MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
MACA-BIORMON (60caps/500mg) Antioxidant (30caps/230mg)-Πυκνογενόλη
ΑρχικήΑνθυγιεινάΗ καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα. Γιατί κωφεύουν οι αρχές;

Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα. Γιατί κωφεύουν οι αρχές;

Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα

Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα. Γιατί κωφεύουν οι αρχές;

Η φορμόλη χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό και μικροβιοκτόνο, για την ταρίχευση νεκρών, πουλιών και ζώων. Συνήθως παράγωγά του χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά γιατί το ίδιο μυρίζει πολύ έντονα, καθώς επίσης στα πατώματα και εν γένει σε ξύλινες κατασκευές.
Φορμαλδεΰδη σε καλλυντικά. Τι μπορούμε να κάνουμε 

Προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, πιθανό καρκινογόνο, σίγουρα τοξικό.

Πολλοί την χρησιμοποιούν παράνομα στη συντήρηση των κρεάτων και αλόγιστα με τρομερή επικινδυνότητα και στα ιχθυοτροφεία.

Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη (φορμόλη) είναι οργανική χημική ένωση, που περιέχει άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο. Το εμπειρικό της όνομα, «φορμαλδεΰδη», προέρχεται από τη σχέση της με το μεθανικό οξύ, του οποίου μια εμπειρική ονομασία είναι «φορμικό οξύ».

Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης, της σημαντικής τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΛΗΣ

Σουβλάκια Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα

Κανείς από τον ΕΦΕΤ ή από κάποιον άλλο αρμόδιο οργανισμό που ασχολείται με την υγεία των ανθρώπων και του καταναλωτικού κοινού δεν μας έχει ενημερώσει… πως παράνομα οι μαγαζάτορες, οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες με τα σουβλατζίδικα, χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα και παράνομα για τη συντήρηση των κρεάτων την επικίνδυνη και καρκινογόνο χημική ουσία φορμόλη.
Δεν φτάνει που το κρέας στην εποχή μας, δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε, λόγω των συνθηκών ανάπτυξης κ.λπ. των ζώων, τα γεμίζουν και με ένα σωρό χημικά από πάνω: Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε… φιλέτο 

ΙΟΥΛΙΟΣ 2010

Σε ελέγχους που έγιναν σε γυράδικα της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν: 1 στην Λαμπράκη – Άνω Τούμπα, 1 στην Μπότσαρη – Κάτω Τούμπα, 1 στην Παπαναστασίου – Χαριλάου να συντηρούν τους γύρους σε φορμόλη και τους επιβλήθηκαν απλά και μόνο πρόστιμα 300.000 ευρώ.

  • Άραγε γιατί δεν τα έκλεισαν βάσει της νομοθεσίας; 
  • Γιατί δεν εφαρμόζεται πλήρως για την συγκεκριμένη περίπτωση ο νόμος στην Ελλάδα και καταστρατηγείται κατά «περίεργο» τρόπο; 
  • Γιατί ο Έλληνας που τόσο δοκιμάζεται πρέπει και να δηλητηριάζεται από αυτούς τους αναίσχυντους και ανεγκέφαλους δολοφόνους του καταναλωτικού κοινού;

ΨΑΡΙΑ

Ποιες γνωστές ιχθυοκαλλιέργειες εμπλέκονται στη σκανδαλώδη υπόθεση ότι εμπεριέχουν φορμόλη;

Ένα μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο με ψάρια που ακόμα σέρνεται στα δικαστήρια, ενώ οι εν λόγω ιχθυοκαλλιέργειες –και αφού έχει αποφασιστεί το κλείσιμό τους– λειτουργούν με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

Ιχθυοκαλλιέργειες με φορμόλη

Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας η «ΔΙΑΣ ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ» εναντίον της οποίας – σύμφωνα με έγγραφο της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά κας Γρηγορίας Οικονομάκου και μετά την προκαταρκτική εξέταση από τους Πταισματοδίκες Πειραιά, Αθηνών και Ελευσίνας – έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση των άρθρων 26§1Α, 27§1, 98, 279α του Ποινικού Κώδικα τα οποία αναφέρονται σε «ενέργεια δόλο, έγκλημα κατ’ εξακολούθηση δηλητηριάζοντας πηγές και τρόφιμα»!

Ειδικά ως προς το τελευταίο, ο Ποινικός Κώδικας ορίζει πως

«όποιος με πρόθεση δηλητηριάζει πηγές, πηγάδια, βρύσες ή άλλες διοχετεύσεις ή δεξαμενές νερού, τρόφιμα ή άλλα τέτοια πράγματα που η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή βάζει μέσα σε κάποιο από αυτά τα αντικείμενα άλλες ύλες που μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο αποτέλεσμα, τιμωρείται με κάθειρξη. Αν από την πράξη επήλθε θάνατος, μπορεί να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη».

Πώς, όμως, μια μεγάλη εταιρεία με διεθνή παρουσία βρίσκεται εμπλεκόμενη σε μια τέτοια υπόθεση;

Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται το 2010, οπότε και προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία στις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών της στον Πόρο χρησιμοποιούσε φορμόλη. Για την απολύμανση του χώρου, όπως επικαλείται η ίδια. Μόνο που η τεράστια ποσότητα των 77 τόνων προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Σε επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2011 από επιθεωρητές περιβάλλοντος καταγράφηκαν δύο παραβάσεις: η χρήση φορμόλης και η… ανεξέλεγκτη χρήση φορμόλης!

Διαβάζουμε στο έγγραφο των επιθεωρητών:

«Η εταιρεία “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” χρησιμοποιεί φορμόλη (διάλυμα φορμαλδεΰδης ~37% κ.β.) στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο ενώ δεν προβλέπεται η χρήση του εν λόγω σκευάσματος στις εγκριθείσες μελέτες και τους εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους».

Επισημαίνεται ότι η φορμαλδεΰδη θεωρείται τοξική και ύποπτη καρκινογένεσης και ότι χρειάζεται ειδική προσοχή στο χειρισμό της.

Τόνοι φορμόλης στα ψάρια, την πάπια κάνει ο ΕΦΕΤ

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – «Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013»
Και ιδού πως περιγράφει η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», μετά από δυόμισι χρόνια την όλη κατάσταση: 

«Ασυγκίνητος» παραμένει επί δυόμισι χρόνια ο ΕΦΕΤ, παρά τη νέα δίωξη που έχει ασκηθεί σε βαθμό κακουργήματος σε εταιρεία που διατηρεί ιχθυοκαλλιεργητικές μονάδες στον Πόρο, για παράβαση του άρθρου 279, δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων, ήτοι χρήση δεκάδων τόνων της τοξικής και ύποπτης για καρκινογένεση φορμόλης.

Το ζήτημα, που έχει ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή και έχουμε ξανασχοληθεί στο παρελθόν, «σέρνεται» τόσο καιρό διότι ο ΕΦΕΤ έχει επικαλεστεί αναρμοδιότητα για ελέγχους στην «πρωτογενή παραγωγή».

Αν και το θέμα προέκυψε από διαφορετικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, δεν «ίδρωσε το αυτί» της παλαιότερης διοίκησης (έχει μηνυθεί) να προχωρήσει σε «δευτερογενή έλεγχο» στα συσκευασμένα προϊόντα-τρόφιμα που έρχονται στο τραπέζι μας και εξάγονται σε άλλες χώρες (σ.σ. μακριά από τον υπογράφοντα η οποιαδήποτε μομφή για τις πρωτιές των υγιών επιχειρήσεων του κλάδου, που σέβονται και τη δημόσια υγεία).

Επικοινωνήσαμε χθες (31/01/2013) με τη σημερινή ηγεσία του ΕΦΕΤ (ιδιαίτερο γραφείο Κ. Τσιάλτα) και την εταιρεία που καταγγέλλεται και αναμένουμε…

Φορμαλδεΰδη σε δείγματα

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«…Από τα προσκομισθέντα παραστατικά προέκυψε ότι η εταιρεία (…) είχε προμηθευτεί περίπου 77 τόνους φορμόλης από τον Ιανουάριο του 2008 έως και τον Ιούνιο του 2010 για τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο, γεγονός που δείχνει τη συστηματική και εκτεταμένη χρήση του σκευάσματος στις μονάδες.

Κατά τις επιθεωρήσεις που πραγματοποίησε η υπηρεσία την 1/3/2011 και 6/4/2011 στις ιχθυοκαλλιέργειες της εταιρείας, ο υπεύθυνος δήλωσε ότι από τα μέσα Ιουνίου του ’10 δεν χρησιμοποιείται πλέον φορμόλη. Ομως βρέθηκε φορμαλδεΰδη σε δείγματα που ελήφθησαν (…) γεγονός που αποδεικνύει ότι η χρήση του εν λόγω σκευάσματος συνεχίζεται».

Η εταιρεία στο απολογητικό της υπόμνημα στην Υπηρεσία Επιθεωρητών «παραπέμπει σε επιστολή της στην οποία δηλώνει ότι η φορμόλη χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη συντήρηση των νεκρών ψαριών και τον ψεκασμό των χρησιμοποιημένων διχτυών, χωρίς να δώσει επαρκή στοιχεία για τις απαιτούμενες ποσότητες και συγκεντρώσεις στις παραπάνω χρήσεις.

»Δεν δόθηκαν επίσης στοιχεία για την τελική διάθεση των 77 τόνων φορμόλης στο περιβάλλον.

»…Από τα διαπιστωθέντα κατά τις επιθεωρήσεις της ΕΥΕΠ προκύπτει ότι οι ποσότητες φορμόλης κατέληξαν ενδεχομένως στην ατμόσφαιρα (μέσω αποτέφρωσης των νεκρών ιχθύων), τη θάλασσα (από τον ψεκασμό των διχτυών στην προβλήτα) και το έδαφος (από διάθεση των νεκρών ιχθύων στη χωματερή Δήμου Πόρου πριν από τη σύναψη σύμβασης με [σ.σ. άλλη] εταιρεία, χωρίς να είναι εφικτός ο υπολογισμός των σχετικών ποσοτήτων.

Οσον αφορά τις συσκευασίες της φορμόλης, η εταιρεία απέστειλε παραστατικά επιστροφής στην προμηθεύτρια εταιρεία για ένα μικρό μόνο μέρος των δοχείων της φορμόλης.

»Συνεπώς δεν αναιρείται η παράβαση».

Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησαν όλα στις 4/6/2010, όταν βρέθηκαν από κατοίκους του Πόρου 64 τριαντάκιλα δοχεία φορμόλης (περίπου δύο τόνοι) επί του οδοστρώματος πολυσύχναστου δρόμου. Στη συνέχεια, υπεβλήθη σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Πόρου και σε περίπου δέκα φορείς του κράτους!

ΚΑΤΣΑΡΟΣ: Ψάρια με φορμόλη στην αγορά

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Κατσαρό, η φορμόλη προσβάλλει τόσο το συκώτι όσο και το αμυντικό σύστημα, ενώ δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για απολύμανση.

Ο κ. Κατσαρός εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν αποκλείεται η χρήση της και σε ψάρια τα οποία καταλήγουν στην αγορά, καθώς κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί ψάρια με φορμόλη σε ιχθυοπωλεία.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως μας εξήγησε, ακόμα και η χρήση που περιγράφει η εταιρεία είναι επικίνδυνη καθώς η ουσία μέσω του νερού περνά στα ψάρια για να καταλήξει στον άνθρωπο.
Είναι τουλάχιστον τραγικό να γίνεται αλόγιστη χρήση χημικών που προκαλούν την οποιαδήποτε ζημιά στο συκώτι, καθώς Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι 

Δικάζεται γιατί κατήγγειλε το έγκλημα χρήσης φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες

«ARti news» / Ελλάδα / 06.09.17 Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα

Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017 εκδικάστηκαν στην Ηγουμενίτσα τα ασφαλιστικά μέτρα της εταιρείας «Ανδρομέδα» σε εργαζόμενο ιχθυολόγο που κατήγγειλε τη χρήση των καρκινογόνων αντιπαρασιτικών (φορμόλη), τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών που μετά την επεξεργασία ρίχνονται στη θάλασσα.

Στη διαδικασία διατυπώθηκε με επιχειρήματα από τον εργαζόμενο ότι αυτές οι πρακτικές δεν αφορούν μόνο τη συγκεκριμένη εταιρία αλλά συνολικά τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη ρυπογόνο εκμετάλλευση των ιχθυοκαλλιεργειών, που ως μαζική βιομηχανοποιημένη παραγωγή καταστρέφει τη φύση και την ποιότητα της παραγωγής.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα στους επόμενους 2 μήνες, ως τότε επέβαλε τη συνέχιση της απαγόρευσης δημοσίευσης πληροφοριών για το ζήτημα… 

“Τροφή-Φάρμακο”: Θα ασχοληθούμε και περαιτέρω, με το θέμα αυτό και τον αγώνα του ταλαίπωρου ειδικού και γνώστη εκ των έσω της κατάστασης που επικρατεί, ιχθυολόγου, διότι είναι ο ΜΌΝΟΣ που προσπαθεί να κάνει κάτι για την κατάσταση αυτήν και έχει επωμιστεί ολόκληρη την μάχη για να φτάσει η αλήθεια στα μάτια και τα αυτιά μας. Μία αλήθεια που ΌΛΟΙ μας θα έπρεπε να ψάχνουμε και να μην αφήνουμε τίποτα όρθιο μέχρι να σταματήσουν ορισμένοι να δρουν ανεξέλεγκτα και ενάντια στην υγιεία μας!

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο ιχθυολόγος μηνύθηκε από την εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας στην οποία εργαζόταν για συκοφαντική δυσφήμηση και διαφυγόντα κέρδη.

Ο ιχθυολόγος κατάγγειλε με δημοσιεύματα το τεράστιο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες και τα ποτάμια από όλες τις εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα, το οποίο λέγεται χρήση ΦΟΡΜΟΛΗΣ.

Ο υπό κατηγορία ιχθυολόγος σε κείμενό του αναφέρει τα εξής:

Nεογνό και κεφάλι σε φορμόλη – και τα δύο οφείλονται σε θανάτους από σφαγή.

«Ας δούμε τι είναι η φορμόλη. Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη (φορμόλη) είναι οργανική χημική ένωση, που περιέχει άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο. Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης, της σημαντικής τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011, το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program), περιέγραψε τη μεθανάλη, ως ένα «…γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο…» («…known to be a human carcinogen…»).

Η χρήση φορμόλης προκαλεί

  • καρκινογενέσεις όπως
    λευχαιμία,
    – καρκίνο στο ήπαρ,
    – στο φάρυγγα,
    – στο δέρμα,
  • δερματικές παθήσεις,
  • σοβαρές επιπτώσεις στα μάτια κ.ά.

Ουσιαστικά είναι μία απ’ τις πιο επικίνδυνες ουσίες.

Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών υπερφορτώσανε σε αριθμό ψαριών τα κλουβιά όπου γίνεται η εκτροφή, με αποτέλεσμα την διόγκωση των ασθενειών και των παρασίτων.
Τα έχουμε δει και τα έχουμε περιγράψει εδώ αναλυτικά: 9 λόγοι για να απορρίψετε τα ψάρια των ιχθυοτροφείων 

Ορισμένα παράσιτα όπως το microcotyle παρασιτεί στα βράγχια των ψαριών και θρέφεται με το αίμα. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναιμία στα βράγχια είτε των μικρών ψαριών (30 – 200 γρ) και να υπάρχει θνησιμότητα είτε των μεγάλων ψαριών (>300 γρ) και έτσι να μην είναι εμπορεύσιμα. Αυτό γιατί η αναιμία προκαλεί άσπρισμα στα βράγχια. Εκεί τον λόγο παίρνει η φορμόλη όπου διοχετεύεται στα ψάρια με τα γνωστά μπάνια φορμόλης.

Τα ψάρια του κλωβού κλείνονται σε σάκο με θαλασσινό νερό που έχει κλειστεί με παροχή οξυγόνου από μπουκάλα και εκεί ρίχνουν τη φορμόλη σε υγρή μορφή. Η φορμόλη μαζί με το θαλασσινό νερό περνάει απ’ το στόμα του ψαριού και όταν την αποβάλλει απ’ τα βράγχια εξοντώνει τα παράσιτα.

Αποτέλεσμα όλης της παραπάνω διαδικασίας είναι

η φορμόλη να διοχετεύεται στο αέριο και θαλάσσιο περιβάλλον, στον άνθρωπο που την χειρίζεται και στο ψάρι που θα καταναλωθεί.

Τόνοι φορμόλης ρίχνεται στην Σαγιάδα, στον Όρμο Βάλτου (προστατευόμενη Α ζώνης περιοχή στο Δέλτα του Καλαμά NATURA), στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου, στο Δέλτα του Αχελώου (επίσης προστατευόμενη περιοχή NATURA),στον κόλπο Ληξουρίου στη Κεφαλονιά, στον Μαλιακό Κόλπο, στον Πόρο στη περιοχή αρχαίας Επιδαύρου και αλλού.

Εργάστηκα για 13 χρόνια σαν ιχθυολόγος για λογαριασμό της Ανδρομέδας και απολύθηκα λόγω της χρόνιας εναντίωσης μου σε αυτές τις πρακτικές.

– ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ;

– ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ;

– ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ;

– ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ;

– ΓΙΑΤΙ ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΩΝ ΠΟΜΩΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑ;

ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Οι απειλές που δέχομαι ότι θα με θάψουν αν συνεχίσω τον αγώνα δεν με ακουμπάνε. Για ό,τι μου συμβεί υπεύθυνος είναι το διευθυντικό προσωπικό της Ανδρομέδας, η εισαγγελία και η αστυνομία Ηγ/τσας.

Θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις και θα δοθεί περαιτέρω υλικό φωτογραφιών και βίντεο για όλα αυτά τα καθάρματα που πλουτίζουν σε βάρος των ζωών μας.

Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος»

*Το artinews.gr επικοινώνησε με νομικούς που γνωρίζουν το θέμα:

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, λοιπόν, η εμπλεκόμενη εταιρεία δεν αρνείται ότι χρησιμοποιεί φορμόλη. Αλλά ότι την χρησιμοποιεί εντός των επιτρεπτών ορίων. Μήπως ο ΕΟΦ και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι θα πρέπει να επιληφθούν του θέματος;

“Τροφή-Φάρμακο”: Στην συνέχεια το άρθρο παραθέτει θέματα που αφορούν την ταρίχευση ανθρώπων, και το τι αναφέρει η Greenpeace για την φορμαλδεΰδη όσον αφορά όμως άλλες χρήσεις και όχι αυτήν/ες που περιγράφονται παραπάνω. Ομολογώ πως μου φάνηκε παράξενο το γεγονός και έτσι έκανα μία μικρή έρευνα κατά την οποία δεν βρήκα καμία αναφορά από την Greenpeace, κάτι που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον…

Παρακάτω το άρθρο περιγράφει και άλλα ενδιαφέρονται για το θέμα, τα οποία όμως δεν αφορούν την παρουσία της φορμόλης σε τρόφιμα και για να μην μπλέκουμε πολλά πράγματα μαζί και γινόμαστε κουραστικοί, αποφάσισα να τα παραλείψω. Εσείς εάν θέλετε να το δείτε στην αρχική του μορφή δεν έχετε παρά να δείτε στην πηγή.

Τι είναι η μεθανάλη και που βρίσκεται

Η χημικά καθαρή μεθανάλη, στις «κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος», δηλαδή θερμοκρασία 25°C και υπό πίεση 1 atm, είναι άχρωμο εύφλεκτο αέριο, με χαρακτηριστική έντονη, ερεθιστική οσμή.  Είναι πρόδρομη ένωση πολλών άλλων ενώσεων (κυρίως διαφόρων ρητινών για επικαλύψεις), δηλαδή ένωση που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τους. Το 1996, η ετήσια παγκόσμια παραγωγή της εκτιμήθηκε σε 8,7 εκατομμύρια τόνους. 

Τα εμπορικά υδατικά διαλύματα φορμαλδεΰδης, ονομάζονται εμπειρικά «φορμόλη», ή «φορμαλίνη», που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως απολυμαντικό για τη διατήρηση βιολογικών δειγμάτων.

Το 2011, το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program), περιέγραψε τη μεθανάλη, ως ένα «…γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο…» («…known to be a human carcinogen…»).

Φυσική παρουσία

Η μεθανάλη είναι μια ουσία που υπάρχει στο φυσικό περιβάλλονΣχηματίζεται με φυσιολογικές διεργασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης. Από τις διεργασίες αυτές προέρχεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι και το 90% της συνολικής παρουσίας της ένωσης στην ατμόσφαιρα, ενώ το υπόλοιπο 10% από ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι ένα ενδιάμεσο προϊόν της φωτοχημικής οξείδωσης του ατμοσφαιρικού μεθανίου σε διοξείδιο του άνθρακα.

Άλλες πηγές παρουσίας μεθανάλης στη φύση αποτελούν οι δασικές πυρκαγιές, τα καυσαέρια (κυρίως) αυτοκινήτων και ο καπνός των τσιγάρων (και των άλλων μέσων καπνίσματος του καπνού).
Τσιγάρα: Τι Περιέχουν και οι Επιπτώσεις του Καπνίσματος

Όμως, η μεθανάλη δεν συσσωρεύεται στο περιβάλλον, γιατί διασπάται μέσα σε λίγες ώρες από το ηλιακό φως αλλά επίσης και με βιοχημικές αντιδράσεις, από βακτήρια του εδάφους και της υδρόσφαιρας.

Όταν παράγεται στην ατμόσφαιρα, αυτό συμβαίνει από τη συνδυασμένη επίδραση του ηλιακού φωτός και του ατμοσφαιρικού οξυγόνου στο ατμοσφαιρικό μεθάνιο και τους άλλους υδρογονάνθρακες, όταν αυτοί βρεθούν στην ατμόσφαιρα. Με τις παραπάνω αναφερόμενες διεργασίες, η μεθανάλη γίνεται συστατικό της αιθαλομίχλης. Έχει ανιχνευθεί, επίσης, και στο διάστημα.

Η μεθανάλη και τα σύμπλοκά της, είναι πανταχού παρόντα στους ζωντανούς οργανισμούς. Σχηματίζονται με το μεταβολισμό των ενδογενών αμινοξέων και βρίσκονται στην κυκλοφορία του αίματος στους ανθρώπους και στα άλλα πρωτεύοντα σε συγκεντρώσεις περίπου 100 μmol/lit.

Εφαρμογές Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα

Από το 2006, η μεθανάλη χρησιμοποιήθηκε σε προϊόντα μαλακτικών μαλλιών, με σκοπό την ενίσχυσή τους και στην ελάττωση της τάσης τους να σχηματίζουν μπούκλες υπό έντονη υγρασία.

Όμως ο οργανισμός OSHA του Όρεγκον ανέφερε ότι η χρήση αυτών των προϊόντων είναι ανασφαλής για την ανθρώπινη υγεία.

Η φορμαλδεΰδη εμφανίζει αντισηπτική και απολυμαντική δράση και χρησιμοποιείται, με τη μορφή της φορμόλης, για την απολύμανση χεριών, εργαλείων και χώρων, όπως δωμάτια νοσοκομείων και αποθηκευτικοί χώροι.

Έχει εξαιρετική μικροβιοκτόνο, βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο δράση, αλλά όταν χρησιμοποιείται γι’ αυτό το λόγο η συγκέντρωσή της δεν πρέπει να ξεπερνά το 0,5% ή το 0,9% σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Επίσης χρησιμοποιήθηκε για

τη διατήρηση ιστών βιολογικής προέλευσης ενώ η πιο γνωστή χρήση της είναι για την αποστείρωση και προσωρινή συντήρηση ανθρώπινων ιστών μέχρι την τελική τοποθέτηση ή χρήση.

Εξαιτίας της τοξικότητας της φορμαλδεΰδης και των προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με αυτήν, τα τελευταία χρόνια έχει αντικατασταθεί από άλλα λιγότερο επικίνδυνα συντηρητικά.
Αυτό είναι προς συζήτηση: Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα 

Ασφάλεια – Υγεία

Η φορμαλδεΰδη είναι μία εξαιρετικά τοξική χημική ένωση, προσβάλλοντας κυρίως τα μάτια, τη μύτη και το λάρυγγα.

Σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 0,1 mg/kg στον αέρα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, να προκαλέσει πονοκεφάλους, αίσθημα καψίματος στο λαιμό και δυσκολία στην αναπνοή. Μεγαλύτερες εκθέσεις σε φορμαλδεΰδη μπορούν να αποβούν και θανατηφόρες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατατάξει τα διαλύματα της φορμαλδεΰδης σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την περιεκτικότητά τους. Έτσι:

Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη ποσοστά

Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι η φορμαλδεΰδη έχει επισημανθεί ως ύποπτη καρκινογόνος ουσία.

athamastos.blogspot.gr 
Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα. Γιατί κωφεύουν οι αρχές;

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε όσο περισσότερα ανθυγιεινά τρόφιμα μπορούμε. Στην συνέχεια το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να αποτοξινώσουμε το συκώτι μας από όλα τα παραπάνω, τα οποία μεταβολίζονται στο ήπαρ και είναι γνωστό ότι Κανείς δεν μπορεί να είναι υγιής χωρίς ένα δυνατό & καθαρό συκώτι

Έτσι αυτό που έχω να σας προτείνω για την περίπτωση είναι να:

Σώσετε το συκώτι και ολόκληρο τον οργανισμό σας με το βιολογικό ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΘΕΤΩ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, σε συμπυκνωμένη μορφή (κάψουλα) για αποτοξίνωση από πέτρες, άμμο, λάσπη και όλα τα δηλητήρια και του συκωτιού και της χολής.Γαϊδουράγκαθο περιορίζει τις βλάβες, αποτοξινώνει & αναπλάθει το συκώτι

Χρήσιμο δε, θα είναι και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, όπως Το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό παγκοσμίως: Καθαρίζει το σώμα σε λίγες μόνο ώρες, Βελτιώνει την υγεία σε όλα τα επίπεδα το οποίο διατίθεται  ως συμπλήρωμα διατροφής από την σελίδα, μαζί με δύο ακόμη σημαντικά και ισχυρά συστατικά: Τζίνγκο μπιλόμπα και εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού.

Για περισσότερα και παραγγελίες, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com
Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Τι τρώμε; Πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει ένα διαχρονικό έγκλημα

Η χημική επιβάρυνση του σώματος και τι μπορούμε να κάνουμε

Πως να σταματήσουμε την ελίτ του παγκόσμιου διατροφικού ελέγχου

Όταν 3.672 διαφορετικά δηλητήρια ραντίζουν την τροφή μας τι περιμένουμε; Να γίνουμε καλά ή να αποκτήσουμε καρκίνο
Η καρκινογόνα Φορμόλη-Φορμαλδεΰδη σε τρόφιμα


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Σχόλια σε greeklish, με ενσωματωμένα links, με υβριστικό ή απαξιωτικό περιεχόμενο καθώς και σχόλια με διαφήμιση προϊόντων δε θα δημοσιεύονται.


Πρόσφατα σχόλια