Η πρωτεΐνη που διατηρεί την νεότητα και βελτιώνει την υγιεία

i-proteini-pou-diatirei-tin-neotita-kai-veltionei-tin-ygieia

Η πρωτεΐνη που διατηρεί την νεότητα και βελτιώνει την υγιεία

Το ασβέστιο, η βιταμίνη C, η βιταμίνη D, είναι μερικά από τα βασικά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας. Ωστόσο, είμαστε λιγότερο εξοικειωμένοι με μερικά από τα σύνθετα στοιχεία, όπως το κολλαγόνο, το οποίο είναι στην πραγματικότητα η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα μας και είναι απαραίτητη για έναν αριθμό διαφορετικών λειτουργιών.

Θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη του κολλαγόνου κάθε μέρα αν θέλετε να βελτιώσετε τη συνολική λειτουργία του σώματος σας και γενικότερα την υγεία σας.
Δείτε και Η σημασία της πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας

Τι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μια αδιάλυτη ινώδης πρωτεΐνη που αποτελεί το ένα τρίτο της συνολικής πρωτεΐνης στο σώμα σας. Αποτελείται από μεμονομένα αμινοξέα την αργινίνη, την προλίνη, την γλυκίνη και την υδροπροξολίνη.

Το σώμα μας περιέχει τουλάχιστον 16 διαφορετικά είδη κολλαγόνου και είναι όλα ισχυρά και ευέλικτα. Το κολλαγόνο είναι η ουσία που συγκρατεί μαζί ολόκληρο το σώμα και βρίσκεται στο δέρμα, στα οστά, στους μυς και στους τένοντες.

Το κολλαγόνο δημιουργεί την ελαστικότητα στο δέρμα σας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της νέας παραγωγής κυττάρων για την αντικατάσταση των παλαιών, των νεκρών κυττάρων. Μερικές μορφές του κολλαγόνου, επίσης, χρησιμεύουν στην προστασία οργάνων σε όλο το σώμα.

Ποια είναι τα κύρια οφέλη του κολλαγόνου;

Όπως μπορείτε να δείτε, το κολλαγόνο είναι ένα σημαντικό συστατικό σε ολόκληρο το σώμα, έχει επίσης σημαντικές συνεισφορές σε τέσσερις μεγάλες περιοχές όπως στο δέρμα, στο στομάχι, στις αρθρώσεις και στην όρεξη.

1. Στομάχι – Πεπτικό

 Το κολλαγόνο συμβάλλει στην λίπανση του στομαχιού και του πεπτικού συστήματος. Είναι απαραίτητο στο πεπτικό σύστημα δεδομένου ότι χρησιμεύει στο να κάνει πιο εύκολη και ολοκληρωμένη τη πέψη. Επιπλέον, βοηθά στην προστασία του πεπτικού συστήματος και του εντέρου από βλαβερές διαταραχές, όπως έλκη, κολίτιδες, νόσος του Crohn και πολλά άλλα.
Δείτε Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το
και Πεπτικό: Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία;
Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)

2. Αρθρώσεις

 Αυτή η ένωση όχι μόνο βελτιώνει την επιδερμίδα, αλλά υποστηρίζει και την υγεία των αρθρώσεων. Η παραγωγή κολλαγόνου είναι ζωτικής σημασίας για τις αρθρώσεις καθώς συμβάλει στη λίπανση και στη αντικραδασμική προστασία τους, έτσι οι άνθρωποι πρέπει να λαμβάνουν συμπλήρωμα κολλαγόνου για να υποστηρίξουν τη φυσική παραγωγή του κολλαγόνου από τον οργανισμό, η οποία φθίνει με το πέρασμα των χρόνων.

Έχει την ικανότητα να μειώσει τη φλεγμονή που προκαλεί κοινό πόνο και δυσφορία, και επίσης βελτιώνει την κινητικότητα της άρθρωσης. Συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη σημαντικών κυττάρων στον ιστό των αρθρώσεων που υποστηρίζουν την άνεση και την κίνηση τους.
Δείτε και Αρθρίτιδα: Διώξτε τον Πόνο των Αρθρώσεων Χωρίς Φάρμακα! 
Θεραπευτική συνταγή για αρθρίτιδα, ισχιαλγία, ρευματισμούς, πόνους σε γόνατα και αρθρώσεις 

3. Δέρμα 

Τα οφέλη του κολλαγόνου είναι εμφανέστερα στο δέρμα. Κατά τη διαδικασία της γήρανσης, το δέρμα τείνει να λεπταίνει και να χάνει την ελαστικότητά του. Ενώ συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, εμφανίζουμε τα σημάδια της γήρανσης όπως οι ρυτίδες και η χαλάρωση του δέρματος.

Η κατανάλωση κολλαγόνου αναστρέφει αυτά τα σημάδια γήρανσης και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και την υγρασία.
Δείτε ακόμη Δερματικά προβλήματα που μας προειδοποιούν για τη συνολική μας υγεία! 
και Ρυτίδες τέλος από το Ελληνικό «φάρμακο» που τις εξαφανίζει 
ενώ για εξωτερική χρήση Φυτικά βλαστοκύτταρα για φυσικό λίφτινγκ και αντιγήρανση

4. Όρεξη

Εάν δεν το ξέρατε, η κατανάλωση κολλαγόνου θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ακατάσχετη επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες, καταστέλλει την παρόρμηση του να φάτε, και μειώνει το ορμονικό κοιλιακό λίπος. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι ένα σημαντικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής, που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μια επωφελής προσθήκη σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης του βάρους.
Δείτε Ξετρυπώστε την κρυφή ζάχαρη από τα φαγητά σας 
Σημάδια ότι οι ορμόνες σας δεν είναι σε ισορροπία – Τι να κάνετε

Επιπλέον, το κολλαγόνο έχει τη δυνατότητα να προάγει ένα ξεκούραστο ύπνο, να βοηθήσει στη ρύθμιση του στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την ανοσολογική απόκριση.

Παρόλο που το σώμα μας παράγει φυσικά κολλαγόνο, καθώς γερνάμε, αυτή η θρεπτική ουσία μειώνεται. Εκτός από τη διαδικασία της γήρανσης, υπάρχουν αρκετοί άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην παρακμή της παραγωγής του, όπως: το άγχος, η κακή διατροφή, οι εντερικές ανισορροπίες και πολλά άλλα.

Γι αυτό πρέπει να το καταναλώνετε σε καθημερινή βάση για να αντισταθμίσετε την φυσική ύφεση στην παραγωγή του. 

«Τροφή«: Τώρα, όσον αφορά τα διάφορα κολλαγόνα…

Υπάρχουν, όπως σε όλα τα πράγματα, τα δήθεν και τα πραγματικά, το πως θα ξεχωρίζετε τα μεν από τα δε, σας το έχω ήδη πει και το επαναλαμβάνω:

Θα σας πω κάποια, ας το πούμε «μυστικά» ώστε να διασφαλίσετε πως αυτό που πρόκειται να ψωνίσετε είναι ότι καλλίτερο για εσάς:

– Για αρχή απορρίψτε συλλήβδην όλα τα υγρά κολλαγόνα, καθότι έχουν συντηρητικά και όπως είναι φυσικό δεν θέλουμε κάτι που παράλληλα να βλάπτει.

– Ταυτόχρονα σε υγρή μορφή κάποιες βιταμίνες, όπως η C, δεν είναι ενεργές. Προτιμήστε το σε σκόνη, λοιπόν για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και να ενεργοποιούνται οι βιταμίνες όταν έρθουν σε επαφή με το νερό, που θα το διαλύσετε, οπότε και θα διατηρούν τα οφέλη τους.

– Επίσης τα υγρά έχουν συνήθως μεγάλη περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, οπότε φροντίστε να ΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ στην ετικέτα του (είτε είναι υγρό, είτε είναι σε σκόνη), ότι ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΎΣ, καθώς αρκετοί μπορεί να είμαστε σε προ-διαβητικό στάδιο, χωρίς να το γνωρίζουμε.

– Φροντίστε επίσης να αναφέρει στην ετικέτα του πως είναι ασφαλές για την νεφρική λειτουργία.

– Τέλος να σιγουρευτείτε πως αυτό που θα διαλέξετε, είναι μικρότερο ή το πολύ ίσο με 2000 Dalton (μικρού μοριακού βάρους), που σημαίνει ΥΨΗΛΉ ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΑ.

ΑΝ λοιπόν, θέλετε να χρησιμοποιήσετε κολλαγόνο και βρείτε κάποιο που να πληρεί όλα τα παραπάνω γραπτώς, αγοράστε το ανεπιφύλακτα και να είστε σίγουροι πως πολύ σύντομα θα δείτε και αποτελέσματα!!

Πείτε μου τώρα, ΈΧΕΤΕ ΒΡΕ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΈΝΑ που να πληροί τα παραπάνω;

Τέλος, τώρα που έχετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, για τα διάφορα κολλαγόνα, σας προκαλώ, ειδικούς και μη, πριν βιαστείτε να βγάλετε τα όποια συμπεράσματα, να γνωρίσετε το μοναδικό που διαθέτει όλες τις αναφερόμενες προϋποθέσεις και ακόμη καλλίτερα; Να το βάλετε στα εργαστήριά σας, όσοι διαθέτετε ή έχετε πρόσβαση και να ΕΛΈΓΞΕΤΕ την αποτελεσματικότητά του!!  

Προσωπικά, λοιπόν και παίρνοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του έχω να σας προτείνω ΤΟ Νο 1 Κολλαγόνο Mε θρεπτική αξία, το οποίο έχω διασφαλίσει πως είναι μακράν το καλλίτερο που κυκλοφορεί στην αγορά, γι` αυτό και το φιλοξενώ στην σελίδα μου, το χρησιμοποιώ και σας το προτείνω.

Το πόσο εξαιρετικό είναι μπορείτε να το διαπιστώσετε διαβάζοντας τις ιδιότητές του, αλλά και τις 45 ΠΑΓΚΌΣΜΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΈΣ ΜΕΛΈΤΕΣ που αφορούν το συγκεκριμένο.

Είναι τύπου 1, που σημαίνει πως καλύπτει την δράση και των επόμενων 3 τύπων και τέλος είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να «ξεγελάει» τον οργανισμό και να νομίζει πως πρόκειται για το ίδιο το δικό του!!!

Για λεπτομέρειες, περισσότερες πληροφορίες και αγορά επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε ακόμη: Γκρεμίζοντας τον μύθο του υγρού κολλαγόνου: Αλήθειες και Ψέματα 

Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις 

Κολλαγόνο: 7 τροφές για φυσική ενίσχυση! 

Ποιες τροφές καταστρέφουν το κολλαγόνο και γερνούν το δέρμα

Πηγή: positivemed.com
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να συνοδεύεται με σαφή αναφορά στα:
Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *