι την Αμερική, αναγνωρίζει την “γιουνάνικη” ιατρική, εδώ στην πατρίδα της έχει γνωρίσει τόση απαξίωση.
Η “γιουνάνικη” ιατρική είναι συνυφασμένη και με την “γουνάνικη” διατροφή, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η στάση μας, αλλά και οι συνέπειές της: «Φάρμακο» η μεσογειακή διατροφή, αλλά του 1960 που ελάχιστοι Έλληνες πλέον ακολουθούν 

Ένα ρεύμα σχετικής έρευνας είναι λοιπόν απαραίτητο να

εκδηλωθεί, αλλά πάντα σε συνδυασμό με την σύγχρονη έρευνα και τα πορίσματά της, ώστε να μπορεί να είναι καλύτερα αφομοιώσιμο από την κοινότητα. 

Μπορούμε στο άμεσο μέλλον να περιμένουμε ένα ερευνητικό ενδιαφέρον που να στραφεί στα φυτά καθ` αυτά και όχι μόνο στα άσπλαχνα εκχυλίσματά τους που μετά από τόση ανάλυση δεν έχουν απομείνει μέσα τους παρα μόνο ίχνη της ικανότητάς τους να θεραπεύουν.

Τα φυτά είναι οι πιο καλοί υπηρέτες της υγείας του ανθρώπου. Απομένει να συνεργασθούμε μαζί τους προσπαθώντας να πάρουμε όλα τα μηνύματα που μας δίνουν.
Μέχρι στιγμής βλέπουμε μόνο το αντίθετο: Τα φαρμακευτικά φυτά υπό διωγμό! Η παγκόσμια υγεία στο βωμό του κέρδους…

Δείτε ακόμη: Τα φυτά εκπέμπουν υπερηχητικές κραυγές όταν κινδυνεύουν 

Δέντρα: Διδάσκουν, Προσφέρουν, Προστατεύουν, Ανατροφοδοτούν και Επηρεάζουν την υγεία μας 

Μπορούν να νιώσουν πόνο τα φυτά; Ένα απίστευτο βίντεο 

Σσσς, φυτά και λαχανικά ακούν και αντιδρούν ως ζωντανοί οργανισμοί 

Τα φυτά εκπέμπουν υπερηχητικές κραυγές όταν κινδυνεύουν 

Τα φυτά έχουν ψυχή, αισθάνονται, διαισθάνονται, «βλέπουν», «ακούνε», έχουν μνήμη.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως τα φυτά έχουν “καρδιακό παλμό” 

Αυτοπροστασία της Φύσης, με αύξηση 30% της φωτοσύνθεσης, μετά τη βιομηχανική επανάσταση  

Τα ζώα μας μαθαίνουν τα φάρμακα της φύσης! 

Το 80% της άγριας βλάστησης δε θα υπήρχε χωρίς τις μέλισσες! 

Φυτά και Ανθρώπινη Αύρα!

Από το περιοδικό “Οδοδείκτες” τεύχος 29, του Παντελή Μπολάνη.
Το είδα: fysei.blogspot.gr  Η συνεργασία των φυτών με τον άνθρωπο


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια