Ginkgo biloba και εμβοές-βούισμα των αυτιών

ginkgo-biloba-kai-emvoes-vouisma-ton-aftion

Ginkgo biloba και εμβοές-βούισμα των αυτιών

Το Γκίνγκο το δίλοβο, ιδιαίτερα εντυπωσιακό φυλλοβόλο δέντρο του οποίου τα φύλλα το φθινόπωρο αλλάζουν χρώμα και από πράσινα γίνονται χρυσαφιά, φτάνει σε ύψος τα 50 μέτρα. Το φρούτο του από το οποίο πιθανώς το φυτό παίρνει σήμερα εκ παραφθοράς και το όνομα του, είναι φαγώσιμο. Στα Ιαπωνικά gin Kyo σημαίνει ασημένιο βερίκοκκο.

Πανάρχαιο φυτό (υπήρχε στην Πέρμια περίοδο 270.000.000 πριν), αυτό το «ζωντανό απολίθωμα» το βρίσκουμε σήμερα στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα, ενώ πριν εκατομμύρια χρόνια υπήρχε και στην Ευρώπη και την Αμερική.

Χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια στην θεραπευτική και του αποδίδονται διάφορες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Το γονιδίωμα του Ginkgo biloba περιλαμβάνει 10,6 δισεκατομμύρια «γράμματα» στο DNA του, την ώρα που το ανθρώπινο αποτελείται από τρία δισεκατομμύρια.
(γράμματα λέμε τα αρχικά των αμινοξέων που σχηματίζουν τις αλληλουχίες της γενετικής αλυσίδας)

EGb 761

Το EGb 761, είναι ένα τυποποιημένο εκχύλισμα αποξηραμένων φύλλων Ginkgo biloba. Θεωρείται νευροπροστατευτικό και αντι-ισχαιμικό φάρμακο.

Το ευρύ φάσμα των φαρμακολογικών δραστηριοτήτων του βρίσκει εφαρμογή σε

πολυάριθμες παθολογικές καταστάσεις κυρίως εκεί όπου χρειάζεται αιμοδυναμική, αιμορροϊκή δράση (εγκέφαλος, αμφιβληστροειδής, κοχλίας, καρδιακή αιμάτωση ή περιφερική ισχαιμία).

Υπάρχουν παλαιότερες μελέτες διαφόρων παρασκευασμάτων Gingko οι οποίες δεν έδειξαν καμία επίδραση, αλλά αυτές ήταν κακής μεθοδολογικής ποιότητας. Η τρέχουσα διαθέσιμη βιβλιογραφία δείχνει ότι υπάρχουν στοιχεία για την επιτυχή θεραπεία της εμβοής με το εκχύλισμα Ginkgo biloba, EGb 761®.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλες οι δοκιμές που χρησιμοποιούν αυτό το συστατικό του φυτικού εκχυλίσματος αποδεικνύουν σταθερά την ανωτερότητα τους έναντι του εικονικού φαρμάκου.

Οι επιδράσεις της θεραπείας μπορεί να είναι ικανοποιητικές ή περιορισμένες σε μέγεθος και δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται όλοι οι ασθενείς στο φάρμακο, ωστόσο, δεδομένης της ενοχλητικής και συχνά αναπηρικής φύσης της εμβοής, ακόμη και οι μέτριες βελτιώσεις μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην συχνά κάκιστη ποιότητα ζωής του ασθενούς.

«Τροφή»: Το βότανο μπορεί να βελτιώσει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο πράγμα που είναι σημαντικό καθώς γερνάμε. Μπορεί ακόμη να φτιάξει τη διάθεση, να βελτιώσει τη μνήμη και να μειώσει προβλήματα όπως ζαλάδα και εμβοές. Τέλος δίνει περισσότερη πνευματική διαύγεια σε άτομα με Αλτσχάιμερ.
Για περισσότερα Ginkgo Biloba: Εμπροσθοφυλακή κατά της γήρανσης, ειδικά του εγκεφάλου 

Οφέλη:

Τώρα για την εν λόγω περίπτωση, και εφόσον ο λόγος πίσω από τις εμβοές αφορά την μείωση της παροχής αίματος στο εσωτερικό αυτί, έχω εξασφαλίσει και προτείνω μία φόρμουλα με 3 συστατικά (προϊόν έρευνας του πανεπιστημίου Αθηνών):

– με τζίνγκο μπιλόμπα (με όλες τις ωφέλιμες δράσεις που περιγράφτηκαν παραπάνω και ΧΩΡΙΣ παρενέργειες),
– με πυκνογενόλη (καθαρισμός των αρτηριών, βελτίωση κυκλοφορικού, αντιοξειδωτική δράση) και
εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό) σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία του κυκλοφορικού σας, των πνευμόνων, των αγγείων, της καρδιάς, της μικροκυκλοφορίας ακόμη και των τριχοειδών αγγείων του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων!!

Ο παραπάνω συνδυασμός, σας εξασφαλίζει όλα τα οφέλη του τζίνκο μπιλόμπα και μάλιστα ενισχυμένα, καθώς το καθένα συστατικό συνεργεί με το άλλο και δημιουργούν μία πραγματική βόμβα υγιείας, επαναλαμβάνω ΧΩΡΙΣ παρενέργειες!!

Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και για να το αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Μπορείτε να δείτε ακόμη: Εμβοές ή βουητό στα αυτιά: Αιτίες, Πρόληψη, Βότανα που βοηθούν 

και Ginkgo Biloba: Προστατεύει εγκέφαλο και όρχεις από τα βαρέα μέταλλα 

Ginkgo Biloba (Τζίνγκο Μπιλόμπα) – Το βότανο της μνήμης! 

1400g.wordpress.com


Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.


Ενδιαφέροντα άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *